Results 151 to 165 of 260
Thread: Ομοφυλοφιλια και εκκλησια
-
02-04-2019, 11:07 #151
Ε τώρα πάτησες της ευαίσθητες χορδές μου.με βουλώσει..και εγώ έχω φάει ρατσισμό στο δημοτικό και μάλιστα παρά πολύ..ένας απτους λόγους που δεν συνέχισα το σχολείο ήταν και αυτός...
Σε αυτό το παιδάκι που λες ότι τα άλλα παιδάκια την κοροϊδεύουν ζωντάνεψαν αυτά που είχα ζήσει στο δημοτικό...κρίμα να υπάρχει τέτοιος ρατσισμός ακόμα και στης μέρες μας...στο ρώτησα αυτό επειδή τα παιδάκια σε αυτές της ηλικίες πάντα ρωτάνε...η συγκεκριμένη ηλικία που έφερα παράδειγμα δεν ήταν τυχαία συνήθως τοτές αρχίζουν και ρωτάνε πολύ αβολες ερωτήσεις...εμένα ο ανιψιός στη πρώτη δημοτικού....είχε ρωτήσει...πως γίνονται τα παιδιά κλασική ερώτηση φυσικά..τη πρότοτυπο..
Εγώ μικρός είχα ρωτήσει τη μαμά μου γιατί τα κορίτσια κατουρανε(συγγνώμη κι ολας) καθιστές...
Κατά κάποιο τρόπο πάλι αυτό που λέω εγώ λες ρε συ Ελισάβετ...ελπίζω να μην παρεξηγήθηκε και εσύ για το ρε..χαχχαα.
Η ανιψιά σου πήρε πολύ σωστά πρότυπα απτους γονείς της και της μάθανε ότι αυτό που μετράει σε έναν άνθρωπο είναι ο χαρακτήρας..και όχι η εξωτερική εμφάνιση ούτε και η θρησκεία ..και τα άλλα παιδιά πήραν το πρότυπο που τους δόθηκε απτό σπίτι..ότι διαφορετικό ίσον κακό...αυτό που έλεγα δεν επιβεβαιώνεις τώρα???για σκέψου το λίγο??
- 02-04-2019, 14:59 #152
Μα ναι συμφωνούμε στο θέμα του οτι υπάρχει ρατσισμός και μπουλινγκ, δεν το συζητώ αυτό.
Απλά μάλλον έχουμε διαφορετική οπτική στο τι κάνουμε γιαυτό. Το μπούλινγκ για μένα δεν είναι λόγος για να μην επιτραπεί ποτέ ας πούμε στους ομοφυλόφιλους να μεγαλώνουν παιδιά. Είναι σοβαρός λόγος όμως για να αλλάξουμε ως κοινωνία. Και για να αλλάξουμε ως κοινωνία ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος είναι να αλλάξει ο καθένας τον εαυτό του. Όσο αφήνουμε υστερικές φωνές να ακούγονται του τύπου "οι γκει είναι άρρωστοι, οι γκει είναι αμαρτωλοί που πρεπει να μετανοήσουν, οι αλλοδαποί ήρθαν να μας κλέψουν τις δουλειές " κτλ κτλ αυτό δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ. Πρέπει αυτές οι φωνές να απομονωθούν και να παραμείνουν στο φάσμα του γραφικού που τους αρμόζει. Από κει ξεκινά ο ρατσισμός. Το να θεωρείς κάποιον άρρωστο(ενώ επιστημονικά έχει απαντηθεί εδώ και δεκαετίες αυτό) ή αμαρτωλό επειδή δεν σου μοιάζει, είναι ρατσισμός είτε μας αρέσει είτε όχι και μεταφέρεται στις νέες γενιές.
Η ανιψιά μου είναι αστέρι κι αξιολάτρευτη :) Είναι σχεδόν 5 χρονών αλλά μπορείς να συζητήσεις μαζί της σχεδόν τα πάντα. Αυτό προυποθέτει όμως τρομερή δουλειά από τους γονείς της, σκέψου ότι την παίρναμε μαζί μας από πολύ μικρή στα συσσίτια που πηγαίναμε και βοηθούσαμε με την μαμά της και εκεί φυσικά εκτός από Έλληνες υπήρχαν ταλαιπωρημένοι άνθρωποι από διάφορες χώρες και θρησκείες και η μαμά της ποτέ δεν της είπε (ούτε εγώ φυσικά) μην ακουμπάς τον τάδε γιατί έχει μικρόβια ή μη μιλάς στον τάδε. Η μικρή έμαθε να συνυπάρχει με όλες τις εθνικότητες σχεδόν και να παίζει με όλα τα παιδάκια εκεί ασχέτως φυλής.
02-04-2019, 15:45 #153
Απτή θεία της θα πήρε....χαχχαα...ολόιδια εσύ πρέπει να είσαι στο χαρακτήρα εννοώ...
Η διαφωνία μας είναι ότι μάλλον εσύ τείνεις να συμφωνείς στην υιοθεσία παιδιών από γκει ζευγάρι..
Εγώ πάλι διαφωνώ.γιατι πιστεύω ότι θα μπερδέψει αυτό το πράγμα το παιδί..θα έχει σύγχυση (και δεν εννοώ νεύρα.)θα μπερδέψει τα φύλα....δεν μπορώ τώρα να βρω ακριβώς τη λέξει..θελωντας να προστατέψω τα παιδάκια το λέω αυτό όχι ακριβώς προς τους γκέι..
Συμφωνούμε όμως ως προς το ρατσισμό...και χερομαι γι'αυτό...
02-04-2019, 15:55 #154
τραγικο να συμφωνει καποιος με την υιοθεσια παιδιων απο γκει.
Απλα δεν σε νοιαζει το παιδι,δεν σε νοιαζει το μπουλινγκ που θα δεχτει,δεν σε νοιαζει που θα μεγαλωσει χωρις μαμα(σε αντρες γκει) η χωρις μπαμπα (σε λεσβ) ,δεν σε νοιαζει που δεν θα ξερει τι ειναι σωστο, δεν σε νοιαζει επισης που δεν θα ξερει τον ρολο των ανδρων στην κοινωνια.και παρα πολλα αλλα.
02-04-2019, 16:31 #155
Ο νομος αναφερει "αναθεση" παιδιου και οχι "υοθεσια" δυστυχως ακομα δεν επιτρεπετε σε ομοφυλοφιλα ζευγαρια να αποκτησουν παιδι διοτις πολυ απλα η ελληνικη κοινωνια ειναι πισω και αρκετα πουριτανη!
Τα παιδια οπου θα μπορουσαν να ζησουν για καποιο δυαστημα με ομοφυλους γονεις ειναι παιδακια οπου ειναι ορφανα τελειος! ειναι παιδακια οπου μεγαλωνουν σε ιδριματα! Αρα δεν τυθετε θεμα που θα ειναι καλητερα να ζει ενα παιδακι! Επισης οσο το παιδι θα ζει με το συγκεκρημενο ζευγαρι οι "γονεις" του θα περναν συνεχως ελεγχους απο ψυχολογους κι κοινωνιολογους! Τελος το παιδακι ερωτειτε το ιδιο που θα ηθελε να ζησει!
Επειδη ενας λογικος νους δεν νομιζω να προτειμα να μενει ενα παιδακι σε ασυλο η σε ιδριμα!για αυτο τον λογο λοιπον θα πρεπει να ξεκολησουνκαποια ατομα απο τις φοβιες τους! η τουλαχιστον να μην επεμβαινουν στην ζωη αλλων ανθρωπων! διοτις εαν μεγαλωσει το υποτιθεμενο παιδακι κι σε ηλικια 25 χρονων μαθει οτι λογο τα κομπλεξ καποιον ανθρωπων δεν περασε ο νομος με αποτελλεσμανα εχει περασει την ζωη του σε ιδρηματα ,νομιζω φανταζεστε την αντιδραση αυτου του νεου ανθρωπου!
Επειδη μπορει να μην γνωριζετε ολοι σας τις συνθηκες των ασυλων η των ιδρυματων ,θα σας πω μοναχα οτι συνηθως μεγαλωνοντας αυτα τα ατυχα παιδια οι στατιστικες τα θελουν να "μετακομιζουν" στα αλλα ιδρυματα στις φυλακες!
Θελω να ξεκαθαρησω οτι δεν αμφησβητω την αφοσιωση των υπαλληλων των ιδρυματων,κατα μεγαλο ποσωστο ειναι εργζωμενοι που κανουν λειτουργημα, αγαπαν τα παιδακια και τα προσεχουν, ομως υπαρχουν δυστυχως και οι σκατοψυχοι οπου η ιστορια εχει δειξει οτι διαλεγουν τετοια επαγγελματα για να βγαλουν τα βιτσια τους! και αρκει ενας τετοιος σε ενα ιδρυμα για να υπαρξει προβλημα σε πολλα παιδακια! φανταζομαι οτι δεν το συγκρηνουμε με το "μπουλινγκ" στο δημοτικο σχολειο οπου μπορει να ζησουν εαν πανε σε ομοφυλους γονεις! Δεν συγκρηνεται την μια το παιδακι να κοιματε σε ενα αψυχο κρεβατι μοναχο του βλεπωντας απο το παραθυρο του ιδρυματος τα αλλα παιδακια αγγαλια με γονεις τους! και στην αλλη επυλογη να κοιματε το βραδυ στην ζεστη περιθαλψη κι αγαπη των θετων γονιων του!
02-04-2019, 16:36 #156
συμπληρωνοντας θα θελα να σας πω οτι ειναι παρα πολυ αυστηρα τα κριτιρια για να αποκτησουν ενα παιδακι τετοιοι γονεις! απαιτειται ενα αρκετα μεγαλο σπιτι, δικο του δωματιο! φορολογικη δυλωση πανω του μεσου ορου , οπως και αν θυμαμαι καλα το να παει σε ιδιωτικο σχολειο.
02-04-2019, 16:48 #157
Ναι κατάλαβα τι εννοείς, εννοείς σύγχυση σε σχέση με τους ρόλους των φύλων. Είναι υγιής ανησυχία αυτή να ξέρεις. Γιαυτό και γω σου είπα ότι δεν εχω εντελώς αποκρυσταλλωμένη άποψη για το θέμα, εξαιτίας αυτής της ανησυχίας κυρίως. Γιαυτό θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά, δεν είμαστε ειδικοί, ούτε εγώ ούτε εσύ, τον πρώτο λόγο σε αυτά τα θέματα τον έχουν οι ειδικοί (παιδοψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχίατροι κα). Προς το παρόν τα σημάδια δείχνουν πως οι ειδικοί τείνουν στην άποψη που σου είπα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και αντίθετες φωνές.
Νομίζω όμως πως όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ότι είναι σίγουρα καλύτερο να μεγαλώνουν με γκει γονείς παρά χωρίς καθόλου γονείς σε ιδρύματα. Και είπε και κάτι πολύ σημαντικό ο Πάνου...τα παιδιά αυτά είναι ήδη στοχοποιημένα και δέχονται μπουλινγκ έτσι κι αλλιώς αφού μεγαλώνουν σε ιδρύματα.
02-04-2019, 16:53 #158
02-04-2019, 19:12 #159
02-04-2019, 20:28 #160VagggGuestΠαιδιά μην αγχώνεστε, άλλωστε σε καμιά 10-15αρια χρόνια (πάνω-κάτω) πιστεύω θα έχει απελευθερωθε τελείως το ζήτημα αυτό και θα έχουμε άλλα ζητήματα πχ. γάμους με ζώα ή πράγματα, νομιμοποίηση παιδεραστίας/κτηνοβασίας και οτι άλλο φανταστεί κανεις. Υπομονή λοιπον και θα δούμε τι δα βγει. Πάντως ή ομοφυλοφιλία είναι κώλυμα/αμαρτία στην εκκλησία, αλλα αυτό δεν είναι ρατσισμός οπως θελουν να το παρουσιάζουν πολλοί, ο Θεος δεν είναι ρατσιστής απλά ο Θεος επλασε ανδρα και γυναικα και τους ευλόγησε ως ζευγος και τους εδωσε την τεκνοποίηση, δεν έπλασε ουτε ανδρα-ανδρα ουτε γυναικα-γυναικα ως ζευγαρι. Η εκκλησία δεν καταριέται κανέναν άνθρωπο οτι και αν εχει κάνει συμπεριλαμβανομένων των ομοφυλοφίλων, καταδικάζει την ομοφυλοφιία ως πράξη και οχι τον πραξαντα (τον άνθρωπο δηλαδη). Το οτι καποιος ειναι γκει δεν σημαίνει οτι θα καεί στην κόλαση κλπ, αλλά σημαίνει οτι έχει κώλυμα/εμπόδιο στην πορεία του προς την σωτηρία του (οπως έχουμε και όλοι μας καθότι όλοι είμαστε αμαρτωλοί), και εδω έρχεται ο Θεος και μέσω της μετάνοιας και της συγχώρεσης διαγράφει οτι αμαρτία καναμε εως τωρα και μας ανανεώνει την σχέση μας μαζι του ωστε να ξανα ξεκινησουμε ξανα και ξανα τον αγώνα με ελπιδα μέχρι τέλους. Και τέλος εκκλησία είναι όλοι οι ορθοδοξοι χριστιανοι και οχι ο κληρος μονο, γ'αυτό οταν κατηγορουμε την εκκλησία γενικά κατηγορούμε έμμεσα τους εαυτους μας (οσοι είναι χριστιανοι δλδ).
02-04-2019, 23:35 #161
Πώς ακριβώς εννοείς την μετάνοια στην περίπτωση ενός γκει άντρα πχ; Να αποφασίσει πως θα ζει δυστυχής και μόνος χωρίς αυτό που επιθυμεί; Και να σου μιλήσω χύμα...άντε κι αποφάσισε να μην ξανακάνει σεξ (λέμε τώρα) πώς θα γίνει να μην ερεθίζεται στην θέα ενός άντρα;Να ευνουχιστεί; Να καταδικαστεί σε αιώνια μοναξιά; Να βρει καμιά καημένη να της παριστάνει τον άντρα και να ζήσουν ευτυχισμένοι για πάντα; Τι ακριβώς είναι η μετάνοια για έναν γκει; Να ζητήσει συγχώρεση από τον Θεο για ποιο πράγμα ακριβώς; Που γεννήθηκε γκει;;;
Ρατσιστής φυσικά και δεν είναι ο Θεός. Εσείς είστε που μιλάτε εξ ονόματος του!
02-04-2019, 23:37 #162
03-04-2019, 06:25 #163VagggGuestΔε ξέρω που βασίζονται οι απόψεις ότι κάποιος γεννιέται γκέι αλλά σε καμία περίπτωση δεν έκανε λόγο για γάμο γκέι ο Θεός ούτε ευλόγησε γάμο γκέι αλλά το αντίθετο μάλιστα. Αν ήταν να παντρεύονται ομοφομοφυλόφιλα ζευγάρια σίγουρα θα είχε δώσει ο Θεός την συγκατάθεση εμφανώς, κάτι που δεν έκανε όμως εν αντιθέσει ευλόγησε τον γάμο μεταξύ ανδρός και γυναικός στην Κάνα. Απλά ο Θεός ξέρει τις σαρκικές αδυναμίες μας και γ'αυτο άλλωστε και δεινει μεγαλύτερη βαρύτητα σε άλλα πάθη πχ. φιλαργυρία και φιλοδοξία και ουδέποτε κατακεραύνωσε πόρνες ή γκέι ενώ επέπληξε τούς πλούσιους τους υποκριτές φαρισαιους και τους φιλόδοξους. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι γεννιέται κάποιος ομοφυλόφιλος αλλά από μικρή ηλικία δουλευεται ασυναίσθητα πρώτα συναίσθηματικα από πολλούς παράγοντες και έπειτα εκδηλώνεται στην εφηβεία και σεξουαλικά αφού έχει δουλευτει πολύ ως σκέψη έχει ταυτιστεί και η σεξουαλικότητα με το αλλο φυλο, άσχετα από αυτό ομως για την εκκλησία είναι αμαρτία όπως και η πορνεία που σήμερα έχει γίνει μόδα να έχεις πάει πχ. με δέκα γκομενες και σε αλλα τοσα μπουρδελα και δε τρέχει τπτ μετα. Μετάνοια το λέει και η λέξη, αλλάζω τρόπο σκέψης γιατί τα πάθη πρώτα περνούν από το μυαλό μέχρι να κατέβουν στην καρδιά και να γίνουν πράξη. Και τέλος πολλοί άνθρωποι έχουν νιώσει σεξουαλική έλξη για το άλλο φύλο αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εκδώσουν σε κάθε επιθυμία. Αυτό που κάνουμε σήμερα ειδικά είναι η απενεχοποιηση των παθών μας, όλα είναι σωστά για όλα φταίει η φύση οχι εμείς έτσι είμαστε τι να κάνουμε να αλλάξουμε?
03-04-2019, 11:55 #164
Καλέ μου φίλε,
Κάνεις ένα λάθος στο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεις το θέμα κατά την άποψη μου.
Η χριστιανική πίστη είναι αυτό ακριβώς που λέει και η λέξη. Είναι πίστη. Πίστη λοιπόν και όχι γνώση.
Το να επιλέγει ένας άνθρωπος να ζήσει τη ζωή του με βάση την χριστιανική πίστη και χριστιανική ηθική είναι απόλυτα σεβαστό και κατοχυρωμένο δικαίωμα του.
Το να επιβάλλεται όμως σε μια ολόκληρη κοινωνία η συγκεκριμένη χριστιανική ηθική προσέγγιση, η οποία εκπορεύεται από πίστη - όχι από γνώση, ως τρόπος με τον οποίο μια κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε είδους θέμα είναι απόλυτα εσφαλμένο.
Πάντα προσπαθώ να βάζω τον εαυτό μου στην θέση του άλλου. Ειδικά όταν μιλάμε για μειονότητες, οι οποίες έχουν εξορισμού και για προφανείς σε όλους μας λόγους, μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία.
Είμαι άντρας, ετεροφυλόφιλος 35 ετών.
Σκέφτομαι όμως ότι αν ήμουν ομοφυλόφιλος ή αν κάποια στιγμή κάνω ένα παιδί με τέτοιο σεξουαλικό προσανατολισμό, θα επιθυμούσα η κοινωνία στην οποία ζω να μην είναι επικριτική και προκατειλημμένη εναντίων μου εξαιτίας αυτής της σεξουαλικής μου επιλογής.
Επιπρόσθετα, αν και σέβομαι το δικαίωμα σου να έχεις μια άλλη γνώμη, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει από τη στιγμή της γέννησης σε κάποια άτομα. Φυσικά πιστεύω πως υπάρχουν και περιπτώσεις που η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη, αλλά θεωρώ ότι αυτή η περίπτωση αποτελεί την μειοψηφία των περιπτώσεων εκδήλωσης ομοφυλοφιλικών προτιμήσεων.
Αναφέρεις ότι είναι μόδα να έχει πάει κάποιος με πολλές γυναίκες ή ακόμα και με ιερόδουλες. Διαφωνώ στο χαρακτηρισμό που αποδίδεις, αναφορικά με τη μόδα.
Άλλωστε πως μπορείς να ξέρεις με πόσες γυναίκες έχω πάει εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος; Δεν το γράφει στο μέτωπο μας. Ομοίως και για τις γυναίκες.
Η έκφραση της σεξουαλικότητας μας είναι ένα ιερό δικαίωμα που δεν δικαιούται ουδείς να στερήσει από κάποιον άλλον. Εκτός και αν μιλάμε για εκμετάλλευση και κακοποίηση άλλων ανθρώπων-ομάδων (παιδιά, κτηνοβασία, νεκροφιλία, βιασμός και ου το καθεξής)."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
03-04-2019, 15:32 #165