Originally Posted by
Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα
Θα πρέπει Ελισάβετ, να κατεβάσεις λίγο την "μύτη" αν θες ή τους τόνους σου και προσπάθησε να κάνεις έναν διάλογο, όσο μπορείς. Δεν αναφερόμουν προσωπικά, σε εσένα, το "αν διάβαζες" εσύ προσωπικά για τον Ινδουισμό, αλλά σαν γενικότερη παρατήρηση. Ο Ινδουισμός, είναι μια ενεργή θρησκεία με πολλά εκατομμύρια πιστούς και όχι μόνο στην Ινδία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Εγώ ξαναείπα και θα το ξαναλέω, μέχρι να εμπεδωθεί, ότι δεν μπορώ να αποτρέψω κάποιον, στο να κάνει γιόγκα, αλλά το ότι είναι θρησκευτική πρακτική, είναι αποδεκτό από όλο τον δυτικό κόσμο, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι, από ένα φορουμ. Άρα δεν θεωρείται "κουτάκι", από την στιγμή που μιλάμε για μια ενεργή θρησκεία, με παλαιότερη ιστορία από τον Χριστιανισμό. Θα θεωρούνταν κουτάκι, αν μιλούσαμε με θεωρητικές έννοιες, αλλά εδώ δεν μιλάμε για απλή φανταστική θεωρία, αλλά για μια πραγματικότητα. Άρα συνοψίζοντας, πρόσεχε τον χαρακτήρα σου και αυτό το λέω, σαν φίλος, άσχετα αν δεν με υπολογίζεις επειδή πιστεύω στον Θεό, αν δεν πίστευα, θα ήμασταν οι καλύτεροι "φίλοι". Δεύτερον, σου λέω κάτι που είναι αποδεκτό, από πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, αλλά και μέσα από βιβλία δυτικών θεολόγων, άρα το τι νομίζεις εσύ, για την γιόγκα, για τον δυτικό κόσμο, είναι αδιάφορο. Τρίτον, η θρησκεία δεν είναι δικιά μου, έχω ακούσει να μου λένε διάφοροι άθεοι, που ουσιαστικά δεν είναι άθεοι, αλλά εναντίον του Χριστιανισμού και μόνο, αυτό που είπες και εσύ "η θρησκεία σου κάνει αυτό, λέει εκείνο κλπ". Απαντάω λοιπόν, ότι η θρησκεία, δεν μου ανήκει. Όσο για την ερώτησή σου, ντύνομαι στις απόκριες, αν και τώρα όχι τόσο, αλλά ντυνόμουν στις απόκριες, περισσότερο για διασκέδαση. Η παγίδα, που προσπαθείς και καλά, να μου φέρεις, είναι ότι αποτελεί προϊόν διονυσιακών γιορτών, που πρόσεξε εδώ, που δεν ισχύουν πλέον, εκτός και αν ζούσαμε στην αρχαία Ελλάδα. Από την στιγμή, που δεν ήμαστε στην αρχαία Ελλάδα, άρα μιλάμε, για ένα "νεκρό" αρχαιοελληνικό έθιμο, τότε μπορούμε να προσδώσουμε άλλη έννοια. Ενώ ο Ινδουισμός, δεν είναι μια "νεκρή" θρησκεία, αλλά μια ενεργή θρησκεία και ολοένα αυξανόμενη... Καλή συνέχεια και σε εσένα :)