Results 1 to 6 of 6
Thread: Βοήθεια με πεποιθήσεις
-
15-08-2023, 13:02 #1
Βοήθεια με πεποιθήσεις
Καλησπέρα σε όλους, είμαι 20 χρόνων ενήλικας που οι πεποιθήσεις τείνουν Βουδιστικές προς Ινδουιστικές (για την ακρίβεια κάνω γιόγκα). Υπάρχει ένα θέμα με την μητέρα μου. Επειδή είναι θρήσκια Χριστιανή Ορθόδοξη, εγώ πια δεν νιώθω άνετα με την συγκεκριμένη θρησκεία, είχα υποστεί αρκετά στο παρελθόν δεν μου άρεσε το τυφλό δόγμα υποταγής της, να πηγαίνω Εκκλησία κ.α. Δεν έχω θέμα με τους Χριστιανούς, αλλά με το δόγμα όμως ναι.
Το θέμα είναι ότι η μάνα μου επειδή με είχε "τάξει" μικρό στην Παναγία αδυνατεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι πια δεν ασπάζομαι την θρησκεία που με τόση θέρμη υπερασπίζεται με αποτέλεσμα οπότε της λέω ότι δεν θέλω να πάω Εκκλησία, να με κάνει να νιώθω τύψεις και άσχημα με την συμπεριφορά μου ενώ εγώ, δεν της έχω πει ποτέ τίποτα για τα πιστεύω της????! Την σέβομαι μέχρι τέλους.
Τι μπορώ να κάνω ; Πώς μπορώ να την κάνω να καταλάβει ότι έχω διαφορετικά πιστεύω ;
*Σημείωση ότι δεν θέλω να την κάνω να το καταλάβει με άσχημο τρόπο, αλλά ωραία και κατανοητά. Επίσης, είμαι σίγουρος ότι τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν σε πολλές Ελληνικές οικογένειες διότι καλώς ή κακώς, είναι μια θρησκεία από την οποία όλοι γαλουχούμαστε (πλύση εγκεφάλου) από μικρά παιδιά.
Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και την βοήθεια σας εκ των προτέρων ????
- 15-08-2023, 16:06 #2
συμφορουμιτη σοβαρεψου,
με την Ορθοδοξια και τον Ελληνικο πολιτισμο φτιαξαμε βυζαντιο
15-08-2023, 20:49 #3
Καλησπερα Πανο. Κοιτα κατα μειζονα λογο η κλασικη ελληνιδα μανα δεν μπορει να κατανοησει τις αλλες θρησκειες και να τις αποδεχτει. Στην Ελλαδα η θρησκεια ειναι αρρηκτα συνδεδεμενη με τη ζωη μας και αντε τωρα να εξηγησεις στις μαναδες μας τη φιλοσοφια πισω απ τον βουδισμο. Ενιγουεη, εγω θα ηθελα να ρωτησω εαν η μητερα σου ειναι γενικουερα παρεμβατικη και αυστηρη. Δηλαδη εχετε εντονες προστριβες γι αυτο το θεμα; Σε σερνει με το ζορι εκκλησια; Πατερας υπαρχει στο καδρο; Και αν ναι, τι θεση παιρνει;
17-08-2023, 10:14 #4
To ερώτημά μου είναι πως επέλεξες τον Βουδισμό αντί του Χριστιανισμού? Έχεις διαβάσει τη διδασκαλία του Βούδα και την συνέκρινες με τη διδασκαλία του Ιησού και κατέληξες πως η πρώτη σε εκφράζει καλύτερα? Διαφέρουν τόσο πολύ που νιώθεις αναγκασμένος να εγκαταλείψεις τον ένα -ισμό και να αποδεχτείς τον άλλον -ισμό? Δε νομίζω ότι η αφοσίωση και η προσκόλληση σε οποιαδήποτε πνευματική ομάδα, ιδεολογία, θρησκεία κτλ. θα μπορέσει να σου δώσει απαντήσεις και να σε βοηθήσει να πορευτείς στη ζωή που ανοίγεται μπροστά σου. Ο ισχυρός άνθρωπος δεν ανήκει πουθενά, δεν ανήκει σε καμία αγέλη, είναι αυτόνομος και ελεύθερος να σκέφτεται. Η παρουσία σου σε οποιαδήποτε ομάδα ενέχει τον κίνδυνο να συμμορφώνεις τις απόψεις σου ώστε να γίνεσαι αρεστός σε αυτήν κάτι το οποίο μπορεί να γίνεται και υποσυνείδητα δηλ. να έχεις κάποιες απόψεις οι οποίες θα νομίζεις ότι είναι δικές σου αλλά θα είναι ουσιαστικά της ομάδας. Μόνο το προσωπικό διάβασμα και η μελέτη από βιβλία (όχι ιντερνετ) θα μπορέσει να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Μελέτη σπουδαίων έργων όμως, όχι του συρμού που κυκλοφορούν. Εν κατακλείδι, θα σου πρότεινα να μην έρθεις σε σύγκρουση με την μητέρα σου μόνο για αυτό το θέμα. Και δεν είσαι υποχρεωμένος να πας εκκλησία, ποιος πάει εκκλησία σήμερα άλλωστε?
17-08-2023, 11:44 #5
καλημερα.
δεν νομιζω οτι εχει αδυναμια αντιληψης η μητερα σου.
αυτο που εχει ειναι στενομυαλια και φανατισμος. παρατηρειται κια σε αλλες θρησκειες, δεν ειναι προνομιο του χριστιανισμου...
για να σου πω την περιληψη, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να την κανεις να καταλαβει οτι εινα δικαιωμα σου αλλα και πολυ λογικο να πιστευεις κατι αλλο απ οτι εκεινη.
παρ ολο που θελεις μια ηπια αντιδραση, και να μην ηθελες, δεν μπορεις ουτε με φασαρια να την κανεις να συμφωνησει μαζι σου.
διοτι το θεμα δεν ειναι να "αντιληφθει". το θεμα ειναι οτι ΔΙΑΦΩΝΕΙ με τις αποψεις σου
long story short, μην ασχολεισαι.
πιστευε αυτο που θες, αποφευγε τις συγκρουσεις και μην νοιωθεις τυψεις που δεν πιστευετε το ιδιο...
17-08-2023, 13:49 #6HarleyQuinnGuestΠάρε ένα άγαλμα Βούδα κι εσύ, βάλε το στο δωμάτιο σου και κάνε κάθε μέρα γιόγκα μπροστά της. Άμα σ' ενοχλεί να της λες σταμάτα τώρα διαλογίζομαι. Έτσι θα συνηθίσει στην ιδιοτροπία σου και θα καταλάβει. Εμένα οι γονείς μου είναι open mindend οπότε κατάλαβαν την αθεϊα μου αλλά η γιαγιά μου δεν μπορούσε στην αρχή να την καταλάβει. Το πρόβλημα ήταν πως από 19 χρονών έφτιαξα κάρτα δωρητή οργάνων και δεν το δεχόταν με τίποτε, έλεγε θα με σκοτώσουν, θα με καθαρίσουν κλπ. και πως ο θεός μας θέλει με όλα μας τα όργανα κλπ. Τέλος πάντων εν τάχει με τα χρόνια το αποδέχτηκε πως εγώ και ο μικρός μου αδερφός είμαστε άθεοι και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Αλλά της μιλήσαμε αμέτρητες φορές ανοιχτά εντελώς :Ρ
Last edited by HarleyQuinn; 17-08-2023 at 14:32.