Ντοκουμέντο!!!
Σε μπολάκι Χmas tree...
Printable View
Ντοκουμέντο!!!
Σε μπολάκι Χmas tree...
Τη γλυκούλα μου! Πολύ συγκινητικό που για χάρη σου τα έκανε πιο υγιεινά τα κεράσματα!
Δε φαντάζομαι να τα λιμπίζεσαι...κι αν ναι,δεν τρέχει τίποτα να τρως από ένα και να τ'ανανεώνεις.
Και μέσα στο κλίμα της εποχής το σκεύος! Να υποθέσω παίζουν και σεμεδάκια ανάλογα τριγύρω;
Πόσο όμορφη παράδοση! Είμαι σίγουρη πως όσο τα ζουζούνια απολαμβάνουν τα κρυμμένα γλυκάQuote:
Originally posted by katerina_b
πωπω! Κι εγώ που νόμιζα ότι η απαγορευμένη ζώνη - σαλόνι υπήρχε μόνο στο πατρικό μου!
Κι υπάρχει ακόμα, τώρα πια για τα εγγόνια. Και αυτά τα ζουζούνια που είναι λίγο ανυπάκουα και η γιαγιά πολύ πιο ελαστική και κάνει τα στραβά μάτια, κάθε τόσο τρυπώνουν και "σαβουριάζουν" τα κρυμμένα γλυκά.
Και κάθε φορά που φεύγουν τα εγγονάκια, η γιαγιά ξεσηκώνει το σαλόνι και κάτω από τα μαξιλάρια των καναπέδων βγάζει κατά δεκάδες τα κρυμμένα περιτυλίγματα από σοκολατάκια και καραμέλες. Κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι το ίδιο σκηνικό, ακόμα και τώρα που ο μεγάλος εγγονός κοντεύει τα 17.
Είναι η γλύκα τους βλέπετε μεγάλη, αλλά ακόμα μεγαλύτερη είναι η γλύκα του απαγορευμένου...
άλλο τόσο κι η γιαγιά χαμογελά με το παιχνίδι του "βρες το περιτύλιγμα στα πιο απίθανα μέρη"!
Σαν ένα εορταστικό παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού! Ίσως να την προσκαλούσες ν'ανεβάσει
αυτές τις γιορτές το βαθμό δυσκολίας και να πρέπει να τα βρουν μέσα στο σπίτι τα γλυκά μόνα τους.
Πόσο πολύτιμες αυτές οι αναμνήσεις που χτίζουν οι μεγάλοι για τους μικρούς τους αγαπημένους!
Υποψιάζομαι πως μέχρι να γεράσουν κι εκείνα οι γιορτές θα έχουν πάντα το άρωμα της γιαγιάς τους!
Χαχαχαχα κοίτα πλάκα... Αυτή την στιγμή σιδερώνει τα "εορταστικά σεμέν" και τα έχει απλωτά πάνω στον καναπέ ώστε να τα τοποθετήσει για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό !!
Πωπω,κολάρισμα!
Κάνε της μια αγκαλιά από μένα,σε παρακαλώ!
Πραγματικά έχω βουρκώσει...
Γιορτές γεμάτες χρώμα,φροντίδα κι αγάπη!
Αξία ανεκτίμητη!
lol στο δικό μου το πατρικό παίζαμε "ποιος θα βρει πρώτος τα κρυμμένα γλυκά να τα φάει πριν έρθουν οι καλεσμένοι"
Έχω αναμνήσεις με τον πατέρα μου κρυμμένο στην κουζίνα να τρώει κρυφά, σοκολατόχαρτα κρυμμένα παντού στο παιδικό και τη μαμα μου να κοιτάει αδιάφορα το ταβάνι στην ερώτηση "μαμά ποιος έφαγε τη σοκολάτα μου".... Κι ύστερα αναρωτιέμαι πως οι μισοί είμαστε διαβητικοί κι οι άλλοι μισοι φλερτάρουμε με το διαβήτη...
Baklavas, η μαμά σου είναι μια μικρή θεότητα. Μακάρι στην ηλικία της να έχω τα μισά κουράγια να στολίζω με δεντράκια και σοκολατάκια και να κολαρίζω σεμεδακια
Επίσης αναρωτιέμαι πως υπάρχουν άνθρωποι "που δεν είναι του γλυκού". Ε;Ε; Nadine;;; Πώς γίνεται αυτό;
Η δική μου μικρή εμπειρία λέει ότι ο γάμος ξυπνάει τα υπερφαγικά ένστικτα και στους δύο... +5 κιλά με το καλησπέρα σας το λιγότεροQuote:
Λες ο γάμος να ηρεμεί τα πνεύματα ή εκεί τρως και τον ίδιο σου τον σύντροφο;
Άψογη η κυρία μαμά Μπακλαβά. Όντως, είναι μόνο να τη χαίρεσαι με τόσο μεράκι που χει ακόμη. Το δε δεντράκι ... Αχ!
Μαρουλένια, η μαμά μου έπεισε την κολλητή μου να μεταμφιεσθεί και καλά για να μου κάνει πλάκα, όσο εγώ ήμουν στο μπάνιο για να φάει κρυφά τη σοκολάτα που είχε φέρει για μένα η φίλη μου. Και μετά έκανε την αθώα περιστερά. :) Κι η φίλη μου ορκιζόταν πως αποκλείεται να την έφαγε, αφού ήταν μπροστά!!!
Θα μεταφέρω τα καλά σας λόγια στην μαμά μου όταν πάω σπίτι.
Τελικά νομίζω ότι έκανα το νήμα της μέδουσας κάτι σαν "Χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τα παλιά" αλλά δεν νομίζω ότι πειράζει και πολύ...
Εγώ από τα παιδικά μου Χριστούγεννα δεν έχω κάτι πολύ έντονα χαρακτηριστικό να θυμάμαι αλλά έχω την ανάμνηση της ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑΣ που είναι για μένα το πιο πολύτιμο συναίσθημα στον κόσμο. Πάνω και από έρωτες (παναθεμά τους), επιτυχίες (συχνά ανούσιες), ηδονές (σωματικές και στοματικές χαχαχα) κλπ κλπ.
Η παιδική αίσθηση ότι "όλα είναι ωραία" αφού απέκτησα αυτό που ζήτησα από τον Άγιο Βασίλη!!!
Και μόλις μου ήρθε μια ιδέα... http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=7669
Μπακλαβά, σύσσωμο το φόρουμ αγαπάει τη μπακλαβαδο-μαμά!!! :love:
Μερακλίνα γυναίκα είναι η μητέρα σου (όπως το λέμε και στην Κρήτη) και να την χαίρεσαι!
Δεν αντέχω να μην το βάλω... διότι με εμπνέει... (όχι τπτ άλλο, αλλά να μην ανησυχείς Μπακλαβά, ό,τι προαιρείσθε, δεν το πήρα πατριωτικά το νήμα!)
Πραγματικά υπέροχο Μέδουσά μου!
Όντως πολύ ωραίο..
Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!!
Κι εγώ όταν έπεσα στην εικόνα αυτή στο φουμπού
κοντοστάθηκα κι αναλογίστηκα πόσο δίκιο έχει ο Χαλίλ
και πόσους πολλούς από μας μέσα από ελάχιστες γραμμές εκφράζει!
Πραγματικά δεν υπάρχει απειλητικότερος εχθρός μας από τον εαυτό
αλλά ούτε και δυσκολότερη και πολυτιμότερη αγάπη από τη δική του...
Εντάξει...ξέρω, σιγά το κατόρθωμα. Άθλος για μένα. Ούτε ένα υπερφαγικό ως τώρα. Μετράει... Ε; Σε καλή σειρά μπήκα.
Αν εξαιρέσω και τη γη που φυγε κάτω απ΄τα πόδια μου την Παρασκευή θα λεγα πως αυτές είναι απ΄ τις πιο όμορφες γιορτές των τελευταίων χρόνων. Τώρα που έφυγε η Λωξάντρα μου, δε θα χω να γκρινιάζω για τα τέλεια φαγητά και γλυκά της, τις λιχουδιές και όλους τους πειρασμούς που μου βαζε στο τραπέζι. Πώς ξέχασα να ζητήσω απ' τον Άι Βασίλη να μου χει καλά τους δικούς μου; Πολύ δεδομένα τα χα κάποια πράγματα στο μυαλό μου...
Φυσικά και μετράει!!
Καλή μου Medousa, λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου.
Νομίζουμε πως μερικοί άνθρωποι θα είναι για πάντα μαζί μας, αλλά δυστυχώς αλλιώς είναι το γραμμένο...
Κι εγώ τρέμω μην τους χάσω.. http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-hug005.gif