Originally Posted by
carrie
Αυτο το ειπα κι εγω πριν, συμφωνω και με τη Σοφια. Αυτο κανεις. Σε 150 ψυχολογους και ψυχοθεραπευτες και ψυχιατρους να πας, ειμαι σιγουρη πως ολοι θα σου πουν οτι εκλογικευεις την κατασταση (κι αυτο δεν ειναι καλο, ειναι μηχανισμος αμυνας του Εγω για να ξεγελιεται ή να βαυκαλιζεται και να αισθανεται καλα).
θεωρεις πως η εκλογικευση ειναι παθητικος η ενεργητικος μηχανισμος αμυνας του εγω ; στην πρωτη περιπτωση εισαι ερμαιο ενος εγω που σε καταδυναστευει ,στη δευτερη εσυ το διαχειριζεσαι με ενεργητικο τροπο.δεν επιλεγω ουτε το ενα ουτε το αλλο και εξηγω γιατι .η εκλογικευση ειναι "προσωπειο" που σαφως λειτουργει υποστηρικτικα κατι σαν καταπραυντικο στις δικες μας ματαιωσεις.προσωπικα δεν
με ενδιεφεραν ποτε οι μυθοπλασματικες καταστασεις οσο ελκυστικες κι αν ηταν.αν εκλογικευα την δικη μου περιπτωση σιγουρα δεν θα ειχα αντιληψη της φυσης της σχεσης μου και αυτο ευτυχως για μενα δεν ισχυει.
+++ 100000
Επισης, εδω σε μας, μας κανεις οτι σου κανει αυτος εσενα, σου μιλαμε και μας γραφεις και λες τα δικα σου, απαντας επιλεκτικα, απαντας αλλα ανταλλων, οπως και σε αυτον του μιλας και σε γραφει ή σου γκρινιαζει οτι τον στεναχωρεις και το αποτελεσμα ειναι και παλι μηδενικο, δεν επικοινωνειτε. Ουτε εμεις επικοινωνουμε μαζι σου. Μας εχεις κουρασει (εμενα σιγουρα), και ετσι ειμαι σιγουρη οτι κι εσυ εχεις κουραστει απο αυτο. Αλλος μηχανισμος αμυνας αυτο, σαν διαστρεβλωμενη υπεραναπληρωση, ασε που μοιαζει και σαν μεταβιβαση.