Cube; Kutchunie; Είστε μέσα;
Printable View
Cube; Kutchunie; Είστε μέσα;
Ρε ψηλέ το σώμα είναι το χαρντγουερ η ψυχη είναι το σοφτγόυερ αν είμασταν υπολογιστές που είμαστε δηλαδή και όλα τα φτιάχνουμε κατ εικόνα και ομοίωση του ανθρώπου που κολλάς άμα ήσουν μάστορας θα τα ήξερες αυτά
Δηλαδή, δεν καταδικάζεις τα όσα είπε το Kutchunie στο σχόλιο #388 στη σελίδα 26; Ενδιαφέρον. Το κράτος παίρνει ποσοστά. Η χοντρή μπάζα γίνεται από τις βιομηχανίες που προανέφερα και στο σχόλιο #390 στη σελίδα 26. Απλά το κράτος ασκεί "υποτιθέμενο θεσμικό έλεγχο" ενώ κατ' ουσία προωθεί τα συμφέροντα των βιομηχανιών επί πτωμάτων.
Τι να καταδικάσω δηλαδή? Έίμαι ψυχολόγος? Που να ξέρω γω για τον αποπροσανατολισμό
Για το άλλο με το να είναι μόνο δημόσιο, καλύτερα δεν είναι σκέτο δημόσιο παρά να υπάρχουν δεύτεροι ψυχοθεραπευτές του δημοσίου να αξιολογούν τους ιδιώτες?
Σε αυτά αναφερόμουν:
Χαίρομαι που συμφωνείς ότι μπορεί - αλλά και ότι γίνεται - για τους λόγους τους οποίους εκθέτω στο ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D). Δεν χρειάζεται να διαβάσω τα βιβλία τα οποία μου προτείνεις επειδή αυτά αποτελούν μόνο μια όψη αλήθειας. Η άλλη όψη αλήθειας την οποία και βίωσα, είναι ότι όταν πλησίασα στο να επιλύσω κάποιο από τα κύρια προβλήματα μου, η απόσπαση προσοχής παρέτεινε την θεραπεία μου. Δεν διαφωνείς σε αυτό οπότε δεν βλέπω το λόγο να αναλωθώ στο διάβασμα το οποίο μου υποδεικνύεις.
Ανάποδα εν συγκρίσει με "τι"; Ζητάς από το σύνολο των θεραπευομένων να σπουδάσουμε ψυχολογία προκειμένου να είμαστε σε θέση να ελέγξουμε το αν εφαρμόζει ΟΡΘΑ ή ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ τα όσα διδάσκουν τα βιβλία τους; Αυτό και αν είναι ουτοπικό. Σχετικά με τις αποδείξεις και το ότι ΠΡΕΠΕΙ ο θεραπευόμενος να καταγράφει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ καθώς επίσης και ότι Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ / ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΣ το λέω εδώ και αρκετό καιρό. Πρέπει ο θεραπευόμενος να στοιχειοθετεί μια πιθανή μήνυση-αγωγή επειδή δεν ξέρει αν κάποτε θα διαπιστώσει χειραγώγιση και εκμετάλλευση. Ας μην αναφερθώ στο ότι κλείσαμε προχτές το θέμα "δικαιοσύνη" το οποίο έχει τους ψυχικά ασθενείς να συνδικαλίζονται μπας και βρουν το δίκιο τους. Με ποιά "δικαιοσύνη" θέλεις να τον τρέξω kutchunie; Αυτή που δεν υπάρχει;
1ον Δεν είμαι μόνος μου σε αυτή τη χώρα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι οι οποίοι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και δεν πιστεύουν στην εκκλησία. Δεν διαφωνείς φαντάζομαι. Οπότε πες απλά ότι πρέπει να εξορθολογιστεί το σύστημα για αυτούς.
2ον Είπαμε να δούμε κατ' αρχάς αν εφαρμόζεται σωστά η ψυχοθεραπεία και εκεί που καταλήγουμε είναι ότι ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ. Πολλοί από αυτούς [θεραπευτές] ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ και ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ. Τις ηθικές αξίες ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να τις βάλουν στην άκρη προκειμένου να μην πετάξουν 6 ή 13 χρόνια σπουδών. Εντασσόμενοι στο δημόσιο, θα μπορούσαν να κρατήσουν τις ηθικές αξίες τους. Αξίζουν μια ευκαιρία προκειμένου να μπορούν να εργαστούν τίμια, αλλά όχι χωρίς έλεγχο επί της παραγωγικότητας τους ή χωρίς διασφάλιση του θεραπευόμενου.
Ο έλεγχος της παραγωγικότητας του ψυχοθεραπευτή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ επειδή υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ εναντίον της αποθεραπείας του θεραπευόμενου. Ακόμα και αν αναιρέσεις το "ίδιο όφελος" του θεραπευτή εντάσσοντας τον στο δημόσιο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα παραπάνω συμφέροντα θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει λοιπόν, να εξασφαλίσεις την παραγωγικότητα τους [των ψυχοθεραπευτών] ώστε να καταστεί αδύνατον ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ κόσμο.
Αφ' ενός σου το έχω ξαναπεί ότι την εμμονική προσκόλληση με "βελτίωση" ενώ παράλληλα ο θεραπευόμενος θα αγνοεί το αν ασχολείται και αν επιλύει τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ να την ξεχάσεις. Αυτά πάνε. Πάπαλα. Μας τελείωσαν. Από δω και πέρα ο θεραπευόμενος θα ρωτάει τον εαυτό του:
"Σήμερα που θέλησα να μιλήσω για τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ, ο θεραπευτής μου με απέτρεψε, με στήριξε ή οδήγησε την συζήτηση αλλού ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ";
Έχει πολλά δικαιώματα ένας θεραπευτής. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επιλέγει με τι θα ασχοληθείς. Θες να ασχοληθείς ΕΣΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΗ ΓΙΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ; Θα σε έχει μόνιμο πελάτη.
Εάν όμως ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ - Ή ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ τότε αυτό πρέπει να τεκμηριώνεται και να καταγγέλεται.
Εδώ ξεπερνάς ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΛ****ΑΣ. Ο "εγώ" και ο κάθε εγώ ο οποίος έχει κάποια ψυχική ασθένεια / πάθηση / σύνδρομο και η θεραπεία του οποίου θα εξαρτάται από τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, όχι μόνο το αν είναι "πειραγμένες" ή όχι, αλλά επιπλέον από την έγκριση κάποιου τεχνοκράτη ο οποίος θα αποφασίζει "τι δικαιούμαι και τι δεν δικαιούμαι"; Είσαι σοβαρή; Για να το καταλάβω - και επειδή ανέφερες τους καρκινοπαθείς - επειδή κάποιος δεν πεθαίνει εύκολα από ψυχικές ασθένειες και επειδή στο μεταξύ κάνει πλούσιους τους καπνοβιομήχανους, τις οινοπνευματοβιομηχανίες, τους παραγωγούς και διακινητές νόμιμων και παράνομων ναρκωτικών, τις φαρμακευτικές, τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / ψυχιάτρους, τα καζίνο, τους μαστροπούς, τις υπηρεσίες υγείας οι οποίες σχετίζονται με τις παραπάνω καταχρήσεις, τους τοκογύφους, τους δικηγόρους, τις τράπεζες κλπ υποστηρίζεις ότι ο άνθρωπος αυτός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΟΛΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;;; ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΗ KUTCHUNIE;;;
Αν είναι έτσι, γιατί δεν προτείνεις ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να επιλέγεις "ποιός ζει και ποιός πεθάινει" και να σου δώσουμε και ένα όπλο να μας ξαποστέλνεις το συντομότερο.
Σου έχω και τον αντίλογο ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ. Αν όλοι αυτοί οι οποίοι αυτοκτονούν είχαν πρόσβαση σε αξιόπιστες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, θα υπήρχαν και μερικές ψυχές παραπάνω γύρω μας ΚΑΙ δεν θα έτρεφαν τους προαναφερθέντες κηφήνες [υποθέτω την αποθεραπεία τους]. Ξέρεις τι οικονομία θα έκανε η Ελλάδα σε χρήματα τα οποία φεύγουν έξω για τους παρακάτω λόγους;
Προιόντων καπνού
Οινοπνευματος
Νόμιμων / παράνομων ναρκωτικών
Φαρμάκων
Υπηρεσιών ψυχικής υγείας (λέμε τώρα)
Ξένα κυκλώματα πορνείας
Υπηρεσίες υγείας ξένων συμφερόντων
Τράπεζες ξένων συμφερόντων
Ξέρεις τι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνει σε ότι αφορά τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα αφού μακροπρόθεσμα δεν θα χρειαστεί να καπνίζουν;
Ξέρεις τι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνει σε υπερτασικά αφού ο κόσμος δεν θα έχει άγχη;
Ξέρεις τι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνει σε φάρμακα για το συκώτι και νεφρά αφού ο κόσμος θα σταματήσει να χρησιμοποιεί αλκοόλ και ναρκωτικά;
Διαβητολόγοι... ορθοπεδικοί... επαγγελματίες ψυχικής υγείας... μαστροποί... τράπεζες... δικηγόροι... Ξέρεις πόσος κόσμος θα χάσει εισόδημα το οποίο εξαρτάται από την περιοδική αποτόνωση του ψυχικά ασθενή;;;
Να συγκρίνουμε και τα ποσοστά καρκινοπαθών με τα ποσοστά ανθρώπων με ψυχικές νόσους; Α το ξέχασα. Δεν υπάρχουν ποσοστά ανθρώπων με ψυχικές νόσους. Ίσως να υπάρχουν "πλήθος εισαγωγών σε ψυχιατρικά τμήματα κατ' έτος". Όμως - όπως παραδέχεται και η cube - "όλοι έχουμε κάτι". Με άλλα λόγια μπορώ να πω χωρίς απόδειξη, ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού (εκτιμώ από 50~100%) πάσχει από ψυχικές νόσους. Και θα το συγκρίνουμε αυτό "με τι"; Το 2~3% του πληθυσμού οι οποίο είναι καρκινοπαθείς; Τα σκέφτεσαι αυτά τα οποία λες;
Αλλά εσύ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ.
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ.
ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΙΡΑ - ΜΗ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ.
ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!
Για το άλλο που λέει η κουτσούνι, με τον αποπροσανατολισμό, λέει να το λες...εσύ έλεγες στον θεραπευτή σου αν κάτι δεν σ΄άρεσε γενικά ?
Εσύ τελικά λες ότι το κράτος σε θέλει ασθενή? Και γιατί λες για οικονομία τότε? Κοροίδο είναι το κράτος?
Και ρώτησα καλύτερα δεν είναι μόνο δημόσια όλα αντί να ελέγχεις ιδιώτες?
Cube,αντέχεις το αστέρι μας?
Ηρωίδα είσαι!
Αποπροσανατολισμό εννοείς ή διάσπαση συγκέντρωσης / προσοχής;
Το κράτος [ουσιαστικά οι βιομηχανίες] μας θέλουν όλους ψυχικά ασθενείς ώστε να περνάμε την μέρα μας ανάβοντας π.χ. τα τσιγάρα τους μέχρι να πεθάνουμε από καρκίνο του πνεύμονα. Σαν τα πρεζόνια που όλη μέρα ψάχνουν τη δόση τους. Την "οικονομία" την έθιξε το kutchunie λέγοντας:
Θυμήθηκε να κάνει οικονομία το kutchunie μου... με τους ψυχικά ασθενείς φυσικά. Κάτι πολιτικοί, υπάλληλοι βουλής, δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι σε υψηλά αμοιβόμενες θέσεις δεν πρέπει να τις αγγίξουμε. Να μη τις σκεφτόμαστε καν.
Θα έπρεπε η ψυχοθεραπεία να είναι δημόσιο αγαθό και ο ψυχοθεραπεύτής θα έπρεπε να πληρώνεται από το κράτος ώστε να μην έχει οικονομικό συμφέρον από τον θεραπευόμενο. Μέχρι να γίνει αυτό θα υπάρχουν υποθέτω και δημόσιες και ιδιωτικές παροχές ψυχοθεραπείας και πρέπει και οι δύο να ελέγχονται από το υπουργείο υγείας.
Η κουτσούνι είπε ότι ο αποπροσανατολισμός γίνεται και για άλλους λόγους ....για λόγους θεραπείας ας πούμε.......ότι δεν είναι πάντα τα συμφέροντα.....και είναι πιο χρήσιμο να λέγεται αυτό παρά πως θα έπρεπε να είναι το ένα και τό άλλο ....λέω τώρα εγώ..........
Και για την οικονομία το λέει από την άποψη ότι υπάρχουν ακόμα άλλες προτεραιότητες, για αυτούς που πεθαίνουν ας πούμε....δηλαδή να κόψουν πχ από δημόσιους υπαλλήλους και να τα δώσουν για να έχουν τα νοσοκομεία γιατρούς κλπ και μετά η ψυχοθεραπεία.....
Α τα διαχωρίζεις.....και που θα ξέρεις εσύ ως θεραπευόμενος ότι δεν είναι διάσπαση προσοχής και όχι αποπροσανατολισμός? κατόπιν εορτής φαντάζομαι............
Cube; Kutchunie; Το κλείσαμε το 5.;
Εσύ γιατί δεν προχωράς?
Γιατί έχουμε ανοίξει το 5. και - υποτίθεται - ότι ακόμα ψάχνετε για στατιστικές που να αποδεικνύουν ότι η χρονική εξέλιξη της αποτελεσματικότητας της ψυχοθεραπείας και των ψυχοφαρμάκων στην Ελλάδα παρακολουθείται από κάποιον από τους Υπουργείο Υγείας, ΕΛΣΤΑΤ, ΣΕΨ, ΠΨΣ που είναι και οι αρμόδιοι φορείς [κυρίως οι δύο πρώτοι και λιγότερο ο ΣΕΨ / ΠΨΣ] προκειμένου να κλείσουμε και το 7.
Έχεις κάτι να προσθέσεις στο 5. cube ή να το κλείσουμε και να δεχθείς ότι ο ΣΕΥΥΠ κάνει τον μ****α σχετικά με τον ουσιαστικό έλεγχο καταγγελιών που αφορούν την ψυχική υγεία;
Kutchunie η ίδια ερώτηση ισχύει και για σένα.
Μεχρι να κάτσεις να διαβάσεις ένα από αυτά τα βιβλία που σου έστειλα για να υπάρχει κοινό γνωστικό υπόβαθρο, δεν θα απαντήσω σε τίποτα. Δεν θέλω να χάνω τα λόγια μου για να σε ενημερώνω για πράγματα που αν υπήρχε ελάχιστος αυτοσεβασμός θα εψαχνες να βρεις μόνος και από πάνω να μεταφράζεις όπως θέλεις τα όσα λέω και μάλιστα χυδαία.
Να σου πω θα δώσουμε και διαγώνισμα? Να διαβάσω αν είναι..............
Δεν ξέρω μ87, για να το λες έτσι θα ναι...
Μην με αναφέρεις γιατί βλακείες θα γράφω, αν έχω να σχολιάσω κάτι θα σχολιάσω...
Ε αμα είναι να χαμε να λέγαμε ότι κατεβαίνει στον καθένα βρε κιουμπ, τότε να το αλλαξουμε το θέμα κ να γίνει της τρελής το πανηγύρι. Να λέμε τουλάχιστον τα πράγματα όπως έχουν. Μεχρι χθες από άγνοια αφόριζε και έλεγε ότι οι ψυχολογοι δεν δέχονται την ψυχή χωρίς να ανοιξει ένα βιβλίο να μάθει τι ακριβώς εννοεί η φράση την οποία επικολούσε αβέρτα. Οι απόψεις κάπου πρέπει να στηρίζονται, να υπάρχει αλήθεια σε αυτές. Είναι δυνατόν να λέει ο καθένας ότι του κατέβει χωρίς να έχει ψάξει αν ότι λέει στέκει;;; αγώνα κάνουμε να κρατήσουμε επαφή με την πραγματικότητα, δε θα μας τρελάνει κανένας Μ87 που δε βαριέται να γράφει σεντόνια αλλά βαριέται να ενημερώνεται. Αν εσύ μπορείς να το ανεχτείς, δικό σου θέμα.
Μετά από 10 χρόνια πληρωμένης θεραπείας, δεν είναι ειρωνία να ενημερωθεί για το τι εγινε λάθος κ να μάθει από το λάθος αυτό, ειρωνία είναι να φοβαται ή να βαριέται να μάθει την αλήθεια κάποιος και να βρίσκει παρηγοριά στην κλάψα.
Να κάθεται να μου λέει ότι θέλω να κρίνω εγω ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει επειδή είπα πως άμεσα δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει δημόσια η ψυχοθεραπεία;; Ντροπή!
Ρε κουτσούνι αυτά τα βιβλία είναι μεγάλα ? Αν είναι βιβλία πανεπιστημίου τώρα , 1000 σελίδες, είναι εύκολο να τα διαβάσεις? .....ο μ87 είπε ότι είναι η μία όψη αυτή και για αυτό δεν τα διαβάζει....και τέλος πάντων βρείτε τα μεταξύ σας κουράστηκα να μεταφράζω........πάντως για αυτό συζητάνε οι άνθρωποι, αν όλοι τα ήξεραν όλα, δεν θα είχε και νόημα, θα είχαν όλοι τις ίδιες απόψεις.........Εσύ δεν μπορείς με λίγα λόγια να πεις κάτι για τα βιβλία?
Cube,Kutchunie,ηρωίδες είστε!!!
Τι μία όψη βρε κιουμπ και 2 όψεις. Είναι οι βασικές αρχές τις ψυχανάλυσης. Μπορεί να σου πουν τι ακριβώς κάνει η ψυχαναλυση, τι μπορεί να σου προσφέρει, γιατί γινοντι οι παύσεις που αποπροσανατόλιζαν τον Μ87, πότε έιναι αποπροσανατολιστικές. Εκεί μέσα είναι οι κανονες του παιχνιδιού που λέγεται ψυχανάλυση. Λέει πολλά πράγματα ο Μ87 που του έγιναν λάθος, όντως πιστεύω πως εξαπατήθηκε, αλλά αν δεν γνωρίζεις τους κανόνες του παιχνιδιού, τι να ισχυριστείς και που να το βασίσεις;; και μονο που υπάρχει φορτισει επειδή εξαπατήθηκε, γινεται αφοριστικός.
Να σου στείλω ένα λίνκ με ένα βιβλίο πολύ καλογραμμένο για να καταλάβεις περι τινος προκειτε. Μην βαριέστε να διαβάζεται. Εγώ τι να σου πω βρε κιουμπ, εσύ πρέπει να κάτσεις να ασχοληθείς και να καταλάβεις με το μυαλό της κιουμπ ποιο είναι το σωστο και το λάθος. Δεν ξέρω πως και βρίσκεσαι εδώ μέσα, δηλαδή αν έχεις κάποιο πρόβλημα, εγώ παντως εχω κατάθλιψη και σε διαβεβαιω πως δεν είμαι πιο έξυπνη που κάθομαι και διαβάζω στην προσπάθεια μου να καταλαβω τι εφταιξε και πηγαν τα πράγματα λάθος με μένα και να τα διορθώνω καθημερινά. Για να αποκτήσω επαφή με την πραγματικότητα και να μην την χάνω, πρέπει να ξέρω πως λειτουργεί η πραγματικότητα, και να μην στηρίζομαι στο πως νομίζω πως λειτουργεί.
Αν θελεις μπορώ να σου στείλω ένα βιβλίο σε pdf αν δε καταφέρεις να το κατεβάσεις
http://www.slideshare.net/tvavouras/...kagrammata2000
Νικ το θέμα είναι πως δεν είναι μόνο ο Μ εδώ μέσα. Εγώ θεωρώ πως η αλήθεια πρέπει να αποκαθίσταται, άσχετα αν ο καθένας επιλέγει να κωφεύει. Δεν με νοιάζει αν ο Μ θα επιλέξει να συνεχίσει με φόβο ή να δει την αλήθεια, είναι καθαρά προσωπική του επιλογή. Αλλά δε μπορεί να εκφέρουμε απόψεις επειδή έτσι την είδαμε. Όλοι κάπως την είδαμε σε κάποια στιγμή της ζωής μας για να γράφουμε εδώ. Οφείλουμε να προσπαθούμε να αποκτούμε σχέση με την αλήθεια ή να το βουλώνουμε αν θεωρούμε πως η αρρωστημένη πραγματικότητά μας είναι η αλήθεια και αυτό δεν είναι καθόλου φασιστικό.
Εξηγησε μας εσύ kutchunie - με δικά σου λόγια - τι εννοεί ως "ψυχή" η ψυχολογία.
Επιπλέον, και μόνο το ότι αναγνωρίζεις την εξαπάτηση δικαιώνει την προσπάθεια μου ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΡΑΦΕΙ οποιοδήποτε βιβλίο.
Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για μένα και ειδικά με αυτά τα οποία περιγράφω στο ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D) αλλά αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, εξήγησε μας πως λειτουργεί ο αποπροσανατολισμός.
ευχαριστώ για το λινκ...
ρε κουτσούνι και εγώ έχω διαβάσει βιβλία αυτοβοήθειας τύπου βρείτε την χαρά μέσα σας, άχρηστα ήταν σχεδόν όλα, αλλά τι θα κάτσω να διαβάζω βιβλία ψυχολογίας ? Και ο κάθε θεραπευόμενος δηλαδή θα κατσει να διαβάσει πανεπιστημιακά βιβλία? Μα είναι και να σε ενδιαφέρει το αντικείμενο, αλλιώς δεν διαβάζεις......και ένας πρωτάρης που δεν έχει σχέση με ψυχολόγους κλπ θα κάτσει να διαβάσει? εντάξει εδώ φόρουμ ψυχολογίας είναι , οι περισσότεροι είναι σχετικοί αλλά ο κάθε άσχετος, αρχάριος που πάει σε ένα ψυχολόγο ψυχίατρο για πρώτη φορά έχει άγνοια...........άρα μπορεί να είναι και θύμα..........
Εγώ προς το παρόν σε δύο μήνες πρέπει να βγάλω 6 βιβλία τεράστια αν διαβάσω τώρα και το δικό σου δεν με βλέπω καλά......
Συμφωνώ ότι η αυτοβοήθεια είναι μια βλακεία και μισή μη σου πω εγκλημα. Αντί να ξεριζώνεις αιτίες που σου δημιουργουν θλιψη να τις κουκουλώνεις και να τις απωθείς.
Όταν πήγα στον θεραπευτή μου για πρώτη φορά cube μου ξεκαθάρισε πως μπορεί να με βοηθήσει, να με προσανατολίσει στο να ξεπεράσω το πρόβλημά μου, αλλά μου λέει δεν θα σε κάνω εγω καλά μόνη σου θα γίνεις. Αυτός μου έδινε να διαβάζω κατά καιρούς και με παρακινούσε. Αν έχεις πρόβλημα και βασανίζεσαι, όλα τα κάνεις προκειμένου να γίνεις καλά, αρκεί να θές.
Και ναι, αυτος που πάει πρωτη φορά μπορεί να είναι θύμα αλλά 10 χρόνια θύμα???????? Γι αυτό λέω να ενημερωνόμαστε για να μην ειμαστε τα ευκολάκια του κάθε ενός. Πιστεύεις πως το κράτος μπορεί να σε προστατεύσει;; εγω όχι! έχω άπειρα παραδείγματα γι αυτό που λέω. θα κάτσω λοιπόν να περιμένω το ανυπαρκτο κράτος να με προστατεύσει;; Όχι! θα διαφυλάξω τον εαυτό μου με κάθε μεσω και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να διαβάσω. Εχω χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, τι θα κάνω; θα προσπαθήσω να την ανακτήσω. ΑΠλά πράγματα.
Εσύ θες να αποδώσεις το σύνολο της ευθύνης σε εμένα λόγω χρονικής διάρκειας της απάτης [ότι τράβηξε δέκα χρόνια]. Όπως είπα όμως και στην μαρκέλα πουθενά δεν υπάρχει όριο, ούτε στην αντίληψη, ούτε στη χαζομάρα και στο να εξαπατηθείς. Για ανθρωπους οι οποίοι έχουν τη μισή αντίληψη από εμένα, θα αναπροσαρμόσεις το όποιο φανταστικό και αυθαίρετο χρονικό όριο το οποίο τους θέτεις προκειμένου να αντιληφθούν την απάτη; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. Απο πότε θεσπίστηκαν κριτήρια ελάχιστης αντίληψης, κριτικής ικανότητας, συγκρατημένης καχυποψίας, ουδετερότητας προκειμένου να μπορείς να θέτεις τέτοια χρονικά όρια; Από πότε "όλα τα δάχτυλα γίνανε τα ίδια" για σένα;
Επιπλεόν δε, δεν αναφέρεσαι στις μ****ιες των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών / ψυχιάτρων παρότι αναγνωρίζεις την ύπαρξη αυτών. Αλλά ως εκεί. Μια επιφανειακή αναγνώριση και τίποτα παραπάνω. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος [μεταξύ άλλων] για τον οποίο σε αποκαλώ "μέρος του προβλήματος". Αναγνωρίζεις το πρόβλημα... και δεν κάνεις τίποτα... ούτε καν το καταδικάζεις. Το διαιωνίζεις για δικούς σου λόγους - κατ' εμέ λόγω συμφερόντων.
Είτε σου αρέσει, είτε όχι, ακόμα και αν θεωρείς ότι τα όσα λέω είναι λάθος [προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και πολύ να σου πω την αλήθεια] θα τα θίξω αυτά τα ζητήματα και θα βγάλω συμπεράσματα. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις και υποκρισία απέναντι σε κάτι εμφανώς ΛΑΘΟΣ το οποίο εξαπατά και εκμεταλλεύεται ανθρώπους σε ανάγκη.
Πες καλύτερα ότι δεν έχεις επιχειρήματα να υπερασπιστείς τις θέσεις σου και ότι καταλήγεις να λές πράγματα για τα οποία σε έχω κατακρίνει. Και όχι μια φορά. Η πλέον πρόσφατη φορά - χωρίς να είναι η τελευταία, είναι στη σελίδα 26 κάτω, κάτω στο σχόλιο #390.
Να κάτσω να διαβάσω το βιβλίο σου. Όχι, κάτσε εσύ να διαβάσεις το δικό μου. Αν δεν μπορείς να σταθείς στη συζήτηση επειδή δεν έχεις επιχειρήματα δεν πειράζει. Θα συνεχίσω την κουβέντα με την cube.
Μην ασχολείσαι με μένα σε παρακαλώ, κοίτα τον εγωισμό σου και εδώ και στο άλλο θέμα και θα μάθεις πολλά πράγματα ..........εγώ προσωπικά παύω να ασχολούμαι, τελευταίο μήνυμα ήταν αυτό ........και μη μου πεις γουστάρω τον εγωισμό , ε ναι, τους άλλους θα πληγώνεις μια ζωή , εσύ θα επιβιώσεις μια χαρά.....αυτά είχα να πω ..........
Λάθος κάνεις. Δεν σου αποδίδω καμία ευθύνη για το σύνολο της αθλιότητας που βιώνουμε. Να σε βοηθήσω προσπαθώ, αλλά δεν θέλεις να ακούσεις. Δεν πιστεύω ότι νοιάζεται κανεις για εμένα, κανένα κράτος και καμία κυβέρνηση και καμία κοινωνία. Εχω κακοποιηθεί από τα 7 μου χρόνια από τον ίδιο τον πατέρα μου Μ87. Ούτε η μάνα μου δεν ενδιαφέρθηκε. Μονη μου εγινα καλά, με την βοήθεια επαγγελματία, αλλά εγω εκανα αγώνα, εκεινος εκανε την δουλεια του απλώς. Κανένα κράτος δε θα σε βοηθήσει ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια για όσους νοσουν.
Παρε την ευθυνη στα χέρια σου και δουλεψε σκληρά για να βγεις νικητής από την ψυχική νόσο και αν΄είχες ασχοληθεί με το να ορίσεις βάση βιβλιογραφίας το τι πηγε λάθος με την ψυχοθεραπεία σου, νομικά και με όλα τα μέσα, θα είχες προσφέρει το εργο που φαντάζεσαι πως προσφέρεις. Το μεσημέρι σου απάντησα πως αυτό που εγραφες πως δεν υπάρχει ψυχή, αφορά το ότι παλαιότερα οι επιστιμονες της ιατρικής πιστευαν πως υπάρχει όργανο όπως η καρδια ας πουμε που είναι η ψυχη μας. Δεν υπάρχει όμως ανατομικά ψυχη στο σωμα του ανθρώπου. καρδια εντερα συκώτια ναι, ΄΄οργανο που να ονομάζεται ψυχη δεν υπάρχει. Όσο αγνη και να είναι η πρόθεση, καταντά βλαβερή λόγω χάσιμου. Δεν εχω άλλο τρόπο να στο πω.
Σου έχω πει την άποψή μου. Προληψη. Όλα τα υπόλοιπα που λες ήταν να χαμε να λέγαμε γιατί πολύ απλά είναι η δική σου οπτική στα πράγματα χωρίς καμία βάση στην πραγματικότητα. Σα να πηγαίνω εγω που έχω μαύρα μεσάνυχτα από ποδοσφαιρο και να το παιζω διαιτητης, γινεται;; όχι!
Εσύ έχεις την - κατ' εμέ αντιφατική - προσέγγιση την οποία έχεις. Αφ' ενός αναγνωρίζεις τα κακώς κέιμενα ... αλλά δεν τα καταδικάζεις, ούτε και μπαίνεις στον κόπο να τα πεξεργαστείς, εκθέσεις, καταδικάσεις. Αφ' ετέρου, λες: "ότι κάνω μόνη μου" ενώ προηγουμένως έχεις ήδη πει ότι "με τη βοήθεια επαγγελματία έγινα καλά" το οποίο δεν στέκει λογικά. ΜΟΝΟ αντιφάσεις διακρίνω στα όσα λες. Τίποτα παραπάνω. Και είτε το παραδεχτείς, είτε όχι, στη συγκεκριμένη συζήτηση μαζί μου έχεις οδηγηθεί σε αυτές όπως και σε θέσεις ακατανόμαστες. Δεν σου έχω χαριστεί. Στις προηγούμενες σελίδες υπάρχουν όλες αυτές καταγεγραμμένες.
Η ατομική ευθύνη είναι ένα μόνο σκέλος οφειλόμενων. Υπάρχει και η συλλογική ευθύνη. Ενδεχομένως συμφέρει πολύ κόσμο να κάτσω να ασχοληθώ ΜΟΝΟ με έναν θεραπευτή. Εγώ όμως προτιμώ να ασχοληθώ με όλους ταυτόχρονα. Δεν θα σκοτώσω μια-μια τις σφήκες. Θα ξηλώσω τη φωλιά. Εσύ αν θες, εφάρμοσε τη δική σου προσέγγιση. Στο τέλος ένας από τους δυό μας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.
Και οι αλχημιστές πίστευαν ότι θα δούν την ψυχή καποια στιγμή να εγκαταλείπει το σώμα. Αίντε και χωνέψαμε ότι οι γιατροί του 1800 μέσα-τέλη κατέληξαν ότι "ο άνθρωπος δεν έχει ψυχή" και ότι με αυτό εννοούν ότι δεν έχει "όργανο το οποίο να ονομάζεται ψυχή". Που διαφωνείς όταν λέω ότι η ψυχολογία / ψυχοθεραπεία / ψυχιατρική ορίζει αυθαίρετα την ανθρώπινη ψυχή ως:
"ΨΥΧΗ" = ΙΔΕΕΣ + ΣΚΕΨΕΙΣ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ ;
'Ετσι δεν την ορίζουν οι προαναφερθείσες θρησκείες; Απάντησε μου σε παρακαλώ για να συνεχίσω τον συλλογισμό μου.
Γίνεται! Γίνεται!... Δηλαδή ότι λες εσύ δεν θα γίνεται ή θα γίνεται;. Να παίξουμε την κολοκυθιά. Εγώ λέω ότι γίνεται. Και εν πάσει περιπτώσει, αφού δεν ασχολείται κανένας άλλος, θα ασχοληθώ εγώ.