Καλησπέρα σας,
είμαι 27 χρονών και νομίζω ότι εδώ και μερικά χρόνια πάσχω από κάποιο είδος κατάθλιψης. Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει ανυπόφορα και έρχονται συχνά στο μυαλό μου σκέψεις να βλάψω τον εαυτό μου. Νιώθω ότι έχω μπει σε ένα λούκι που με καθιστά ανίκανο να κάνω το οτιδήποτε στη ζωή μου... από το να κρατήσω μια ερωτική σχέση.. να κάνω φίλους ακόμα και να εργαστώ.
Αλλά ας το πάρω από την αρχή... μέχρι τα 20 περίπου ήμουν ένα φυσιολογικό παιδί... με τις παρέες του και όλα. Τελείωσα το σχολείο και πέρασα σε μια σχολή στην επαρχία. Στην αρχή τα πράγματα ήταν καλά... μετά από κάποιο σημείο όμως άρχισα να χάνω το ενδιαφέρον μου για τη σχολή και τα μαθήματα... άρχισα να χρωστάω μαθήματα και σιγά σιγά τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν. Στο μεταξύ δεν μπορούσα να πω στους δικούς μου τι συνέβαινε με αποτέλεσμα να περνάει ο καιρός, εγώ στην ουσία να έχω παρατήσει τη σχολή μου και εκείνοι να πιστεύουν πως τελειώνω. Ένιωθα τύψεις και φοβόμουν να τους μιλήσω... φοβόμουν πως θα τους απογοητεύσω. Στο μεταξύ είχα κλειστεί στον εαυτό μου... είχα κόψει επαφές με τους φίλους μου στην Αθήνα και όταν γύρισα οι γονείς μου ξέρανε ότι χρωστάω μόνο 2-3 μαθήματα για το πτυχίο. Δεν ήξερα τι να τους πω... είχα αρχίσει να σκέφτομαι πράγματα όπως η αυτοκτονία γιατί δε μπορούσα να το διαχειριστώ... έτσι θεώρησα πως η καλύτερη λύση ήταν να μπω στρατό και τους είπα πως θα τελειώσω με τη σχολή μετά την θητεία μου. Πήγα στρατό και παρόλο που ήταν δύσκολα ένιωθα μια ανακούφιση γιατί ήμουν μακρυά από όλα αυτά που με κάνανε να νιώθω άσχημα... γνώρισα και νέους ανθρώπους και λίγο πριν απολυθώ γνώρισα μια κοπέλα. Η κοπέλα αυτή με βοήθησε απίστευτα μετά τον στρατό... της είπα τι είχε συμβεί και με βοήθησε να σταθώ στα πόδια μου. Με βοήθησε και οικονομικά ακόμα όταν αποφάσισα να γραφτώ σε μια ιδιωτική σχολή χωρίς να πω τίποτα στους δικούς μου, εκείνοι ακόμα πίστευαν ότι είχα 2-3 μαθήματα για το πτυχίο. Μετά από μερικούς μήνες και με τη βοήθεια της κοπέλας μου αποφάσισα να μιλήσω στους δικούς μου... τους είπα για το ότι είχα παρατήσει τη σχολή, ότι είχα γραφτεί σε άλλη κτλ. παρόλο που το πήρανε καλύτερα απ' ότι περίμενα ένιωθα ότι τους είχα απογοητεύσει. Τα επόμενα 2 χρόνια ήταν κάπως καλύτερα. Τελείωσα την σχολή στην Αθήνα, είχα την κοπέλα μου... φίλους πολλούς δεν είχα... γνώρισα κάποια άτομα στη σχολή αλλά για κάποιο λόγο δεν κράτησα επαφές.
Στα 25 μου πλέον τα πράγματα αρχίσανε να γίνονται άσχημα ξανά... δεν είχα κανέναν φίλο... μόνο την κοπέλα μου και με εκείνη τα πράγματα είχαν αρχίσει να μη πηγαίνουν τόσο καλά... άρχισα να κλείνομαι πάλι στον εαυτό μου... δε μπορούσα να βρω δουλειά και ένιωθα συνεχώς την πίεση απ' όλους γύρω μου... και εκεί κάπου ήταν σαν να παραιτήθηκα απ' όλα... σταμάτησα να προσπαθώ να κρατήσω τη σχέση μου... να βρω δουλειά... τίποτα... είχα απογοητευτεί με τον εαυτό μου.. ένιωθα άχρηστος και παρόλα αυτά δε μπορούσα να κάνω τίποτα για να το αλλάξω... πριν μερικούς μήνες η κοπέλα μου με χώρισε... ακόμα δεν έχω δουλειά και δεν έχω ούτε έναν φίλο. Πολλές φορές περνάει από το μυαλό μου η σκέψη να βάλω τέλος στη ζωή μου... το μόνο που με κρατάει είναι το ότι για άλλη μια φορά θα απογοητεύσω τους γονείς μου αλλά και πάλι δε ξέρω πόσο θα αντέξω. Δεν ξέρω τι να κάνω.