οχι το αντιθετο, απλα το βλεπω σαν ενα διαλειμμα στο φαγητο.
μολις περασει κανω κανονικα το οποιο διαιτολογιο ακολουθω...
Printable View
οχι το αντιθετο, απλα το βλεπω σαν ενα διαλειμμα στο φαγητο.
μολις περασει κανω κανονικα το οποιο διαιτολογιο ακολουθω...
α οκ!! άμα αντέχεις τόσες ώρες χωρίς φαϊ... εγώ δε νομίζω να αντέχω γι'αυτό μου φένεται λίγο ακατόρθωτο!! και όσες φορές έτυχε να προσπεράσω γεύμα μετά έτρωγα σαν λύκος!!
μα δεν χανω γευματα,
απλα τρωω ολα τα γευματα μου μεσα σε καποιες ωρες κ μετα δεν συνεχιζω να τρωω.
ετσι ξεπερνω κ τα βουλιμικα.
επισης ειναι προγραμμα που για να το ακολουθησεις πρεπει να τρεφεσαι σωστα πριν σταματησεις να τρως,
δεν λες απλα δεν τρωω τιποτε για 15 ωρες ενω εχεις φαει μονο ενα παγωτο.
εν ολιγοις για να την κανεις σωστα πρεπει να εχεις ηδη πριν φαει σωστα,
αρα φτιαχνεις κ την διατροφη σου μεσα στις ωρες που τρως.
αποψε ηθελα να φαω γαριδακια αλλα ειπα οχι αφου ηθελα να κανω νηστεια, προτιμησα πρωτεινη που θα με κρατησει χορτατη.
καλησπερα! λεω να το δοκιμασω και εγω, τι εχω να χασω. ασε που εμενα μαλλον το βραδυνο με χαλαει, προσεχω ολη μερα και το βραδυ λυσαω στην πεινα.:saint:
μια απο τα ιδια, τα βραδυα ηταν παντα το προβλημα, προσεχα δε προσεχα την ημερα.
διαβασε το πρωτο πρωτο μηνυμα σαυτο το τοπικ,
απο την forty
εχει το βιβλιο της ΙΦ κ τους κανονες.
οτι δεν καταλαβεις εδω ειμαστε,
χμ οκ μονη μεχουν αφησει οι κυριες,
αδυνατισαν κ μας ξεχνανε που κ που αλλα οκ τις συγχωρω :P
Quote:
Originally posted by forty
Το ξεκινησα χθες με πολυ καλα αποτελεσματα που ελπιζω να συνεχιστουν!δεν εχω πεινασει καθολου και πηρα ολη την ημερα 1200 θερμιδες.
Το IF (διαλλειματικη νηστεια) δεν ειναι καποια διαιτα αλλα ενας τροπος να βαλουμε σε ενα χρονικο πλαισιο τα γευματα μας.
υπαρχουν διαφορα μοντελα IF ....19 ωρες νηστεια + 5 ωρες γευματα ....16 ωρες νηστεια + 8 ωρες γευματα....15 ωρες νηστεια + 9 ωρες γευματα.
Εγω ξεκινησα αυτο που κανεις νηστεια 16 ωρες.Αρχισα το πρωι στις 11 το πρωτο γευμα και το τελευταιο στις 7 το απογευμα.Σιγα σιγα θελω να το αλλαξω σε 12-8 και αν τα καταφερω 1-8
Το διαβασα στο ιντερνετ και θυμηθηκα οτι ολα τα χρονια ετρωγα ετσι μεχρι που εκοψα το τσιγαρο και ανακαλυψα το πρωινο γευμα.Απο τοτε δυσκολευομαι να κρατησω την ορεξη μου γιατι μολις ξεκινησω το πρωτο γευμα,αισθανομαι οτι πειναω συνεχεια
την εχει κανεις δοκιμασει αυτη τη μεθοδο?
εδω ενα e-book http://www.fast-5.com/Fast-5-ebook100.pdf για το fast-5 που ειναι 19 ωρες νηστεια και 5 ωρες τα γευματα
απο οτι καταλαβα οσες περισσοτερες ωρες αντεξεις με υγρα, τοσο το καλυτερο. και στο διαλειμμα σου τρως σωστα. σωστα?
οι ωρες δεν ειναι τυχαιες,
ή κανεις αυτα που λεει ή οχι.
διαλεγεις πχ για 15 ωρες να μη φας τιποτε
πχ 8 το βραδυ με 11 το πρωι.
μετα τρεφεσαι σωστα, αν δε σου χωρανε ολα τα γευματα παραλειπεις καποιο μικρο, δε θα στουμπωθεις για να βγαλεις το διαιτολογιο σου.
ομως οπωσδηποτε θα παρεις καλο τελευταιο γευμα αν θες να ξανακανεις νηστεια.
οσο για τα ειδη νηστειας τα εβαλα αποπανω στο μηνυμα της φορτυ. το ειδες?
τα υγρα πρεπει να ειναι μη θερμιδογονα, οχι χυμους κτλ.
κ απαγορευεται να φας οτιδηποτε με θερμιδες,
το νοημα ειναι πληρης αποχη απο οτιδηποτε θερμιδογονο ωστε να κινητοποιηθουν αλλοι μηχανισμοι.
ψαχνω λινκ να σου δωσω να διαβασεις σε αλλο σαιτ γιατι αυτο που εχει η φορτυ δεν λειτουργει πια.
σε ευχαριστω πολυ! νομιζω οτι θα το κανω, απο αυριο κιολας!:yes:
νασαι καλα, τιποτα, εμενα με εσωσε κυριολεκτικα,
κ μετα τον γαμο μου οταν επανηλθα σε διατροφικο χαος κ βραδυνες λιγουρες λογω συγκατοικησης με ενα "παμφαγο"
καταλαβα οτι παλι η βραδυνη νηστεια θα με σωσει.
ασε που μπορεις να επιλεξεις να τρως βραδυ εσυ,
γιαυτο σου λεω διαβασε προσεκτικα κ σκεψου πρωτα τι θα σου ταιριαζε.
μετα δοκιμαζεις προσαρμοζεις κ κρινεις.
αν ομως τρως σωστα μεσα στις προβλεπομενες ωρες (απο ολες τις ομαδες τροφιμων κ ειδικα χορταστικο με ποιοτικες τροφες τελευταιο γευμα)
αλλα μετα πεφτεις με τα μουτρα στο πρωτο γευμα,
τοτε να διακοψεις με τη μια!
βεβαια τις πρωτες μερες καποιοι λενε οτι ειναι περιεργ αμεχρι να προσαρμοστεις,
εγω δεν βιωσα τιποτε τετοιο,
απευθειας λειτουργησε κ εχασα πολλαπλασια κιλα απο οσα υποσχοταν οδιαιτολογος τοτε...
α εδω να σημειωθει οτι τα παιδια ειναι μποντιμπιλντερ κ καταναλωνουν περισσοτερες θερμιδες ωστε να βαλουν ογκο,Quote:
οποτε διαβασε μονο τα πρωτα ποστ,
τα αλλα εχουν σχεση με BB.
αν θες επειδη θα τα ξαναδιαβασω τωρα σου βαζω τα βασικα σημεια εδω...
θα το κανω! λαιτ αναψυκτικα αραγε μπορω να πινω στο διαστημα της νηστειας?
:question:
ολοι εχουν παει για υπνο μαλλον...
εγω δεν καταναλωνω τιποτε εκτος απο νερο το καλοκαιρι
κ τον χειμωνα τσαι ή χαμομηλο, γενικα αψεφηματα
τι να σου κανει το αναψυκτικο που ιεναι τιγκα στην ψευτικη ζαχαρη, εστω κ θερμιδες να μην εχει θα σου φερει πεινα λογικα.
δεν εχω διαβασει κατι αντιστοιχο,
θα μας πει η forty αμα ξαναμπει
δες εδω
Intermittent Fasting - Mια ʼλλη Προσέγγιση.
Ήθελα καιρό να γράψω κάτι γι'αυτό το θέμα καθώς και για τις υπάρχουσες αντιλήψεις που μπορεί να έχουμε όλοι πάνω στο θέμα της διατροφής και κυρίως του χρονισμού των γευμάτων.
Όλοι μας ξέρουμε και έχουμε διαβάσει ότι ο καλύτερος τρόπος-αν όχι ο μοναδικός- για να τρεφόμαστε είναι μικρά γεύματα ανα τακτά χρονικά διαστήματα(2,5-3ώρες)είτε θέλουμε να αποκτήσουμε μυική μάζα ή να χάσουμε λίπος.Όλοι μας έχουμε ένα συνεχές άγχος ότι χάνουμε μυικό ιστό αν παραλείψουμε ένα γεύμα ή ότι επιβραδύνουμε τον μεταβολικό μας ρυθμό.Έτσι υιοθετούμε πολλές φορές καταναγκαστικές διατροφικές συνήθειες τρώγοντας ενώ δεν πεινάμε,κουβαλώντας γεύματα μαζί μας κτλ...Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν ισχύει(κατα ένα βαθμό)...
Η μέθοδος ΙF(intermittent fasting-διαλλειματική νηστεία) δεν είναι μια δίαιτα αλλά ένας άλλος τρόπος χρονισμός των γευμάτων.Ουσιαστικά κάνουμε μια ΄΄νηστεία΄΄(δεν καταναλώνουμε τπτ)για 16ώρες(θα αναλύσω αργότερα γιατί μόνο 16 ώρες και όχι παραπάνω) και έχουμε ένα παράθυρο 8 ωρών για να καταναλώσουμε την τροφή μας.Υπάρχουν και άλλα παρόμοια πρωτόκολα όπως η δίαιτα του πολεμιστή(warrior's diet)και άλλα πιο extreme όπως το eat/stop.Μιας και μιλάμε όμως για bbing εμφανίζουν πρακτικές δυσκολίες και δε θα αναφερθούμε εδώ σε αυτά.
Τεχνική ανάλυση της μεθόδου:
Με τη μέθοδο ΙF τις πρώτες 16 ώρες δεν κατάναλώνουμε τπτ εκτός απο ροφήματα τα οποία δεν περιέχουν θερμίδες πχ καφε,τσαικτλ (Μετά τις 16 ώρες το υπατικό γλυκογόνο μειώνεται υπερβολικά και εξαντλέιται γύρω στις 24 ώρες).Τις επόμενες 8 ώρες καταναλώνουμε κανονικά τα γεύματά μας τα οποία μπορεί να είναι 2 ή 3 ανάλογα με το πως βολεύει τον καθένα,αρκέι να φτανει ς ημερήσιες θερμιδικές του ανάγκες.Τις ημέρες προπόνησης το ένα γεύμα είναι preworkout και τα υπόλοιπα postworkout.Tις ημέρες που δεν έχουμε προπόνηση μειώνουμε τους υδατάνθρακες καθώς δεν έχουμε τόσες πολλές ενεργειακές απαιτήσεις και αυξάνουμε τα καλά λιπαρά.Βασιζόμαστε κυρίως σε στερεά τροφή και όχι τόσο σε συμπληρώματα.
Tα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου:
H μέθοδος αυτή μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή αυξάνει την αντίσταση στις ασθένειες,προάγει τη μακροζωία,και βοηθάει στην εγκεφαλική υγεία διεγείρωντας την παραγωγή νευρώνων από τα βλαστοκύτταρα.
Πολλοί έχουμε την εσφαλμένη εντύπωση ότι αν δεν ακολουθούμε συχνά μικρά γεύματα έχουμε πτώση στο μεταβολισμό μας.Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μάλιστα μέσα από έρευνες,μικρής διάρκειας νηστεια(<72ώρες) δεν οδηγεί σε μείωση του μεταβολικού ρυθμού/θερμοκρασία σώματος στους ανθρώπους.Η υψηλή συχνότητα γευμάτων δεν αυξάνει το μεταβολισμό,ούτε η μικρή συχνότητα τον μειώνει.Ερευνητές έβαλαν ανθρώπους να νηστέψουν για 72 ώρες,χωρίς να βρούνε καμία διαφορά(πτώση) στο μεταβολικό ρυθμό ύστερα από 12 και 72 ώρες.Οι 72 ώρες είναι 3 μέρες!χωρίς φαγητό και πάλι δε βρήκαν καμία πτώση στο μεταβολισμό.Αντίθετα βρήκαν μια ελαφρά αύξηση κατά τις αρχικές 36ώρες,η οποία ίσως οφείλεται στην νορεπινεφρίνη καθώς το σώμα κινητοποιεί extra ενέργεια όταν η τροφή είναι σπάνια.Αυτό ίσως αποτελεί και εξέλιξη του ανθρώπου ανάμεσα στους αιώνες.Μπορείτε να φανταστείτε τον άνθρωπο των σπηλαίων να είναι ληθαργικός και αργός ένώ ψάχνει να βρει φαγητό για να μην πεθάνει?
Κάποιες από τις σχετικές έρευνες-θα ακολουθήσουν και άλλες πιο κάτω:
http://journals.cambridge.org/action...ne&aid=1812308
http://www.ajcn.org/cgi/content/full/71/6/1511
Tα οφέλη αυτής της μεθόδου σε συνδιασμό με άσκηση:
-Αυξημένη ινσουλινοευαισθησία και καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών σε συγκριση με περισσότερα γεύματα.Ο bigsteve είχα διαβάσει σε ένα post του αν θυμάμαι καλά ότι πρότεινε κάποιες μέρες μικρότερη λήψη πρωτείνης καθώς και κυκλική λήψη της για να ξεγελάμε τον οργανισμό και να έχει καλύτερη απορρόφηση.Πότε μας φαίνεται πιο πιθανό ο οργάνισμός να απορροφήσει κάτι καλύτερα?όταν αυτο του παρέχεται συνεχώς η όταν του το στερούμε για κάποιο χρονικό διάστημα και ύστερα του το προσφέρουμε?
Επιπλέον οφέλη στην υγεία τα οποία ανέφερα πιο πάνω καθώς και στα λιπίδια του αίματος(επιστημονικα αποδεδειγμένα)
-Πιθανότητα μείωσης του σωματικού λίπους και αύξησης της μυικής μάζας μέσω της κυκλικής λήψης θερμίδων.
-Αυξημένη συγκέντρωση,ενέργεια και παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια της νηστείας
-Αυξημένος μεταβολικός ρυθμός.Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι
-Μειωμένη διάθεση για φαγητό.Ιδιαίτερα καλό αν κάποιος έχει πρωταρχικό στόχο την απώλεια λίπους
Σχετικές έρευνες και βιβλιογραφία:http://www.pnas.org/content/100/10/6216.full#ref-6
H μέθοδος αυτή δεν είναι η απόλυτη λύση για απόκτηση μυικής μάζας ή απώλεια λίπους.Όπως κάποιοι προτιμούν δίαιτα υψηλών υδατανθράκων και άλλοι χαμηλών,έτσι και κάποιοι προτιμούν μικρότερα και συχνότερα γευματα και άλλοι λιγότερα.Και εδώ οι θερμίδες ΜΕΤΡΑΝΕ.