Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Ωραίο θέμα....:)
Πιστεύω πως όλοι έχουμε καταπιεσμένα σεξουαλικά \"θέλω\". Θεωρώ πως δεν υπάρχει άνθρωπος που του έχει έρθει μια \"περίεργη\" σεξουαλική επιθυμία και δεν την απώθησε σκεπτόμενος πως \"δεν πρέπει\".
Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος σε αυτό. Πχ: όταν ήμουν μικρή, (16-17), μου άρεσε πολύ ο ξάδελφος μου, (πρώτου βαθμού συγγένεια). Φυσικά έδιωχνα με μανία τη σκέψη και στο τέλος εξαφανίστηκε.
Μου άρεσε όμως πραγματικά ή επειδή ήταν απαγορευμένη σκέψη?
Εννοώ πως είμαστε σίγουροι πως μερικά πράγματα τα θέλουμε ή προκύπτουν μέσα από το απαγορευμένο του πράγματος?
Πράγματι τους ανθρώπους φαίνεται να τους ελκύει το \"απαγορευμένο\". Ωστόσο πολλοί απο εμάς δεν ξέρουμε καν για αυτές τις κρυφές επιθυμιες... δεν ξέρω φαίνεται ότι όσο πιο πολύ καταλαβαίνεις την ανθρώπινη συμπεριφορά τόσο θα ήθελες να μην την είχες μαθει :P Βλέπεις ανθρώπους με κατάθλιψη, με επικινδυνους αμυντικούς μηχανισμούς τους οποίους αναπτύσσουν για να αντιμετωπίσουν τις ασυνείδητες ενορμήσεις και σκέψεις που πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι μπορει ποτέ να είναι πραγματικά ολοκληρωμένος ένας άνθρωπος όταν βάζει ακόμα και ο ίδιος στον εαυτό του τόσους περιορισμούς ?
Quote:
Originally posted by dora-agxos
επισης θα πω κ κατι αλλο που σκεφτηκα διαβαζοντας το θεμα σου,πιστευω πως αν δεν υπηρχαν κανονες στην κοινωνια
(ηθικοι,κοινωνικοι,νομικοι ακομα κ θρησκευτικοι) θα ημασταν αγρια θηρια..
Σίγουρα οι ηθικοί και κοινωνικοί κανόνες είναι πολυ σημαντικοί και εννοείται πως δεν λέω οτι θα ήταν προτιμότερο να έκανε ο καθένας αυτό που του έρχεται στο μυαλό. Βέβαια πρέπει να μπαίνουν όρια και στα όρια, βλέπεις έναν άνθρωπο που φοβάται να βγεί απο το σπίτι (αναπτύσει κάθε είδους παράλογες φοβίες) ή ανθρώπους που είναι κάθε μέρα στον γιατρό με διάφορα οργανικά συμπτώματα χωρίς να μπορεί να δοθεί εξήγηση και υποφέρουν μονο και μόνο απο τις αναμνήσεις ή της απωθημένες ενορμήσεις τους (υπάρχουν περιπτώσεις που έχει επέλθει ακόμα και τύφλωση ή παράλυση). Όταν μιλάς με αυτούς τους ανθρώπους καταλαβαίνεις μετά απο καιρό πως αν είχαν βρεί έναν άλλον τρόπο να αντιμετωπίσουν αυτα τα πράγματα δεν θα υπέφεραν (γιατί πραγματικά υποφέρουν). Υπάρχουν πράγματα που ενώ δεν θα υπήρχε λόγος να μην τα κάνεις ή να μην τα θυμάσαι σε βασανίζουν μια ολόκληρη ζωή...δυστυχώς...