Φιλη ερωτευμενη με τη συντροφο μου? Τι να κανω?
Καλησπέρα, ειμαι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι κοπέλα σε σχέση με άλλη κοπέλα εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε τελευταία αποκτήσει μια στενή κοινή φίλη, η οποία δηλώνει bisexual και γενικά είχε ομοερωτικές σχέσεις. Η φίλη αυτή έχει πολλή αδυναμία στη σύντροφό μου. Μέχρι πρότινος κάποιες φορές με είχε ενοχλήσει απλώς επειδή δεν ξεπερνούσε τα όρια (περίεργα υπονοούμενα, χαιδέματα αλλά όχι ακριβώς ερωτικά) δεν έδειχνα ούτε έλεγα κάτι, ενώ ήταν εμφανές πως δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση προς εμένα, απλώς με συμπαθούσε και περνούσε καλά. Τις προάλλες η φίλη αυτή μας κάλεσε σπίτι της να πιούμε και να μεθύσουμε. Η σύντροφός μου ήθελε πολύ γιατί έχει ζοριστεί τελευταία και ήθελε να ξεδώσει. Εδώ να σημειώσω πως η κοινή μας φίλη, ας την πούμε Φ, είναι στα όρια του αλκοολισμού, πίνει πάρα πολύ ενώ αν δεν πιει δεν περνάει καλά και εκνευρίζεται. Τα ήπιανε λοιπόν, η σύντροφός μου μέθυσε ενώ η Φ ψιλομέθυσε αλλά θεωρώ ότι είχε πλήρη συναίσθηση των όσων έκανε και έλεγε. Σηκώνομαι εγώ σε μια φάση που ήταν η φίλη μου ήταν μεθυσμένη και τις αφήνω μόνες για ένα λεπτό. Γυρνώντας, η Φ είχε πέσει πάνω στη φίλη μου και τη φιλούσε. Μόλις με κατάλαβε έστρεψα το βλέμμα για να μην καταλάβει ότι την είδα, αφού ένιωσα τεράστια αμηχανία. Δεν είπαμε τίποτα άλλο εκείνο το βράδυ, παρά μόνο ήρθε η Φ πριν κοιμηθούμε και μου ζήτησε συγνώμη. Εγώ τη ρώτησα γιατί συγνώμη (αφού υποτίθεται εγώ δεν είδα τίποτα). Μου ξαναλέει συγνώμη και μου λέει απλώς ήπια πάρα πολύ, σα να ήθελε να δικαιολογηθεί για αυτό που έκανε. Η φίλη μου ήταν συνεχώς μεθυσμένη και όταν ξαπλώσαμε προσπάθησα να της το πω, αλλά δεν έκανε επαφή με τόσο μεθύσι και δε θυμόταν τίποτα. Δεν ξέρω ποια στάση πρέπει να κρατήσω. Αν το πω στη σύντροφό μου, θα στεναχωρηθεί και θα σοκαριστεί. Αν το πω στην Φ, κατά πάσα πιθανότητα θα χαλάσουν οι σχέσεις των 3 μας, αφού θεωρώ ότι θα ντραπεί που εγώ το ξέρω. Αλλά από την άλλη δε θεωρώ σωστό να τραβήξω εγώ όλο αυτό το ψυχικό μαρτύριο, κλαίω συνέχεια και δε μπορώ να συγκεντρωθώ σε τίποτα, έχω στεναχωρηθεί αφάνταστα. Δεν αντέχω να υποκρίνομαι, τι να κάνω? να μιλήσω και σε ποια? Να τονίσω πως η σύντροφος μου είναι ερωτευμένη μαζί μου και με αγαπάει πάρα πολύ, όπως και γω. Το θέμα είναι ότι νιώθω το κοροιδο της υπόθεσης, να ξέρω και να μη μπορώ να μιλήσω!