Μια διευκρίνιση για τα φάρμακα.
πηγα στο γιατρο μου την Παρασκευη,συζητησα ολα τα θεματα και τις ανησυχιες που εχετε εκφρασει σχετικα με τα φαρμακα,δεν μου απαντησε με βαση τις ερωτησεις μου.το μονο που μου ειπε ηταν το πώς λειτουργουν τα φαρμακα.
Οποτε θα σας πω τωρα κι εσας τι μου ειπε για να ξεκαθαρισω τα πραγματα.
Λοιπον τα φαρμακα στην περιπτωση των ψυχικων παθησεων αυτο που κανουν ειναι να καταστελλουν τα συμπτωματα για οσο χρονικο διαστημα ο ασθενης παιρνει τα φαρμακα.Κι αυτο σημαινει οτι αν τα σταματησει,μετα τα συμπτωματα της ασθενειας του θα επανελθουν.
Αυτη η περιπτωση ασθενειας,της ψυχικης,οπως και αλλες περιπτωσεις για παραδειγμα ο διαβητης,ο θυρηωηδης,οι καρδιοπαθειες και αλλα παραδειγματα,αυτες οι περιπτωσεις ασθενειων δεν ειναι θεραπευσιμες κατα τροπον οπως μια γριπη δλδ δεν ειναι οτι θα δωσουμε φαρμακα στον ασθενη για λιγο χρονικο διαστημα πχ για μια βδομαδα ή ενα μηνα πχ οπως στη γριπη που του δινουμε αντιβιωση για λιγο και μετα περναει το προβλημα του.
Σε αυτην την περιπτωση της ψυχικης ασθενειας,ο ασθενης θα πρεπει να παιρνει τα φαρμακα του συνεχεια.
Ρε γαμωτο,παλι ομως δεν καταλαβα.Μηπως ομως δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις το ιδιο??Γιατι και ο πατερας μου ειχε παρει για καποιο διαστημα φαρμακα,για 2 χρονια μου ειχε πει,επειδη ειχε καταθλιψη,και τα σταματησε.Κανονικα θα επρεπε να παιρνει και αυτος ακομα.
Μαλλον τοτε η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.Δεν τον ρωτησα για αυτο.Το ξεχασα.Την επομενη φορα θα ζητησω διευκρινιση.