Originally posted by NADINE
Quote:
Originally posted by NikosD.
Εχω και γω προβληματιστεί πολύ με τα διάφορα θέματα που κυκλοφορούν εδώ μέσα και που είναι τόσο αντίθετα με την φιλοσοφία αυτού του φόρουμ.
Δεν ξέρω τι αλλο θα μπορουσαμε, διαχείριση και μέλη να κάνουμε ώστε να ευαισθητοποιησουμε περισσότερο τους επισκέπτες και τα μέλη.
Καθε ιδέα, καλοδεχούμενη.
Καλημέρα Νίκο!Καλημέρα lessing και λοιπά μέλη!
Κι εγώ είμαι πολύ προβληματισμένη,ενίοτε αγανακτισμένη,άλλοτε απογοητευμένη...
Και μ'εσένα έχω κατά καιρούς θυμώσει,Νίκο,με την απουσία σου...Οκ,αντιλαμβάνομαι πως δε θα έχεις ιδιαίτερο χρόνο
στη διάθεση σου,έχεις τη δουλειά σου,την προσωπική σου ζωή,το άλλο το φόρουμ,που φαντάζομαι,είναι πιο απαιτητικό...
Όμως εδώ είμαστε ξέφραγο αμπέλι.Θα μου πεις χρειαζόμαστε χωροφύλακα;Μακάρι να μη χρειαζόμασταν,
αλλά να που κάτι,κάποιος,κάπως πρέπει να συντονίζει την κατάσταση εδώ μέσα.Αν όχι εσύ,κάποιοι άλλοι...
Δε λέω πως δε σε νοιάζει...Απλά σκέφτομαι τα όνειρα σου πριν χρόνια όταν το πρωτοάνοιξες
κι αναρρωτιέμαι αν η εικόνα,που κάποτε είχες οραματιστεί,έχει καμία σχέση με αυτό,που εξελίχθηκε το φόρουμ.
Σκέφτηκα κι εγώ κατά καιρούς να ανοίξω τόπικ για το θέμα αυτό,αλλά παρόμοιες απόπειρες μου
στο παρελθόν κατέληξαν σε δυσάρεστες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα μέλη(κάποια αισθάνθηκαν πως δέχονται επίθεση,
επειδή υπήρξε αρνητική αναφορά σε τόπικς,που συνηθίζουν να γράφουν)και με απέτρεψα.
ʼλλη φορά σκέφτηκα πιο δεικτικούς τρόπους.Να γεμίσω το φόρουμ απαράδεκτα τόπικς,τύπου ωριαίο ζύγισμα,
τι έφαγα το πρωί,τι το μεσημέρι,τι το βράδυ,τι το ενδιάμεσο,αλλά φοβήθηκα μήπως γράψουν κάποιοι και το πάρουν σοβαρά...
Βλέπω πόσο ψηλά είναι σε θεάσεις κι απαντήσεις κάποια τόπικς,βλέπω απαράδεκτες δίαιτες να προτείνονται,
βλέπω την εμμονή γύρω από το ζύγισμα και την τροφή με παροπίδες,λες και δεν πηγάζει από κακώς κείμενα μέσα μας...
Ελάχιστα άτομα κατευθύνουν την κουβέντα σε μια πιο βοηθητική κατεύθυνση,ανοίγουν πιο ουσιώδη τόπικς,δεν ξέρω...
Με στεναχωρεί πολύ αυτό,που συμβαίνει.Πονά η ψυχή μου για οσα άτομα θα μπουν και θα βρει πάτημα και τροφή η διαταραχή τους.
Φοβάμαι συνεργεί αρνητικά το φόρουμ...πως ψάχνοντας απλά μια δίαιτα μπορεί κάποιος να χωθεί πιο βαθειά στην εμμονή
ή απενοχοποιείται από την σύμπραξη κι άλλων,παρασύρεται,το αφήνει να εκτυλίσσεται ανενόχλητα...
Ειλικρινά απορώ πραγματικά αν κάποιος έχει βοηθηθεί ουσιαστικά από το φόρουμ(και τέτοιο τόπικ ήθελα ν'ανοίξω).
Δε μιλώ αν γνώρισε κάποια αξιόλογα άτομα κι ανέπτυξε φιλίες,αλλά αν αναφορικά με το πρόβλημα του όντως βοηθήθηκε!
(οι βαριατρικά χειρουργημένοι στο κομμάτι της επέμβασης τους έχουν κάτι να προσκομίσουν,οκ,το βλέπω αυτό)
Το έχω συζητήσει πολλές φορές το θέμα με πολλά μέλη,έχω σκεφτεί να φύγω κι εγώ,γιατί άλλο δε μπορώ να βλέπω τι γίνεται...
Αλλά πάλι δεν ησυχάζω...Δεν ξέρω...Αναρρωτιέμαι πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα αυτοβοήθειας εδώ μέσα...
Πάντως δε νομίζω πως είναι καλό να υπάρχουν τόπικς τύπου "καθημερινό ζύγισμα",χωρίς φυσικά να μέμφομαι τα μέλη,
που τα άνοιξαν και γεμίζουν τις σελίδες τους.Δεν ξέρω πώς λειτουργούν άλλα φόρουμς ούτε τι είναι δεοντολογικό.
Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να κινούμαστε κυρίως στο φόρουμ της ψυχολογίας και στα διάφορα.
Με την έννοια να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε τι ακριβώς μας συμβαίνει και γιατί(ψυχολογία)
και να στρέψουμε το ενδιαφέρον και τη σκέψη μας σε άλλους τομείς πέραν της τροφής(διάφορα).
Δε λέω να μη μιλήσει ο κάποιος για το πρόβλημα,που αντιμετωπίζει,δε λέω να μην ενημερωθεί για επεμβάσεις
από μέλη,που χειρουργήθηκαν και μοιράζονται την εμπειρία τους,δε λέω να μην υπάρχουν και τα άλλα φόρουμς,
αλλά να εστιάζουμε σε πιο βοηθητικούς για την απεμπλοκή μας δρόμους και προβληματισμούς και όχι να φωτίζουμε τον πάτο!
Εγώ πάντως έχω κουραστεί κι απογοητευτεί...Και δυστυχώς στα τρία χρόνια,που συμμετέχω ενεργά,έχω δει άτομα
με αξιόλογη γραφή και σκέψη να εξαφανίζονται(χωρίς βέβαια να απορώ ή να τους κατηγορώ).
Μπράβο,lessing,που ανακίνησες το θέμα!Πραγματικά ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση και μάλιστα σύντομα!