Γειά σας!
Εδώ και αρκετο καιρό αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα με τη διατροφή μου. Αρχικά δεν έδινα σημασία αλλα όσο περναει ο καιρός μου δυσκολεύει τη καθημερινότητά μου και εχω αρχίσει να κουράζομαι αρκετα..Το πρόβλημά μου είναι πως τρώω καθημερινά σχεδόν, αρκετά μεγάλες ποσότητες φαγητού. Είμαι ικανή να μασάω για πάρα πολλή ώρα ότι βρω μποστά μου, κυρίως τις ώρες που κάτι με στενοχωρει ή με προβληματίζει. Για παράδειγμα σήμερα έφαγα μόνη μου 1 λιτρο παγωτό μεσα σε μιση ώρα, και μετά όλο το σακούλι με τα ψωμάκια του τόστ εκτος απο τα κανονικα γευματα μου. Δεν με ενδιαφέρει τόσο τι γεύση έχει αυτό που τρώω οσο το να τρώω..Η κατανάλωση μεγαλης ποσοτητας φαγητου διαρκει συνηθως γυρω στη μια ωρα και ξεκινα συνηθως με μια ασχημη σκεψη(κατι που συμβαινει συχνα το τελευταιο καιρο). Εχω πάρει τους τελευταίους 6 μήνες μόνο περίπου 6 κιλα..
Εμετό μου εχω προκαλέσει πολυ λιγες φορες και μου είναι πολυ δυσκολο. Τωρα εχω καιρο να προσπαθησω καν γιατι ξερω τις επιπτωσεις που αυτο εχει στην υγεια μου και ετσι δεν μου το επιτρεπω.
Είμαι 22 ετών, 64 κιλα και έχω ύψος 1,63. Έχω πάρα πολύ αγχος με τη σχολη μου(το οποίο μου έχει δημιουργήσει και δερματικά προβλήματα). Νιώθω πως δεν είμαι καθόλου ευτυχισμένη. Η ζωη μου δεν ειναι αυτη που θα ηθελα να ειναι. Ζω μονη μου, η οικογενεια μου ειναι η καλυτερη που θα μπορουσα να εχω, σπουδαζω στη σχολη που επιθυμουσα και με τους φιλους μου ειναι ολα πολυ καλα! Αυτα είναι τα θετικα. Ετσι που τα γραφω ακουγονται τελεια αλλα τα αρνητικα εχουν κερδισει αρκετο εδαφος στο μυαλο μου..Με τη σχολη εχω παρα πολυ αγχος, πολλες φορες νιωθω πως δεν μπορω να το διαχειριστω. Ναι μεν θα κανω στο μελλον μια δουλεια που τη λατρευω αλλα δεν αντεχω αλλη πιεση. Επισης δεν εχω κανει ποτε σχεση. Λενε πως ειμαι ομορφη, αλλα δεν ετυχε να ερωτευτω το σωστο ανθρωπο τη σωστη ωρα. Και σε αυτο το τομεα νιωθω πως υπαρχει ενα μεγαλο κενο.
Οσον αφορα τη σχεση μου με το σωμα μου νίωθω πολύ άσχημα γι αυτο. Προσπαθώ να χάσω κιλα αλλα συνέχεια μετα απο 1-2 μέρες σωστής προσπάθειας, έρχεται κάποια στιγμή που γίνομαι ανεξελεγκτη.. (Όταν λέω για προσπάθεια μείωσης κιλών δεν αναφέρομαι σε καποια στερητική δίαιτα, ξέρω ποιος ακριβώς είναι ο σωστός τρόπος να τρέφομαι). Εχω αρχισει να μη θελω να παω βολτα η αποφευγω τη διοργανωση των καλοκαιρινων διακοπων επειδη ειμαι χοντρη. Και σκεφτομαι πως καλυτερα θα ειναι να μεινω σπιτι. Επίσης ενα προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι πως πολυ συχνα ενω θελω να παω στο γυμναστηριο(το οποιο το διασκεδαζω και το επισκεπτομαι αρκετα συχνα) δεν το κανω γιατι νιωθω βαρυ το στομαχι μου..Η καποιες φορες εχω προβλημα στον υπνο..
Καταλαβαινω πως ολη αυτη η συμπεριφορα μου δεν ειναι φυσιολογικη και ολο λεω πως θα σταματησω αλλα δεν μπορω. Μου ειναι εξαιρετικα δυσκολο να κρατηθω εστω και για 2-3 μερες αν και κανω συνεχως προσπαθεια. Τις μερες που προσπαθω και κρατιεμαι, δεν ειναι ανωδυνο. Περνουν ωρες που το μονο που σκεφτομαι ειναι: "Θελω να φαω..--Οχι δεν θα φας---Μα θελω--Οχι".
Ζηλευω ολες τις φιλες μου που εχουν μια υγιη σχεση με το φαγητο, μια υγιη ζωη! Επισης κατι που δεν ανεφερα ειναι πως μπροστα σε αλλο κοσμο τρωω φυσιολογικα.
Θα ηθελα λοιπον να σας ρωτησω λοιπον..Μπορω μονη μου να κανω κατι η να ζητησω βοηθεια? Χρειαζομαι διατροφολογο, ψυχολογο η ψυχιατρο?
Σας ευχαριστω πολυ για τη προσοχη σας!