Άκη μια μέρα δεν πήρα και με άφησε η ημικρανία . Κατά πάσα πιθανότητα ήταν από το zoloft. Τώρα για την διάθεση ,μου ανέβηκε γιατι δεν πονουσα. Θα δω τις επόμενες μερες και θα κινηθώ αναλόγως . Σε ευχαριστώ πολύ πάντως
Printable View
Δεν θα είναι για πάντα και αυτό γιατί κατά γενικό κανόνα μία ουσία είναι αποτελεσματική για περίπου 20 χρόνια μ.ο.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουν βγει καινούριες ουσίες όπως το brintellix ή vortioxetine το οποίο δεν έχει δείξει σε καμία μελέτη πως είναι αποτελεσματικότερο από τα υπόλοιπα SSRI και μάλιστα τα SNRI όπως το effexor XR που παίρνω εγώ είναι πιο αποτελεσματικά κατά 3% σε μία από τις μελέτες που τα σύγκριναν.Επίσης έχω κάνει και ήδη δύο θεραπείες οι οποίες κατέληξαν στο να υποτροπιάσει,βέβαια η μία από αυτές τερματίστηκε από μέρους μου οπότε δεν μετράει ας πούμε.Οπότε ενδέχεται να χρειαστώ να τα παίρνω forever γιατί ή μεθοδολογία λέει 1η θεραπεία 9 μηνες,αν υποτροπιάσει η 2η για 2 χρόνια και η 3η αν χρειαστεί πάλι συνήθως είναι για πάντα. :(
Αναφερόμενος πάντα στα αντικαταθληπτικα, και σε περιπτωσεις medium depression και generalized anxiety.
Οταν τα διακόπτεις και αρχίζουν διάφορα συμπτώματα, πρόκειται για υποτροπή, η φυσιολογική προσπάθεια του εγκεφάλου να αποκτήσει μια νέα ομοιοσταση, χωρίς την ξένη χημική ουσία;
Η συμβουλή όσων ψυχιατρων επισκεπτομουν για να αντιμετωπίσω τα ψυχοσωματικα που εμφανίζονταν, ακόμη και 6 μήνες μετά την διακοπή, ήταν ότι αφού έχω 2-3 υποτροπες , πρέπει να τα παίρνω εφ όρου ζωής.
Γνωρίζοντας όμως ότι η αποτελεσματικότητα τους έχει χρόνο λήξης (2,3,5,10 χρόνια?), μέχρι να προκύψει το poop out, και τότε να τρέχω για καινούρια φάρμακα με αμφίβολα αποτέλεσματα και νέες ταλαιπωρίες, δεν μου ήταν αποδεκτό!
Σκεπτόμενος με την κοινή λογική, και μελετώντας αρκετά το θέμα, θεώρησα ότι αν δώσω αρκετό χρόνο στον οργανισμό να αποκαταστήσει μια νέα ισσοροπια, ανεχόμενος τις εν τω μεταξύ πολλές δυσκολίες, πιθανόν να τα καταφέρω.
Έτσι έσφιξα τα δόντια και το επιχείρησα, αλλάζοντας συγχρόνως και ριζικά το τρόπο ζωής μου.
Τελικά, μετά από αρκετά... σκαμπανεβασματα, ίσως τα κατάφερα!
Τώρα είμαι 6 χρόνια χωρίς κανένα φάρμακο, και για 2 χρόνια, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ζωή μου και πλήρως λειτουργικός.
Σε αυτή την προσπάθεια μου, σταμάτησα να απευθύνομαι σε άλλους γιατρούς η ψυχολόγους, γιατί κάποια στιγμή αισθανόμουν ότι ήμουν πιο ενημερωμένος από αυτούς!
Αυτα, για να εμπλουτίσετε τις πληροφορίες σας σχετικά με τα θέματα μας.
Για περιπτώσεις μέτριας κατάθλιψης και όχι ήπιας όπως αυτή διακρίνεται μέσω της αξιολόγησης εκ του ειδικού σε διάφορες κλίμακες διαφόρων επιστημόνων χρίζει φαρμακευτική αγωγή στις περιπτώσεις όπου η ψυχοθεραπεία δεν μπορεί να αποδώσει το ζητούμενο αποτέλεσμα ,και για μέτρια κατάθλιψη υπάρχουν αυτοκτονικές διαθέσεις από πολλά άτομα και χρειάζονται πολύ προσοχή και κάποιον ψυχίατρο και μόνο.Μπορει να χρειαστεί μέχρι και η χορήγηση αντιψυχωσικών και άλλους καταστολείς του κεντρικού νευρικού συστήματος όπως η αλπραζολάμη. Xanax ..χαίρομαι πολύ που είχες αυτή τη δύναμη και την τύχη θα έλεγα εγώ χάρη του οργανισμού σου βιολογικώς να γίνεις καλά μετά από 4 χρόνια.Οσο αναφορά τη δύναμη και τη θέληση μόνο αυτή μπορεί να μας βγάλει από τη κατάθλιψη και όχι τα φάρμακα όπως συναντάς στους σκαρτους ψυχιάτρους γιατί υπάρχουν πιστέψτε με , όπως υπάρχουν και των άλλων ειδικοτήτων όπως οδοντίατροι το πιο απλό παράδειγμα έως χειρούργους σε πολύ κρίσιμα προβλήματα είτε είναι στην καρδιά είτε αλλού.Οι σκαρτοι λοιπόν είναι αυτοί που λένε ότι τα χάπια αυτά θα σε κάνουν καλά έλα μετά από 1-2 μήνες να δούμε πως πας ή αυτό που κάνουν είναι να συνταγογραφούν μόνο ή να αλλάζουν τα φάρμακα δοσολογίες κλπ. Χωρίς να εμπεριέχουν και τη ψυχοθεραπεία μέσα στο θεραπευτικό τους περιβάλλον γιατί φανταστείτε πως ο νους είναι ενα γυαλινο ομοίωμα ακανόνιστο και διαφορετικό από τα υπόλοιπα , τα φάρμακα είναι ο φούρνος στον οποίο βάζουμε το παραμορφωμένο γυαλί για να μαλακώσει και να καταστεί εύπλαστο.Το σχήμα όμως που θα το δώσουμε το κάνει ο τεχνίτης και όχι ο φούρνος ..βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπου πήραν μια αγωγή για ένα 9μηνο όπως λέει ο κανονισμός της φαρμακολογίας για την πρώτη φορά και γίνανε καλά έκτοτε..Στατιστικώς οι περιπτώσεις αυτές είναι κατά πολύ λιγότερες των υπολοίπων.