Originally Posted by
Panos999
Καλησπέρα σε όλους, είμαι 20 χρόνων ενήλικας που οι πεποιθήσεις τείνουν Βουδιστικές προς Ινδουιστικές (για την ακρίβεια κάνω γιόγκα). Υπάρχει ένα θέμα με την μητέρα μου. Επειδή είναι θρήσκια Χριστιανή Ορθόδοξη, εγώ πια δεν νιώθω άνετα με την συγκεκριμένη θρησκεία, είχα υποστεί αρκετά στο παρελθόν δεν μου άρεσε το τυφλό δόγμα υποταγής της, να πηγαίνω Εκκλησία κ.α. Δεν έχω θέμα με τους Χριστιανούς, αλλά με το δόγμα όμως ναι.
Το θέμα είναι ότι η μάνα μου επειδή με είχε "τάξει" μικρό στην Παναγία αδυνατεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι πια δεν ασπάζομαι την θρησκεία που με τόση θέρμη υπερασπίζεται με αποτέλεσμα οπότε της λέω ότι δεν θέλω να πάω Εκκλησία, να με κάνει να νιώθω τύψεις και άσχημα με την συμπεριφορά μου ενώ εγώ, δεν της έχω πει ποτέ τίποτα για τα πιστεύω της????! Την σέβομαι μέχρι τέλους.
Τι μπορώ να κάνω ; Πώς μπορώ να την κάνω να καταλάβει ότι έχω διαφορετικά πιστεύω ;
*Σημείωση ότι δεν θέλω να την κάνω να το καταλάβει με άσχημο τρόπο, αλλά ωραία και κατανοητά. Επίσης, είμαι σίγουρος ότι τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν σε πολλές Ελληνικές οικογένειες διότι καλώς ή κακώς, είναι μια θρησκεία από την οποία όλοι γαλουχούμαστε (πλύση εγκεφάλου) από μικρά παιδιά.
Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και την βοήθεια σας εκ των προτέρων ????