Σταμάτησα τους Β-Αποκλειστές και μου εμφανίστηκε ιδεοψυχαναγκασμός!
Πριν χρόνια αντιμετώπιζα διάφορες πνευματικές διαταραχές σε έντονο βαθμό και θεραπεύτηκα από εκεί που δε το περίμενα. Είχα ιδεοψυχαναγκαστικές σκέψεις, κοινωνική φοβία και μανία καταδίωξης.
Από μικρός έχω ένα μικρό πρόβλημα (πρόπτωση) σε μια βαλβίδα της καρδιά μου, το οποίο δημιουργεί ταχυκαρδία και λίγο πίεση, έτσι λοιπόν ο καρδιολόγος μου είχε γράψει το φάρμακο Lobivon. Είναι Β-Αποκλειστές (Beta Blockers) που μειώνουν τους παλμούς, μειώνουν τη πίεση και ελέγχουν τη δράση της αδρεναλίνης στον οργανισμό. Επειδή επιρεάζουν την αδρεναλίνη έχουν και αγχολυτική ιδιότητα αν και δεν αναγράφεται αυτό στις οδηγίες. Γενικά οι Β-Αποκλειστές παρατήρησα ότι δε με άφηναν να αγχώνομαι.
Όταν άρχισα λοιπόν να παίρνω αγωγή για τη καρδιά σταμάτησαν εντελώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πνευματικές διαταραχές που με ταλαιπωρούσαν χρόνια! Είχε δίκαιο λοιπόν ο Ιπποκράτης όταν έλεγε ότι κάθε ασθένεια είναι ψυχοσωματική. Οπότε, λόγο ότι χτυπούσε σε γρήγορο ρυθμό η καρδιά μου, έπαθα αγχωτικές διαταραχές.
Πριν λίγες μέρες σταμάτησα τα Lobivon επειδή κάνω καλύτερη διατροφή και γυμνάζομαι, έτσι δε μου χρειάζονται πολύ, αλλά και επειδή έχουν μικρές παρενέργειες.
Έτσι λοιπόν προχθές αγόρασα ένα Energy Drink να πιω, (όπως συνηθίζω να κάνω όταν κάθομαι στον υπολογιστή) το οποίο φυσικά έχει καφεΐνη.
Μετά από μερικές ώρες πάω να καθαρίσω τα γυαλιά μου και έτσι όπως τα κρατούσα μου κόλλησε η χαζή αυτοκαταστροφική ιδέα ότι μπορεί να χτυπήσω το μάτι μου με το σκελετό του γυαλιού!!!
Μάλιστα πολλές φορές έβγαζα το σκελετό, τον έστρεφα προς το μάτι μου, και σκεφτόμουν την ίδια ιδέα να πραγματοποιήται στο μυαλό μου! Αφού μετά πήγαινα στο καθρέπτη να δω αν έπαθε τίποτα το μάτι μου (από την ιδέα και μόνο), ενώ φυσικά η ιδέα δεν υλοποιήθηκε!!! Όπα λέω δεν είμαι καλά, αρχίζω να χαζεύω...!
Χθες κάθισα και σκέφτηκα ότι αφού σταμάτησα απότομα τους Β-Αποκλειστές που μείωναν το άγχος και ήπια και καφεΐνη, λογικό ήταν να πυροδοτηθεί πάλι ο ίδιος μηχανισμός αγχωτικής διαταραχής!
Σήμερα είμαι καλύτερα, βέβαια δε τολμώ να πιω καφέ ή άλλο Energy Drink.
Τι να κάνω δε ξέρω. Δε θέλω να ξαναρχίσω τα χάπια για τη ταχυκαρδία. Μήπως γνωρίζει κανείς καμιά άλλη λύση; Ας πούμε κανένα βότανο ή κάποια συμβουλή για την αποφυγή αυτών των διαταραχών;
Είπα να γράψω την εμπειρία μου σε αυτό το φόρουμ μήπως και ανακουφιστώ λιγάκι από τις ανόητες "ιδέες" μου.
Αν κάποιος έχει παρόμοιες εμπειρίες ας μου απαντήσει.