Originally Posted by
Rainbow86
Σας συμβαίνει και εσάς τακτικά όταν κοιμάστε λίγες ώρες το βράδυ ή αν πέσετε πολύ αργά για ύπνο (π.χ 3-4) να ξυπνήσετε ενδιάμεσα στην νύχτα ιδρωμένοι σαν να έχετε πάθει κρίση πανικού; Ή να ξυπνάτε κανονικά την άλλη μέρα με ναυτία, πονοκέφαλο κτλ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα (μάλλον από την τρομάρα) να βιώνετε κρίση πανικού; Και παράλληλα να αρχίζουν και τα εντερικά συμπτώματα και να τρέχετε στην τουαλέτα;
Μου συμβαίνει πολύ συχνά αυτό τελευταία και μάλιστα επειδή κάνω πρακτική κάθε μέρα 8:00-16:00 πολλές φορές από την αϋπνία και από την ένταση των συμπτωμάτων την άλλη μέρα δεν έχω όρεξη να πάω πουθενά. Επίσης επιχείρησα να πάω μια μέρα, σε άθλια κατάσταση και απλά υπέφερα 8 ώρες. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα συμπτώματα με εμποδίζουν να είμαι λειτουργική και δεν μπορώ εύκολα να τα διαχειριστώ, καθώς σκέφτομαι την «έκθεση» σε δημόσιο χώρο και με κάνει να αγχώνομαι και να ντρέπομαι περισσότερο. Οπότε αυτό έχει ως αποτέλεμα τα συμπτώματα να επιδεινώνονται. Ωστόσο ούτε όταν μου συμβαίνει στο σπίτι μπορώ εύκολα να διαχειριστώ την κατάσταση. Τι θα μπορούσα να κάνω από δω και πέρα για να αντιμετωπίζω τις κρίσεις πανικού; Αν παίρνω Xanax πριν πάω στην πρακτική (αν δεν αισθάνομαι καλά το πρωί) θα βοηθούσε; Ή πρέπει να πάω σε ψυχολόγο/ψυχίατρο; Το πρόβλημα είναι ότι επηρεάζουν την καθημερινότητα μου και ως εκ τούτου δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Νιώθω μονίμως εξαντλημένη και πιεσμένη. Επίσης το σύμπτωμα που κυριαρχεί περισσότερο είναι η τάση για εμετό και επειδή έχω εμετοφοβια εκείνη την στιγμή αγχώνομαι περισσότερο. (Όπου και αν βρίσκομαι). Το περίεργο είναι ότι εν τέλη ποτέ δεν κάνω εμετό.
Έχει βιώσει ποτέ κανείς κάτι παρόμοιο; Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω εμπειρικά;