Originally Posted by
IVAN
Ελενάκι κι εγώ ακριβώς αυτό νόμιζα όταν είχα πέσει σε τέλμα, δεν λέω ότι έχεις πέσει εσύ προς θεού για την δική μου ''εμπειρία'' αναφέρομαι...τα αποτελέσματα όμως είναι παρόμοια.
Αποξένωση, αγωνία θλίψη..και ήπιας μορφής κατάθλιψη...αυτό το έχω χρόνια από διάφορους λόγους..ευτυχία, τι είναι ευτυχία;; οι στιγμές που ζούμε και μας δημιουργούν χαρούμενα συναισθήματα, αλλά που η σύντομη διάρκειά τους μας οδηγεί και πάλι στην ''μιζέρια μας'' .. όχι δεν το νομίζω ..προσωπικά πιστεύω πως εκείνες οι στιγμές που θυμάμαι κι ακόμα μου δημιουργούν παρόμοια συναισθήματα κι ας έχουν περάσει χρόνια έχουν τελικά μεγαλύτερη αξία και μπορώ να πω ότι ήταν και παραμένουν ευτυχισμένες στιγμές..πέρασαν μεν έχουν χαραχτεί όπως στην μνήμη μου...η δυστυχία όμως δεν είναι ένα αντίστοιχο ισοδύναμο με τα ίδια χαρακτηριστικά, ίσως γιατί είναι διαποτισμένη η φύση του ανθρώπου και της κοινωνίας από αυτή..έχει πολλά ύπουλα ''υλικά'' άγχος, στρες κ.τ.λ... προβλήματα όπως σωστά γράφεις κι εσύ...στη δουλειά αλλά κυρίως στην ανεργία ή την κακοπληρωμένη ''δουλειά''..στις σχέσεις φιλικές, ερωτικές οικογενειακές...
Οπότε καλή κι αισιόδοξη η ''ματιά σου'' αλλά ίσως τα βλέπεις πολύ αισιόδοξα ρε συ, την διάχυτη ευτυχία που λες ότι βλέπεις, μακάρι να ήταν έτσι, να είναι έτσι...ίσως όμως να τα βλέπω πολύ απαισιόδοξα εγώ..και δεν ήμουν ποτέ έτσι...
Παντού βλέπεις καχύποπτους ανθρώπους απέναντι σε κάθε λογική και λογικό άνθρωπο αλλά έτοιμους να πιστέψουν κάθε παραλογισμό και παράλογο αντίστοιχα άνθρωπο
Κάνω μόλις τώρα την σκέψη ότι η δίκη σου αισιόδοξη ματιά που σου δημιουργεί θλίψη και είσαι άσχημα που δεν μπορείς κι εσύ να την νιώσεις, σου δίνει ένα πλεονέκτημα..έχεις ελπίδα..και καλώς κάνεις κι έχεις ..η ελπίδα υπάρχει (?) εν πάσει περιπτώσει πρέπει να υπάρχει κάπου κρυμμένη..άρα, κάνε την αδυναμία ..δύναμη ..και από τις στάχτες ξανά φουντώνει η φωτιά...
Και φταις με τις επιλογές που σε πικραίνουν (όχι μόνο εσύ, όλοι μας) και δεν φταις ... πως να κάνεις όμως, την σωστή επιλογή όταν δεν έχεις όλα τα ''δεδομένα'' στον έρωτα π.χ. ... ο καθένας ''πουλάει'' τον εαυτό του με σκοπό να κάνει μια επιφανειακή ''σχέση'', ενδεχομένως όλο αυτό (σπάνια) να καταλήξει σ έναν αληθινό έρωτα μα η αρχική πρόθεση είναι προϊόν ψυχρού και αισχρού πολλές φορές, υπολογισμού και μοιραία καταλήγει στο χωρισμό..στον πόνο στην απόγνωση...στο φόβο ...αυτός ο φόβος ..της μοναξιάς είναι που δημιουργεί αυτές τις σύντομες και χωρίς νόημα επαφές .. όπως και ο πόνος της άσχημης κατάληξης ενός πραγματικού έρωτα.. αυτό που μάλλον νιώθεις εσύ...
Στη δουλειά από την άλλη το να ''πουλά'' κάποιος τον εαυτό του είναι ''προτέρημα'' οπότε ...βράσε όρυζα...
Περισσότερο μοιάζει να ψάχνεις φίλους, φίλες παρά ερωτικό σύντροφο μακάρι να βρεις πολλούς/λες ..και ακόμα πιο καλά να βρεις και τον άνθρωπο που θα συνδυάσει και τα δυο..
Τα έγραψα κάπως μπερδεμένα και γενικά ..αλλά (και) εσένα αφορούν νομίζω.. κι γω σε ευχαριστώ για την .................................................. ....υπομονή
υ.γ. Σόρρυ και για την έκθεση ιδεών από πάνω ...καμιά φορά με πιάνει ''πάρλα'' στα δάκτυλα..