Ο.ΚΑ.ΝΑ: Λίστα της “ντροπής”.
Καλησπέρα, καλώς σας βρήκα και Χριστός Ανέστη.
Είμαι 43 ετών και τα τελευταία 13 χρόνια κάνω χρήση ηρωίνης. Ξεκίνησα στα 19 με χασίς και στα 30 “κόλλησα” με την πρέζα. Δεν τρυπιέμαι, πίνω μόνο μυτιές αν και έχω περάσει και από την ξεφτίλα του “βαρέματος” αλλά το έκοψα (το “βάρεμα”) εδώ και 8 χρόνια. Φυσικά στα 24 συνολικά χρόνια που είμαι στην χρήση έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα ναρκωτικά! Επίσης να πω εδώ ότι είμαι παντρεμένος, έχω ένα αγοράκι 3 ετών και εργάζομαι στην δική μου επιχείρηση. (Διατηρώ κατάστημα με 6 υπαλλήλους).
Λοιπόν στο θέμα μας.
Έχω κάνει αίτηση στον Ο.ΚΑ.ΝΑ. για να ενταχθώ στο Πρόγραμμα Υποκατάστασης (μεθαδόνη) τον Νοέμβριο 2004 και ακόμη και σήμερα (Απρίλιος 2011) περιμένω να με καλέσουν.
Συγκεκριμένα έχω αριθμό πρωτοκόλου 6600. Στις 10/4 που τηλεφώνησα στον Ο.ΚΑ.ΝΑ. Για να μάθω σε ποιόν αριθμό βρίσκεται τώρα η λίστα μου είπαν στον αρ.6220. Περιμένω 6½ χρόνια και μέχρι να έρθει η σειρά μου θα κλείσω σίγουρα τα 7 χρόνια αναμονής. Όλα αυτά τα χρόνια στην χρήση με έχουν εξουθενώσει ψυχικά και οικονομικά. Ευτυχώς σωματικά διατηρούμαι ακόμη κάπως αλλά ως πότε θ' αντέξω;
Φυσικά στην ίδια θέση με την δική μου βρίσκονται περίπου 6.000 άτομα (6.000 οικογένειες) που έκαναν αίτηση μετά από μένα. (Η λίστα σήμερα έχει φτάσει στον αρ. 12.500 περίπου).
Όλες αυτές οι οικογένειες ανεβαίνουν καθημερινά το δικό τους “Γολγοθά”.
Έγραψα αυτό το θέμα αφ' ενός για να γνωστοποιήσω - υπενθυμίσω ένα πρόβλημα που ταλανίζει 6.000 οικογένειες και δεν ασχολείται κανένας με αυτό και αφ' ετέρου για να ρωτήσω άν στο παρόν forum υπάρχει κάποιος συμπάσχων μαζί μου.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.