Originally Posted by
Ναταshα
Ω ναι Θεοφανία μου, όλα αυτά είναι αποκτηματα δικής μου καταπίεσης και επιρροής από τον κόσμο (για ότι μιλάω πρώτα το χω βιώσει εγω)
Χαίρομαι που το πες έτσι.
Άλλο ομορφιά και γοητεία και άλλο ξεκωλιά και ξεπεσμός (συγνωμη για τη γλωσσα). Έχεις κάνει μια γύρα στα site κοινωνικοποιησης οπως facebook? Ξέρεις τι γίνεται?
συμφωνώ απολυτα...
Φυσικά και βλέπω τι γίνεται γύρω μας, αλλά μη πιάνουμε τα άκρα, τύπου χαζογκόμενες που δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε άλλο πέρα από το σώμα τους και σκοντάφτεις πάνω στα νύχια τους...:ρ
ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗς ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΝΑ ΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΛΑΣΜΑ!! Δεν ειμαι καμια καμμενη φεμινιστρια με τη μασχαλη αξυριστη. Λατρετω τη φυσικοτητα και τις ομορφες γυναικες ΜΕ ΜΥΑΛΟ.
Ακριβώς!
Και γω αυτής της "σχολής" είμαι. Πάνω απ' όλα η προσωπικότητα και το μυαλό, η δημιουργία, η καλλιέργεια και μετά οκ, δεν θα μείνουμε με τη μασχάλη αξύριστη προβάλλοντας τα πτυχία μας ή το μισθό μας, (εχω παράδειγμα φίλης που έχει περάσει τα εκατό κιλά αλλά νιώθει θεά επειδή είναι ακαδημαικός). Σόρι, αλλά όταν ξαπλώνεις με τον έρωτα σου δεν σκεπάζεσαι με τα πι ετς τι.
Όταν εννοώ πως ο άνθρωπος τα έχει όλα σημερα, εννοώ πως ο δυτικός κόσμος προσφέρει πολλά παραπάνω απο τα βασικά που χρειάζεται ο άνθρωπος για να επιβιώσει και να ζήσει, κι όμως σήμερα συμβαίνει η χειρότερη ηθική κατάπτωση, καταλαβαίνεις? Εμείς δε ζήσαμε πείνα πολέμου, να λύπει ο πατέρας στη μάχη, να ξενιτευόμαστε απο τη μια μερα στην άλλη για να επιβιωσουμε, Αυτο εννοω.
Και γιατί θα πρέπει να τα ζήσουμε για να εκτιμήσουμε εμάς ή την εποχή μας? Μια χαρά είναι που δεν πλέκουμε κάλτσες και ο μπαμπάς κοινωνικοποιται αντί να αράζει όλη μέρα καφενείο και να γυρνά σπίτι σταφίδα...:ρ
Ο ψυχαναγκασμος που ανεφερα, σημαίνει ο εσωτερικός πόλεμος που δημιουργείται στον άνθρωπο εξαιτίας των στερεοτυπων και των ''ατυπων'' επιταγων της σημερινής κοινωνίας. Να εισαι ετσι, να κανεις ετσι, να ζησεις ετσι.
Αυτό όμως έχει να κάνει με σένα. Κατά πόσο επιτρέπεις στο σύστημα να σε καταπιέζει και να σε καθοδηγεί. Μάθε να είσαι ευτυχισμένη με τις επιλογές σου και να παλεύεις γι' αυτές. Σε όποιον αρέσουμε, οι άλλοι ας πάνε παρακάτω...
Μιλαω για φαινομενο, δεν ειναι δυνατον να μην το εχεις προσεξει. Αν εχεις συγγενεις μικρότερης γενιας απο εσενα όλο και κατι θα εχει παρει το ματι σου που θα σε εχει στεναχωρησει.
Εννοείται πως το έχω προσέξει και φυσικά με χαλάνε και μένα διάφορα, αλλά ξέρεις κάτι? Πάντα η προηγούμενη γενιά βλέπει υπερβολές στην επόμενη. Θα σου πω όμως πως σε μερικά θέματα η γενιά των 18 μου αρέσει περισσότερο από τη δική μας. Περισσότερες επιλογές, μεγαλύτερη ελευθερία.
Και ναι, ειναι κατι που εχει γεννηθει και σε μενα. Αρχισα σιγα σιγα να νιωθω λιγη, να νιωθω ασχημη, να εχω διαταραχες προσληψης τροφης και τα σχετικα, και ολα αυτα απο τον βομβαρδισμο της τελεις εικονας της σημερινης γυναικας, που ενισχυεται οταν οποιον αντρα και ειδικα φιλαρακι και να χω μιλησει μου λεει ''φφφφφφφφφφφ, πωωωωωωω δεστηνα, η τελεια γυναικα (λεπτη καρακουκλαρα με μαρκυ μαλλι και ωραιο μπουστο)
Αυτό πρέπει να το δουλέψεις. Είπαμε, να έχουμε μια ωραία εμφάνιση να μην παρατάμε τον εαυτό μας, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να γίνουμε δυστυχισμένες για πέντε κιλά παραπάνω. Άλλωστε, δεν θα ήθελα να έχω δίπλα μου έναν άντρα που με αγαπάει με μεζούρα....:)