Originally Posted by
elisabet
Καλημερα
Τι κουραστηκα καλε; Δεν σκαβω...
Του απαντώ ότι όλες οι οικογένειες δεν είναι ίδιες και οτι η οικογένεια του Γιαννάκη αποτελείται από δυο μπαμπάδες που τον αγαπάνε.
Αλλά ξέρεις Γιώργο αυτές οι ερωτήσεις δεν έρχονται έτσι ξαφνικά χωρίς ένα πλαίσιο από πίσω. Εννοώ ότι ένα παιδί μέχρι την α, β δημοτικού που λες έχει ήδη διαμορφώσει χαρακτήρα μέσα στο περιβάλλον και την οικογένεια που ζει. Αν εγώ έχω μεγαλώσει το παιδί μου λοιπόν με ρατσισμό φυσικά και θα αντιδράσει άσχημα απέναντι στο άλλο παιδάκι. Αν αντίθετα έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια όπου έχει μάθει να αποδέχεται το διαφορετικό απλά ως διαφορετικό και τέλος, τότε όλα κυλάνε καλά. ΜΠορεί να ρωτήσει βεβαίως γιατί είναι στην φύση των παιδιών η περιέργεια αλλά θα δεχτεί ο, τι του πεις. Και διαφορετικό δεν είναι μόνο οι γκει, είναι τα παχύσαρκα παιδιά που θα συναντήσει στο σχολείο, τα παιδιά που μπορεί να έχουν ένα πρόβλημα με κάποια αναπηρία....είναι οτιδήποτε διαφορετικό από το ίδιο το παιδί.
Άρα παλι σε μας τους ίδιους καταλήγουμε, εμείς αποτελούμε την κοινωνία που κατηγορούμε ενίοτε. Αν εμείς αποδεχτούμε το διαφορετικό χωρίς να του κολλάμε ταμπέλες, το ίδιο θα κάνουν και τα παιδιά μας.
Άσχετο αλλα έχω μια ανηψιά που πάει στον παιδικό σταθμό. Έχει μια φίλη εκεί που είναι μουσουλμάνα. Μου έλεγε κάποια στιγμή η μικρή πως κάποια άλλα παιδιά την κοροίδευαν που έκανε παρέα με το συγκεκριμένο κοριτσάκι επειδή έχει διαφορετική θρησκεία. Η μικρή (προφανώς αξίζει μπράβο στους γονείς της) τους βούλωσε. Τους είπε ότι η τάδε είναι φίλη μου και είναι καλό κορίτσι και δεν με νοιάζει τι θρησκεία έχει γιατί την αγαπώ. Τα παιδιά είναι στην φύση τους να αγαπάνε. Οποιαδήποτε άλλη στρέβλωση στην συμπεριφορά τους, προέρχεται απο μας που τα μεγαλώνουμε, εκείνα μόνο να αγαπούν θέλουν.