ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 16 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 233
    Senior Member
    Το κρατοσ φτσιει δε φταιτε εσεισ εκει κατεληξσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Ειναι γλυκια η εξουσια τ γιατρου πανω στον ασθενη αλλα εγω σα χαρακτηρασ δεν το δεχομαι τριαντα χρονια ζω χωρισ να εχω κανει χατηρι σε κανενα πολυ με λενε αλητη γι αυτο το λογο κ αλλουσ δεν ειμαι εχω προβλημα απο πολυ μικροσ κ εχω το συστημα μ πλεον οσο ζω

Senior Member
    Εβγαλα σχολειο δουλεψα παντα με το προβλημα οσο αντεχω θα μιλαω τουλαχιστον πλεον δε μπορω να κανω κτ αλλο

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Τισ ζητησα να μ δωσει κατευθυνσεισ δλδ τι να κανω μολισ βγω κ δε ξεραν να μ πουνε
    ξερεις πολυ καλα τι πρεπει να κανεις!..αλλα δεν το κανεις

Banned
    Quote Originally Posted by streidi View Post
    Η ευθύνη μου αρχίζει και τελειώνει στο να είμαι καλά εκπαιδευμένη σε αυτό που κάνω και να το ασκώ με ευθύνη, ανθρωπιά και επαγγελματισμό. (πίστεψέ με, σε αυτή τη χώρα τουλάχιστον και μόνο από πλευράς εκπαίδευσης να το πάρεις τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα-για τους ψυχολόγους).
    Κατά τα άλλα το θέμα που άνοιξες είναι αρκετά υποκειμενικό και δε μπορώ να απαντήσω με γενικότητες. Τι θα πει για παράδειγμα να καταγγείλω κακές πρακτικές συναδέλφων μου; Πού να ξέρω τι κάνει ο καθε συνάδελφος στη θεραπεία κ τι είναι αυτό που παίρνει τελικά ο θεραπευόμενος; Μου θύμησες τώρα κάτι που είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο του Yalom (πολύ γνωστός ψυχοθεραπευτής στην Αμερική), που ήθελε να μετρήσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας που προσέφερε. Μετά από μια συνεδρία λοιπόν, σημείωσε αυτά που είχε πει που θεώρησε ότι βοήθησαν το θεραπευόμενο. Την επόμενη φορά που ρώτησε το θεραπευόμενο για να διασταυρώσει και από την αλλη πλευρά, εκείνος του ανέφερε ως πιο σημαντικά 2-3 πράγματα που ο Yalom ούτε καν θυμόταν να εχει πει ή δε θεωρούσε καν σημαντικά.
    Η αλήθεια είναι ότι το πιο σημαντικό είναι η θεραπευτική σχέση. Επάνω σε αυτήν μπορεί να χτιστεί η πιο αποτελεσματική θεραπεία. Εκπαιδευόμαστε (και εκπαιδευόμαστε και εκπαιδευόμαστε...) οι ψυχολόγοι με εκπαιδεύσεις και κόντρα εκπαιδεύσεις και εθελοντική εργασία και χίλια δυο ( όσοι από εμάς τουλάχιστον) και τελικά αυτό που παράγουμε δεν είναι καν μετρήσιμο... ούτε το κακό, ούτε το καλό. Ότι μπορεί να γίνει ΣΠΟΥΔΑΙΑ δουλειά στην ψυχοθεραπεία όμως... αυτό το έχω δει στην εκπαίδευση μου τουλάχιστον σίγουρα. Και ελπίζω να το δεις και συ μια μέρα και ελπίζω να το αναγνωρίσεις.
    (Επίσης συμφωνώ με kutchunie που νομίζω σου απάντησε ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτό που ρωτάς και είναι ο περίφημος αποθεραπευμένος που ψάχνεις-αργά ή γρήγορα, μπράβο girl :) :) )
    Υπεκφεύγεις των ερωτήσεων μου. Και το μόνο που κάνεις είναι να υπογραμμίζεις την αδυναμία σου να απαντήσεις. Αφ' ενός το θέμα της ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών σου φαίνεται υποκειμενικό, αφ' ετέρου φαντάζομαι ότι θεωρείς το/α πτυχία σου αντικειμενικά, όπως και τις αμοιβές σου. Δεν πάει έτσι όμως. Είτε το αντικείμενο σου είναι συνολικά υποκειμενικό - μεταξύ των οποίων και οι αμοιβές σου - και πρέπει να αμοίβεστε συναρτήσει του αποτελέσματος σας (όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος άλλωστε), είτε πρέπει να αναθεωρήσετε τις ευθύνες σας. Υπάρχουν και κουρεία, υπάρχουν και κομμωτήρια. "Την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο" δεν γίνεται. Μπορείτε να το θέλετε, αλλά δεν γίνεται. Το ότι "σου διέφυγε" να αναφερθείς στις ευθύνες ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, κρατικών λειτουργών και νομοθετικής εξουσίας ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕΣ να αναφερθείς στην ευθύνη του θεραπευόμενου σε ότι αφορά τις επιλογές του, εμένα μου λέει ένα πράγμα μόνο: Ότι είσαι ικανή να "διυλίσεις τον κόνοπα και να καταπιείς την καμήλα".

Να ρωτήσω μήπως θεωρείς υποκειμενικά και τα δικαιώματα των θεραπευομένων;
    Μήπως θεωρείς υποκειμενικές τις πιθανές δικαιούμενες αποζημιώσεις των θεραπευομένων τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν ή κακομεταχειρίστηκαν συνάδελφοι σου;
    Μήπως είναι υποκειμενικός ο χρόνος που δαπανά κάποιος σε θεραπεία που έχει στόχο την διαιώνιση της συντήρησης;
    Μήπως είναι υποκειμενικές και οι ΑΔΙΚΕΣ αμοιβές που μπήκαν στην τσέπη κάποιου "ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή" ο οποίος εκμεταλλεύεται την πελατεία του;
    Στην τελική, εκτός από ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ τι άλλο θέλεις streidi;

Σε ότι αφορά το "που να ξέρω τι κάνει ο κάθε συνάδελφος στη θεραπεία" ξέρω ότι οι πιο πολλοί από εσάς ξέρετε και κάνετε τα στραβά μάτια (δεν είδα, δεν άκουσα). Το ερώτημα είναι τι κάνει ο καθένας ατομικά στο να προασπίσει είτε τον εαυτό του, είτε και ανθρώπους σε ανάλογη κατάσταση. Ρώτα τον εαυτό σου τι έχεις κάνει ΕΣΥ για όσα θίγω αντί να αντιτίθεσαι στις όποιες λύσεις - καλές ή κακές - προτείνω.

Banned
    Προλαβαίνω τον αλέξανδρος_77 που βαριέται να διαβάζει - πρέπει να υποθέσω και ότι βαριέται να γυρίζει σελίδα. Αυτά που έπρεπε να διαβάσει για να μπει στο νόημα είναι εδώ:

Μπά. Θα σε σκεφτώ όσο σκέφτηκες εσύ εμένα Ntoubroutza, και όλους τους άλλους σαν και μένα. Δεν υποδεικνύω σε κανέναν να κάνει κάτι. Όπως γράφω και στην ανάρτηση "τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές θέσεις/απόψεις/τοποθετήσεις και μόνο". Και σε ότι αφορά το αν είναι λόμπυ ή όχι οι ψυχολόγοι στην Ελλάδα, σου δίνω τα δεδομένα:

1. Που είναι οι αποθεραπευμένοι τόσων ετών, τόσων ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών;
    2. Που είναι το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ελέγχει την παραβατικότητα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών;
    3. Που είναι ο κώδικας Δεοντολογίας τους ο οποίος δεν περιλαμβάνει οτιδήποτε σχετικά με κακές πρακτικές; Για την ακρίβεια τους επιτρέπει να σε γ******* αρκεί αυτό να γίνει "με σεβασμό.
    4. Που είναι οι ελεγκτές των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών;
    5. Που είναι οι περιοδικοί / έκτακτοι έλεγχοι τους;
    6. Που είναι η νομοθετική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των θεραπευομένων;
    7. Που είναι η επιμόρφωση των θεραπευομένων;
    8. Που είναι οι αποζημιώσεις των θεραπευομένων για κακές πρακτικές;
    9. Που είναι τα κριτήρια παραγωγικότητας ανά θεραπευτή και συνολικά για τον κλάδο;

Καρτέλ είναι ή αν θέλεις πλιάτσικο με νομοθετική ανοχή/συνενοχή. ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ και ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ με σκοπό την χρόνια ΑΦΑΙΜΑΞΗ αυτών. Και να φύγεις από τον "Α" και να πάς στον "Β" την ίδια σούπα πουλάει και ο "Β". Αν υπήρχε ΕΝΑΣ ο οποίος έβγαζε αποθεραπευομένους θα είμασταν όλοι στημένοι απ' έξω από το γραφείο του και θα παλεύαμε για την σειρά στην ουρά. Εσύ μπορείς να έχεις διαφορετική άποψη αν θέλεις και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η άποψη του καθενώς (συμπεριλαμβανομένου και της δικής σου) καθότι είναι μεμονωμένες απόψεις. Από τη στιγμή όμως που δεν μπορείς να αρνηθείς τα 9 σημεία τα οποία μόλις έθιξα, ευσταθεί λογικά το "κάτσε σπίτι σου, βγες με φίλους σου και πιές και κανένα παραδοσιακό βότανο". Πιο πολύ καλό θα σου κάνει από τον ψυχολόγο σου, γιατί ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ 60 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ!!!. Τουλάχιστο να μην ταίζουμε τους χαραμοφάηδες. Γιατί αν το μόνο που ξέρει ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής είναι να κάνει είσπραξη και να πουλάει αέρα κοπανιστό, χαραμοφάης είναι για μένα. Εσύ αν θέλεις όμως μπορείς να τους ταίζεις. Δεν θα σταθώ εμπόδιο στις επιλογές σου.

Μακάρι να καταλήξουν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές να ταίζουν ο ένας τον άλλο αντί να παίρνουν τα χρήματα των Ελλήνων θεραπευομένων. Στο κάτω, κάτω, δύσκολες εποχές ζούμε, φαντάζομαι ότι ο εκάστοτε θεραπευόμενος έχει καλύτερα πράγματα να κάνει με τον κόπο, χρόνο και τα χρήματα του από το να τα δαπανά σε αποδεδειγμένο μη-αποτέλεσμα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Υπεκφεύγεις των ερωτήσεων μου. Και το μόνο που κάνεις είναι να υπογραμμίζεις την αδυναμία σου να απαντήσεις. Αφ' ενός το θέμα της ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών σου φαίνεται υποκειμενικό, αφ' ετέρου φαντάζομαι ότι θεωρείς το/α πτυχία σου αντικειμενικά, όπως και τις αμοιβές σου. Δεν πάει έτσι όμως. Είτε το αντικείμενο σου είναι συνολικά υποκειμενικό - μεταξύ των οποίων και οι αμοιβές σου - και πρέπει να αμοίβεστε συναρτήσει του αποτελέσματος σας (όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος άλλωστε), είτε πρέπει να αναθεωρήσετε τις ευθύνες σας. Υπάρχουν και κουρεία, υπάρχουν και κομμωτήρια. "Την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο" δεν γίνεται. Μπορείτε να το θέλετε, αλλά δεν γίνεται. Το ότι "σου διέφυγε" να αναφερθείς στις ευθύνες ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, κρατικών λειτουργών και νομοθετικής εξουσίας ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕΣ να αναφερθείς στην ευθύνη του θεραπευόμενου σε ότι αφορά τις επιλογές του, εμένα μου λέει ένα πράγμα μόνο: Ότι είσαι ικανή να "διυλίσεις τον κόνοπα και να καταπιείς την καμήλα".

Να ρωτήσω μήπως θεωρείς υποκειμενικά και τα δικαιώματα των θεραπευομένων;
    Μήπως θεωρείς υποκειμενικές τις πιθανές δικαιούμενες αποζημιώσεις των θεραπευομένων τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν ή κακομεταχειρίστηκαν συνάδελφοι σου;
    Μήπως είναι υποκειμενικός ο χρόνος που δαπανά κάποιος σε θεραπεία που έχει στόχο την διαιώνιση της συντήρησης;
    Μήπως είναι υποκειμενικές και οι ΑΔΙΚΕΣ αμοιβές που μπήκαν στην τσέπη κάποιου "ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή" ο οποίος εκμεταλλεύεται την πελατεία του;
    Στην τελική, εκτός από ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ τι άλλο θέλεις streidi;

Σε ότι αφορά το "που να ξέρω τι κάνει ο κάθε συνάδελφος στη θεραπεία" ξέρω ότι οι πιο πολλοί από εσάς ξέρετε και κάνετε τα στραβά μάτια (δεν είδα, δεν άκουσα). Το ερώτημα είναι τι κάνει ο καθένας ατομικά στο να προασπίσει είτε τον εαυτό του, είτε και ανθρώπους σε ανάλογη κατάσταση. Ρώτα τον εαυτό σου τι έχεις κάνει ΕΣΥ για όσα θίγω αντί να αντιτίθεσαι στις όποιες λύσεις - καλές ή κακές - προτείνω.
    Για να κάνω διάλογο θεωρώ απαραίτητο το σεβασμό μεταξύ συνομιλητών, κάτι που βλέπω ότι από την πλευρά σου απουσιάζει. Με το να προσβάλλεις τον άλλον υποθέτοντας άκυρα πράγματα γι'αυτόν δεν καταφέρνεις τίποτα. Αυτά από μένα.

Senior Member
    Τα δύο μέτρα, δυό σταθμά που ακούω συνέχεια ότι όταν ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής εισπράτει "είναι επιστήμονας", ενώ αν αρχίσει τις μ******* "είναι άνθρωπος και σφάλει" να μη τα ξανακούσω. Οι υπόλοιποι τι είμαστε; Δεν είμαστε άνθρωποι ή δεν σφάλουμε; Η διαφορά έγκειται στην ύπαρξη - ή την ανυπαρξία - νόμων και ελέγχων προκειμένου να περιορίσεις τα "σφάλματα". Εδώ αντί να υπάρχουν αντικίνητρα μ****ιας, η ανεξέλεγκτη κατάσταση οδηγεί τον ευσυνείδητο επαγγελματία στην περιθοριοποίηση επειδή πάει "με το σταυρό στο χέρι"! ΕΛΕΟΣ!!! Στο κάτω-κάτω αν δεν ήθελε να κάνει υπεύθυνο επάγγελμα ή να κονομάει ότι βγάζει ανα 45λεπτο ας γινόταν κουρέας ή βοηθός πιστολάκι κομμώτρια... Θα τσίμπαγε το δεκαρικάκι του/της και τελείωσε. Δεν του έβαλε κανείς πιστόλι στο κρόταφο να πάει να γίνει ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ το επέλεξε. Και λόγω γενικότητας αντικειμένου δεν είναι απαραίτητο να ανοίξει δικό του/της γραφείο. Ένας σκασμό επαγγέλματα έχουν ανάγκη απόφοιτου ψυχολογίας χωρίς να έχουν ως αντικείμενο την ενασχόληση με θεραπευόμενους.
    Με παραφράζεις, ελπίζω όχι εσκεμένα. Ποτέ δε δικαιολόγησα την γυναίκα που ήταν εντελώς αδιάφορη στο να με ακουσει και απλώς επινε την κοκα κολα της λέγοντας πως είναι "ανθρώπινο", αλλά ούτε θα κατηγορήσω και τις θεραπεύτριες οι οποίες απλά δε μου ενέπνευσαν εχεμύθια. Αλλαξα 3 γυναίκες θεραπευτριες πριν καταλήξω στον σημερινό θεραπευτή και αυτό γιατί αναζητούσα στην αρχή αποκλειστικά γυναίκα θεραπευτή. Δεν εμβάθυνα μαζί τους γιατί δεν εμπιστεύτηκα ουτε την κρίση τους ούτε μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Δεν είχα αλλα δειγματα για να κρίνω αν ηταν καλές ή κακές οι άλλες δυο που απέρριψα, αλλά σε καμία περίπτωση και πουθενα δε συγχέω το να μην υπάρχει χημεια επικοινωνιακή μεταξύ δύο ανθρώπων με τον επαγγελματισμό. Ελπίζω να κατεύνασα τον θυμό σου εξηγώντας σου. Λάθος το αντιληφθηκες και γι αυτό δεν φτάιω εγώ.
    Τα άλλα που λες για κομμωτήρια κτλ είναι τρίχες κατσαρές. Όσο υπεύθυνος πρέπει να είναι ένας ψυχοθεραπευτής, αλλο τόσο πρέπει να είναι και η κομμώτρια, αν κάνει καποιο λάθος με τα χημικά που χρησιμοποιεί θα της μείνει το σκάλπ της άλλης στο χέρι, καθόλου ευχάριστη κατάσταση και πολύ επικίνδυνη.Με αυτό θέλω ν σου πω πως όσοι νόμοι κι αν υπάρχουν, αν θέλει η κομμωτρια να σου κάψει το μαλλι για να σου πουλήσει το εξτένσιον θα το κάνει, αν θελει ο κρεοπώλης να σου πουλήσει σάπιο κιμά, θα το κάνει, αν θέλει ο μπάτσος να κάνει κατάχρηση εξουσίας θα το κάνει κοκ. Το θέμα σε κάθε περίπτωση, δεν είναι πως ο νόμος υπάρχει για να μην υπάρχει παραβατικότητα, αλλά υπάρχει για να μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου όταν θεωρήσεις πως κάποιος καταπάτησε τα δικαιώματά σου που εκρέουν απο τον νόμο ή να καταγγείλεις πως κάποιος χρησιμοποιεί καταχρηστικά τα δικαιώματά του που πάλι έχουν νομικό χαρακτήρα, με συνέπεια να βλάπτει τους γύρω του ή να τους αδικεί, με βάση τον νόμο στο οποιοδήποτε επίπεδο. Αν εσύ θεωρείς ότι ένα νομικό πλαίσιο, το οποίο 99,9% δεν πρόκειται να εφαρμοστει όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα, θα κάνει τους ασυνείδητους και ασύδοτους επαγγελματίες συνειδητούς, τότε λυπάμαι άλλα επέτρεψε μου να διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου.

Δεν πρόκειται να σχολιάσω οτιδήποτε σχετικά με το προσωπικό σου δράμα. Ο καθένας πράττει ανάλογα με την κρίση του.

Σχετικά με το νομικό πλαίσιο και τα κριτήρια παραγωγικότητας, δεν μπορείς να μου επικαλείσαι - εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος - ότι την πόρτα του γραφείου του εκάστοτε ψυχολόγου . ψυχοθεραπευτή την περνάνε ΜΟΝΟ περιπτώσεις ανιάτων ή ανθρώπων που δεν θα δουν αποθεραπεία ποτέ. Στατιστικά είναι αδύνατον. Ας βρούν άλλη δικαιολογία για να αιτιολογήσουν την ανυπαρξία αποθεραπευμένων. Αυτή την αηδία την ακούσαμε αρκετά.
    Δεν ζητησα ούτε να σχολιάσεις το προσωπικό μου δράμα, ούτε να λυπηθείς ουτε να νοιώσεις κάτι. Οι προσωπικές πληροφορίες ήταν εντελώς πληροφοριακές που σκοπό είχαν μόνο να σου δώσουν να καταλάβεις, πως η δική μου ασθένεια δεν ήταν ανίατη, όπως ας πούμε είναι η σχιζοφρένια απο όσο γνωρίζω. Μιλησα καθαρά για κατάθλιψη που είναι θεραπεύσιμη. Επίσης, θεώρησα πως το να δωσω πληροφορίες σχετικά με το ότι είμαι απλώς θεραπευόμενη και δεν είμαι ουτε θεραπευτρια ούτε κοινωνικη λειτουργος ούτε κάτι, θα προσέδιδαν στην άποψή μου υποκειμενικότητα. Δηλαδή ούτε το έχω σπουδάσει το πράγμα ούτε ειδικός αναλυτής ψυχοπαθολογικών θεραπειών είμαι (δεν ξέρω καν αν υπάρχει αυτό). Η άποδψή μου είναι το βιωμα μου και τίποτα παραπάνω.

Θα ήθελες - και εσύ - να υπάρχουν μηχανισμοί που να προστατεύουν τον θεραπευόμενο από την ασυδωσία του θεραπευτή αλλά το βρήκες το παράδειγμα του "πίνει κόκα κόλα και ρεύεται". Και γιατί το να "πίνει κόκα κόλα και να ρεύεται" να μην είναι κριτήριο ΚΑΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ; Δεν το κατάλαβα; Δεν μπορεί να περιμένει 45 λεπτά να πιεί κόκα κόλα ή να ρευτεί; Θα πάθει τίποτα; Τα λεφτά σου στα επέστρεψε; Με την ίδια λογική εμένα γιατί δεν με αφήνουν να παρουσιαστώ σε δημόσιους χώρους ΧΩΡΙΣ ελάχιστα κριτήρια εμφάνισης; Αν εκείνος/η θέλει να είναι "χύμα στο κύμα" γιατί ο σύλλογος του δεν του κόβει έξι μήνες την άδεια εξασκήσεως; Δεν θέλει ή δεν μπορεί; Και πως θα τα μάθουν όλα αυτά αν δεν υπάρχει νομοθετική υποδομή που να ελέγχει τις παραβασεις τους και να προστατεύει τους θεραπευόμενους; Στην τελική τι σε πονάει περισσότερο kutchunie; Ο θεραπευόμενος ή ο θεραπευτής;
    Δε βρήκα παράδειγμα. Αυτό ήταν που με ενόχλησε και το κατέθεσα ως μη επαγγελματική συμπεριφορά και φυσικά έφυγα και σκηνή κάνοντας και δεν πλήρωσα. Αντέδρασα M87 δεν έμεινα εκεί με την ελπίδα να με σώσει ενας αδιάφορος άνθρωπος ή ενας κακός επαγγελματίας. Προσωπικά αν και είχα αυταπάτες και ηρωποιούσα διάφορους ανθρώπους που ηλπιζα να με σώσουν, όταν έπεσα στα βαθιά απο τα μαλλιά μου πιάστηκα. Γραμμένο τον είχα τον νόμο και δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένω κάποιον να την μαζέψει για να πάω σε άλλο θεραπευτή.
    Σιγουρα ο νόμος ίσως βοηθουσε ΑΝ υπηρχε εφαρμογή, αλλά αυτό πουθενα δεν συμβαίνει. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να μπω στους πυρινες της φωτιάς και να βάζω φωτιά σε κάθε κεντρο κοινωνικής μέριμνας, επειδη ποτέ κανείς κοινωνικός λειτουργός δε βρέθηκε να με σώσει απο το κολαστήριο πατρικό σπιτι όταν ήμουν παιδι
    Να παραπονεθώ γιατί δεν ένοιωσα οικία με τις άλλες 2 θεραπεύτριες; τι νόημα θα είχε; αφησα τα παράπονα και εκανα κάτι δραστικό, πήγα σε άλλον θεραπευτή, δε σταμάτησα να ψάχνω μέχρι να νιώσω πως τα λεφτά και η προσπάθεια έπιαναν τόπο. Αν έμενα και περίμενα, ενώ εβλεπα πως δε μπορώ να ανοιχτώ ή να δουλέψω, θα ημουν ακόμη με χάπια. Ε σε αυτή την περίπτωση αν ο θεραπευτής έχει μια Α ευθύνη ο θεραπευόμενος έχει 100*Α ευθύνη γιατί ο θεραπευόμενος υποτίθεται πως είναι αυτος που ψάχνει γιατριά και έχει το δικαίωμα επιλογής γιατρου. Ο θεραπευτής απλώς κάνει την δουλειά του όσο σωστά ή λάθος κι αν την κάνει.
    Last edited by kutchunie; 01-02-2016 at 00:15.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Τισ ζητησα να μ δωσει κατευθυνσεισ δλδ τι να κανω μολισ βγω κ δε ξεραν να μ πουνε
    Πολύ δύσκολο να πρέπει να βγάλεις άκρη μόνος για το πως θα αντιμετωπίσεις την κατάσταση :(

Αλλά Ελις μπράβο σου που το μπόρεσες. Εγώ καταλαβαίνω τον λίγο καιρό που είμαι εδω πως πραγματικά προσπαθείς και έχεις πολύ καλή εικόνα για το τι είναι τελικά η ψυχική νοσος και στηρίζεις κι άλλα άτομα, παρόλο που το πάλεψες μόνος. Μπράβο και ευχαριστούμε :)

Banned
    ναι σωστα μαντεψες οτι βαριεμαι να γυριζω κ σελιδα κ να σου πω γιατι.

αντικειμενικα 2 πραγματα θα συμβουν η θα κατσικωθεις στον ψυχολογο να του κανεις εξομολογισεις η θα το φιλοσοφισεις αλυπητα για το πως θα τα βγαλεις περα μονος σου μαζι με οσους μιλας αναλογα με το τι σε καλυπτει κ ποσο.

αυτη τη περιεργη τακτικη σου να επιμενεις να το ψαχνεις με τους ψυχολογους ενω δε σε καλυπτουν δε μπορω να τη καταλαβω.
    με το ζορι παντρεια δε γινεται.

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    αυτο συνεβει γιατι εισαι αρκετα συνενοησιμος/η ενω δεν ηξερες κ πολυ καλα τον εαυτο σου κ επειδη οσο τον εβλεπες σκεφτοσουν πραγματα που πριν δεν ειχες σκεφτει αφου η φιλοσοφια μπορει να μην ειναι κ τοσο το φορτε σου ετσι ολο αυτο λειτουργησε..
    πχ αμα φτιαξω τωρα ενα πιατο μουσακα αυτο θα αρεσει σε ολους? καπιοι θα το βρουν νοστιμο κ αλλοι ανοστο κατι αντιστοιχο.
    Δεν ξερω γιατί έγινε, αλλά ισως και να έχεις δίκιο :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    ξερεις πολυ καλα τι πρεπει να κανεις!..αλλα δεν το κανεις
    Τι να κανω ρεα μου να παρω φαρμακα;παιρνω μονο αμα πεφτει κατι στον καφε μου πραγμα το οποιο ειναι εντολη κρατικου λειτουργου δεν ειναι επιλογη μου να στο πω απλα δε γινεται σε κανεναν αλλο αυτο κ δε ξερω κ το λογο

Banned
    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    Δεν ξερω γιατί έγινε, αλλά ισως και να έχεις δίκιο :)
    εμ ετσι ειναι φαντασου τωρα την αναποδη περιπτωση

καπιος αλλα να λεει αλλα να ενοει κ αλλα να περιμενει να ακουσει
    πιος ψυχολογος θα τα εβγαζε περα μαζι του? αυτος χρειαζετε μεταφραστη πανω απο ολα για να καταλαβει τι προσπαθει να πει

ο ψυχολογος κανει ψυχαναλυση δεν ειναι διερμηνεας.

Senior Member
    Βασικά μπορεί απλώς να βρίσκεται σε μια άρνηση. Να έχει φτάσει πολύ κοντά σε μια αλήθεια που τον φοβίζει πολύ και να βγάζει αντιστάσεις είτε με θυμό είτε με το να κατηγορεί είτε με το οτιδήποτε. Δεν ξέρω αλέξανδρε, είναι πολύ προσωπικό αυτό το ταξίδι και δεν μπορώ ούτε θέλω να πάρω θέση στην αποθεραπεία κανενός γιατί πρέπει μόνος του ο καθένας να συνειδητοποιήσει τι πάει στραβά και να πράξει αναλόγως.

Μπορεί όλο αυτό το μπάχαλο με τον ψυχοθεραπευτή να συμβαίνει γιατί ο θεραπευόμενος είναι παθολογικά χειριστικός, μπορεί να συμβαίνει επειδή είναι ναρκισσως και θέλει να επιβεβαιωνεται με το να συμφωνουν όλοι μαζί του και δε μπορεί να το αποβάλλει. Χιλια δύο πράγματα "μπορεί". Στη φάση της άρνησης φαίνεται και πόσα κότσια έχει ο θεραπευόμενος, κατα πόσο μπορεί να κάνει μια υπέρβαση, αλλά και πόσο "μάστορας" είναι ο ψυχοθεραπευτής για να βοηθήσει να καμφθεί η αντίσταση αυτή.

Banned
    συμβαινει γιατι ειναι κατι αντιστοιχο με το παραδειγμα που εφερα οπως ο μουσακας δεν αρεσει σε ολους αντιστοιχα δεν αρεσει σε ολους αυτου του ειδους η θεραπεια
    απλο δεν ειναι?
    το καθε μπαχαλο ξεκινα απο τον εαυτο μας οταν το μυαλο καπιου ειναι σαν αλυτο κουβαρι κ εκει μεσα δεν υπαρχει καπια γεφυρα συνενοησης με τους αλλους μονο καπιος με κατι αντιστοιχο θα μπορεσει να τον καταλαβει...
    ο ευκολα συνενοησιμος κ συνεργασιμος ο ψυχολογος θα τον καλυψει
    αρα οταν καπιος ΔΕ ΘΕΛΕΙ να συνενοηθει γινεται ακατανοητος αρα δυσκολος πελατης.

Page 9 of 16 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast