Πίσω από τα ψυχολογικά βρίσκεται παντα ενας μαλάκας.
Απο την προσωπική μου εμπειρία και απο τα όσα έχω δει ή ακούσει στη ζωή μου, τα ψυχολογικά προβλήματα έχουν ως αίτιο κάποιο ή κάποια άτομα, τα οποία ή οποίο, σε δεδομένη περίοδο στη ζωη ενος ατόμου, κατορθωσαν να εισχωρήσουν με τη συμπεριφορά τους έναντι του, με τρόπο αρνητικό αλλά αποτελεσματικό για την πρόκληση ζημιάς, στην ιδιοσυγκρασία, στο ευαίσθητο του χαρακτήρα, στον τροπο σκέψης, του, πλέον πια, θύματος.
Ακόμα και ασήμαντα αλλά επαναλαμβανόμενα (πχ σπάσιμο νεύρων, υποτιμήσεις) μπορουν να καταστρεψουν καποιο. Κι οταν ενα άτομο υπέστη τέτοια, σε καθε νέο περιβαλλον που θα ευρίσκεται, επειδή παντού υπάρχουν τέτοιοι μαλάκες, η ίδια ζημια θα επαναλαμβάνεται.
Ειμαι βεβαιος πως όσοι ειστε εδώ, αυτή ειναι η αιτία των ψυχολογικών που σας βασανίζουν.
Εξαίρεση είναι να γεννήθηκε κάποιος με γενετικό υλικό τέτοιο, ροπής προς τα ψυχολογικά (πχ βίαιος, σχιζοφρενής) το οποίο απλά εκδήλωσε χωρις κανένα ιδιαίτερο ερέθισμα απο το περιβάλλον του, αλλα δεν ειναι αυτο το θέμα που ανοιξα, ουτε για ενα μεμονωμένο άσχημο συμβάν αφορά το θέμα μου.
Κι όταν μιλω για ψυχολογικά μιλώ για ατομα που υπέστησαν, έπαθαν, για κατ ουσίαν θύματα, στα οποια η ζημιά που περιεγραψα άφησε ανεξιτηλα σημάδια.