ειχα κανει παλιοτερα για 9-10 μηνες οντας σε επεισοδιο δε με βοηθησε.ξεκινησα το καλοκαιρι στο ΚΨΥ αλλα κι εκει δε με βοηθησε σε κατι.τωρα εδω και 2-3 μηνες εχω ξεκινησει σε ιδιωτη.δε ξερω ακομα.δεν εχω δει κατι ιδιαιτερο.ελπιζω να βοηθησει καπως
Printable View
λενε οτι η ψυχοθεραπεια μειωνει τα συμπτωματα της ψυχωσης μειωνει τα συμπτωματα λιγο αλλα μετα απο πολυ καιρο
καιι αφου εχεις χασει απειρα λεφτα.
ασε που πρεπει να πετυχεις και σε ψυχολογο που σου ταιριαζει και ειναι καλος....
και βεβαια παντα θα πρεπει να παιρνεις φαρμακα παραλληλα.....
μου τη σπαει που πολλοι μαλ.. νομιζουν οτι με τη ψυχοθεραπεια θεραπευεται η σχιζοφρενεια και δε ξερουν τι περναμε....
ολη η ηλιθιοτητα εδω περα επεσε...
αλλοι λενε οτι η μαλ... φταιει, αλλοι λενε εχεις καταθλιψη..., αλλοι βλακες νομιζουν οτι επειδη εχεις σχιζοφρενεια πρεπει να εισαι και ηλιθιος, αλλοι πιστευουν σε δαιμονες, αλλοι που το μαθαινουν νομιζουν οτι θα βγεις με πριονι, αλλοι σε κοροϊδευουν και σε γελοιοποιουν...
γενικα για την αρρωστεια μας κυριαρχει μεσαιωνας σε ολο του το μεγαλειο και ελλειψη ενημερωσης σε υπερβολικο βαθμο.
τα μεσα ενημερωσης και οι ταινειες δεν ειναι με το μερος μας, αλλα εναντιον μας για να βγαλουν κανενα παραδακι και πουλανε φοβο και γελοιποιηση των συνανθρωπων τους που βρισκονται σε ευαισθητη θεση.
βασικαο καθενας δειχνει ελλειψη σεβασμου και κανει τη πλακα του οπου μπορει χωρις να σεβεται τιποτα και χωρις καμια συνειδηση.
οποτε ποιος την πληρωνει ; τα ευαισθητα τμηματα της κοινωνιας, τα οποια δεν προστατευονται επαρκως με νομους.
συμφωνω maus..δυστυχως..
επικρατει μεσαιωνας.ενημερωση δεν υπαρχει.και ουκ ολιγες φορες τα ΜΜΕ δικαιολογουν περιστατικα βιας λεγοντας οτι ο δραστης επασχε απο ψυχολογικα προβληματα..
προσωπικα ακομα δεν εχω δει καποιο αποτελεσμα με την ψυχοθεραπεια..ευελπιστω στην πορεια.μην πανε στραφι τα λεφτα και τα λογια μου στη ψυχολογο.
δεν εχω καταλαβει βασικα που μπορει να σε βοηθησει η ψυχοθεραπεια
Σε βοηθάει να αποδεχτεί τον εαυτό σου και να το διαχειρίζεσαι στην καθημερινότητα σου αλλά θέλει χρόνια το μισό είναι να γνωρίσεις και να αποδεχθείς τον εαυτό σου μετά πάει μόνο του
Και ναι είμαστε καμένοι τουλάχιστον εγώ και με λένε βλάκα αλλά επειδή έχω χιούμορ με μιλάνε όλοι και κάνω χαβαλέ με όλους
μιλησα σημερα 5 λεπτα με τη γιατρο.της ειπα πως τις τελευταιες 10 μερες μονο 2 φορες ειχα φωνες,(οπτικα και παρακολουθηση εχεουν υποχωρησει σχεδον τελειως).μου ειπε οτι δε θα φυγουν τελειως αλλα δε θα τα εχω συνεχεια.θα ειναι πιο αραια αλλα οτι θα συμβαινουν που και που
@μπου μπράβο! επιτέλους διαβάζω κάτι ευχάριστο σήμερα
Άσε και μένα αυτή την παπαρια μου είπαν για τις φωνές
νταξει μπορω να συμβιβαστω νομιζω με την ιδεα οτι ναι μεν μπορει να μη φυγουν αλλα μπορει να μειωθουν παρα πολυ και να μη με επηρεαζει ιδιαιτερα η κατασταση.
ουτως η αλλως ακομα τουλαχιστον το θεωρω ικανοτητα που μας δινει η ψυχωση αυτο το να βλεπουμε, να ακουμε, να νιωθουμε καποια πραγματα που οι περισσοτεροι δε μπορουν
θα δειξει
μακαρι να συνεχισει ετσι και να μην ειναι παλι παροδικη η καλυτερευση..
παντως το aloperidin φαινεται μεχρι στιγμης να μου ταιριαζει παρολο που ειναι παλιας γενιας φαρμακο.στα 20mg ειμαι και δεν εχω ιδιαιτερες παρενεργειες.πολυ λιγο τρεμουλο στα χερια, υπερκινητικοτητα στα ποδια και οτι κοιμαμαι 10-12 ωρες τη μερα αν εχω το χρονο
Εγω ταλαιπωρουμαι με συμπτωματα μανιας καταδιωξης παλι..οταν περπαταω καθε λιγο κοιταω πισω μου στα ΜΜΜ νιωθω δυσφορια οτι σκεφτονται ολοι αρνητικα για μενα θα με σφαξουν γαμησε τα...δεν θελω να μπω στο τρυπακι να κυκλοφορω παλι με κατσαβιδι....γενικα απο μικρος ενιωθα δυσφορια αναμεσα σε πολυ κοσμο μου ανεβασε ο γιατρος το ρισπερνταλ στα 4 mg....παλι καλα που κανω ομαδες και παω γυμναστηριο τρεχω 3 χιλιομετρα και στανιαρω...αλλα δυστυχως εχω και αλλα θεματα ...εχω αλλοπτοσαλα συναισθηματα ειμαι αγχωδης βιωνω κενο ειμαι εγωκεντρικος με ασταθη αυτοεκτιμιση κλπ...και το σημαντικοτερο θεμα αυτο του εθισμου πρωτη μ προτεραιοτητα να μενω καθαρος αλλιως χανονται τα παντα....δυστυχως εχω συνοσηροτητα αλλα τι να κανω πρεπει να το αποδεχτω ...ηδη με 2 βαρυες διαταραχες μπορω να πω οτι ειμαι λειτουργικος φροντιζω τον εαυτο μου γυμναζομαι προσεχω τι τρωω ασχολουμαι με διαφορες υποχρεωσεις δικηγορους λογιστες κλπ και το σημαντικοτερο προσπαθω να ζω με αρχες σαν ανθρωπος οχι αγροικος γιατι εχω περασει αρκετα χρονια που ημουν σαν μπετο δεν ενιωθα και πολλα συναισθηματα η δε συνειδηση ανυπαρκτη λογο της χρησης....
Ειμαι εξω για καφε.θα ερθει και η αδερφη μου σε λιγο.απο τις 7 που ημουν εξω με εχει πιασει οτι με παρακολουθουν ολοι και οτι μιλανε για μενα. Εχω σαστισει.τι να κανω?
με παρακολουθουσαν σημερα στο δρομο
το μυαλο μου εκανε 1000 σκεψεις το δευτερολεπτο
αγχος
αυτο με τη παρακουλουθηση δεν μπωρω να καταλαβω πως ειναι δεν το ειχα καθολου σα συμπτωμα στη ψυχωση μου..... υπομονη boo θα περασει
boo κανα μπανιο στη θαλασσα κανεις,, εγω ξεκινησα και ειναι καταπληκτικη η θαλασσα, λιγο δροσερη βεβαια θελει ακομα καιρο για να ζεστανη....
οχι δε ξεκινησα μπανια.θελω να ζεστανει πρωτα.δε μπαινω αμα ειναι δροσερη θελω να ειναι ζεστη.
με παρακαολουθουν δηλαδη με κοιτανε και οτι κανω οτι λεω οπου παω το λενε στον αρχηγο τους.και οτι μου λενε και οτι γινεται και αλληλεπιδρω με τους ααλλους τους εχει βαλει ο αρχηγος τους.και ολοι στο σπιτι με παρακολουθουν.τους γονεις μου τους εχουν φυλακισει και αυτοι με εχουν ποαρει απο μικρη για να με παρακολουθουν και να με δκιμαζουν μ οτι λενε και κανουν
ναι αλλα με τη λογικη δε ξερεις οτι η παρακουλουθηση δεν ισχυει.... δηλαδη μπωρει να εχεις το συναισθημα αυτο οτι σε παρακολουθουν αλλα με τη λογικη δε μπωρεις να το φρεναρεις...... πως πας με της πανεληννιες διαβαζεις καθολου η δε τη παλεβεις... εγω περιμενω τηλεφωνω για να ξεκινησω proficecy........
οχι δεν ειναι στο μυαλο μου.ετσι γινεται
διαβαζω 1.30-2 ωρες τη μερα.δε νομιζω να περασω
εγω παντως δε θα μπωρουσα να ανακατευθω με της πανελληνιες ξανα................
κατατακτηριες εχεις σκεφτει να δωσεις, εχεις δει τα μαθηματα που εξεταζουν στη σχολη που θες να πας
σε ενα ιεκ σκεφτομουν να παω και τελικα κολωσα και δε πηγα... νοιωθω μεγαλος στα 38 μου για να ανακατευθω με σχολες παλη.
ξαναανοιξε το τμημα που θελω μετα απο χρονια φετος στην πολη μου αμα βαλουν κατακτηριες φετος θα παω να δωσω
το ιεκ ειναι ζορικο γιατι δε μπορεις να κανεις πολλες απουσιες.σε εγκλωβιζει
να πασ κουκλα
ψαξε το πρεπει να εχει σιγουρα κατατακτηριες..... ψαξε το απο τωρα μη χασης της ημερομηνιες να μαθεις και τα μαθηματα εξετασης να προετοιμαστης καταληλα... πηγαινε και ρωτα στη σχολη στη γραματεια boo.. δεν πανε πολυ σε κατατακτηριες δεν πιστευω να εχει ανταγωνισμο
εεε για αυτο δεν τη παλεψα με το ιεκ..... δεν ειμαι για καθημερινο προγραμμα απουσιες σχολη απο την αρχη μεγαλωσα πια
αυτο που θελω ειναι μια δουλεια.... να ξυπναω το πρωι να πηγαινω στη δουλεια μου και να γυριζω το μεσημερι... μετα καφεδακι και βολτα.....
αν δε βρω δουλεια θα κανω μια εκατοστη μελισσια και ουσιαστικα το ιδιο ειναι..... με σπουδες δεν ξανα ανακατεβωμε περα απο γλωσσες
βρηκα κολπο τωρα να μη σηκωνω τα τηλ για να μη μαθουν που ειμαι και τι κανω.δε το σηκωνω.καλο?
γεια σου μαρα!
με παιρνουν τηλ στο σταθερο και στο κινητο αλλα δεν απαναταω
φοβαμαι...
boooooo μην φοβάσαι... παρτο αλλιως... σκεψου ότι ολοι θα πεθανουμε μια μερα.. τι σημερα τι αυριο τι σε 40 χρονια γεροι μεσα στα κατουρα μας
δε φοβαμαι μη με σκοτωσουν
αν ηταν θα το ειχαν κανει χρονια τωρα
φοβαμαι να μιλησω σε ανθρωπο, να βγω εξω, να με βλεπουν
το βραδυ θα γυρισει και η μανα μου σπιτι και δε εξρω τι να κανω
εχεις σκεφθει ποτε οτι ειμαστε ενα μεγαλο καφενειο και το κουτσομπολιο κινεται με την ταχυτητα του φωτος ;
ετσι δινεις στοχο και οι αλλοι για αυτο σε κοιτανε κλπ.
επισης κατι λιγο παραξενο να εχεις πανω σου θα σε κοιτανε ολοι σαν παραξενοι.
για αυτο γραψτους και μη φοβασαι...
δε με κουτσομπολευουν.με παρακολουθουνε.και τα αναφερουν στον αρχηγο τους.αυτος τος βαζει.οτι λεω σε οποιον το λεω.που περπαταω.τι κανω.πως αντιδρω σε οτιδηποτε.τωρα φορανε και γυαλια ηλιου και δε μπορω να τους βλεπω αμα με παρακολουθουν.αλλα οπου και να παω βρισκω καποιον.σε οποιον δρομο και να παω ειναι μπροστα μου.απελπισια.σε λιγο ερχεται και η μανα μου ας την πουμε σπιτι και δε ξερω τι να κανω
o αρχηγος τους ποιος ειναι??
δε μπορω να ξερω ποιος ειναι γιατι κρυβεται να μην τον ανακαλυψουμε καποιοι σαν εμενα που καταλαβαινουμε τη συνομωσια του.αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι πολυ ισχυρος ανθρωπος για να κανει ολο αυτο και να ελεγχει τοσο κοσμο
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω αν είναι αντρασ η γυναίκα όλα τα άλλα τα κατάλαβα
καταρχην ηρεμησε και μην εισαι στην παγιδα να ενεργοποιεις το ερπετικο μερος του εγκεφαλου σου, δηλαδη να σκεφτεσαι μαχη ή φυγη.
χαλαρωσε και επικεντρωσου στα συναισθηματα και τη λογικη σου.
maus δε ξερω πως γινεται αυτο.ολα λογικα μου φαινονται αλλα κατι γινεται.κατι δεν παει καλα
βγηκα εξω για μαθημα πριν εξω ηταν φρικτα.η καρδια κοντευε να σπασει απο το αγχος της παρακολουθησης
και το απογευμα εχω παλι εξω μαθημα...
τα ζαναξ με κοιμιζουν
Οταν ημουν σε επεισοδιο ημουν μονιμος σε κατασταση μαχης η φυγης