δηλαδη πρωι πινω καφε χωρις ζαχαρη καμια φορα βαζω και απαχο γαλα,,,να τρωω λιγη σαλατα με την ομελετα το πρωι?δεκατιανο γιαουρτι
μεσημερι κοτοπουλο με σαλατα?
βραδυ σαλατα?
Printable View
δηλαδη πρωι πινω καφε χωρις ζαχαρη καμια φορα βαζω και απαχο γαλα,,,να τρωω λιγη σαλατα με την ομελετα το πρωι?δεκατιανο γιαουρτι
μεσημερι κοτοπουλο με σαλατα?
βραδυ σαλατα?
Tι διαφορα εχει η south beach απο την ατκινς?Σορρυ αλλα δεν εχω ασχοληθει καθολου....εμενα ιδια μου φαινεται-δηλαδη μεγαλη μειωση υδατανθρακων.
καλησπερα,,μπλοκαρει κ δεν μπορω να δω τιποτα:flaming:
ουπς!!!!τωρα οκ!!!!
καταρχας μην νομιζεις οτι ξερω και παρα πολλα,,,,αλλα ηατκινς εχει πολλα λιπαρα ενω αυτη εδω δεν εχει καθολου λιπαρα!!!!!!!!καιεπιτρεπαι κ πολλες σαλατες
Δεν είμαι ειδικός, ούτε καν γνώστης. Απ'όσο αντιλαμβάνομαι
Φάση 1 South Beach=Atkins
φαση 2 South Beach=λίγο πιο χαλαρή από Atkins
Σου γραφω τι εφαγα χθες για να καταλαβεις στο περιπου..Quote:
Originally posted by helena73
μπορεις να μου πεις ενδεικτικα ενα ημερησιο διαιτολογιο συμφωνα με την διαιτα?
πρωι :ομελετα με δυο αυγα + μια κουπα μανιταρια σωταρισμενα + 30 γρ. φετα χαμηλων λιπαρων
μεσημερι : φιλετο ψαριου + 2 κουπες σπανακι βραστο + λαδολεμονο
απογευμα πριν το γυμναστηριο: 1 γιαουρτι 2% + 30 γρ. ταχινι + 30 γρ. νιφαδες βρωμης + 30 γρ. γκοτζι μπερι αποξηραμενα
βραδυ μετα το γυμν.: φιλετο ψαριου + 2 κουπες σπανακι βραστο + λαδολεμονο + 1/2 κουπα κοτατζ
-----------------------------------------------------------------
Οπου εχω βαλει το ταχινι μπορεις να βαλεις οποιοδηποτε ξηρο καρπο αψητο και αναλατο (30γρ.)Θα μπορουσες να μην τα φας με γιαουρτι αλλα σαν σνακ σε αλλο πεμπτο γευμα ενω εγω τα εχω κανει τεσσερα
οπωσδηποτε σε καθε πρωινο-μεσημεριανο-βραδυνο 1 κ.σουπας ελαιολαδο
1-2 μεριδες την ημερα γαλακτοκομικα,ειτε γαλα ειτε γιουρτι χαμηλων λιπαρων (1-2%)
τα τυρια στη μεριδα που θα τρως θα εχουν κατω απο 6% λιπαρα.
τα κρεατα θα ειναι απαχα.ξεκινας με 90 γρ. και αν πεινας ξαναβαζεις αλλο λιγο
οπωσδηποτε 2 κουπες ωμων λαχανικων το λιγοτερο σε καθε γευμα (πρωι-μεσημερι-βραδυ)
Οσπρια μπορεις να τρως καθημερινα 1/3 η 1/2 κουπα σε καθε γευμα σου,δεν τα βαζει ολα μαζι για να μην ανεβαζει το γλυκαιμικο δεικτη και γιαυτο κραταει μικρες τις ποσοτητες
σαλατα δεν θα τρως μονη της αλλα θα την συνδιαζεις με καποια πρωτεινη,ειτε κρεας ειτε ψαρι,κοτοπουλο,τυρι κλπ
Τις πρωτες δυο βδομαδες δεν εχει φρουτα και αμυλο αλλα εγω ξεκινησα κανονικα το προγραμμα γιαυτο εβαλα ενα φρουτο(αποξηραμενα γκοτζι) και μια μεριδα δημητριακων(30 γρ. βρωμη)
στη δευτερη φαση ειναι μεχρι 3 μεριδες φρουτων και δημητριακων,αναλογα βλεπεις τον οργανισμο σου αν σταματαει να χανει μειωνεις τις μεριδες σε 2 η 1 αναλογα
--------------------------------------------------------------
Η διαφορα με την ατκινς ειναι οτι εχει απαραιτητα σαλατες σε καθε γευμα και ειναι χαμηλων λιπαρων,αν δηλαδη θελεις να φας μαγιονεζα η ταχινι η αλλα ντρεσινγκ θα ειναι μετρημενα 1 κ.σουπας και οχι συχνα,αλλα θα ειχεις το ελαιολαδο σαν κυρια πηγη λιπαρων.
Δεν μπορω να θυμηθω κατι αλλο,οτι θελεις ρωτησε με :thumbup:
στην α φαση επιτρεπνται γαλακτοκομικα ενω στην ατκινς οχι και οχι λιπαρα οπως στην ατκινς........φορτυ μου σε ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!πως τα πας με την διατροφη αυτη?εγω πρωι γιαουρτι χωρις λιπαρα κ λιγα αμυγδαλα
μεσημερι
κοτοπουλο με σαλατα
απογευμα ενα ποτηρι γαλα
βραδυ σαλατα με κοτοπουλο κ κακαο
Μια χαρα τα παω :yes: ειναι η διατροφη που ακολουθω εδω και χρονια και μενω σταθερη στα κιλα....3 πανω 3 κατω και συντηρουμαι ετσι.Θα δεις οτι αργοτερα θα μαθεις να τρως ολα τα δημητριακα ολικης,φρουτα,λαχανικα και γλυκα που θα μπορεις να φτιαχνεις πολυ πολυ ωραια.Για παραδειγμα εγω χρησιμοποιω πολυ την αμυγδαλοσκονη σαν βαση για τσισκεικ και αλλων γλυκων και ειναι πολυ πιο νοστιμη απο το παντεσπανιQuote:
Originally posted by helena73
στην α φαση επιτρεπνται γαλακτοκομικα ενω στην ατκινς οχι και οχι λιπαρα οπως στην ατκινς........φορτυ μου σε ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!πως τα πας με την διατροφη αυτη?εγω πρωι γιαουρτι χωρις λιπαρα κ λιγα αμυγδαλα
μεσημερι
κοτοπουλο με σαλατα
απογευμα ενα ποτηρι γαλα
βραδυ σαλατα με κοτοπουλο κ κακαο
Ωραια ειναι η διατροφη σου,μην ξεχνας το ελαιολαδο και για αρχη να τρως αρκετη ποσοτητα και απο το κρεας και απο τη σαλατα για να μην πεινας και μετα που θα περασεις στη δευτερη φαση αρχιζεις και μετρας κουπες και γραμμαρια αν χρειαζεται ;)
Καλα ατκινς με παραλλαγες μου φαινεται....ουτε γω τρωω πολλα λιπαρα και γαλακτοκομικα τρωω και 2 σαλατες τουλαχιστον τη μερα(ποσες πια να φας?να βοσκισεις?:duh:).
asteropi εγω ανετα τρωω 3 σαλατες την ημερα αφου στο πρωινο βαζω μανιταρια αλλα ακομα και στο απογευματινο γιαουρτι μπορω να το συνδιασω καμμια φορα με αγγουρι η καρωτο,αυτη η διατροφη εχει πολλα λαχανικα σε ολα τα γευματα και περισσοτερο μοιαζει με τη μεσογειακη διατροφη παρα με την ατκινς γιατι μετα τις πρωτες δυο βδομαδες εχει 3 μεριδες δημητριαακων την ημερα που η ατκινς δεν το εχει σε καμμια φαση της
στην ατκινς τρως οσπρια?φρουτα?νομιζω οτι δεν εχει καθολου σε καμμια φαση της,αλλα ουτε γαλα μονο γιαουρτι με χαμηλους υδατανθρακες και ασχετα αν εσυ δεν τρως πολλα λιπαρα αλλα η ατκινς εκει βασιζεται και ετσι δουλευει,πρεπει να δωσεις στον οργανισμο λιπος απο τη στιγμη που δεν δινεις υδατανθρακες :wink1:
Οχι δε τρωω οσπρια και φρουτα.Αλλα εφοσον μου λες οτι τρως δημητριακα,οσπρια,φρουτα οι υδατανθρακες φτανουν στα υψη,πως γινεται να ειναι διαιτα χαμηλων υδατανθρακων:crazy:...μπερδευτ ηκα!
ειμαι ακομα στην αρχη και εχω πολλανα μαθω..
σε καθε σαλατα βαζω ελαιολαδο
το πρωι εφαγα ασπραδιαμε γαλοπουλα και μετα αμυγδαλα
μεσημερι σαλατα με λαδι και φερες γαλοπουλα
απογευμα γιαουρτι
για βραδυ δεν ξερω...
Στην ατκινς ειναι περιπου 20 γρ. ο υδατανθρακας στην south beach δεν τους μετρας αλλα εγω που εχω βαλει πολλες μερες μου στο fitday ειδα οτι ειναι περιπου 90-120 γρ.υδατανθρακα την ημερα που θεωρειται χαμηλα οταν οι περισσοτεροι ανθρωποι τρωμε πανω απο 300 γρ. την ημερα συνηθωςQuote:
Originally posted by asteropi
Οχι δε τρωω οσπρια και φρουτα.Αλλα εφοσον μου λες οτι τρως δημητριακα,οσπρια,φρουτα οι υδατανθρακες φτανουν στα υψη,πως γινεται να ειναι διαιτα χαμηλων υδατανθρακων:crazy:...μπερδευτ ηκα!
Στα οσπρια και στα φρουτα(δεν τρως οποιοδηποτε φρουτο πχ τα ροδια που εχουν πολυ ζαχαρη δεν τα επιτρεπει) οι ποσοτητες δεν ειναι μεγαλες και το ΒΑΣΙΚΟ ειναι μοιρασμενες σε ολη την διαρκεια της ημερας ωστε να μην ανεβαζει τον γλυκαιμικο δεικτη.
Δηλαδη ειναι σαν να μπαινεις περιπου στην 3η φαση της ατκινς απο την αρχη....και δε χανεις αργα?Και στην ατκινς επιτρεπονται παντως φραουλες,βατομουρα,resbberies αλλα περα απο τις φραουλες τα αλλα δε τα βρισκεις ευκολα.
ΧΑΛΟΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,ΤΙΚΑΝΕΤΕ?????
σημερα πρωι ενα γιαουρτι
μεσημερι κοτοπουλο κ σαλατα
απογευμα μηλο
βραδυ σαλατουλα με λαδι κ γαλοπουλα