Διακοπη Cymbalta - Χρονοδιαγραμα Συμπτωματων Αποσυρσης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Senior Member

Διακοπη Cymbalta - Χρονοδιαγραμα Συμπτωματων Αποσυρσης

Μετα απο 7 μηνες χρησης του Cymbalta 30mg αποφασισα πως εχει ερθει η ωρα να το κοψω, με αυτο το post θελω να μοιραστω το χρονοδιαγραμμα των συμπτωματων αποσυρσης και το πως παει η ολη διαδικασια της διακοπης, σιγουρα στον καθενα μπορει να ειναι διαφορετικα τα συμπτωματα αλλα το γραφω να υπαρχει σαν μια γενικη αναφορα ισως βοηθησει αλλους χρηστες. Κατ'αρχην να πω οτι το θεωρω απο τα καλα φαρμακα με ελαχιστες παρενεργειες και γενικα μπορω να πω πως με βοηθησε, συνηθως ολα τα φαρμακα τα κοβω πολυ σταδιακα σε σημειο που πιο παλια ανοιγα ακομα και τις καψουλες και αφαιρουσα λιγο λιγο το περιεχομενο ωστοσο αυτην την φορα αποφασισα πως νιωθω αρκετα δυνατος να το δοκιμασω μια και εξω, ουτως η αλλως τα 30mg ειναι η ελαχιστη δοση που κυκλοφορει, ξερω οτι για 1-2 βδομαδες θα ειναι δυσκολα αλλα αντεχω. Τωρα ειμαι στην 2η μερα θα κανω update καθε 1-2 μερες. Η διαγνωση μου αυπνια που οφειλεται σε αγχωδη διαταραχη, επισης το βραδυ παιρνω μισο remeron (15mg). Οποτε εχουμε και λεμε:

1η μερα: Τιποτα το πολυ ανησυχητικό, λιγο ταχυκαρδια και ανεβασμενο αγχος. Υπνος ο συνηθησμενος μου 5-5:30 ωρες.
    2η μερα: Αρχιζουν διαφορα περιεργα στο κεφαλι σαν ζαλαδα, σβησιμο, ναυτια, η ταχυκαρδια ειναι πιο αισθητη και ο υπνος 3-4 ωρες, ωστοσο ολα ανεκτα. Για την ταχυκαρδια πηρα 1/4 inderal που μου ειχε προτεινει παλαιοτερα ο γιατρος και βοηθησε αρκετα.
    3η μερα: Περιπου τα ιδια με τα χθεσινα αλλα σε μικροτερη ενταση, η ταχυκαρδια σχεδον εξαφανιστηκε αλλα η αυπνια χειροτερεψε ειναι ζητημα αν κοιμηθηκα 3 ωρες.
    4η μερα: Ηπιος πονοκεφαλος, ζαλαδα και κατι σαν ηλεκτρικα ζαπς σχετικα μικρης διαρκειας και ηπιας εντασης. Το βραδυ δεν με επερνε καθολου ο υπνος και κατα τις 3πμ πηρα μισο stilnox και κοιμηθηκα 3-3:30 ωρες.
    Last edited by worryfree; 09-10-2023 at 21:57.

Senior Member
    συνεχισε ετσι την καταγραφη μερα με την μερα να δουνε μερικοι που θα τα παρουν, πως ειναι οταν τα σταματησεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by menis_644 View Post
    συνεχισε ετσι την καταγραφη μερα με την μερα να δουνε μερικοι που θα τα παρουν, πως ειναι οταν τα σταματησεις
    Καλα δεν νομιζω οτι θα πεσει κανεις απο τα συννεφα, σχεδον ολοι γνωριζουν οτι η διακοπη αυτων των φαρμακων φερνει διαφορα συμπτωματα, αυτα ειναι μεχρι να συνηθισει ο εγκεφαλος στα νεα δεδομενα και στην νεα χημεια. Προς το παρων δεν βλεπω τιποτα δραματικο τα περιμενα πολυ χειροτερα γιατι θεωρειτε και απο τα δυσκολα φαρμακα για διακοπη η ντουλοξετινη καθως εχει μικρο χρονο ημιζωης.

Senior Member
    μην το λες, το περιμενες πολυ χειροτερα... δηλαδη τι ηθελες να βαρας κρισεις πανικου καθε δευτερολεπτο? να τρεμουν τα χερια σου σαν να εχεις παρκινσον? οχι μην λες ποτε, ποτε... Ειναι πολλοι ανθρωποι που δεν μπορουν να τα κοψουν και αν ηταν μονο αυτα που γραφεις τοτε χαρα να τα παιρναμε μια φορα και ποτε ξανα αλλα ειναι πολλα περισσοτερα

Senior Member
    μην το λες, το περιμενες πολυ χειροτερα... δηλαδη τι ηθελες να βαρας κρισεις πανικου καθε δευτερολεπτο? να τρεμουν τα χερια σου σαν να εχεις παρκινσον? οχι μην λες ποτε, ποτε... Ειναι πολλοι ανθρωποι που δεν μπορουν να τα κοψουν και αν ηταν μονο αυτα που γραφεις τοτε χαρα να τα παιρναμε μια φορα και ποτε ξανα αλλα ειναι πολλα περισσοτερα
    Αυτοι που εχουν δυσκολιες να τα κοψουν συνήθως ειναι αυτοι που δεν εχουν γινει καλα (δηλαδή οι περισσότεροι απο εμας) αν δεν εισαι καλα πως να τα κοψεις θα φτασεις στο σημειο που ησουν πριν τα ξεκινησεις. Και εγω αν δω οτι δεν φτιάχνει ο ύπνος μου μετα απο 2 βδομαδες θα το ξαναξεκινησω χωρις 2η σκεψη και με χαρα, γιατι απλα με την αυπνια δεν ζω την ζωη μου ενω οταν κοιμάμαι νορμαλ την ζω στο φουλ.

Senior Member
    η προσεγγιση σου εχει διαφορα απο την δικη μου... Μα γιατι υπαρχει ανθρωπος να τα πηρε, να εγινε καλα να τα εκοψε και να μην επεσε? αυτα υποστηριζουν οι ψυχιατροι για να καθησυχασουν τους ανθρωπους να συνεχισουν να τα παιρνουν... δεν υπαρχει περιπτωση να τα παρεις και να γινεις καλα.. Εχεις σκεφτει οτι ο αυπνια σου ενδεχωμενος να οφειλεται καπου αλλου? εννοειται πως ειναι ενας αλληλενδετος κυκλος αγχος-καταθλιψη-αυπνια... απλα εστιαζεις στον υπνο και νομιζεις οτι ετσι θα ζεις? δεν ξερω και δεν ειμαι ψυχολογος... εμενα με ενδιαφερει αυτο που ειπες να μας παραθεσεις το σταδιο διακοπης σου

Senior Member
    η προσεγγιση σου εχει διαφορα απο την δικη μου... Μα γιατι υπαρχει ανθρωπος να τα πηρε, να εγινε καλα να τα εκοψε και να μην επεσε? αυτα υποστηριζουν οι ψυχιατροι για να καθησυχασουν τους ανθρωπους να συνεχισουν να τα παιρνουν... δεν υπαρχει περιπτωση να τα παρεις και να γινεις καλα.. Εχεις σκεφτει οτι ο αυπνια σου ενδεχωμενος να οφειλεται καπου αλλου? εννοειται πως ειναι ενας αλληλενδετος κυκλος αγχος-καταθλιψη-αυπνια... απλα εστιαζεις στον υπνο και νομιζεις οτι ετσι θα ζεις? δεν ξερω και δεν ειμαι ψυχολογος... εμενα με ενδιαφερει αυτο που ειπες να μας παραθεσεις το σταδιο διακοπης σου
    Μα δεν παιρνεις τα φάρμακα για να γινεις καλα, τα παιρνεις για να κουκουλωσουν τα συμπτώματα και να μπορεις να ζεις πιο φυσιολογικα και ταυτόχρονα να εχεις τον χρονο να κανεις τις αλλαγες που χρειάζονται για να γινεις καλα, το τελευταίο σηκωνει πολυ συζητηση εαν, κατα ποσο, και σε τι ποσοστα επιτυγχάνεται.

Για μενα προσωπικα ξερω πολυ καλα τι φταίει και δεν κοιμάμαι ωστόσο δεν υπάρχει λυση και αυτο μου το χει πει και ο γιατρός οτι σε αυτό το κομμάτι η ψυχοθεραπεία δεν βοηθάει. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν σταματαει ο εγκέφαλος την λειτουργία του και πως να κοιμηθεις με εναν υπερδραστήριο εγκέφαλο? Και δεν ειναι οτι σκέφτομαι αρνητικα σεναρια και δεν κοιμάμαι και θετικά σκέφτομαι και ουδετερα και οτιδήποτε. Δυστηχως η ψυχοθεραπεία δεν το εχει λυση το θεμα το μονο που μπορεί να κανει είναι να δουλεψει με το περιεχόμενο των σκεψεων κατι που δεν εχει να κανει με την περιπτωση μου.

Κατα τα αλλα το σταματαω το πλανο διακοπης γιατι μου ετυχε μια πολυ σημαντικη δουλεια σε λιγες μερες και πρέπει να ειμαι σε πλήρη διαυγεια

Senior Member
    καμια εξελιξη σχετικα με την διακοπη?

Senior Member
    καμια εξελιξη σχετικα με την διακοπη?
    Οπως έγραψα και παραπάνω τη σταματησα τη διαδικασία διακοπης, ευτυχώς επανηλθα οπως ημουν και πριν. Μιλησα και με τον γιατρό μου και μου ειπε αυτο που μου ειχε πει και την προηγούμενη φορα (και εγω δεν τον ακουσα) οτι δηλ ειναι καλύτερα να δοκιμασω να κοψω πρωτα το μισο remeron που παιρνω για τον ύπνο και αφου το πετυχω αυτο μετα απο μερικους μηνες να κοψω το cymbalta, νομιζω εχει δικιο οποτε σε λιγες εβδομάδες ξεκιναω την διακοπη του Remeron και βλεπουμε.