Quote:
ειναι αρκετα καποια σαββατοκυριακα που θα περναμε δλδ μαζι για αρχη λετε και μετα θα δουμε τι θαγινει?
και με το παιδι δεν θα πρεπει λογικα να εχω επαφη για πολυ καιρο ακομα..
μεχρι τουλαχιστον να ειμαστε καλα εμεις πρωτα σωστα?
θελω να πιστευω οτι θα δω οντως καποια στιγμη το παιδι οχι σαν προβλημα αλλα σαν κατασταση που υπαρχει και πρεπει να αντιμετωπισω και να προσπαθησω να κανω περα τις φοβιες μου για οσα εζησα..
καλά κάνεις και βάζεις όρια, γιατί την προηγούμενη φορά μάλλον παρα προσπάθησες και κάηκες ψυχολογικά από την συμπεριφορά του εφόσον σε απομόνωνε λόγω πεποιθήσεων.
Quote:
δεν ξερω πως να το χειριστω πως να καταλαβω αν θα ειμαστε καλα!
δε θελω να ξαναζησουμε ολοι μαζι και να αντιμετωπισω παλι ολα αυτα που εγιναν στο παρελθον..
ποιος ειναι ο πιο ασφαλης τροπος για να δω την αλλαγη του και στην πραξη γιατι δε θελω να αρκεστω μονο στα λογια και να φτασω στο σημειο να ξαναχωρισω!!
Νομίζω οτι καλά το πας, δημιούργησε όρια και βάλε τους δικούς σου κανόνες, μην καταπιέζεσαι να αποδέχεσαι καταστάσεις που δεν αντέχεις γιατί τότε το πρόβλημα θα το βρεις μπροστά σου, άρα χρειάζεται και αυτός να ξέρει τι αντέχεις και τι όχι για να μπορεί να εκτιμήσει και ο ίδιος αν μπορείτε μαζί ή δεν μπορείτε. Έτσι μόνο θα δεις όχι μόνο τι εννοεί αλλά και πως ο ίδιος είναι έτοιμος να κάνει υποχωρήσεις (όχι σε σχέση με το παιδί- υποχωρήσεις απέναντι σου, που σημαίνουν και αλλαγή).