Δεν είναι όλα μαύρα...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 47
    Banned

Δεν είναι όλα μαύρα...

...τελικά!!!
    Καλημέρα σε όλους μετά από καιρό.Ελπίζω να είστε όλοι καλά.

Λοιπόν,σε εσένα που μπήκες και ψάχνεις μια παρηγοριά έχω να σου πω ότι δεν είναι όλα μαύρα.Ναι,δεν είναι όλα μαύρα.Καταλαβαίνω πως νιώθεις.Σε νιώθω!Αλλά να ξέρεις ότι δεν είναι όλα μαύρα.Θέλω να το γράψω 1000 φορές για να το πεις κι εσύ μαζί μου.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ!

Βγες στο μπαλκόνι σου και φώναξέ το!Στην πλατεία,στο σπίτι σου...Παντού!

Ποιος είμαι και σου το λέω?Είμαι αυτός που πέρασε αυτά που περνάς.Είμαι αυτός που ξέρει ότι είσαι μπερδεμένος αυτή τη στιγμή.Φίλε/η μου!Άκουσε με...δεν είναι όλα μαύρα!Πριν πας στα χάπια ή κάνεις μόνος σου την διάγνωση της κατάθλιψης σκέψου το αυτό που σου λέω!Πριν αποφασίσεις να πάρεις ''περίεργες'' αποφάσεις,σκέψου το.Δεν είναι όλα μαύρα!Πριν ξεσπάσεις άδικα σε κάποιον που αγαπάς,σκέψου το!Δεν σου φταίει και δεν είναι όλα μαύρα!

Πριν μπερδέψεις κι άλλο το μυαλό σου με επιστημονικούς όρους,σκέψου το!
    Πριν κλειστείς στο σπίτι σου,σκέψου το!
    Πριν αφήσεις κάτι για αύριο,σκέψου το!
    Πριν παρατήσεις και κλειστείς στον ευατό σου,σκέψου το!

...και το πιο σημαντικό,πριν κοιμηθείς πες το!Δεν είναι όλα μαύρα.

Και ξέρεις γιατί δεν είναι όλα μαύρα,γιατί απλά δεν είναι όλα μαύρα.Μη τα βλέπεις όλα μαύρα!

Χαίρομαι που το διαβάζεις και χαμογελάς

Εχεις δικιο φιλε μου,δεν ειναι οντως ολα μαυρα,αλλα συχνα δεν ειναι αρκετα ασπρα.
    Με εχει κουρασει αυτο το ρολερκοστερ την μια να μαι στη δικη σου φαση (δεν ειναι ολα μαυρα κλπ),την αλλη να μαι στη μαυριλα.

Η ζωη υποτιθεται ειναι να πεφτεις,να σηκωνεσαι,να ξαναπεφτεις κοκ,αλλα στην ηλικια που ειμαι θελω απλως να ζησω,και οχι να κανω πους απς

Banned
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Η ζωη υποτιθεται ειναι να πεφτεις,να σηκωνεσαι,να ξαναπεφτεις κοκ,αλλα στην ηλικια που ειμαι θελω απλως να ζησω,και οχι να κανω πους απς
    ΑΥΤΟ!!!

Συμφωνώ πάντως με το κείμενο. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει κάποιον με σκέψεις του στυλ "Είναι όλα μαύρα και κανείς από τους γύρω μου δεν με καταλαβαίνει", όταν "ακούει" από άλλους που δεν ξέρουν τι περνάει, τι σκέφτεται, πως νιώθει, πως "δεν είναι όλα μαύρα", για εκείνη την στιγμή/στιγμές ολόκληρες, ΟΛΑ είναι μαύρα, δυστυχώς... Ωραίο και αισιόδοξο το κειμενάκι όμως.

Banned
    Αν δεν είναι μαύρη είναι σίγουρα γκρίζα(το πολυ βαθυ γκρι), όπως λεει και ο Αλαφροσκιωτος την μια πανω την αλλην κατω...Πάντως με τα χάπια εγω δεν θα μπλεκομουν, για οποιοδήποτε λόγο...

Banned
    Quote Originally Posted by Αλαφροίσκιωτος View Post
    Εχεις δικιο φιλε μου,δεν ειναι οντως ολα μαυρα,αλλα συχνα δεν ειναι αρκετα ασπρα.
    Με εχει κουρασει αυτο το ρολερκοστερ την μια να μαι στη δικη σου φαση (δεν ειναι ολα μαυρα κλπ),την αλλη να μαι στη μαυριλα.

Με το που διάβασα το σχόλιο σου μου ήρθε στο μυαλό μια ατάκα από μια διαφήμιση νομίζω που έλεγε ''η ζωή έχει το χρώμα που της δίνεις'' .Νομίζω αυτό έλεγε και ΝΟΜΙΖΩ ήταν σε διαφήμιση αλλά λίγη σημασία έχει το που και το πως!
    Με βάση αυτή την πρόταση έχω να σου πω ότι συμφωνώ.Πραγματικά έχει το χρώμα που της δίνεις.Κι αν θέλεις να αφήσουμε τα χρώματα θα σου τη μεταφράσω με το δικό μου σκεπτικό....''Είναι στο χέρι σου το πως διαχειρίζεσαι τα πράγματα'' ....Κι όχι μόνο τα άσχημα.Τα πάντα.
    Οπότε διάλεξε εσύ το χρώμα.....

Senior Member
    Το τσιγαρο καταφερες τελικα να το κοψεις ?

Banned
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    ΑΥΤΟ!!!

Συμφωνώ πάντως με το κείμενο. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει κάποιον με σκέψεις του στυλ "Είναι όλα μαύρα και κανείς από τους γύρω μου δεν με καταλαβαίνει", όταν "ακούει" από άλλους που δεν ξέρουν τι περνάει, τι σκέφτεται, πως νιώθει, πως "δεν είναι όλα μαύρα", για εκείνη την στιγμή/στιγμές ολόκληρες, ΟΛΑ είναι μαύρα, δυστυχώς... Ωραίο και αισιόδοξο το κειμενάκι όμως.
    Είμαι από τους ανθρώπους που όταν μιλάνε ή γράφουν για κάτι,το κάνουν ΜΟΝΟ απο προσωπική εμπειρία.Οπότε ξέρω πόσο δύσκολο είναι να έχεις τις ''συμβουλές'' από τους γύρω σου που στην ουσία,όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά χειροτερεύουν την κατάσταση γιατί ΚΑΝΟΥΝ/ΛΕΝΕ/ΘΕΩΡΟΥΝ πως καταλαβαίνουν...!!Όχι δεν καταλαβαίνουν...ΤΕΛΟΣ!
    Όμως,είναι κάποιες στιγμές που πρέπει να κάνεις την υπέρβαση!Πρέπει να πιστέψεις στον ευατό σου και κάποια πράγματα με το στανιό να τα αλλάξεις.Πρέπει να πιστέψεις ότι μπορείς να το κάνεις.
    Οπότε πέρα από το αισιόδοξο κειμενάκι που λες (που εγώ δε το βλέπω έτσι) θέλω κάποιος να καταλάβει ότι είναι δυνατός και μπορεί να αλλάξει.Μπορεί να κάνει την υπέρβαση!Αρκεί να το πιστέψει.

Όσο για αυτό που έγραψε ο Αλαφροισκιωτος.Για το πέφτω και σηκώνομαι!Ναι,όλα μέσα στη ζωή είναι.Όλοι οι άνθρωποι περνούν τις δυσκολίες τους.Άλλοι ''πέφτουν'' στην πρώτη δυσκολία άλλοι αντέχουν.Οπότε αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.Το που θα πέσω εγώ και το που εσύ.Και το πως και πότε θα σηκωθώ εγώ και το πως εσύ.
    Εδώ όμως μιλάμε για ένα συγκεκριμένο θέμα.Για το θέμα της κατάθλιψης.Το θέμα που ευθύνεται για αγοραφοβίες,κρίσεις πανικού, αποκοινωνικοποί ηση και δυσλειτουργία του ατόμου στην καθημερινότητα.Οπότε το διαχωρίζω από τις ''δυσκολίες'' της ζωής.Π.χ την ανεργία,την απώλεια,την ερωτική απογοήτευση και διάφορα άλλα που συμβαίνουν σχεδόν σε όλους σε κάποια φάση της ζωής τους.Θεωρώ ότι έχει γίνει κατάχρηση της λέξης κατάθλιψη.Πρέπει κάποιος να τα διαχωρίσει στο μυαλό του.Γιατί?Γιατί λένε πως ο χρόνος τα γιατρεύει όλα.Και ισχύει.Αργά ή γρήγορα.Στην κατάθλιψη όμως δεν είναι έτσι.Ο χρόνος το μόνο που κάνει είναι να δυσκολεύει κατά πολύ την κατάσταση και να σε ρίχνει ακόμη πιο βαθιά.

Οπότε το ξαναλέω.Αν δεν βοηθήσει κάποιος τον ευατό του,δεν θα τον βοηθήσει κανείς.Ναι την υπέρβαση.Όταν πραγματικά όλα τα βλέπεις μαύρα,σκέψου ότι δεν είναι όλα μαύρα.Έννοια σου και κάποια στιγμή θα το καταλάβεις ότι δεν είναι,αρκεί να βοηθήσεις τον ευατό σου και να μην τον αφήσεις να ανακυκλώνεται μέσα σε μαύρες σκέψεις.Μη τον αφήσεις να βυθίζεται επειδή δεν ένιωσε σήμερα καλύτερα.Μην τον απογοητεύεις!Εκεί που τελειώνει η σωματική δύναμη,εκεί υπάρχει και μετράει η ψυχή.....

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Το τσιγαρο καταφερες τελικα να το κοψεις ?
    χαχαχα....Ναι φίλε...Κάποιους μήνες βέβαια κάπνισα γιατί θάψαμε 3 άτομα βλέπεις μέσα σε 1,5 χρόνο και ήμουν στις μαύρες μου κι ένιωθα ότι κάτι έπρεπε να με ηρεμήσει,αλλά τώρα είμαι πάλι στο στάδιο που δεν καπνίζω.Είπαμε δε το κόβουμε,αλλά το σταματάμε.Οπότε στόχος ο επόμενος χρόνος χωρίς τσιγάρο και μετά βλέπουμε πάλι.Σιγά σιγά και με υπομονή!!!

Banned
    Quote Originally Posted by περαστικός View Post
    Αν δεν είναι μαύρη είναι σίγουρα γκρίζα(το πολυ βαθυ γκρι), όπως λεει και ο Αλαφροσκιωτος την μια πανω την αλλην κατω...Πάντως με τα χάπια εγω δεν θα μπλεκομουν, για οποιοδήποτε λόγο...
    Όταν γράφω ότι δεν είναι όλα μαύρα,δεν σημαίνει ότι όλα είναι άσπρα.Το έγραψα για συγκεκριμένο λόγο ....το χρώμα...!!!Ούτε μαύρη είναι η ζωή,ούτε άσπρη,ούτε ασπρόμαυρη.Υπάρχουν πολλά χρώματα γι αυτό και την κάνουν ενδιαφέρον και δεν είναι μονότονη και βαρετή!!!Δε θα είχε ουσία να είχε μόνο ένα χρώμα!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    χαχαχα....Ναι φίλε...Κάποιους μήνες βέβαια κάπνισα γιατί θάψαμε 3 άτομα βλέπεις μέσα σε 1,5 χρόνο και ήμουν στις μαύρες μου κι ένιωθα ότι κάτι έπρεπε να με ηρεμήσει,αλλά τώρα είμαι πάλι στο στάδιο που δεν καπνίζω.Είπαμε δε το κόβουμε,αλλά το σταματάμε.Οπότε στόχος ο επόμενος χρόνος χωρίς τσιγάρο και μετά βλέπουμε πάλι.Σιγά σιγά και με υπομονή!!!

Συγχαρητηρια !! με την υπομονη και επιμονη ολα ειναι δυνατα , το πιστευω ακραδαντα .

Banned
    Συγχαρητηρια !! με την υπομονη και επιμονη ολα ειναι δυνατα , το πιστευω ακραδαντα .
    Ναι...Καλά έκανες και συμπλήρωσες και την λέξη επιμονή.Χρειάζεται γι αυτό που είπα πιο πάνω...Να μη καταδικάζουμε τους εαυτούς μας επειδή σήμερα προσπαθήσαμε και δε νιώσαμε καλύτερα..!!!Επιμονή κι υπομονή λοιπόν!

Senior Member
    Η ζωη δεν ειναι μαυρη ουτε ασπρη , ειναι μια περιπετεια που σημασια εχει το ταξιδι , οχι ο προορισμος . Ενα ταξιδι θαχει τις αναποδιες του , θαχει και τις καλες στιγμες του .
    Εμενα μαρεσει η ζωη , οπως και ναχει , κι ας μην απολαμβανω καθε στιγμη της . Κι ας εχω την κτθλψουλα μου ( που φθινει πλεον ) .
    Αν θελησουμε νσ την χρωματισουμε , ο καθεις θα βαλει το χρωμα που νομιζει αυτος . Εγω θα της εβαζα γαλαζιο , με πινελιες κιτρινου .

Banned
    Η ζωη δεν ειναι μαυρη ουτε ασπρη , ειναι μια περιπετεια που σημασια εχει το ταξιδι , οχι ο προορισμος . Ενα ταξιδι θαχει τις αναποδιες του , θαχει και τις καλες στιγμες του .
    Εμενα μαρεσει η ζωη , οπως και ναχει , κι ας μην απολαμβανω καθε στιγμη της . Κι ας εχω την κτθλψουλα μου ( που φθινει πλεον ) .
    Αν θελησουμε νσ την χρωματισουμε , ο καθεις θα βαλει το χρωμα που νομιζει αυτος . Εγω θα της εβαζα γαλαζιο , με πινελιες κιτρινου .
    Έτσι μπράβο ............

Banned
    Τι να πω βρε παιδιά, τα χρωματάκια είναι σχετικά...Εγώ αν είχα ένα κουβά μαύρη μπόγια θα χρωμάτιζα μαυρη την ζωη και αν είχα κουβά με λευκη μπογια θα ζωγραφιζα ασπρο τον θανατο...Για μένα η ζωή είναι σαν το κλουβί του λιονταριού το οποίο ναι μεν ζει και αναπνεει και βρυχαται αλλά είναι απίστευτα περιορισμένο, δεν μπορει να κυνηγησει οπως θα ήθελε, δεν μπορει να τρέξει, εν τελει καταληγει να ειναι δυστηχισμενο....Κάπως έτσι είναι η ζωή....

Banned
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    Είμαι από τους ανθρώπους που όταν μιλάνε ή γράφουν για κάτι,το κάνουν ΜΟΝΟ απο προσωπική εμπειρία.Οπότε ξέρω πόσο δύσκολο είναι να έχεις τις ''συμβουλές'' από τους γύρω σου που στην ουσία,όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά χειροτερεύουν την κατάσταση γιατί ΚΑΝΟΥΝ/ΛΕΝΕ/ΘΕΩΡΟΥΝ πως καταλαβαίνουν...!!Όχι δεν καταλαβαίνουν...ΤΕΛΟΣ!
    Όμως,είναι κάποιες στιγμές που πρέπει να κάνεις την υπέρβαση!Πρέπει να πιστέψεις στον ευατό σου και κάποια πράγματα με το στανιό να τα αλλάξεις.Πρέπει να πιστέψεις ότι μπορείς να το κάνεις.
    Οπότε πέρα από το αισιόδοξο κειμενάκι που λες (που εγώ δε το βλέπω έτσι) θέλω κάποιος να καταλάβει ότι είναι δυνατός και μπορεί να αλλάξει.Μπορεί να κάνει την υπέρβαση!Αρκεί να το πιστέψει.

Όσο για αυτό που έγραψε ο Αλαφροισκιωτος.Για το πέφτω και σηκώνομαι!Ναι,όλα μέσα στη ζωή είναι.Όλοι οι άνθρωποι περνούν τις δυσκολίες τους.Άλλοι ''πέφτουν'' στην πρώτη δυσκολία άλλοι αντέχουν.Οπότε αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.Το που θα πέσω εγώ και το που εσύ.Και το πως και πότε θα σηκωθώ εγώ και το πως εσύ.
    Εδώ όμως μιλάμε για ένα συγκεκριμένο θέμα.Για το θέμα της κατάθλιψης.Το θέμα που ευθύνεται για αγοραφοβίες,κρίσεις πανικού, αποκοινωνικοποί ηση και δυσλειτουργία του ατόμου στην καθημερινότητα.Οπότε το διαχωρίζω από τις ''δυσκολίες'' της ζωής.Π.χ την ανεργία,την απώλεια,την ερωτική απογοήτευση και διάφορα άλλα που συμβαίνουν σχεδόν σε όλους σε κάποια φάση της ζωής τους.Θεωρώ ότι έχει γίνει κατάχρηση της λέξης κατάθλιψη.Πρέπει κάποιος να τα διαχωρίσει στο μυαλό του.Γιατί?Γιατί λένε πως ο χρόνος τα γιατρεύει όλα.Και ισχύει.Αργά ή γρήγορα.Στην κατάθλιψη όμως δεν είναι έτσι.Ο χρόνος το μόνο που κάνει είναι να δυσκολεύει κατά πολύ την κατάσταση και να σε ρίχνει ακόμη πιο βαθιά.

Οπότε το ξαναλέω.Αν δεν βοηθήσει κάποιος τον ευατό του,δεν θα τον βοηθήσει κανείς.Ναι την υπέρβαση.Όταν πραγματικά όλα τα βλέπεις μαύρα,σκέψου ότι δεν είναι όλα μαύρα.Έννοια σου και κάποια στιγμή θα το καταλάβεις ότι δεν είναι,αρκεί να βοηθήσεις τον ευατό σου και να μην τον αφήσεις να ανακυκλώνεται μέσα σε μαύρες σκέψεις.Μη τον αφήσεις να βυθίζεται επειδή δεν ένιωσε σήμερα καλύτερα.Μην τον απογοητεύεις!Εκεί που τελειώνει η σωματική δύναμη,εκεί υπάρχει και μετράει η ψυχή.....
    Πόσο ωραία τα λες... Συμφωνώ σε όλα. Με συγκίνησαν αυτά που έγραψες. Όσο για το ότι δεν είναι αισιόδοξο το αρχικό σου κείμενο, τέτοιου είδους εγώ αισιόδοξα τα βλέπω Άσχετα από το ότι, ΟΝΤΩΣ, κανείς δεν σε καταλαβαίνει ακριβώς, ούτε άτομα που έχουν περάσει ακριβώς το ίδιο πράγμα, με ίδιες εμπειρίες... Τελευταία βρίσκω την δύναμη μέσα μου και θέλω να είμαι καλά, παρά τα εμπόδια. Πως μπορείς να πείσεις κάποιον να ΠΙΣΤΕΨΕΙ στον εαυτό του και να σηκωθεί, να μην παρατάει τα όπλα, όταν έχει κατάθλιψη ή κάποια άλλη διαταραχή; ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;! Αν είναι τόσο δύσκολο για μένα, πως γίνεται να πείσεις κάποιον που είναι χωμένος τόσο βαθιά όταν ο ίδιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ και ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ; (Μπορεί να είναι και ρητορικές οι ερωτήσεις μου, δεν ξέρω).

Page 1 of 4 123 ... LastLast