Διακοπη Cymbalta - Χρονοδιαγραμα Συμπτωματων Αποσυρσης
Μετα απο 7 μηνες χρησης του Cymbalta 30mg αποφασισα πως εχει ερθει η ωρα να το κοψω, με αυτο το post θελω να μοιραστω το χρονοδιαγραμμα των συμπτωματων αποσυρσης και το πως παει η ολη διαδικασια της διακοπης, σιγουρα στον καθενα μπορει να ειναι διαφορετικα τα συμπτωματα αλλα το γραφω να υπαρχει σαν μια γενικη αναφορα ισως βοηθησει αλλους χρηστες. Κατ'αρχην να πω οτι το θεωρω απο τα καλα φαρμακα με ελαχιστες παρενεργειες και γενικα μπορω να πω πως με βοηθησε, συνηθως ολα τα φαρμακα τα κοβω πολυ σταδιακα σε σημειο που πιο παλια ανοιγα ακομα και τις καψουλες και αφαιρουσα λιγο λιγο το περιεχομενο ωστοσο αυτην την φορα αποφασισα πως νιωθω αρκετα δυνατος να το δοκιμασω μια και εξω, ουτως η αλλως τα 30mg ειναι η ελαχιστη δοση που κυκλοφορει, ξερω οτι για 1-2 βδομαδες θα ειναι δυσκολα αλλα αντεχω. Τωρα ειμαι στην 2η μερα θα κανω update καθε 1-2 μερες. Η διαγνωση μου αυπνια που οφειλεται σε αγχωδη διαταραχη, επισης το βραδυ παιρνω μισο remeron (15mg). Οποτε εχουμε και λεμε:
1η μερα: Τιποτα το πολυ ανησυχητικό, λιγο ταχυκαρδια και ανεβασμενο αγχος. Υπνος ο συνηθησμενος μου 5-5:30 ωρες.
2η μερα: Αρχιζουν διαφορα περιεργα στο κεφαλι σαν ζαλαδα, σβησιμο, ναυτια, η ταχυκαρδια ειναι πιο αισθητη και ο υπνος 3-4 ωρες, ωστοσο ολα ανεκτα. Για την ταχυκαρδια πηρα 1/4 inderal που μου ειχε προτεινει παλαιοτερα ο γιατρος και βοηθησε αρκετα.
3η μερα: Περιπου τα ιδια με τα χθεσινα αλλα σε μικροτερη ενταση, η ταχυκαρδια σχεδον εξαφανιστηκε αλλα η αυπνια χειροτερεψε ειναι ζητημα αν κοιμηθηκα 3 ωρες.
4η μερα: Ηπιος πονοκεφαλος, ζαλαδα και κατι σαν ηλεκτρικα ζαπς σχετικα μικρης διαρκειας και ηπιας εντασης. Το βραδυ δεν με επερνε καθολου ο υπνος και κατα τις 3πμ πηρα μισο stilnox και κοιμηθηκα 3-3:30 ωρες.