Σκέφτομαι ότι έχω χάσει πολλά χρόνια ζωής ευτυχισμένη σκεφτομενη μονίμως ότι κάτι έχω κ θα πεθάνω κ τώρα ιςωσ όντως έχω κ τι θα κάνω;
Επίσης σκέφτομαι γιατί Ν αμήν μπορώ να κάνω ένα κλικ το μυαλο μου ανάποδο απ αυτό που τώρα κάνει;;;;;
Printable View
Σκέφτομαι ότι έχω χάσει πολλά χρόνια ζωής ευτυχισμένη σκεφτομενη μονίμως ότι κάτι έχω κ θα πεθάνω κ τώρα ιςωσ όντως έχω κ τι θα κάνω;
Επίσης σκέφτομαι γιατί Ν αμήν μπορώ να κάνω ένα κλικ το μυαλο μου ανάποδο απ αυτό που τώρα κάνει;;;;;
Το ζήτημα είναι να γίνει πιο λειτουργικός και να συνυπάρχει αρμονικά με τους άλλους. Κάπου πιστεύω πως κι ο χαρακτήρας αλλάζει, αλλά θα πρέπει να "γδαρεί ο νους" κατά τον καθηγητή Λιαντίδη, αν και αν ισχύει αυτό με την προδιάθεση, κι αυτή είναι σαν ένας κληρονομικός κι αδιαπέραστος σ΄οτιδήποτε πυρήνας της ύπαρξης ο χαρακτήρας δεν θ' αλλάξει αλλ' απλά θα γίνει με τη βοήθεια της ψυχολογίας πιο λειτουργικός, όπως τα γνωρίσματα του προσώπου (κυρίως) και (έπειτα) ο σωματότυπος με τα οποία μας ξεχωρίζουν για το ποιοι είναι οι γονείς μας.
Με είχε προβληματίσει μια ομιλία που ακουσα πρόσφατα του π. Αθανάσιου Μυτιληναίου ότι η ψυχολογία ξεκινάει να αντιμετωπίζει το άτομο από λάθος βάση, δηλαδή από το πρόβλημα που είναι δημιούργημα των παθών και πάνω σ αυτό κτίζει τη θεραπεία κι έτσι δεν επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα (δεν βελτιώνεται το άτομο δηλαδή δεν καθίσταται ελεύθερο παθών και με πάθη πάλι στα προβλήματα θα ναι ο άνθρωπος) ενώ θα πρεπε να ξεκινά από έναν άνθρωπο ελέυθερο από τα πάθη και να τον οδηγεί σ αυτή την οδο.
μερικά πάθη είναι απολυτως απαραίτητα....
https://ichef.bbci.co.uk/images/ic/4...b/p07xnbk6.jpg
Ποιά είναι η μανδάμ;
κι εγώ πιστεύω πως η ίδια ζωή σε άλλον άνθρωπο θα είχε άλλες συνέπειες.
και συμφωνώ πως αν δεν έχει αποδοχή ένας άνθρωπος δεν είναι πλήρως καλά ψυχολογικά, και στο ότι ο κόσμος γενικά σαν μάζα είναι προκατελημένος σε πολλά θέματα και πολλοί ανθρώποι βρίσκουν δύσκολα σεβασμό από τους άλλους.
Oι φοβίες πηγαζουν απο υπερβολικο στρες καθως και απο μια εμμονή με τον θάνατο... Ο συνδυασμος ιδεοψυχαναγκασμου και αγχωδους διαταραχης, μπορει να οδηγησει σε θανατοφοβία... Μονη σου ειναι αρκετα δυσκολο να αλλαξεις την κατασταση... Χρειαζεται υποστηριξη απο φιλους, συγγενεις και γιατι οχι, απο το έτερο ημισυ, εφοσον υπαρχει. Αν δεν υπαρχει, δεν σημαινει οτι δεν μπορει να βρεθει.
Ενας εγκληματίας φυλακιστηκε στην Ιταλια και ηταν να απελαθει. Ομως η απελαση του εγκληματια δεν εγινε. Εξαιτιας αυτου, ενα απαισιο εγκλημα συνεβη.
https://www.youtube.com/watch?v=lV_cokWt4LM
Έχω στήριξη απ' όλους ,κ από τον άντρα μου επίσης ...το μυαλό μου όμως δυστυχώς είναι τόσο πολύ κολλημένο εδώ κ δύο ολόκληρα χρόνια ...
Το έχω ξαναπάθει αλλά έτσι μετά από μερικούς μήνες συνερχομουν,τώρα δεν μπορώ να Μ επαναφέρω με τίποτε
Μ έναν έχω σταθερό χρόνια τώρα ,τα τελευταία δύο έχω πάρει ζαναξ ,ωστόσο στην επόμενη συνεδρία θα μιλήσουμε μήπως χρειάζεται να πάρω άλλου είδους αγωγή
Κάνω χρόνια ψυχοθεραπεία,έχω βρει τη ρίζα μόνο που είναι απώλεια παιδιού κ έτσι ...δυστυχώς δν ησυχάζει το μέσα μου
Κρίση άγχους έχω μόνιμη ,άγχος υγείας,φόβο θανάτου ,τώρα πχ φοβάμαι αυτό το αίσθημα πνιγμού στο λαιμό μην είναι καρκίνος
Κρίση πανικού πάθαινα παλαιότερα τώρα όχι τόσο συχνά ,έχω όμως πολλά συμπτώματα αγχωδους διαταραχής
Ναι Μ βοηθάει το ζαναξ ,απλώς τάχα προσπαθω να μην το παίρνω συχνά
Κι αυτή πάθος είναι! Άμα την ερωτευτείς τρελλά από καρδιάς δεν είναι πάθος? Η ψυχολογία τότε θα σου πει τρόπους να την στριμώξεις ή πως να την βγάλεις αν βγαίνει από το κεφαλι. Αρα ο ερωτευθείς είχε ήδη μέσα του ένα πάθος το οποίο προσπαθεί να δαμάσει με τη βοήθεια του ψυχολόγου, αλλά όχι να το διώξει αλλα να το κάνει λειτουργικό αν και όσο γίνεται. Η θρησκεία ξεκινάει από το ότι ο άνθρωπος πρέπει να ναι χωρίς πάθη και πως θα μεταστραφεί ο άνθρωπος αυτός σε ένα άτομο χωρίς πάθη, κι έτσι δεν τρέχει ο άνθρωπος να δαμάσει κάτι που θα ναι για πάντα μέσα του, δηλαδή ο σκοπός της θρησκείας είναι να φτάσει ο άνθρωπος στη "μακαρία απάθεια", δηλαδή άνθρωπος χωρίς πάθη, όλα δηλαδή καλοδεχούμενα χωρίς συναίσθημα (με την καλή έννοια αυτό κι όχι του αναίσθητου) από τον Θεό, νοείται χωρίς να μένει με σταυρωμένα τα χέρια στις ανάγκες της ζωής. Τότε αν απαθώς κάνεις πρόταση στην μανδαμ κι αποδεχτεί καλώς ή μπορεί αυτή να σε προσεγγίσει λόγω του χαρακτηριστικού σου αυτού που σε ξεχωρίζει πια απ τους λοιπούς κι αν δεν σε αποεχτεί είναι λες και δεν τρέχει τίποτα.
Είναι η Mandam Figaro, η οποία ερωτεύτηκε τον κουρέα της Σεβίλης. Αλλά δεν γνωρίζω αν τη στρίμωξε ή την κέρδισε λόγω "μακαρίας απάθειας" (για τον όρο ψάξε στο νετ). Πάντως βγάλαν και περιοδικό για τη δόξα της.
Για το τρίτο , όντως φίλε μου, πρώτα του προκαλούν τα ψυχολογικά και έπειτα τον κοροιδεύουν πως έχει ψυχολογικά. Εξαρχής δεν τον αποδέχονταν. Είναι η αποκάλυψη του πραγματικού προσωπείου της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας που κατά τα λοιπά κόπτεται από συναισθήματα για τους αναξιοπαθούντες και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις σαν άνθρωπος συνειδητοποιημένος που πραγματικά σέβεται και αγαπα είναι τέτοιον άνθρωπο, νοουμένου ότι δεν είναι βίαιος, να τον αγκαλιάσεις με κάθε τρόπο. Είναι το καλύτερο φάρμακο που μπορεί να πάρει. Αλλά αν δεν πονέσει κανείς δεν καταλαβαίνει τον άλλο.
Δεν ησυχάζει φίλη μου, ανθρώπινο είναι. Μόνο κοντα σε ανθρώπους που σε αγαπάνε βρίσκεις μια ανακούφιση καθώς και το να κάνεις πράγματα που θεωρείς για σενα δημιουργικά πχ μεγαλώντας τα άλλα σου παιδιά ή με επιτυχίες στην εργασία ή στις σπουδές. Κάποιοι έκαναν ιδρύματα ή δωρεές ή ονόμασαν εγγόνια στ όνομα του παιδιού ή στράφηκαν στην εκκλησία και σε κάποιο καλό πνευματικό. Μόνο αυτά μπορώ να σου πω.
Έχω έναν εξαιρετικό πνευματικό... Το πρόβλημα είναι ότι πάντα γυρίζω εκεί... Κάνω μεγάλα διαστήματα που είμαι καλά κ ένα σύμπτωμα σωματικό μου κολλάει τόσο μέχρι να το εξαντλησω ιατρικά κ να βρω άλλο κ φτου κ απ την αρχή... Δυστυχώς
Ναι.... Απλώς ξέρεις τι σκέφτομαι; αν έχω όγκο πάει τελείωσε η ζωή μου
Κ εκει που κάνω προσευχή.. Τσουπ να το πάλι
Αν βλεπω streaming ταινιεσ ή αθλητικες εκπομπες ή οτιδηποτε συνδρομητικο κανονικα, ΔΕΝ κατεβαζω τιποτα ομως, κινδυνευω με προστιμο?
Πάμε κόντρα να δεις πόσα τέτοια βίντεο μπορώ να σου δείξω από εγκληματίες "ντόπιους" σε κάθε χώρα; Αλλά δε θα εξυπηρετούν το ξενοφοβικό σου αφήγημα για τους επικίνδυνους μετανάστες βέβαια που πρέπει οπωσδήποτε να φύγουν για να μην πάθουνε κάνα τεράστιο κακό κάτι νοικοκυραίοι σαν κι εσένα.
Ο κάθε ενοχλητικός λογισμός έχει εξήγηση ιατρική, ψυχιατρική στην περίπτωση αυτή, ή ψυχολογική, και γι αυτό το λόγο ο υπεύθυνος να προσφύγουμε είναι ο ψυχίατρος ή ο ψυχολόγος κι όχι ο παπάς.
https://www.youtube.com/watch?v=Q0fyd-b4P6g
Το αφηγημα, ετσι οπως το φαντάζεσαι, υπαρχει μονο στο μυαλο σου. Αυτο που πραγματικα συνεβη στο βιντεο ειναι οτι ενας κακοποιος που πηγε στα κρυφα = παρανομα ως λαθρομεταναστης - λαθρεπιβατης στην Ιταλία, πουλουσε ναρκωτικά, κακοποιουσε κοριτσια και οταν τον επιασαν, τον εβαλαν μεσα προσωρινα με σκοπο να τον απελασουν. Τελικα καποιος ή καποια ΜΚΟ, παρενεβη και δεν απελαθηκε. Ετσι βγηκε εξω, συνεχισε να καταστρεφει κοσμο και στο τελος σκοτωσε και τεμάχισε την κοπελα του βιντεο... Μετα εβαλε στην καταψυξη καποια οργανα της... Οι φιλοι του πιαστηκαν να εχουν στα κινητα τους φωτο με αηδιαστικο κανιβαλισμο αλλά η "Δικαιοσυνη" θεωρησε οτι ειναι ρατσιστικο να τους φυλακισουν χωρις καποιο απτο αποδεικτικο στοιχειο, οποτε ειναι εξω αυτοι, οκ. Ελπιζω να μην εφαγαν κι αλλα κοριτσια, παντως.
Αυτο δεν ειναι "αφηγημα". Αυτο είναι πραγματικότητα. Ειναι προφανες οτι δεν σου αρκει η ντοπια εγκληματικοτητα και θέλεις περισσότερη, διοτι στην πράξη αυτο λες. Ανοιξτε τις πορτες και ο,τι γινει.
Δεν υπάρχει η πόρτα. (κάτι ανάλογο με το There Is No Spoon για όποι@ θέλει να βάλει το μυαλουδάκι να σκεφτεί έξω από τις παπαριές που του μάθανε).
https://www.youtube.com/watch?v=ugF9yUrQS20
Mετάφραση του βιντεο. Euronews: Καταργηστε τα συνορα τώρα για να σωθούμε δημογραφικα. Ωρα για... μπόλιασμα!
Πες τε μου ο αλλος γιατί θελει να βγούμε εξω για ποτό ενω δεν εχουμε απολύτως τίποτα κοινό να πούμε?
Ο λογισμός εχει τη ριζα του στα άσχημα βιώματα της ζωής και πουθενά αλλου. Εκτος κι αν λογισμο ονομαζεις το να ονειρευομαι πως κανω σεξ με μια θεογκόμενα την οποία ειδα τες προαλλες ή να ονειρεύομαι να ειχα το αμαξι και την ονειρική βίλα του τυπά. Αυτά που ονομάζω εγώ ως λογισμούς (ασχέτως αν ειναι και τα παραδειγματα που ανεφερα) αυτα είναι που επειτα θέλουν φάρμακο, διότι από την πρωτη στιγμή ο νους αρχισε να περιστρέφεται σ αυτά αφού ήταν απο ασχημα έως τραυματικά, σ αυτά προστέθηκαν κι άλλα αφου το άτομο δεν είχε το χαρακτήρα να τα αντιμετωπίσει, το άτομο σιγα σιγα αρχισε να χάνει τον ειρμο της σκέψης και συνεπώς η σκέψη να μην κατευθυνει το ατομο σε δημιουργικά πράγματα, κι οταν η κατασταση αυτή μέσα του οξύνθηκε αρχισαν να εκκρίνονται ορμόνες πως τις λενε του εγκεφάλου υπέρ το δέον ως φυσιολογική πια λειτουργία του εγκεφάλου λόγω αυτού του διαμορφοθεντος τροπου σκεψης, κι ετσι χρειάστηκε ο γιατρος και πιο πριν ο ψυχολόγος.
Πηγαίνετε αύριο στον εσπερινό της συγχωρέσεως που εγώ τον ονομαζω εσπερινό της υποκρισίας. Θα πανε αυτοι που δεν έχουν ιδεα τι πα να πει να σου κανουν κακο
Και ακούγεται και κατι παπαδες να σας λένε να συγχωρατε και να μην κατακρινεται γιατι αλλιως θα πάτε κόλαση.
Η δική μου η θεωρία, που ταυτιζεται και με του ευαγγελίου, αυτού που βαλανε στο περιθωριο, των μερών του που βαλαν στο περιθώριο δηλαδή, λέει, μην βλαψεις, μην ενοχλήσεις, μην κάνεις κακό, σε κανέναν, πρόσεχε τι πας να κάνεις. Ετσι, ουτε ψυχολογικά θα αφησεις στον άλλο ούτε συγνώμη, δηλαδή μισο χεσιμο, θα τρέχεις να του ζητησεις. Θα αδειασουν με άλλα λογια τα ψυχιατρεία αλλα και σε κάποιο βαθμο οι φυλακές.
Το Ευαγγέλιο λέει, καθως θέλετε ίνα ποιωσιν ημίν οι άνθρωποι ποιείται και ημεις αυτοις ομοίως, που ονομάζεται και ο χρυσός κανονας της αγαπης και της ζωής. Δεν πάθανε στη ζωή τους ή αγνοούν ή δεν γνωρίζουν το νόημα του χρυσού κανόνα ή ειναι φορτωμένοι κακεντρέχεια και σκληροκαρδια. Γι αυτο τον εχουν βάλει στο περιθώριο και δεν τον διδάσκουν. Κι ετσι λένε στον κόσμο, καντε της ζωης σας αλλά να ρχεστε να τα εξολογιέστε κι ετσι σώζεστε κι αν ο παθών δεν σας συγχώρεσε θα παει κολαση. Απλα τα πράγματα!
Απο τα τραυματικά βιώματα πηγάζουν. Δεν έρχονται απο το πουθενα.
Η υποστήριξη είναι φάρμακο, δηλαδή ενθάρρυνση. Ο ψυχολογος δίνει τον τρόπο.
Συνδυασμος των δυο ειναι η λυση.
Αλλα φοβιες και στρες ειναι γεννημα τραυματικων βιωμάτων. Η μνήμη καταγραφεί και δύσκολα ξεγραφει. Μετατρέπονται σε μοτιβο ερεθισματος και αντιδρασης σ αυτο, μιας λαθος αντίδρασης για την οποία το άτομο ειναι θύμα και οχι ο υπαίτιος.
Δεν ξέρεις λεβέντη μου μέχρι που μπορεί να φτασει ο ανθρωπος αμα θέλει να σε εκμεταλλευτεί ή να σε αδικήσει ή να χτίσει πανω σου. Μιλάμε πλέον για επιστήμη που της λειπει η επίσημη αναγνώριση. Μην δωσεις σε κανεναν την εικονα του χαζου, του αδύνατου, του συμβιβαστικού. Κι αυτό που λέω αφορα σε οτιδήποτε κι οχι μονο σε μια απλή παρέα.
μπορει να μην ξερει οτι δεν εχετε τπτ να πειτε.
μπορει να ειναι μονος οπως λες και να θελει παρεα για να βγει.
κι εσυ εισαι μονος απ οσα μας λες.
γιατι να ειναι εκμεταλλευση σου, αυτο;
οπως θα σε "χρησιμοποιησει" αυτος για να μην βγει μονος του, "χρησιμοποιησε " τον κι εσυ, για να μην βγεις μονος σου. κακο ειναι;;
εχουμε πει, οτι δεν βγαινουμε μονο με καρδιακους φιλους.
μπορει να βγουμε και με ανθρωπους που ειναι γνωστοι και απλα βγαινουμε παρεα, χωρις να τους θεωρουμε τοσο ταιριαστους μας πια.
γιατι το βλεπεις τοσο αρνητικα ωστε να μιλας για εκμεταλλευση και αδικια;; ποια ειναι η αδικια;; που σου ειπε να βγειτε μια βολτα;
επρεπε να ειστε αληθινοι κολλητοι για να βγειτε μια βολτα;
δεν συμφωνω..
το θεμα εινια να ξερεις με ποια συνθηκη κανεις αυτο που κανεις.
εκμεταλλευση θα ηταν να σου κανει ερωτικη εξομολογηση, ενω δεν νοιωθει τπτ για σενα. δεν ειναι εκμεταλλευση να σου πει να βγειτε μια βολτα, οταν και οι δυο ξερετε οτι βγαινετε γιατι δεν εχετε καλυτερες προτασεις και θελετε να παρετε αερα, να πιειτε ενα ποτο χωρις να κοιτατε τον μπαρμαν...
Δεν είναι μόνο τα βιώματα. Υπάρχει και ο κληρονομικός παράγοντας στη μέση. Με τα ίδια βιώματα, δυο ανθρωποι μπορει να συμπεριφερθουν διαφορετικά, αν υπαρχει γενετικη προδιάθεση. Θυμαμαι οταν ημουν πολυ μικρος και επεφταν πυροτεχνήματα κατά την Ανάσταση, το Πάσχα. Μου έλεγαν οι δικοι μου οτι εγω τρόμαζα πολυ εύκολα σε συγκριση με άλλα παιδια. Μην υποτιμάς την κληρονομικότητα.
Δεν μου προσφέρει επικοινωνία κι εγώ εχω μεγάλη αναγκη από επικοινωνία, να μιλώ για τα δικά μου και τα θέματα που με προβληματίζουν απο τα βαθη της σκέψης μου, να χαίρομαι τη συζήτηση, να μπορω να μιλαω με τον αλλο γι ατελειωτες ώρε, να ξαλαφρωνω ψυχικά και να φτιάχνεται η διάθεση μου σε καταφανή βαθμο σε σχέση με πριν. Αυτό ειναι το θεμα. Συν, απωθημένα από ατομα στο παρελθον τα οποια με εκαναν παρεα αμα δεν έβρισκαν κατι καλύτερο. Αυτό που μονο αποκομιζω μ αυτον ειναι το να μη φαινομαι μόνος και να φτιαχνετε έστω ελαχιστα η διαθεση μου απο τις ελάχιστες κουβέντες που θα ανταλλαξουμε που ειναι του τύπου αφου δεν εχουμε τιποτα άλλο να πουμε θα μιλήσουμε για ποδοσφαιρο ασε που δεν ασχολουμε ή πως περασε η μέρα, κουβεντες ανουσιες κι επαναλαμβανομενες απλα για να λέμε κάτι. Κι αυτός λες και είναι αναίσθητος, κι όταν λέω εκμετάλλευση που μου θυμιζει τα απωθημενα δεν το αποκλειω πλήρως, αν και πρόκειται για άτομο που όντως διαπίστωσα πως με λίγους και παλι ατομα με προβλήματα συσχετίζεται - τον κανουν παρέα και σπάνια να κτυπήσει το κινητό του.
Αυτο που με πνιγεί είναι η αναγκη για επικοινωνία για τα δικα μου και η αποδειξη που έλαβα απο αυτον είναι πως τετοια επικοινωνία βαθμολογείται με μηδέν.
Τα άλλα με την εκμετάλλευση και αδικία δεν τα αναφέρω γι αυτόν, ουτε τα σχετιζω μ αυτον, αλλά επ ευκαιρία αυτού. Είναι βιώματα και συμπεράσματα μεσα από βιώματα διότι έπαθα ή είδα πολλά.
Υπάρχει κληρονονικοτητα. Απλα δεν κατεληξα πχ μέσω μελέτης επιστημονικων μελετών ή από εγκριτους επιστημονες, αν είναι καθαρά θέμα dna ή συναναστροφής από βρεφική ηλικία οπου το παιδι καταγραφει κι αποτυπωνει χωρίς καν νοειται να εχει γνωση της διεργασιας και η συμπεριφορά του επειτα εξελίσσεται και κτιζεται πανω σ αυτό κι αυτό θα το ανακαλυψει χρόνια έπειτα όταν θα εχει αποκτήσει επαρκες επίπεδο αντίληψης των πραγμάτων μα ο χαρακτηρας του ηδη κτίστηκε.