Originally Posted by
kutchunie
Αν ισονομία είναι να είναι κάποιος ισοπεδωτικός, τότε άνοιξε κάποιο λεξικό. Αν δεν υπάρχει ισονομία τι επικαλείσαι δημοκρατίες και φαμφάρες; Αν ψήνεσαι, τράβα εσυ να ακούς το κοντό και το μακρύ καθενός για ένα οκτάρο την ημέρα και δουλεψε με 3 ευρώ τη ώρα όπως οι ανειδίκευτοι εργάτες. Δωσε εμπρακτα το παράδειγμα.
Το άλλο για δανειστες και @@ριες που λες, δεν δικαιολογεί την απο πολύ παλιά μη εφαρμογη των νόμων. Το ότι είμαστε κάφροι και δεν προστατεύουμε τους ιδιους τους νόμους που θεσπίζουμε, δεν έχει να κάνει με τίποτα παραπάνω πέρα απο νοοτροπία χείριστη και άκρως ραγιάδικη. Η νοοτροπία σχετικά με την ευθύνη πρέπει να αλλαξει πράγμα που δεν αποτελεί απόρρεια νομικού πλαισίου, αλλά παιδείας.
Αν είναι να αφυπνίσεις αναφέρσου επώνυμα σε αυτούς που θεωρείς πως σε εκμεταλλεύτηκαν, απέδειξε πως συνέβει και δικαιώσου και μετά μπορείς να μιλάς και να λες ότι έκανες και κάτι.
Δεν με νοιάζει να σε πείσω για αυταπόδεικτα πράγματα, ότι δηλαδή έχεις πετάξει κάθε ευθύνη για την μηδενική σου πρόοδο στον κακο θεραπευτή σου και το μόνο που κάνεις είναι να κάθεσαι να γκρινιάζεις. Δεν ενημερώνεις καν! Δεν λές ήταν ο Ταδε γιατρός και είναι εκμεταλλευτής, απλά βγάζεις γκρινια. Δεν ήταν 5 συνεδρίες, εσύ επέτρεψες να πηγαίνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα να τα στάζεις και να μην βλέπεις πρόοδο. Δεν ηρθε να σε πιασει κανεις απο τον λαιμό να σου πει έλα να σε ψυχαναλύσω να με πληρώσεις, μόνος σου πήγες και μετα απο ενα χρόνο θυμήθηκες ότι δεν έκανες πρόοδο. Κι εγώ αλλαξα 4 γιατρούς γιατί εκτός απο την απαράδεκτη με την κολα που ανέφερα, οι άλλες δύο δεν μου φάνηκαν τυχαία ανίκανες να με βοηθήσουν. Δεν κατέβαλαν την προσπάθεια να με ακούσουν προσεκτικά, πχ εμένα μου αρέσει να με κοιτά ο θεραπευτής οχι να γραφει μόνο. Όταν λέω κάτι σημαντικό για μένα θέλω να καταλαβαίνω πως προσπαθεί να μπει στη θέση μου ο θεραπευτής, να αφήνει το χαρτί και να με ακουει πρώτα ως ανθρωπο και μετά ως θεραπευόμενο αντικείμενο. Οσο μαρμελάδα και να ήταν το μυαλό μου οταν ξεκίνησα, ζύγισα τι μπορεί να μου προσφέρει ο καθένας και αποφάσισα αν θα συνεχίσω ή όχι. Μπορεί να έγινε αυτό γιατί τα λεφτά μου ήταν ελάχιστα και πραγματικά υπήρχε στέρηση αλλων πραγμάτων για να πάω για θεραπεία (ρούχα φαγητό στέγη, αντι να εχω σπίτι ζουσα σε φοιτητική εστία για να μπορώ αρχικά να κάνω συνεδρίες), οπότε ήμουν λίγο πιο αυστηρή στο να πιάσουν τόπο τα λεφτα σε σχέση με κάποιον άλλο που δεν ήταν τόσο ταπί οικονομικά.
Επίσης, ενώ σου εξήγησα πόσο άσχημο είναι αυτό που θεωρείς τον θεραπευόμενο αδύναμο, συνεχίζεις να προσλάβεις όλο τον κόσμο με ψυχική νόσο και να λες όσα λες. Παρακάτω σου δίνω ένα λίνκ, αν το διαβάσεις θα καταλάβεις γιατί δεν πρέπει να προσβάλεις ουτε τον εαυτό σου, ούτε τους υπόλοιπους ψυχικά πάσχοντες με το να τους λες αδύναμους, έστω και μέσα στη σχέση ψυχιατρου θεραπευόμενου. Δεν είναι δυνατόν να έχεις μόνο δικαιώματα αλλά αν κάτι πάει στραβά να τρέχεις σα μωρό κατω απο το φουστάνι της μαμάς του, πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες σου.
Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί ο γιατρός σου να ηταν για σφαλιάρες, αλλά δεν μπορώ και να το πάρω ως δεδομένο, γιατί πολύ απλά δεν εζησα το τι συνέβει μεταξύ σας κατα την θεραπεία, αλλά και να ήξερα δεν έχω το δικαίωμα να κρίνω διότι ούτε ειδικός ψυχικής υγείας είμαι ουτε τπτ. Το μονο που μπορώ να κάνω σε μια περίπτωση μη αποδοτικής θεραπείας είναι να υποθέτω, πως είτε ο γιατρος ειναι κακός είτε ο ασθενης τουβλο, η κοινή λογική είναι αυτό. Αλλά ο ασθενής για μένα έχει μεγαλύτερη ευθύνη.. γιατί αφου βλέπει πως δεν βγαζει άκρη με τον γιατρό, οφείλει στον εαυτό του να αποχωρήσει εγκαίρως, όχι μόνο να κλαίγεται μετά για τα λεφτά και τον χρόνο που έχασε
Και τέλος για να σου δείξω πόσο άκυρο θεμα έχεις βάλει, ο νόμος υπάρχει αγαπητε και μπορείς να τον μηνυσεις. Εκατσα και διάβασα πράγμα που θα έπρεπε να είχες κάνει εσύ ο ίδιος πρίν αρχίσεις την κλάψα αλλά είναι πιο εύκολη η κλάψα. Μετα αναρωτιέσαι. τεσπα.
ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Υιοθετήθηκε με το ψήφισμα 46/119 από τη Γενική Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της 17ης Δεκεμβρίου 1991
Αρχή 9 . Η θεραπεία κάθε ασθενή θα κατευθύνεται προς τη διατήρηση και ενδυνάμωση της προσωπικής του αυτονομίας.
Στο λινκ υπάρχει όλη η νομοθεσία και ελληνική και ευρωπαϊκή και από ΟΗΕ. Αν θεωρεις πως αδικηθηκες ο νόμος σε προστατεύει.
Και τέλος, όχι αδερφέ, δε μεγαλουργείς προς το παρόν, αν το πιστεύεις πως μεγαλουργείς, κακώς έκοψες γιατρό και χάπια. αντι να βρεις τρόπο να αποδείξεις οτι υπηρχε ευθύνη και να προστατεύσεις ουσιαστικά και τους αλλους "πελατες" του συγκεκριμένου ιατρού ή να κάνεις μια ανασκόπηση της κατάστασης και να βρεις που ήταν και το δικό σου λάθος σε όλη αυτήν την ιστορία, ώστε να μάθεις απο αυτό και να μην θυματοποιηθείς εκ νέου στο μέλλον απο αντιστοιχες συμπεριφορές, μπαίνεις σε ένα φόρουμ και το μόνο που κάνεις είναι να φωνάζεις σε κόσμο που σου δίνει σημασία, να παραφράζεις όσα λέει καθ'όπως σε βολεύει πάντα, να κατηγορείς και να μην επεξεργάζεσαι καν την αντίθετη άποψη. Προσπαθείς να επιβεβαιωθείς και τίποτε άλλο, αλλά συγνώμη δεν θα σου κάνω την χάρη, επειδή σε θεωρώ άξιο ισης μεταχείρησης με έναν υγειή και όχι αδύναμο ως ψυχικά άρρωστο για να σου λέω "ναι".
Αυτά απο εμένα. Άνοιξε και δες την νομοθεσία πριν ξαναπεις κάτι