Results 16 to 30 of 50
Thread: Βοήθεια
-
18-03-2014, 14:24 #16
Από κάπου θα πρέπει να ξεκινησεις φίλε. Η απομονωση ειναι ότι χειροτερο για καποιον που βιώνει απογοήτευση, λύπη, απαισιοδοξια για τη ζωη κλπ. Η απομονωση ωθει το ατομο να κλεινεται όλο και περισσότερο στις σκεψεις του, ετσι, παγιωνεται μεσα του ενας αρνητικος τροπος σκεψης, οι απλες σκεψεις μετατρεπονται σε πεποιθήσεις τις οποιες πλεον κρινει ως σωστες. Επίσης, κάποτε το ένα συμπαρασύρει τα υπόλοιπα, μια ατυχία, μια λάθος επιλογη σε κανουν σιγα σιγα να χασεις το ενδιαφερον για τα υπόλοιπα.
Οι ατυχίες που σχετικα προσφατα ειχες στη ζωη σου, σου προκάλεσαν αυτά τα αισθήματα. Σημαντικο το ότι πριν τα 20 σου όπως λες ήσουν μια χαρα, αρα μπορεις να ελπίζεις κατά πολύ περισσοτερο σε σχεση με καποιον που κουβαλαει βαρυ φορτιο ασχημων εμπειριων απο πριν τα 20 του, επειδη υπάρχει αρκετη θετικη εμπειρια μέσα σου ασχέτως αν τα τελυεταια χρονια ηταν αδρανης και αναξιοποίητη. Σημασία έχει οτι υπάρχει μέσα σου κι εκει θα αναζητησεις τις δυναμεις που θα σε σπρωξουν να βγεις απο το αδιεξοδο. Χρειαζονται πρωτα στοχοι και μεθοδος εργασίας στο πως ξεικινας. Ενας καλος ψυχολογος θα μπορουσε να σε βοηθησει προς αυτη την κατευθυνση.γιάννης
- 18-03-2014, 21:03 #17
καλησπέρα σε όλους,
μόλις γύρισα από τον γιατρό. Μου διέγνωσε κατάθλιψη η οποία μάλιστα πάει καιρό. Μου έγραψε Ladose... μισό δισκίο για τις 4 πρώτες μέρες και στη συνέχεια 1 κάθε πρωί.
Επίσης για 15 μέρες μου έγραψε να παίρνω μισό δισκίο xanax κάθε μέρα για να βοηθήσει με το άγχος.
Νιώθω καλύτερα που μίλησα σε κάποιον ειδικό και η πρώτη εικόνα που είχα ήταν πολύ θετική. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι ζήτησε να μιλήσει στους δικούς μου... φοβάμαι μη τους αναφέρει για τις τάσεις αυτοκτονίας.
Δε ξέρω πως θα το πάρουν. Επίσης μου είπε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο αργεί να δράσει. Μου είπε ότι μπορεί να πάρει 4-5 βδομάδες μέχρι να δω αποτελέσματα και πως αυτό το διάστημα να προσπαθήσω να χαλαρώσω και να ηρεμήσω. Τι γνώμη έχετε για το φάρμακο και τη θεραπεία;
18-03-2014, 22:04 #18
Φαρμακευτικη αγωγή με το καλημερα... μάλιστα.
Γιατί δεν ζητάς μια δεύτερη γνώμη?
Τα αντικαταθλιπτικά δεν ειναι ασπιρίνες που τα παίρνεις και νιώθεις καλύτερα και όποτε θες τα σταματάς. Έχουν αρκετές παρενέργειες ενώ τα παίρνεις και πολλά απο αυτά προκαλούν ακόμα χειρότερες παρενέργειες όταν αποφασίσεις να τα διακόψεις γιατί ο οργανισμός σου θα τα έχει συνηθίσει. Σύνδρομο στέρησης. Σου τα είπε όλα αυτά? Σου είπε οτι αν αποφασίσεις να διακόψεις την αγωγή για τον οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως να μην μπορείς και να σου πάρει καιρό να επανέλθεις?
Καλύτερα ψάχτο λίγο και προσωπική μου γνώμη ειναι άλλαξε γιατρό. Τι γιατρός είναι?Last edited by Tomhet; 19-03-2014 at 01:06.
18-03-2014, 22:54 #19
Τα αντικαταθλιπτικά δεν δημιουργούν σύνδρομο στέρησης.
Και μπορεί με τη σωστή καθοδήγηση να τα σταματήσει κάποιος σταδιακά χωρίς να καταλάβει καμία διαφορά.
Βεβαίως δεν μπορώ να κρίνω αν είναι απαραίτητα στον Sidarta ή όχι και θα ήταν πολύ επιπόλαιο να κάνω κάτι τέτοιο μέσα από ένα φόρουμ, ακόμη και αν ήμουν ειδικός.
Να προσέχουμε λοιπόν τι γράφουμε και να μην τρομοκρατούμε έτσι ένα άτομο που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ξεφύγει.
Καλό θα ήταν πάντως Sidarta να μην επαναπαυτείς στα φάρμακα και να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, δεν ξέρω αν κάνεις ήδη.
Είσαι και γιατρός Tomhet; Και συμβουλεύεις κιόλας τόσο επιπόλαια να αλλάξει γιατρό;
18-03-2014, 23:08 #20
http://en.wikipedia.org/wiki/SSRI_di...ation_syndrome
Επειδή προφανώς δεν γνωρίζεις τίποτα αλλά γράφεις μόνο απο εμπάθεια... να σε βοηθήσω λίγο...
Όταν γράφεις "δεν δημιουργούν σύνδρομο στέρησης" και μετά ακρίβως λες "με την σωστή καθοδήγηση" σημαίνει οτι υπάρχει πρόβλημα αν τα σταματήσεις έτσι απλά. Ακριβώς και όπως με τα ναρκωτικά "με την σωστή καθοδήγηση" μπορείς να τα σταματήσεις... το λένε κέντρο απεξάρτησης.
Μάθε να διαβάζεις τίποτε άλλο εκτός απο κοσμοπόλιταν.
"Symptoms described as "brain zaps," "brain shocks," "brain shivers," "brain pulse-waves," "head shocks," "pulses," "flickers," or "cranial zings" are common withdrawal symptoms experienced during discontinuation (or reduction of dose) of antidepressant drugs.[3][4] These result from a global downregulation of serotonin receptors in response to increased levels of serotonin in the synaptic cleft, but the specific mechanism through which this creates symptoms is not understood.[citation needed] Common responses to dose reduction or cessation include dizziness, electric shock-like sensations, sweating, nausea, insomnia, tremor, confusion, nightmares, and vertigo.[3][4] The MedDRA "preferred term" for coding these types of symptoms in adverse drug reaction reports (for use in pharmacovigilance databases such as under the Yellow Card Scheme) is paraesthesia.[5][6]
In a 1997 survey in north-east England, a "sizable minority" of medical professionals were not confidently aware of the existence of antidepressant withdrawal symptoms.[7] A 2005 review of adverse event reporting showed that descriptions of "electric shocks" from patients on paroxetine had been reported more frequently than some other symptoms.[5]"Last edited by Tomhet; 19-03-2014 at 01:05.
18-03-2014, 23:52 #21
παιδιά ο γιατρός φάνηκε πολύ επαγγελματίας και μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση.
είπε πως τα φάρμακα θα μου δώσουν την απαραίτητη ώθηση και ενέργεια ώστε να μπορώ και από μόνος μου να βοηθήσω τον εαυτό μου κάνοντας πράγματα.
Τον ρώτησα για ψυχοθεραπεία και μου είπε ότι μόλις αρχίσω να νιώθω πιο ενεργητικός θα μπορούσα να βρω κάποιον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή που να μου ταιριάζει για να μιλάω.
Ξέρω ότι τα φάρμακα δε θα λύσουν το πρόβλημα από μόνα τους αλλά είμαι αποφασισμένος να το παλέψω και να ζήσω ξανά.
19-03-2014, 00:09 #22
Εσυ παντως να ακους τον γιατρο σου και οχι τον καθε ασχετο εδω μεσα που αρεσκεται να κανει τον γιατρο..για καθε περιπτωση κιολας..!Σαφως τα φαρμακα δεν ειναι το αλφα και το ωμεγα,ομως μιλαμε για καταθλιψη σωστα?Εκει υπαρχουν πολλων ειδων δρομοι,αλλα ο γιατρος σου ειναι αυτος που θα σου δειξει τον δρομο.την οδο..Καλη τυχη.
19-03-2014, 00:14 #23
Εσύ να ακούς τον γιατρό, που όπως είπες σου έκανε καλή εντύπωση και αυτό είναι πολύ σημαντικό και να εμπιστεύεσαι την κρίση σου και όχι τον κάθε τυχαίο σε ένα φόρουμ, που δεν ξέρεις τι καπνό φουμάρει, τι σκοπιμότητες έχει και τι προβλήματα κουβαλάει.
Με copy-paste από το google δεν γίνεται κάποιος ειδικός.
Έτσι κι αλλιώς, σύντομα θα κρίνεις αν έκανες ή όχι σωστή επιλογή, από το πώς αισθάνεσαι.
Σου εύχομαι καλή τύχη!
19-03-2014, 01:02 #24
Είτε έχω δίκιο είτε άδικο sidarta σου πρότεινα απλά να το ψάξεις λίγο πριν ακολουθησεις ότι σου λέει ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησες..
Αν ήταν κομπογιαννίτης θα το ήξερες δηλαδή? αυτό δεν είναι το νόημα της εξαπάτησης? το να πεις μετά "δεν μου πέρασε ποτέ απο το μυαλό".
Ζήτα απλά μια δευτερη γνώμη... που ειναι το κακό σε αυτό?
Επίσης θα έλεγα να πάρεις και μια δευτερη γνώμη σχετικά με την ειδικότητα που αποφάσισες να επισκεπτείς...
Αν πχ έχεις πονόλαιμο δεν πας κατευθείαν σε νευροχειρούργο και του ζητάς εγχειρηση... σωστα?Last edited by Tomhet; 20-03-2014 at 13:52.
19-03-2014, 01:22 #25
πάει το thread μου...
ο γιατρός που πήγα δεν τον βρήκα τυχαία από το internet... μου τον σύστησαν γιατί είχε βοηθήσει παιδιά με παρόμοιο πρόβλημα.
Είναι νευρολόγος-ψυχίατρος και φάνηκε πολύ σοβαρός και επαγγελματίας. Δεν απορρίπτω την ψυχοθεραπεία και από το λίγο που έχω ψάξει συνήθως είναι ο συνδυασμός των 2 που φέρνει αποτέλεσμα.
όπως και να έχει, ευχαριστώ για τις συμβουλές
19-03-2014, 01:25 #26
Sidatra θα σου πρότεινα να ρωτήσεις κάποιον ΕΞΩ απο το internet σχετικα με το αν η ειδικότητα του γιατρού που επισκέπτηκες ειναι η κατάλληλη και εγκεκριμένη για την θεραπεία της κατάθλιψης.
Μην ρωτήσεις εμένα... μην ακούσεις κάποιον άλλο στο internet... ρώτα κάποιον επαγγελματία.
19-03-2014, 18:45 #27
Mα και το μερος του να επαιρνες Κενο,δεν θα ειχα κανενα θεμα..Ολο αυτο εγινε γιατι το παλουκαρι δεν μπορει να συζητησει με ανθρωπο,μπορεις να ανατρεξεις στα θεματα του και να το διαπιστωσεις.Οκ για τα διπλοπροφιλα ας μην το συνεχισω,ας αναλαβουν οι αντμιν.
Το ασχημο ειναι οτι χαλασε το θεμα του παιδιου μονο σε αυτον οφειλω μια συγνωμη..Αλλα συμβαινουν και αυτα!
Aeon ξεκινα το σβηστηρι (ειδες ολο δουλειες σου ανοιγω)
19-03-2014, 19:03 #28
Γιατι να κανω ignore και να μην λεω ελευθερα την γνωμη μου?Ακριβως επειδη δεν θελω να ειμαι αρεστη σε ολους.Οπως και εσυ..Δεν μου αρεσουν καποια πραγματα που γραφεις πχ για τις γυναικες,αλλα εχεις το θαρρος της γνωμης σου.Τσακωμοι ιντερνετικοι παντα θα υπαρχουν,σαφως ειναι ματαιοι αλλα αλλος τραβαει τα θεματα απο τα μαλλια.
19-03-2014, 19:09 #29
γιατι εκτος του οτι ειναι χασιμο χρονου να μιλας σε καποιον που αντιπαθεις, χαλανε κι αλλα θεματα (οπως εδω καλη ωρα) χρηστων που δεν μπαινουν για να διαβαζουν τσακωμους. και στο λεω εγω που παιζει να εχω τσακωθει περισσοτερο απ'ολους σ'αυτο το φορουμ, με καμποσες σελιδες παρατηρησεις, τετραπλες οχι αστεια.
19-03-2014, 19:17 #30
Συγνωμη λοιπον στον θεματοθετη απο εμενα.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)