... μ\' άρεσε το συγκεκριμένο ποστ πιο πολύ για τη χρήση του ζωϊκού βασιλείου... ;) ... βασικά πολύ τσιμτσίρισμα για τα εμφανή, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Κατ\' τ\' άλλα και αρκετά \'τσιτάτα\', και υπερεπεξεργασία, και της Παναγιάς τα μάτια. Αυτή η μητρότης έλεος πια. Και δε γουστάρω αυτή την \'αναγκαστική προσγείωση\' τύπου \'να τη δούμε ως αυτό στα πλαίσια εκείνου\'. Η μητρότητα έχει το ρόλο της μητρότητας, pure and simple every time, μυρίζει μανούλα, και τα συναφή. Για μένα η αποτυχία του είδους μου είναι σχεδόν εξασφαλισμένη πια, αν κάποιος βλέπει καλυτέρευση στη ζωή πάνω στον πλανήτη ας με ενημερώσει. Κανείς γονιός δεν επιθυμεί να αλλάξει ο κόσμος απ\' το δικό του βλαστάρι - τζιζ κακό - είναι κάτι σαν κοινό μυστικό, και βεβαίως όλοι αντιδρούν και δε θέλουν να το παραδεχτούν. Ειλικρινά μου είναι κωμικοτραγικό όλο αυτό που συμβαίνει με τη \'συνέχειά\' μας πλέον. Ίσως να θίγατε λίγο και το να έχει κάνει κάποιος/α παιδί, μάλλον γυναίκα περισσότερο, αλλά ουδέποτε να τράβαγε κανά νταλκά με τη μητρότητα, η οποία δεν εκδηλώθηκε ούτε και εκ των υστέρων στην τελική... μιλάω εκ πείρας φυσικά. Όσο για την ερώτηση σχετικά με το αν είχε γεννηθεί κανείς και η φοράδα στο γενί - τζαμί που λέγαμε;... ε ναι. Αυτή είναι η απάντηση, λολ. Αφού φαίνεται περίεργο να λέει κάποιος ότι δεν θα ήθελε να έχει γεννηθεί, σα να δείχνει τί δηλαδή;... και καλά αρνητής του δώρου της ζωής;... ε ας πάμε να θέσουμε το ίδιο ερώτημα στα παιδιά που δε προλαβαίνουν να μεγαλώσουν, σε αυτά που γεννιούνται πεινασμένα για να πεθάνουν πεινασμένα, σε αυτά ίσως που γεννιούνται με έτοιμες αρρώστιες, σε γυναίκες που έχουν χάσει δυο και τρία μαζί, σε, σε, σε... πολύ μαλακία δε θα ήταν αν περίμενα να μου πει ένας άνθρωπος που βιώνει αυτά που εμείς βλέπουμε στις ειδήσεις και τρέμουμε σα σπουργίτια, ότι \'ναι, ήθελα να γεννηθώ\';... εξακολουθώ να θεωρώ ότι αστειευόμαστε ώρες - ώρες... η μοναδική ιδιότητα που δέχομαι στον άνθρωπο προκειμένου να λειτουργήσει σε αρμονία με το υπόλοιπο σύνολο είναι αυτή της φροντίδας. Αν δε κάναμε παιδιά από εγωϊσμό, και πραγματικά τα κίνητρα ήταν αγνά και καθάρια και σαφή και τέλος πάντων, πιστεύω ότι δε θα θέλαμε να έχουμε τα δικά μας παιδιά, αλλά τα παιδιά που υποφέρουν ανά την υφήλιο. Κι αν το θέλετε κι αλλιώς, μόνο έτσι βλέπω να συνέρχεται όλο αυτό το πράγμα που υφίσταται γύρω μου και μου είναι απλά θλιβερό... Λούσιφερ, αν θες, πιάσε μου ένα μπορντώ με ρίγες για να το έχω σετ με το πορτοκαλί με βούλες εν τω μεταξύ...Quote:
Originally posted by lucifer
εγώ νομίζω ότι υπάρχει μητρότητα στη φύση, αλλά τελειώνει πολύ γρήγορα. τελειώνει μόλις γίνει ανεξάρτητο το μικρό θηλαστικό. είναι μητρότητα ενστίκτου και μέχρι εκεί. φροντίζει το μεγάλο θηλαστικό τα πολύ μωρά για να επιβιώσουν κάπως, αλλιώς θα πεθαίνανε σαν τις καρετες καρετες (που τα 999/1000 καρετακια πεθαίνουνε). η σκύλα είναι μάνα σκύλα για 1-2 μήνες περίπου. Μετά bye bye.
όσο για πατρότητα ούτε για δείγμα.
όλα τα υπόλοιπα είναι ανθρώπινες εφευρέσεις. έτσι όπως ανακαλύψαμε τον αστρολάβο ανακαλύψαμε και τη μητρότητα. (μη χέσω).
όσο για τα post του κρίνου, για μένα όλα τα λεφτά. εκτονώνω την εμπάθεια που έχω, το ομολογώ.
;)