Χάνω το στήριγμα μου - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 12 FirstFirst ... 89101112 LastLast
Results 136 to 150 of 180
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    Σαββα καλησπερα
    πως να ειναι το μεσημερι σου αραγε?
    ελπιζω υποφερτο
    δεν ξερω και τι απεγιναν τα ασφικτικα οικονομικα σου προβληματα...
    ελπιζω να βρεθηκαν καποιες λυσεις εστω γι αυτα.
    κατι να αρχισει να πηγαινει καπως καλα σε αυτη τη ζωη που σε δοκιμαζει τοσο, τον τελευταιο καιρο.
    κουραγιο...
    Καλησπέρα Ρεμ...
    Ανακαλύπτω δυνάμεις στον εαυτό μου που δεν ήξερα πως είχα. Ίσως είναι νωρίς ακόμη ή είμαι πολύ απασχολημένος με τα διαδικαστικά , που δεν μ'αφήνουν να βυθιστώ στο πένθος. Τα παιδιά μου είναι η ύψιστη προτεραιότητα μου και αυτή η επιπρόσθετη ευθύνη ζωής, μου αφαιρεί στιγμές θρήνου - καλό ή κακό θα φανεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
    Τα οικονομικά προβλήματα μου δεν είναι πια τόσο έντονα - γιατί είχα προχωρήσει σε κάποιες ρυθμίσεις , κι από την άλλη μεριά, είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί αυτή την στιγμή...
    Μέσα στη μαυρίλα που χρωματίζει πια τη ζωή μου, υπάρχουν και κάποιες ας πούμε θετικές προοπτικές.
    Η γυναίκα μου μέχρι την ημέρα του θανάτου της, απασχολούνταν στην δική μου επιχείρηση σαν βοηθός λογιστού με ψηλές αποδοχές τα τελευταία 10 χρόνια, κι αυτό έχει την σημασία του. Στην αγορά εργασίας είναι εδώ και 26 χρόνια με πλήρη ασφάλιση στο ΙΚΑ. Τα παιδιά μου - αλλά κι εγώ ο ίδιος σε μικρό ποσοστό, ανεξάρτητα με το αν διαθέτω και ποια εισοδήματα - δικαιούμαστε σύνταξης τουλάχιστον μέχρι την ενηλικίωση και των δύο παιδιών και μέχρι τα 24 τους αν αποφασίσουν να σπουδάσουν. Το ποσό συνταξιοδότησης είναι ανάλογα με τις αποδοχές των τελευταίων χρόνων.
    Κατά δεύτερο, το σπίτι μας , αξίας περίπου 300 χιλιάδων, έχει ένα υπόλοιπο στεγαστικού δανείου περίπου 120 χιλιάδων ακόμη. Η δανειοδότρια τράπεζα, αν κι εγώ και η Αραβέλα ήμασταν συνυπόχρεοι κατά 50% ο καθένας μας στην αποπληρωμή του δανείου, προχώρησε μονομερώς στην ασφάλιση ζωής κατά 100% της γυναίκας μου, πιστεύοντας προφανώς πως εγώ σαν άντρας και κατά 3 χρόνια μεγαλύτερος της, είχα περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψω τα εγκόσμια από εκείνη. Ο ξαφνικός της θάνατος , χωρίς προηγούμενο ιστορικό καρδιοπάθειας, υποχρεώνει την ασφαλιστική εταιρεία να αποπληρώσει το υπόλοιπο του δανείου άμεσα....
    Τραγέλαφος ε ?
    Φυσικά, όλα αυτά είναι δυστυχώς αδιάφορα στην παρούσα φάση, ωστόσο σε γενικές γραμμές συνδέονται άμεσα με το μέλλον των παιδιών μου και δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά από το να δώσω την πρέπουσα σημασία και σ' αυτή την κατεύθυνση έδωσα εντολές στη δικηγόρο μου και τον λογιστή μου να κινηθούν συντονισμένα για την διεκδίκηση των απαιτήσεων...

Προχωράω μπροστά και κάνω όσα κι εκείνη θα ήθελε να με δει να κάνω....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Αυτη η τελευταια φραση σου τα λεει όλα φιλε μου..
    Μακαρι να σου πανε ολα καλα.

Senior Member
    τραγελαφος, ναι... (μα να τα πληρωσει η τραπεζα!!!!! πολυ το χαρηκα!)
    ομως ας μην υποτιμαμε οτι μπορει να ελαφρυνει μια τοσο βεβαρυμενη κατασταση, εστω και σε πρακτικα θεματα.
    κι εδω που τα λεμε, το μελλον των παιδιων δεν ειναι απλα ενα πρακτικο θεμα αλλα η ουσιαστικοτερη ευθυνη που ειχατε κι οι δυο σας και οι τωρινες εξελιξεις σου δινουν τουλαχιστον μια ανασα, να μπορεις να σκεφτεσαι με λιγο πιο καθαρο μυαλο....
    για τα υπολοιπα, τα ουσιαστικα, που θελουν χρονο και πονο, κι αλλο κουραγιο....

Senior Member
    Τουλάχιστον να σου φύγει ένα βάρος απ' τους ώμους. Δεν είναι λίγο. Τραγέλαφος, αλλά καλά τά'πε η Ρεμ από πάνω.
    Θα μπορέσεις να επικεντρωθείς στα σημαντικά, με ένα θέμα λιγότερο.
    Καλημέρα Σάββα.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

...εμείς το ζήσαμε αυτό όταν μάθαμε πως ο μπαμπάς θα πάρει σύνταξη από τη μαμά από το τεβε..
    ..και μένα έτσι μου φάνηκε τότε...τραγέλαφος.
    Σίγουρα για σένα ειναι τώρα το λιγοτερο, αλλά όπως είπες και συ είναι για το μέλλον των παιδιών..

καλημερα και από μένα...

Senior Member
    Καλημέρα Σάββα...
    Μπορεί τσα νέα σου να είναι δευτερεύοντα και τριτεύοντα σε σχέση με την όλη κατάσταση που αντιμετωπίζετε και με ό,τι αυτή συνεπάγεται... αλλά είναι βασικότατο το εντελώς πρακτικό κομμάτι της επιβίωσης.
    Χαμογέλασα όταν σε διάβασα, είναι ένα σημαντικό βάρος -

Μου άρεσε πολύ η τελευταία σου φράση

Senior Member
    Και εγώ συγκινήθηκα με την τελευταία σου φράση.Η ψυχη της θα ειναι ήρεμη.

Ειναι σημαντικο που λύνονται πρακτικά ζητήματα. Νομίζω ότι η επίλυση αυτών θα σου δώσει και το χρόνο που χρειάζεσαι για να πενθήσεις.

Senior Member
    Καλησπέρα Σάββα.. Πολύ ελπιδοφόρα αυτά τα νέα γιατί σου λύνουν τα χέρια για να ασχοληθείς με τα σημαντικά. Σ'αυτή τη φάση και μόνο το ότι προχωράτε μπροστά είναι μεγάλο πράγμα. Καλησπέρα και καλή δύναμη...

Senior Member
    Σάββα, κι εγώ χαμογέλασα με τα ελπιδοφόρα νέα
    Μια καλημέρα κι από μένα και ευχή για καλή δύναμη σε κάθε επόμενο βήμα..

Senior Member
    νεα μερα, καλημερα...
    σημερα εχει επιτελους καλοκαιρία στην θεσσαλονικη , μετα απο μερες μουχλας που σε εκαναν να αναρωτιεσαι αν θα ερθει τελικα η ανοιξη...
    ευχομαι να αρχισεις να νοιωθεις λιγη ελπιδα σιγα σιγα, καθως θα ζεσταινει ο καιρος..

Junior Member
    Silipitira saba,den 3ero ti na pw eimai 16 den 8a se aggi3ei oti kai na pw,exasa ton mpampa m prin 1 mhna kai 13 meres,ths 3 to mesimeri oi giatroi eipan oti 8a zisei,sigoura,ths 11 me 12 to bradi den zouse,koimoun ekini tin wra kai 3afnika 3ipnisa eniwsa oti kako sinebei,eniwsa oti me apoxeretouse,tin deutera p efuge den ton eida ka8olou,ton eida tin kiriaki opou h teleutea frasi p m eipe htan"Re filipe dwse mou ligo tin kolonia sou einai poli wrea",efuge gia doulia meta.H kardia ton prodose 2 fores se mia mera.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Filipposs View Post
    Silipitira saba,den 3ero ti na pw eimai 16 den 8a se aggi3ei oti kai na pw,exasa ton mpampa m prin 1 mhna kai 13 meres,ths 3 to mesimeri oi giatroi eipan oti 8a zisei,sigoura,ths 11 me 12 to bradi den zouse,koimoun ekini tin wra kai 3afnika 3ipnisa eniwsa oti kako sinebei,eniwsa oti me apoxeretouse,tin deutera p efuge den ton eida ka8olou,ton eida tin kiriaki opou h teleutea frasi p m eipe htan"Re filipe dwse mou ligo tin kolonia sou einai poli wrea",efuge gia doulia meta.H kardia ton prodose 2 fores se mia mera.
    Καρδούλα μου , γλυκό μου παιδί ...Η ζωή κι ο θάνατος τελικά συνυπάρχουν μέσα μας γιε μου, απλά πλέον ο θάνατος καθορίζει τις ζωές μας...

Κουράγιο και δύναμη αγόρι μου, να είσαι γερός να θυμάσαι τον πατέρα σου να διαβαίνει το κατώφλι που δεν έχει επιστροφή φορώντας τη δική σου κολόνια....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    (Κι εγώ βάζω χαζοβιντεάκια δίπλα... Αχ ρε παιδιά...)
    Σάββα μας πώς είστε;
    Κι εσύ Φίλιππε πώς είσαι μετά από ένα μήνα;
    Καλό βράδυ και εύχομαι να ελαφραίνει στιγμές στιγμές ο πόνος...

Junior Member
    Quote Originally Posted by streidi View Post
    (Κι εγώ βάζω χαζοβιντεάκια δίπλα... Αχ ρε παιδιά...)
    Σάββα μας πώς είστε;
    Κι εσύ Φίλιππε πώς είσαι μετά από ένα μήνα;
    Καλό βράδυ και εύχομαι να ελαφραίνει στιγμές στιγμές ο πόνος...
    Niw8w kalitera,aisiodos,ton niw8o konta m,den me endiaferei polu to na einai dipla m na ton blepw apla niw8o oti me blepei me akouei etc.

Senior Member
    Σάββα, διάβασα το συγκεκριμένο θρεντ όταν η σιωπή σου προμήνυε όσα έμελλαν να συμβούν. Άλλωστε το πρώτο σου μήνυμα δεν άφηνε ελπίδες αισιοδοξίας. Σου έγραψα κάτι, αλλά δεν το κλικάρισα γιατί δεν το πίστευα. Διάβασα ιστορίες και άλλων μελών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους αλλά αυτό το θρεντ με άγγιξε όσο κανένα άλλο εδώ μέσα, ίσως γιατί παρακολουθούσα συχνά τα κείμενά σου και αισθανόμουν μια οικιότητα μαζί σου. Επηρεάστηκα μάλιστα τόσο πολύ που υλοποίησα αποφάσεις που για χρόνια "τρέναρα" αφήνοντάς της για αργότερα που τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα...Βλέπεις ο θάνατος έρχεται μερικές φορές εντελώς ξαφνικά...το ξέρεις αλλά χρειάζεσαι ένα γερό ταρακούνημα για να το συνειδητοποιήσεις. Και μάλιστα ήταν τόσο γερό ταρακούνημα που παραμέρησε και τον ίδιο μου τον εγωισμό.
    Καλή δύναμη σε εσένα και τα παιδιά σου.

Page 10 of 12 FirstFirst ... 89101112 LastLast