Καλησπέρα Ρεμ...
Ανακαλύπτω δυνάμεις στον εαυτό μου που δεν ήξερα πως είχα. Ίσως είναι νωρίς ακόμη ή είμαι πολύ απασχολημένος με τα διαδικαστικά , που δεν μ'αφήνουν να βυθιστώ στο πένθος. Τα παιδιά μου είναι η ύψιστη προτεραιότητα μου και αυτή η επιπρόσθετη ευθύνη ζωής, μου αφαιρεί στιγμές θρήνου - καλό ή κακό θα φανεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Τα οικονομικά προβλήματα μου δεν είναι πια τόσο έντονα - γιατί είχα προχωρήσει σε κάποιες ρυθμίσεις , κι από την άλλη μεριά, είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί αυτή την στιγμή...
Μέσα στη μαυρίλα που χρωματίζει πια τη ζωή μου, υπάρχουν και κάποιες ας πούμε θετικές προοπτικές.
Η γυναίκα μου μέχρι την ημέρα του θανάτου της, απασχολούνταν στην δική μου επιχείρηση σαν βοηθός λογιστού με ψηλές αποδοχές τα τελευταία 10 χρόνια, κι αυτό έχει την σημασία του. Στην αγορά εργασίας είναι εδώ και 26 χρόνια με πλήρη ασφάλιση στο ΙΚΑ. Τα παιδιά μου - αλλά κι εγώ ο ίδιος σε μικρό ποσοστό, ανεξάρτητα με το αν διαθέτω και ποια εισοδήματα - δικαιούμαστε σύνταξης τουλάχιστον μέχρι την ενηλικίωση και των δύο παιδιών και μέχρι τα 24 τους αν αποφασίσουν να σπουδάσουν. Το ποσό συνταξιοδότησης είναι ανάλογα με τις αποδοχές των τελευταίων χρόνων.
Κατά δεύτερο, το σπίτι μας , αξίας περίπου 300 χιλιάδων, έχει ένα υπόλοιπο στεγαστικού δανείου περίπου 120 χιλιάδων ακόμη. Η δανειοδότρια τράπεζα, αν κι εγώ και η Αραβέλα ήμασταν συνυπόχρεοι κατά 50% ο καθένας μας στην αποπληρωμή του δανείου, προχώρησε μονομερώς στην ασφάλιση ζωής κατά 100% της γυναίκας μου, πιστεύοντας προφανώς πως εγώ σαν άντρας και κατά 3 χρόνια μεγαλύτερος της, είχα περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψω τα εγκόσμια από εκείνη. Ο ξαφνικός της θάνατος , χωρίς προηγούμενο ιστορικό καρδιοπάθειας, υποχρεώνει την ασφαλιστική εταιρεία να αποπληρώσει το υπόλοιπο του δανείου άμεσα....
Τραγέλαφος ε ?
Φυσικά, όλα αυτά είναι δυστυχώς αδιάφορα στην παρούσα φάση, ωστόσο σε γενικές γραμμές συνδέονται άμεσα με το μέλλον των παιδιών μου και δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά από το να δώσω την πρέπουσα σημασία και σ' αυτή την κατεύθυνση έδωσα εντολές στη δικηγόρο μου και τον λογιστή μου να κινηθούν συντονισμένα για την διεκδίκηση των απαιτήσεων...
Προχωράω μπροστά και κάνω όσα κι εκείνη θα ήθελε να με δει να κάνω....