Originally Posted by
elisabet
Εντάξει είμαι ειδική περίπτωση. Αλήθεια ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να παραγγείλω καφέ στο σπίτι (κι εγώ φρέντο πίνω κ τον προτιμώ από αυτόν που κάνω στο σπίτι, κάποια στιγμή πρέπει να επενδύσω σε μια καλή μηχανή) με την ίδια ακριβώς λογική που ντρέπομαι να παραγγείλω και φαγητό πχ όταν είμαι μόνη μου ή όταν η παραγγελία είναι 5 ευρώ ξέρω γω. Για τους καφέδες δε, αλήθεια το έμαθα πρόσφατα, μου το είπε κάποια στιγμή τον χειμώνα που είχα κατέβει σχεδόν τυλιγμένη με κουβέρτα στο καφέ που πηγαίνω συνήθως, ο άνθρωπος που το έχει οτι καλά....γιατί δεν πήρες τηλέφωνο να σου φέρουμε και βγήκες με αυτό το κρύο;;και αλήθεια σοκαρίστηκα. λες και ζω σε άλλον πλανήτη εγώ. Αλλά είπαμε...είμαι ειδική κατηγορία. Ανήκω σε αυτούς που μια φορά χρειάστηκα να βάλω γυναίκα να με βοηθήσει στο σπίτι λόγω μετακόμισης κ εγώ κουράστηκα περισσότερο από αυτήν τελικά γιατί ντρεπόμουν αυτή να κάνει δουλειές και εγώ να κάθομαι!
Για το ότι κάποιοι θα έχαναν την δουλειά τους αν εμείς δεν παραγγέλναμε, το χω σκεφτεί και έχει μια βάση αυτό που λες. Αλλά τείνω να καταλήξω στο ότι παλιότερα που δεν παραγγέλναμε καφέδες στο σπίτι, βγαίναμε συχνότερα έξω για καφέ..πάλι είχαν δουλειά κάποιοι αλλά άλλη δουλειά. Δούλευαν ως γκαρσόνια. Πολύ πιο ανθρώπινες συνθήκες και ασφαλείς. Το ίδιο και με το φαγητό. Οπότε σε γενικότερη κλίμακα αυτό που έχει γίνει με τις παραγγελίες στα σπίτια γενικώς νομίζω ότι είναι τελικά μούφα. Αυξάνονται τα ντελίβερι, αλλά μειώνονται τα γκαρσόνια κι αυτό σημαίνει δυσκολότερες συνθήκες εργασίας, χαμηλότεροι μισθοί, πιο ευέλικτα ωράρια, αυξημένη επικινδυνότητα και δεν συμμαζευεται. Οπότε δεν ξέρω τελικά αν είναι καλό που παραγγέλνουμε...