διχασμενη οικογενεια-αρρωστοι γονεις
Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα των γονιών μου με την αδερφή μου..που έχει πάρει και εμένα «η μπάλα» μαζί της, αφού τους "υποστηρίζω"...
τελικά ποιος από όλους κάνει λαθος..δεν είναι λογικό να βρεθεί μια λύση? μήπως η λύση ήταν να μην τα βρούμε?
Οι γονείς μου αυστηροί και κολλημένοι στο τι θα πει ο κοσμος..θελαν να τελειώσει η αδελφή μου και ο άντρας της τις σπουδές ..(είχαν ξεπεράσει τον διπλάσιο χρόνο) να παντρευτεί και να κάνει παιδιά...Μετά από ένα μεγάλο καβγά με τον πατέρα μου..σταματησε να μας μιλάει...Πέρασαν 5-10 χρόνια μετά από τηλεφωνήματα και άλλα δεινά και τώρα εδώ και 2 έτη απλά δεν θέλει να έχει καμιά επαφή...με κανέναν μου είπε....χωρίς να μου εξηγήσει αναλυτικά, όταν την ρωτούσα σε τι ακριβώς φταίξαμε...
Ο άντρα της έχει τσακωθεί και με τους δικούς τους γονείς, γενικά του φταίει όλος ο κόσμος...και νομίζω ότι αυτός υποκινεί την όλη κατάσταση....Το ξέρω ότι οι γονείς μου είναι αυστηροί και θέλουν στο τέλος να επεμβαίνουν στην ζωή των άλλων, νομίζοντας ότι αυτοί ξέρουν το σωστό....αλλά εν τέλει το κάνουν ασυνείδητα γιατί «θέλουν το καλό μας», αλλά πιστεύω ότι με συζήτηση ήρεμη θα καταλάβουν και οι μεν και δε ότι το κάθε άτομο επιλέγει το τρόπο ζωής που θέλει, χωρίς να εμπλέκει και άλλους και απλά να το σέβεται ο άλλος.
Τι θα μπορούσα να κάνω..εγω.. αφού εκείνη δεν θέλει καμιά επικοινωνία....
Οι γονείς μου... ειδικά τις γιορτές, είναι ιδιαίτερα...θλιμμενοι...που δεν είναι όλη η οικογένεια μαζεμένη στο τραπέζι...
Τι θα μπορούσα να τους πω όταν αρχίζουν τα κλαματα.... «η αδελφή σου μας απαρνήθηκε.....κτλ».
Πιστεύω ότι υπήρχε ένα κλίμα εξάρτησης «οικονομικής».
Δηλαδή οι γονείς μου πίστευαν ότι με την παροχή χρημάτων θα είχαν ο,τι εξουσία θέλανε, εκείνη ομοίως θεώρησε ότι αφού τελείωσε τις σπουδές και βρήκε δουλειά, δεν χρειάζεται να «ασχολείται» πια με τους παροχεις χρηματοδότησης...που τύχαιναν να είναι οι γονείς της τόσα χρονια..
Δηλαδή τι είδους «επαφή» υπήρχε τόσα χρόνια.....???
Πως να τους μιλησω να την πλησιασουν κατω απο ενα αλλο σκεπτικο, αλλα και αυτοι ειναι εγωιστές...
Έχω κουραστεί ψυχολογικα