EΠΙΛΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ή άλλης μορφής ?
Kαλησπέρα σε όλους . Είμαι καινούριο μέλος και θα ήθελα να εκθέσω το πρόβλημα που με απασχολεί . Είμαι παντρεμένη και έχω ένα παιδάκι 4 χρονών που λατρεύω και έναν σύζυγο που λατρεύω επίσης. Το παιδί μου το έφερα στον κόσμο με πάρα πολύ δυσκολία και πολλά προβλήματα . Τελικά όλα πήγαν κατ΄ευχήν ξεπεράστηκαν και είμασταν μια χαρά.
Πριν ενάμιση περίπου χρόνο μένω έγκυος στο δεύτερο μωρό μου και το χάνω στις αρχές του 6ου μήνα . Παρόλο που ξέραμε ότι υπήρχε αυτή η πιθανότητα της απώλειας , λόγο του ότι τα είχαμε καταφέρει με το πρώτο μας κόπηκαν τα πόδια. Πέρασα πολύ δύσκολα μέχρι να ανακάμψω ψυχολογικά και πάνω που είχα αρχίσει να το ξεπερνάω ξαναμένω έγκυος . Κάτι που δεν το είχαμε προγραμματίσει διότι δεν ήμουν ακόμα έτοιμη . Με συγκρατημένη λόγω του ιστορικού μου αισιοδοξία , προσπαθούσα να σκέφτομαι πάντα θετικά και ότι αυτή τη φορά όλα θα πήγαιναν καλά.
Δυστυχώς και αυτή η εγκυμοσύνη δεν είχε αίσιο τέλος . Απο την δεύτερη αυτή απώλεια έχουν περάσει δύο μήνες.
Οι αρχικές μου αντιδράσεις δεν ήταν όπως αυτές πέρισυ . Φαινομενικά ήμουν πιο ψύχραιμη προσπαθούσα να δώ το όλο θέμα απο μια άλλη άποψη , γενικότερα προσπαθουσα να μην βαρύνω τους άλλους δίπλα μου .
Ενώ πέρισυ έκλαιγα σχεδόν για 6 μήνες καθημερινά , τώρα το απέφευγα δεν ήθελα να με βλέπουν οι άλλοι .
Το αποτέλεσμα είναι ότι με το που γύρισα στα καθήκοντα μου, δουλειά κλπ , άρχισα να έρχομαι αντιμέτωπη με κρίσεις πανικού , με φοβίες , με ξεσπάσματα νεύρων και κακές απαίσιες σκέψεις για μένα ή την οικογενειά μου .
Εχω κλειστεί στον εαυτό μου , χαμογελάω με το ζόρι , δεν ευχαριστιέμαι το παιδί μου , πολλές φορές του φωνάζω , στα καλά καθούμενα σκέφτομαι πράγματα που δεν τα χωράει ο νους μου ΄, πραγματικά έχω απελπιστεί .
Πιστεύεται ότι είναι επιλόχεια κατάθλιψη και θα περάσει ? Εχω κανονίσει ήδη να πάω να μιλήσω με έναν ειδικό αλλά το ραντεβου αργεί . Να σημειώσω ότι ο συζυγός μου ταξιδεύει και λείπει συνέχεια λόγο εργασίας και όλα αυτά τα περνάω εντελώς μόνη , γονείς , αδέρφια και αυτά μακριά .
Αυτό που θέλω είναι να σταματήσουν οι κακές σκέψεις και ειδικά σε σχέση με το παιδί μου ! Φοβάμαι !
Με συγχωρείται για το μεγάλο ποστ είχα τόσο ανάγκη να μιλήσω !