Results 1 to 15 of 71
Thread: Μια διευκρίνιση για τα φάρμακα.
-
17-07-2011, 17:01 #1favvelGuest
Μια διευκρίνιση για τα φάρμακα.
πηγα στο γιατρο μου την Παρασκευη,συζητησα ολα τα θεματα και τις ανησυχιες που εχετε εκφρασει σχετικα με τα φαρμακα,δεν μου απαντησε με βαση τις ερωτησεις μου.το μονο που μου ειπε ηταν το πώς λειτουργουν τα φαρμακα.
Οποτε θα σας πω τωρα κι εσας τι μου ειπε για να ξεκαθαρισω τα πραγματα.
Λοιπον τα φαρμακα στην περιπτωση των ψυχικων παθησεων αυτο που κανουν ειναι να καταστελλουν τα συμπτωματα για οσο χρονικο διαστημα ο ασθενης παιρνει τα φαρμακα.Κι αυτο σημαινει οτι αν τα σταματησει,μετα τα συμπτωματα της ασθενειας του θα επανελθουν.
Αυτη η περιπτωση ασθενειας,της ψυχικης,οπως και αλλες περιπτωσεις για παραδειγμα ο διαβητης,ο θυρηωηδης,οι καρδιοπαθειες και αλλα παραδειγματα,αυτες οι περιπτωσεις ασθενειων δεν ειναι θεραπευσιμες κατα τροπον οπως μια γριπη δλδ δεν ειναι οτι θα δωσουμε φαρμακα στον ασθενη για λιγο χρονικο διαστημα πχ για μια βδομαδα ή ενα μηνα πχ οπως στη γριπη που του δινουμε αντιβιωση για λιγο και μετα περναει το προβλημα του.
Σε αυτην την περιπτωση της ψυχικης ασθενειας,ο ασθενης θα πρεπει να παιρνει τα φαρμακα του συνεχεια.
Ρε γαμωτο,παλι ομως δεν καταλαβα.Μηπως ομως δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις το ιδιο??Γιατι και ο πατερας μου ειχε παρει για καποιο διαστημα φαρμακα,για 2 χρονια μου ειχε πει,επειδη ειχε καταθλιψη,και τα σταματησε.Κανονικα θα επρεπε να παιρνει και αυτος ακομα.
Μαλλον τοτε η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.Δεν τον ρωτησα για αυτο.Το ξεχασα.Την επομενη φορα θα ζητησω διευκρινιση.
- 17-07-2011, 17:09 #2
- Join Date
- Sep 2005
- Posts
- 4,305
φαβελ, όταν πάσχεις απο μια κλινική καταθλιψη μπορεί να χρειαστεί να λαμβάνεις φάρμακα για παντα.
παράδειγμα η διπολική είναι δυσίατη ασθενεια.
είναι μεγάλο ρίσκο να διακόψεις γιατί είναι πολυ πιθανό να επανέλθεις στην κατάσταση που βρισκόσουν πριν τα ξεκινήσεις.
αν μιλάμε για μια απλη κατάθλιψη, υποθέτω πως τα φάρμακα κάποια στιγμή, υστερα απο υπόδειξη του γιατρου, τα διακόπτεις.Last edited by arktos; 17-07-2011 at 19:58.
http://www.mazi.org.gr/
17-07-2011, 17:20 #3
- Join Date
- May 2011
- Location
- niahworld
- Posts
- 731
Καλως ξαναρθες φαβελ.
Το οτι τα φαρμακα δεν προσφερουν θεραπεια και απλως καταστελουν τα συμπτωματα δεν σημαινει οτι καποιος με ψυχικη νοσο δεν μπορει να θεραπευτει,σε ενα μεγαλο βαθμο εστω,απο αλλους παραγοντες και κατα συνεπεια καποια στιγμη να κοψει και τα φαρμακα.
Σ αυτο ελπιζουμε ολοι αλλωστε.Καλο ειναι να μην επαναπαυτουμε στην φαρμακευτικη αγωγη και να το δουλεψουμε με καποιο ειδος ψυχοθεραπειας ή αλλους τροπους.Τα φαρμακα δρουν υποστηρικτικα σ αυτον τον αγωνα μας κι οχι θεραπευτικα.
17-07-2011, 18:59 #4
- Join Date
- Aug 2009
- Posts
- 1,406
OΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ Η ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ!
Για το διαβητη η τις καρδιοπαθειεσ υπαρχουν απεικονιστικες η μικροβιολογικες εξετασεις που αποδεικνυουν τη νοσο!
Ουτε καν στη σχιζοφρενεια δεν εχει αποδειχθει η περιφημη χημικη ανισοροπια του εγκεφαλου, ουτε η απεικονιστικη με ποζιτρονια REM ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ Κ ΥΓΙΕΙΣ.
η ψυχιατρικη βασιζεται στα συμπτωματα του νοσουντος κ στις φαρμακευτικες εταιριες, παιρνεις ενα φαρμακο που δεν σου κανει , σου δινουν αλλο κ αν σε πιασει τοτε εχεις την ασθενεια για την οποια δημιουργηθηκε.
Δυστυχως δεν μπορουν οι ψυχικα ασθενεις να ζησουν με τα συμπτωματα, οχι γιατι σκοτωνουν αλλα γιατι υπαρχει κοινωνικο προβλημα.
Τα ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΟΜΩΣ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!!!!!!!!Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
17-07-2011, 19:04 #5
- Join Date
- May 2011
- Posts
- 619
Λοιπον ναι, +1.
Η καταθλιψη και η σχιζοφρενεια δεν εχουν την ιδια βαρυτητα, οπως προαναφερθηκε.
18-07-2011, 02:03 #6
- Join Date
- Aug 2007
- Location
- θεσσαλονίκη
- Posts
- 607
18-07-2011, 03:15 #7
- Join Date
- May 2011
- Posts
- 619
Αυτο ειναι παλια κουβεντα, αλλα ξανα ανοιγει. Τα ψυχοφαρμακα ειναι η μοντερνα εκδοχη της λοβοτομης, κανεις δεν ξερει πως ακριβως λειτουργουν, ολοι ξερουν οτι σε κανουν ζομπι, ολοι ξερουν οτι σου δημιουργουν προβληματα επιπλεον και οτι μπορει να δυσχεραινουν την επανενταξη στην κοινωνια εξαιτιας αυτων (βλ. ελλειψη κινητρου, επιπεδωση συναισθηματος κλπ.), ολοι ξερουν οτι σου αυξανουν το βαρος και με αλλα ιατρικα προβληματα μειωνουν το προσδοκιμο ζωης αισθητα (για τους ψυχικα ασθενεις διαβαζα καπου οτι ειναι 10-15 χρονια μειωμενο για διαφορους λογους μεταξυ αυτων και τα ψυχοφαρμακα), και παρολα αυτα χορηγουνται.
Ο αυτοκτονικος ιδεασμος δεν ειναι στα κοινα συμπτωματα των ψυχωσεων πχ (αν και ενα 10% -ακομα και με ψυχοφαρμακα η κυριως με αυτα- καταληγει να αυτοκτονησει), ειναι ισως στις καταθλιψεις. Και τα προσωπικα προβληματα που εχουν οι ψυχικα ασθενεις εξαιτιας των συμπτωματων ειναι αμφιβολο αν αντιμετωπιζονται με τον βελτιστο τροπο με τα ψυχοφαρμακα, καθως και αλλες θεραπευτικες προσεγγισεις εχουν δωσει εξαιρετικα αποτελεσματα αλλα δεν εχουν πρωθηθει αναλογως απο το ιατρο-φαρμακευτικο μπλοκ (πιο πολυ στις φαρμακοβιομηχανιες αναφερομαι και στους γιατρους που μπορει να χρηματιζονται απο αυτες) καθως δεν ειναι τοσο "ευκολες" οσο ενα χαπακι και δεν ειναι τοσο προσοδοφορες για τους επαγγελματιες ψυχικης υγειας οσο οι πανακριβες νοσηλειες και οι εξισου πανακριβες φαρμακοθεραπειες που ακολουθουν, ανεξαρτητως αν αυτα τα πληρωνει συνηθως καποια ασφαλεια.
Παρολα αυτα, εξακολουθουν να θεωρουνται τα ψυχοφαρμακα "λυση", αν και σκοτωνουν, δημιουργουν η εντεινουν τα προσωπικα προβληματα, αλλα "βολευουν" την κοινωνια και
κανουν τους ασθενεις να μοιαζουν ακινδυνα αποβλακωμενα προβατα στην βαρια χρηση τους.
Δεν ειμαι τυφλα, για να ξεκαθαρισω, ουτε υπερ ουτε κατα των ψυχοφαρμακων, ειμαι υπερ της κριτικης στασης απεναντι τους. Σαφως και κρυβονται πακτωλοι δισεκατομμυριων πισω απο αυτα, που "καθοριζει" τις αποψεις του κοινου για τα ψυχοφαρμακα μεσω της προβολης απο τα ΜΜΕ και της στασης των ψυχιατρων.
Kαι εδω ακριβως κρυβεται το μεγαλο αγκαθι, που δεν ειναι αλλο απο την ιδια τη σταση, γενικοτερα, της κοινωνιας απεναντι στους ψυχικα ασθενεις, το κατα ποσο τους βλεπει σαν "τερατα", "αποκληρους", "ναυαγια" κλπ., επειδη η ιδια τους τοποθετει σε αυτη τη θεση. Η θεση των ψυχικα ασθενων εχει αλλαξει στις διαφορες εποχες, απο "αμαρτια" εγινε "εγκλημα" και μετα "ψυχικη ασθενεια" αλλα το προβλημα μενει ιδιο. Αυτη η αλλαγη ακριβως σηματοδοτει οχι την ψυχικη ασθενεια, που δεν μπορει να αλλαξει, αλλα τη σταση της κοινωνιας καθως αυτη μετακινειται σε διαφορετικες θεσεις, αλλα οχι διαφορετικους πολους. Οι ψυχικα ασθενεις εξακολουθουν να ειναι αρνητικα δακτυλοδεικτουμενοι, και αυτο ειναι το κοινο κρυφο μυστικο.Last edited by elafi; 18-07-2011 at 03:44.
18-07-2011, 11:15 #8
- Join Date
- Aug 2007
- Location
- θεσσαλονίκη
- Posts
- 607
κριτική στάση είναι καλό να έχουμε απέναντι στο κάθετι και όχι μόνο στα ψυχοφάρμακα. κριτική στάση σημαίνει "ναι, μεν αλλά..." και όχι επίθεση, επίθεση, επίθεση.
το ερώτημα είναι απλό: φυσικά και τα ψυχοφάρμακα έχουν παρενέργειες- πολλές και σοβαρές παρενέργειες. γιατί εκατομμύρια ασθενείς ανά τον κόσμο ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να τα παίρνουν;
όσοι παίρνουν ψυχοφάρμακα δηλαδή είναι ζόμπι και δεν είναι λειτουργικοί δηλαδή; μου αρέσει που δεν τα ισοπεδώνεις όλα.
με τα φάρμακα που χορηγούνται σε καθαρά παθολογικές καταστάσεις και έχουν παρενέργειες π.χ. αυξάνουν την πίεση, τη χοληστερίνη κτλ. προφανώς και δεν ασχολείσαι, δεν σε ενδιαφέρουν. αυτό που σε ενδιαφέρει μόνο είναι πως τα ψυχοφάρμακα (που φυσικά και αυτά φάρμακα είναι) έχουν παρενέργειες. και δεν είσαι κατά των ψυχοφαρμάκων... που να ήσουν κιόλας.
ο αυτοκτονικός ιδεασμός είναι ΙΣΩΣ σύμπτωμα της κατάθλιψης (δεν είσαι σίγουρη) αλλά ΟΛΑ (; ) κ ΠΑΝΤΑ (; ) τα ψυχοφάρμακα σκοτώνουν (είσαι σίγουρη).
σε ψυχοθεραπεία αναφέρεσαι; δεν ξέρω αν έχεις υπ' όψιν πως χορηγός των περισσότερων εκδηλώσεων για τη ψυχική υγεία είναι κάποια φαρμακευτική εταιρεία. και συνήθως αυτές οι εκδηλώσεις δεν προωθούν φάρμακα αλλά προάγουν τη ψυχική υγεία κ κάποιες φορές προωθούν ψυχοθεραπευτικές μεθόδους. με άλλα λόγια σήμερα σχεδόν κανείς δεν μιλάει μόνο για φαρμακοθεραπεία.
καλώς τα ψυχοφάρμακα δεν είναι λύση. ποια είναι η λύση που έχεις να προτείνεις εσύ?
όταν κάνω μείζων καταθλιπτικό επεισόδιο και απομονώνομαι από τα πάντα λες να με νοιάζει πως αλλάζει η στάση της κοινωνίας για τους ψυχικά ασθενείς; λες να έχει σημασία για μένα τότε; λες να με επηρεάζει; λες γι' αυτό να αρρωσταίνω; εξαρτάται η αρρώστεια μου από την κοινωνία δηλαδή; με ποιον τρόπο;Last edited by pelariry; 18-07-2011 at 17:44.
18-07-2011, 12:11 #9
- Join Date
- Oct 2007
- Location
- further...
- Posts
- 297
18-07-2011, 15:53 #10
- Join Date
- Jul 2007
- Posts
- 3,623
ΟΚ επειδή βλέπω να γράφονται τα ίδια και τα ίδια αντι-ψυχιατρικά που ουσιαστικά αποτελούν διαστρέβλωση και παραποίηση δεδομένων (και πιο πολύ είναι γραμμένα έτσι ώστε να εγείρουν συναισθήματα όπως κάθε καλή προπαγανδιστική βλακεία που θα βρεις στο νετ) να ρίξουμε λίγο φως.
Πρώτον, οι μαγνητικές τομογραφίες έχουν δείξει κατα-90% στανταρ στοιχεία για διαφορές στους εγκεφάλους στις πιο πολλές περιπτώσεις ψυχώσεων (κυρίως αυτές που θα μπει η διάγνωση "σχιζοφρένεια" με χρόνια συμπτώματα τύπου φωνές αλλά και γνωστικά ελλείμματα, αβουλία και αποδιοργανωμένη σκέψη). Οι μορφολογικές μαγνητικές που είναι σαν στάσιμες φωτογραφίες πάρα πολύ υψηλής ευκρίνειας του εγκεφάλου που αναλύονται από ειδικούς υπολογιστές έχουν δείξει διαφορές στον φλοιό όπως λες. Το ίδιο και οι λειτουργικές μαγνητικές που είναι σαν "φιλμ" της λειτουργίας του ζωντανού εγκεφάλου και έχουν δείξει υπολειτουργία του προμετωπιαίου λοβού-ένα από τα πιο στανταρ ευρήματα (όλες αυτές οι έρευνες φυσικά σε "drug-naive" άτομα- σε άτομα που δεν έχουν πάρει αντιψυχωτικό. Έρευνες έχουν δείξει κάποια συρρίκνωση ΚΑΙ από τα αντιψυχωσικά αλλά τα φάρμακα δεν δικαιολογούν ΟΛΗ την συρρίκνωση όπως φυσικά και τις περιπτώσεις που δεν έχει ληφθεί ποτέ φάρμακο).
Ο λόγος που δεν χρησιμοποιούνται αυτές οι μαγνητικές κλινικά παρά μόνο ερευνητικά, είναι επειδή είναι πανάκριβες και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι πόροι για να χρησιμοποιηθούν μαζικά (στην ελλάδα υπάρχει ένας λειτουργικός μαγνητικός και αυτός δεν χρησιμοποιείται λολ). Είναι σαν να λέμε αρχίζουν και χτίζουν CERN σε όλο τον κόσμο για ανεφoδιασμό των αυτοκινήτων με αντιύλη or something την στιγμή που υπάρχει η βενζίνη. Βασικά τα στοιχεία είναι ακριβώς όπως και με την alzheimer που δεν υπάρχουν μαγνητικές για να δείξουν την ασθένεια (η μαγνητική γίνεται για να βεβαιωθούν ότι τα προβλήματα δεν οφείλονται σε εγκεφαλικό,όγκο κλπ.) παρ όλα αυτά με τέτοιες ερευνητικές μεθόδους υψηλής ευκρίνειας παίρνεις τέτοιου είδους εικόνες και ευρήματα το ίδιο σημαντικά με αυτά της σχιζοφρένειας (η εξακρίβωση της alzheimer γίνεται μόνο μετά τον θάνατο με νευροπαθολογική ανάλυση του εγκεφάλου και πάλι μπορεί να είναι "incoclusive"). Νευροπαθολογικές μελέτες σε εγκεφάλους ατόμων που είχαν ψύχωση (και που δεν λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή) έχουν δείξει επίσης αισθητές αλλαγές στην κυτταρική οργάνωση του φλοιού.
Δεύτερον, ένα πάρα πολύ σημαντικό εύρημα που επιβεβαιώνεται συνέχεια. 'Ατομα που θα αναπτύξουν σοβαρή χρόνια ψύχωση στις ηλικίες 18-28 είχαν “μαλακά” γνωστικά/νευρολογικά ελλείμματα πολύ πριν το γίνει το “μπαμ” της ψύχωσης (από την παιδική ηλικία) π.χ. προβλήματα στην συγκέντρωση/προσοχή, βραχυπρόθεσμη μνήμη, κινητικό συντονισμό, 'χαλαρότητα” στην έκφραση των ιδεών και στους συνειρμούς της γλώσσας. Δεν ξέρω αν κάποιο από τα παιδιά εδώ είχε προσέξει κάτι τέτοιο αλλά πολλά από αυτά τα “μαλακά” συμπτώματα εμφανίζονται στα άτομα που θα έχουν χρόνια σοβαρή ψύχωση από όταν είναι ακόμη παιδιά.
Το συγκεκριμένο εύρημα το συναντάει συχνά και στην κλινική της πράξη και μια καθηγήτρια νευροψυχολόγος, όπου πολλές φορές τις φέρνουν ένα περιστατικό παιδιού στην εφηβεία που ξαφνικά εμφανίζει πτώση στην σχολική του επίδοση, μόνο και μόνο για να φύγει με απροδιόριστη διάγνωση και να ξαναγυρίσει μετά από 2-4 χρόνια με full-blown ψυχωσικό επεισόδιο. Π.χ. μας είπε για ένα περιστατικό παιδιού γενικά πολύ καλού μαθητή που ξαφνικά στα 15 του οι βαθμοί έπεσαν. Οι γονείς τον πήγαν γιατί φοβήθηκαν για ναρκωτικά αλλά το παιδί δεν ήταν χρήστης, ούτε και αντιμετώπιζε συναισθηματικά προβλήματα στο σπίτι η στο σχολείο. Στην νευροψυχολογική αξιολόγηση το παιδί όντως έβγαλε σε διάφορους τομείς πολύ χαμηλότερα από το προσδωκόμενο για την ηλικία του και την μέχρι τότε επίδοσή του στο σχολείο, σαν να έκανε “οπισθοδρόμηση” το IQ του δύο χρόνια πίσω χωρίς εμφανή λόγο. Η καθηγήτρια συμβούλεψε τους γονείς για το ποιοι τομείς χρειάζονταν ενδυνάμωση αλλά βελτίωση στην επίδοση του παιδιού δεν υπήρχε. Μέσα σε ένα διάστημα δύο ετών το παιδί σταδιακά χειροτέρευε. Μετά από δύο χρόνια τον ξαναπήγαν γιατί άρχιζε να νομίζει ότι τα βράδια άλλαζε χρώμα η επιδερμίδα του και όλο τσέκαρε τον καθρέφτη. Τελικά μετά από ακόμη ένα χρόνο το παιδί νοσηλεύτηκε με full-blown ψυχωσικό επεισόδιο με παραισθήσεις/ψευδαισθήσεις/αποδιοργανωμένη σκέψη/αβουλία/γνωστικά ελλείμματα “όλο το πακέτο”.
Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν καθαρά ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις που θα μπει η διάγνωση “χρόνια ψύχωση/σχιζοφρένεια” κλπ. κάτι “νευροαναπτυξιακό' συμβαίνει κατά την παιδική ηλικία/εφηβεία που κορυφώνεται στις ηλικίες των 18-28 που συμπέφτει τέλεια και με την ωρίμανση του προμετωπιαίου λοβού-το μέρος του εγκεφάλου που μας κάνει ανθρώπους και μας δίνει τις ανώτερες ψυχοκοινωνικές και ψυχονοητικές λειτουργίες. Όλα προς τα εκεί δείχνουν, οι μελέτες με λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες, οι μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές μελέτες, πειράματα με χρόνους αντίδρασης κλπ. Κάτι πάει στραβά στην καλωδίωση σε αυτές τις περιοχές, τουλάχιστον για τις περισσότερες περιπτώσεις. Κάποιες περιπτώσεις τώρα που δεν έχουν τόσο έντονα “αρνητικά/γνωστικά” συμπτώματα, ίσως να έχουν να κάνουν περισσότερο με κακοποίηση στην παιδική/εφηβική ηλικία και τα συμπτώματα αυτών των ψυχώσεων αλληλοεπικαλύπτονται με το μετα-τραυματικό στρες. Ο λόγος που δεν βρίσκουν ΟΛΕΣ οι μελέτες μαγνητικής τομογραφίας στανταρ αποτέλεσμα είναι γιατί προφανώς βάζουν και αυτές τις πιο 'τραυματικές' ψυχώσεις μέσα, που παρουσιάζουν και αυτές αλλαγές στον εγκέφαλο (από το χρόνιο στρες) αλλά σε πιο μικρό βαθμό.
Το γεγονός επίσης ότι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τι παίζει στο νευροβιολογικό/νευροψυχολογικό επίπεδο δεν πάει να πει ότι είναι drug-dealers των φαρμακευτικών. Ίσα ίσα που αν επιβεβαιωθεί οριστικά η υπόθεση περι “λανθασμένης καλωδίωσης” κατά την ανάπτυξη στον προμετωπιαίο λοβό (που είναι και η επικτρατέστερη θεωρία) τότε πάει να πει ότι κανένα φάρμακο δεν είναι 'θεραπευτικό” γιατί απλούστατα κανένα φάρμακο δεν μπορεί να αλλάξει την δομή του εγκεφάλου. Ίσα ίσα που αυτές οι έρευνες ανοίγουν νέους δρόμους για νέες θεραπείες, όπως συνδιασμούς ψυχοθεραπείας με έγχυση βλαστοκυττάρων (που θα γίνουν νέα νευρικά κύτταρα) όπως ακριβώς δοκιμάζουν τώρα στους ημιπληγικούς από εγκεφαλικά επεισόδια θεραπευτικούς συνδιασμούς βλαστοκυττάρων και φυσιοθεραπειών. Η θεωρία περι χημικής ανισορροπίας έχει καταρριφθεί προ πολλού και δεν έχει καμία σχέση με τα νέα δεδομένα από τις νευροεπιστήμες. Επίσης δεν έχουν σχέση τα φάρμακα με αυτά τα νέα δεδομένα. ΚΑΝΕΝΑ φάρμακο στην ιατρική πέρα από τα αντιβιοτικά δεν “θεραπεύει” (αυτό το κάνει συνήθως η χειρουργική και οι πιο παρεμβατικές μέθοδοι) όλα είναι για ανακούφιση συμπτωμάτων η ύφεση μιας παθολογικής κατάστασης. Τα φάρμακα αν θες τα παίρνεις δεν στα δίνουν με το ζόρι. Αν σε χαλάνε περισσότερο από ότι σε ανακουφίζουν τα συμπτώματα τότε απλά δεν τα παίρνεις (όπως νομίζω ότι κάνεις άλλωστε :P).
18-07-2011, 16:48 #11
- Join Date
- Sep 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 5,044
Υπάρχει μια μορφή πάθησης, σύμφωνα με την wikipedia, στην οποία το δέρμα πράγματι γίνεται πορτοκαλί και μπορούν να το δουν και άλλοι άνθρωποι, όχι μόνο αυτός που χαρακτηρίζεται ως ψυχωτικός γιατρούλη μου.
Λένε πως έχει σχέση με δηλητιρίαση (υπερβολική ποσότητα) από β-καροτίνιο.
18-07-2011, 17:12 #12
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 2,650
πολυ ασπρο μαυρο προσεγγιση βλεπω να πεφτει. ναι, τα φαρμακα δεν θεραπευουν την ασθενεια, με την εννοια της πληρους ιασης, καλυπτουν τα συμπτωματα. κ λιγο ειναι αυτο παρακαλω? ειναι τοσο αμελητεα αυτη η προσφορα των φαρμακοθεραπειων που αν δεν εχουμε μεθοδο της απολυτης τελειοτητας, δηλ πληρους ιασεως, να σνομπαρουμε τις μεθοδους βελτιωσης που εχουμε διαθεσιμες?
εκτος αν προτιμαει κανεις να ειναι:
με βαρια καταθλιψη: τεζα στον καναπε, δεν εχει δυναμη να παει ουτε μεχρι το μπανιο, νιωθει χαλια ολη μερα, νιωθει σκατα, η ακομα χειροτερα νιωθει οτι δεν μπορει να επιθυμησει τπτ πια, νιωθει οτι η υπαρξη του δεν εχει κανενα νοημα, ας κανει μια αποπειρα λοιπον. 10% των καταθλιπτικων αυτοκτονουν, αυτο σημαινει πολλαπλασια ποσοστα αποπειρων, κ ακομα μεγαλυτερα αυτοκτονικων σκεψεων. δηλ αν το ποσοστο πετυχημενων αυτοκτονιων ειναι 10%, οι καταθλιπτικοι που εχουν επιχειρησει τουλαχιστον μια αποτυχημενη αποπειρα δε θα ειναι 40-60% περιπου? (δικη μου εκτιμηση, καλλιστα λαθος, αλλα στο περιπου τα βαζω). [petran τα φωτα σου! :D] πολυ "ευχαριστη" κατασταση. [αυτο το εχω ζησει για μικρα χρονικα διαστηματα, κ πραγματικα αν επρεπε να ζω συνεχεια ετσι θα προτιμουσα να αυτοκτονησω. κ αν βοηθανε τα φαρμακα θα τα επαιρνα με τα 1000 πλεον. κ σε εμενα βοηθανε κ τα παιρνω].
με διπολικη: τη μια με καταθλιψη οπως την παραπανω, την αλλη σε μανια να τσακωνεται με τους παντες, να σπαει το μισο σπιτι απο την υπερενταση, να εχει ακομα κ ψυχωσικα, να ξοδευει ασυστολα ποσα αγοραζοντας πραγματα που δεν χρειαζεται κ μετα να ειναι χρεωμενος, να μην μπορει να ηρεμησει με τπτ κλπ. τι "ευχαριστη" κατασταση κ αυτη!
ψυχωσεις: η ασυναρτησια σε ολο της το μεγαλειο! αλλη "υπεροχη" κατασταση!
οποιος θελει, αν εχει καποιο απο αυτα τα προβληματα παιρνει φαρμακα. αν θελει ας μην παρει. εγω σαν τριτος παρατηρητης δεν μπορω με τπτ να πειστω οτι ο συμφορουμιτης που εκοψε τα φαρμακα, περναει καλυτερα τωρα που ειναι μεσα στην φουλ υποτροπη, απο οταν τα επαιρνε.
αλλα απο την αλλη, περι ορεξεως μπακλαβας γωνια.Last edited by Lou!; 18-07-2011 at 17:48.
18-07-2011, 17:19 #13
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 2,650
οχι. παρ ολα αυτα κ μια βαρεια καταθλιψη, για να μη σου πω κ μια ηπεια, ειναι παρα πολυ δυσαρεστες καταστασεις να τις ζεις κ εγω κ τι δε θα εδινα για να θεραπευτω, ακομα κ αν η λεξη "θεραπεια" σημαινει απαλλαγη απο συμπτωματα κ οχι πληρη ιαση! :D
αληθεια, γιατι η λεξη θεραπεια να μη συμπεριλαμβανει κ την υφεση συμπτωματων? ευκαιρεια να ανοιξω το λεξικο να δω τι σημαινει επ ακριβως η λεξη θεραπευω!
18-07-2011, 17:22 #14
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 2,650
18-07-2011, 17:29 #15
- Join Date
- Sep 2010
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 5,044
Ναι αλλά αυτό δεν αποκλείει το δέρμα να γίνει πορτοκαλί για λίγο.
Similar Threads
-
Φαρμακα....
By KaterinaKostas in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 13Last Post: 18-05-2011, 00:24 -
Φαρμακα
By mariafound in forum ΨυχοφαρμακολογίαReplies: 3Last Post: 24-08-2010, 01:29 -
Φάρμακα για μία ζωή;
By arktos in forum Ψυχώσεις & ΣχιζοφρένειαReplies: 36Last Post: 14-04-2010, 00:56 -
ΦΑΡΜΑΚΑ
By fly in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 3Last Post: 29-07-2007, 22:17 -
Φάρμακα
By LOSTRE in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 13Last Post: 10-05-2007, 21:47
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία