δν μίλησα για φόβο.
και μίλησα αποκλειστικά για γραπτό λόγο.
εννοείς κάτι άλλο που δν κατάλαβα?
Από ότι θυμάμαι προβλέπεται και από την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα η δυνατότητα επεξεργασίας και διαγραφής μηνυμάτων, πάρτε το τηλέφωνο για να συνεννοηθείτε πριν βιαστείτε να γράψετε κάτι. Τηλ: +30 210 6475600 και Email: [email protected]. Θα έστελνα εγώ αλλά βαριέμαι και δεν έχει και κανένα νόημα, το θέμα είναι να το δείτε εσείς αλλά και αν το γράψετε εδώ, να γράψετε ακριβώς τι είπατε...
Καλημερα. Αν διαβασετε το αρχικο μηνυμα της Rain με προσοχη, κι εκτος αν εχει να κανει το προβλημα *και* με ποιον browser χρησιμοποιει κανεις που ελπιζω πως οχι και οτι ειναι μονο θεμα εμφανισης των ποστ απο το φορουμ, θα διαπιστωσετε πως μετα απο δυο το πολυ τρεις γραμμες η ροη του κειμενου κοβεται απ
λάιτ , δν είπε κανείς πως είναι διακστήριο εδώ μέσα.
όταν όμως γράφεις κάποια πράγματα και για τον α,φ,χ λόγο πας διαρκώς και τα αλλάζεις ή τα σβήνεις , δημουργείς ένα πρόβλημα όσο να΄ναι.
αν θέλεις να πάρεις γνώμες για ένα θέμα που σε απασχολεί σε ένα φόρουμ και κάποιοι σου απαντήσουν, είναι σαν μην τους σέβεσαι , όταν πας και σβήσεις το αρχικό σου ποστ και βγαίνεις και με τσαμπουκά.
αυτά τα λιγα και κατανοητά.
Δυστυχώς άρκτος αυτό είναι ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης και σε ότι γράφεις εκτίθεσαι στον κάθε μ.... Πόσο μάλλον άμα έχεις δώσει και προσωπικά στοιχεία από το οτιδήποτε. Συνεπώς έχεις κάθε δικαίωμα να τα σβήσεις, και μία, και δύο, και τρεις φορές και όσες χρειαστεί. Εγώ άμα τα ήξερα όλα αυτά δεν θα γραφόμουνα ποτέ εδώ μέσα. Αλλά καμμιά φορά θες να πεις τη γνώμη σου στιγμιαία σε κάποιον/ους, και μετά θέλεις να τη σβήσεις να μη φαίνεται άλλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί να σου αφαιρέσουν αυτό το δικαίωμα. Το ότι κάποιος σου έχει γράψει κάτι παρακάτω, δεν σημαίνει κάτι από τη στιγμή που ο λόγος που εσύ θέλεις να σβήσεις το μήνυμα είναι σημαντικότερος.
Αλλο η δυνατοτητα επεξεργασιας μηνυματων και αλλο ΘΕΜΑΤΩΝ.
Αλλο να σβησεις τα ποστς σου , και αλλο να σβησεις και τα ποστ αλλων που απαντησαν στο θεμα σου ωστε να μην εκθετουν επειδη για φ χ ψ λογους το μετανοιωσες.
Και αμα ο αλλος εχει κανει quote κατι που εχεις πει, ειναι επιλογη ΤΟΥ αν θα θελει να το σβησει ή οχι.
Προσωπικα αν καποιος μου πει με ωραιο τροπο να σβησω απο ενα ποστ μου ενα quote που δειχνει μηνυμα του, δεν θα του πω οχι , παρολα αυτα αυτο το κανω απο επιλογη μου και οχι επειδη με υποχρεωνει κανενας.Μπορω καλιστα να πω ενα ηρωικο "ΟΧΙ" και να συνεχισω την ζωη μου. Αυτο εννοω.
λάιτ, το καταλαβαίνω πως μπορεί να πεις πράγματα που αργότερα θα μετανοιώσεις.
όπως είπε και ο μπολτ, όταν κάποιος θα μου ζητήσει να σβήσω τις παραθέσεις που έχω κάνει , το καταλαβαίνω.
μου έχει ζητηθεί και έπραξα αναλόγως.
το ότι είναι ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης όμως , νομίζω πως υπάρχουν και λόγοι για τους οποίους δν πρέπει να γίνονται μπάχαλο θέματα.
όταν πρωτομπήκα εδώ , έψαχνα εναγωνίως να βρω ανθρώπους με διπολική να μιλήσω μαζί τους.
αν σε κάθε θέμα έσβηναν και έγραφαν άλλα, θα αποχωρούσα.
δν θα μπορούσα να μείνω.
δν θα το άντεχα.
μπορώ να αντέξω και τις μαλακίες των άλλων (δν χρειάζεται να τις σβήνουν)
εδώ κατάφερα να αντέξω τις δικές μου.
(που δν είναι και λίγες...)
Καλά δεν θα ναι και ηρωικό το όχι, μην ορκίζεσαι. Ακριβώς λοιπόν επειδή είναι επιλογή του άλλου να το σβήσει το quote ή όχι, κρέμεσαι από τα π... του κάθε μ... που μπορεί και να στο αρνηθεί να στο σβήσει. Γι' αυτό θα πρέπει να σβήνεται όλο το θέμα. Και γιατί γενικά θα βρεθεί κάποιος "έξυπνος" να πει "Ποιός έξυπνος έγραψε αυτό το θέμα";
Άρκτος σου είχα ζητήσει να σβήσεις κάποιες παραθέσεις, και δεν τις έσβησες. Βέβαια άλλαξαν τα πράγματα μετά, οπότε δεν καιγόμουν. Εκείνη τη στιγμή όμως καιγόμουν, ήταν άμεση η ανάγκη να σβηστούν. Αν εσύ θα ήθελες να αποχωρήσεις μία, που δεν θα έβρισκες ακριβώς αυτό που ήθελες, εγώ θέλω να αποχωρήσω 100 τώρα που εκτίθομαι, αλλά πρώτον διαβάζω κάτι πράγματα και μου φεύγουν τα μαλλιά και θέλω να εκφράσω και τη δική μου γνώμη, και δεύτερον δεν γίνεται αυτό. Να αποχωρήσω και να μου σβηστούν όλα τα ποστς και τα θέματα. Τώρα αυτό που λες ότι μπορείς να αντέξεις τις μ... των άλλων δεν το κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι.
βρε λάιτ, εδώ πόσταρες φωτό σου, τί ψάχνεις να βρεις?
όταν κάποιος γράφει ανώνυμα τα εσώψυχα του , δν πάει να βγάλει φόρα παρτίδα τη φάτσα του.
όταν το κάνει , θα έχει και συνέπειες.
τα υπόλοιπα μου ακούγονται λίγο μαϊντανός.
Λάιτ, από τη στιγμή που θέλεις να πεις κάτι στιγμιαία και μετά να το διαγράψεις, μάλλον δεν θα έπρεπε να γράφεις σε φόρουμ. Ισως θα ήταν προτιμότερο να συζητάς σε τσατ ή τέλος πάντων σε άλλες υπηρεσίες. Σίγουρα πάντως δεν ειναι αυτή η λογική και η φιλοσοφία των φόρουμ.
Η δυνατότητα τροποποιησης μηνυμάτων παρέχεται σε όλους με τη μόνη διαφορά πως λίγες μέρες μετά την αποστολή του μηνύματος, απαιτείται η συννενόηση με τη διαχείριση προκειμένου να γίνει η τροποποιηση. Αυτό, παρόλο που δεν αποτελεί μια γρήγορη διαδικασία, γίνεται με σκοπό να διαφυλαχτούν τα δικαιώματα όλων των συμμετεχόντων και όχι μόνο αυτού που θέλει να γραφει και μετά να σβήνει.
Επιπλέον, πολύ προσεκτικά και καθαρά, μιλάω για τροποποίηση και όχι για διαγραφή.
Σε αυτό το φόρουμ (και πιθανότατα σε πολλά ακόμη), στους όρους χρήσης και στις εκάστοτε οδηγίες, αναφέρεται πως, παρόλο που γράφουμε με ψευδώνυμα, είναι σκόπιμο να μην δίνονται στα μηνύματα στοιχεία (ημερομηνίες, τόποι, ονόματα κτλ) που θα μπορούσαν να "εκθέσουν" το πραγματικό πρόσωπο πίσω από το ψευδωνυμο.
Οι όροι χρήσης, δυστυχώς διαβάζονται απο ελάχιστους και συνήθως θεωρούνται ως το μέσο που θα περιορίσει τα μέλη, δεν είναι όμως έτσι. Συχνά, παρέχουν ουσιαστικές πληροφορίες τις οποιες καλείται το υποψήφιο μέλος να διαβάσει κι αν δεν τις αποδεχτεί, να μην προχωρήσει στην εγγραφή του. Το να τις διαβάσει, να τις προσπεράσει ελαφρά τη καρδία και μετά να ζητά "τα ρέστα", εμένα δε μου μοιάζει πολύ υπεύθυνη συμπεριφορά.
Για να επιστρέψω στο θέμα διαγραφής/τροποποίησης: κάπου αναφέρεις πως δεν έχουν διαγραφεί μηνύματα που ζήτησες.
Δεν θυμάμαι αν στο έχω πει ιδιωτικά, σίγουρα όμως θέλω να το πω δημόσια.
Η διαχείριση δεν είναι ο χαμάλης της παρέας αλλά συνεργάτης. Για παράδειγμα, ενα ιδιωτικό μήνυμα που λέει "διαγράψτε τις αναφορές στον τόπο που μένω", χωρις να υπάρχουν συγκεκριμένες υποδείξεις προς τα θέματα που θέλετε να αλλοιωθούν/τροποποιηθουν, σημαίνει πως ο διαχειριστής πρέπει να ψάξει μηνύματα εν μέσω 200.000 μηνυμάτων.
Δεν πρόκειται αυτό να γίνει, σε διαβεβαιώνω γι αυτο.
Επίσης, ένα ιδιωτικό μήνυμα που έξι μήνες μετά από μια συζήτηση, στην οποία υπάρχουν 50 συμμετέχοντες, ζητά να διαγραφεί ολόκληρη η συζήτηση, σε διαβεβαιώνω επίσης, πως δεν πρόκειται να έχει τύχη (με σπανιες εξαιρέσεις).
Με χαρά να τροποποιηθεί το αρχικό μήνυμα. Με χαρά να τροποποιηθούν τα μηνύματα του συγκεκριμένου μέλους που ζητά διαγραφές. Δεν θα διαγραφούν όμως οι αποψεις 50 ανθρώπων, επειδή κάποιος έχει διαφορετική γνώμη. Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων την οποία επικαλείσαι, δεν μιλά για διαγραφή και μηνύματα τρίτων. Πριν διατυπώσεις εύκολες κρίσεις, μάθε καλύτερα τι ζητά και μην σπεύδεις να κατηγορήσεις. Να ξέρεις πως στο e-psychology είμαστε πολύ προσεκτικοί σε τέτοια θέματα και με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα και όλα τα νόμιμα, για εμάς και για την κοινότητα.
Δε σφυρίζουμε αδιάφορα, δεν είμαστε αναίσθητοι στα δικαιώματα των συμμετεχόντων.
Σε ότι αφορά τις διαγραφές, προκειμενου να σεβαστούμε τους πάντες και όχι μονο τον εαυτό μας που μετάνιωσε για ένα θέμα που άνοιξε, χρειάζεται επίσης να είμαστε προσεκτικοί.
Πχ, στο παρακάτω μήνυμα,
είμαι νέος 26 ετών, έχω 2 αδέλφια δίδυμα, μένω στην Κόρινθο και πρόσφατα διαγνώστηκα με κρίσεις πανικού,
αν ο συγγραφέας θεωρεί πως με αυτό το μήνυμα εκθέτει τον εαυτό του και τα πραγματικά του στοιχεία, μπορεί να το τροποποιήσει ως εξής:
είμαι 42 χρόνων, παντρεμένη, με 4 αδέλφια, μένω στην Ιταλία και έχω πολύ άγχος.
Τέτοιοι είδους τροποποιήσεις (κι όχι διαγραφές), που καταφθάνουν στη διαχείριση
1. έτοιμες/δουλεμένες
2. με συγκεκριμένη υπόδειξη/οδηγία προς το θέμα/μήνυμα στο οποίο πρέπει να γίνουν αλλαγές,
να είσαι καλή μου λάιτ 100% βέβαιη πως θα γίνουν με την καλύτερη δυνατή συνεργασία του διαχειριστή και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.