Originally Posted by
Ntoubroutza
Είμαι από τους ανθρώπους που όταν μιλάνε ή γράφουν για κάτι,το κάνουν ΜΟΝΟ απο προσωπική εμπειρία.Οπότε ξέρω πόσο δύσκολο είναι να έχεις τις ''συμβουλές'' από τους γύρω σου που στην ουσία,όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά χειροτερεύουν την κατάσταση γιατί ΚΑΝΟΥΝ/ΛΕΝΕ/ΘΕΩΡΟΥΝ πως καταλαβαίνουν...!!Όχι δεν καταλαβαίνουν...ΤΕΛΟΣ!
Όμως,είναι κάποιες στιγμές που πρέπει να κάνεις την υπέρβαση!Πρέπει να πιστέψεις στον ευατό σου και κάποια πράγματα με το στανιό να τα αλλάξεις.Πρέπει να πιστέψεις ότι μπορείς να το κάνεις.
Οπότε πέρα από το αισιόδοξο κειμενάκι που λες (που εγώ δε το βλέπω έτσι) θέλω κάποιος να καταλάβει ότι είναι δυνατός και μπορεί να αλλάξει.Μπορεί να κάνει την υπέρβαση!Αρκεί να το πιστέψει.
Όσο για αυτό που έγραψε ο Αλαφροισκιωτος.Για το πέφτω και σηκώνομαι!Ναι,όλα μέσα στη ζωή είναι.Όλοι οι άνθρωποι περνούν τις δυσκολίες τους.Άλλοι ''πέφτουν'' στην πρώτη δυσκολία άλλοι αντέχουν.Οπότε αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.Το που θα πέσω εγώ και το που εσύ.Και το πως και πότε θα σηκωθώ εγώ και το πως εσύ.
Εδώ όμως μιλάμε για ένα συγκεκριμένο θέμα.Για το θέμα της κατάθλιψης.Το θέμα που ευθύνεται για αγοραφοβίες,κρίσεις πανικού, αποκοινωνικοποί ηση και δυσλειτουργία του ατόμου στην καθημερινότητα.Οπότε το διαχωρίζω από τις ''δυσκολίες'' της ζωής.Π.χ την ανεργία,την απώλεια,την ερωτική απογοήτευση και διάφορα άλλα που συμβαίνουν σχεδόν σε όλους σε κάποια φάση της ζωής τους.Θεωρώ ότι έχει γίνει κατάχρηση της λέξης κατάθλιψη.Πρέπει κάποιος να τα διαχωρίσει στο μυαλό του.Γιατί?Γιατί λένε πως ο χρόνος τα γιατρεύει όλα.Και ισχύει.Αργά ή γρήγορα.Στην κατάθλιψη όμως δεν είναι έτσι.Ο χρόνος το μόνο που κάνει είναι να δυσκολεύει κατά πολύ την κατάσταση και να σε ρίχνει ακόμη πιο βαθιά.
Οπότε το ξαναλέω.Αν δεν βοηθήσει κάποιος τον ευατό του,δεν θα τον βοηθήσει κανείς.Ναι την υπέρβαση.Όταν πραγματικά όλα τα βλέπεις μαύρα,σκέψου ότι δεν είναι όλα μαύρα.Έννοια σου και κάποια στιγμή θα το καταλάβεις ότι δεν είναι,αρκεί να βοηθήσεις τον ευατό σου και να μην τον αφήσεις να ανακυκλώνεται μέσα σε μαύρες σκέψεις.Μη τον αφήσεις να βυθίζεται επειδή δεν ένιωσε σήμερα καλύτερα.Μην τον απογοητεύεις!Εκεί που τελειώνει η σωματική δύναμη,εκεί υπάρχει και μετράει η ψυχή.....