Originally Posted by
marina38
Τζιμ, εγώ θα σου παραθέσω αυτό που είχα γράψει στο προηγούμενο θέμα σου. Οι 'νέες' εξελίξεις που περιέγραψες εδώ και τα 'νέα' δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια ακριβώς ουσία με άλλο περιτύλιγμα, μια επανάληψη. Κάτι από αυτά που σου είχα γράψει τότε λοιπόν ήταν:
" Τζιμ, αυτό που εγώ έχω καταλάβει μέσα από τις 120τόσες σελίδες, είναι άγχος, φόβος, ανασφάλεια, προκαταλήψεις, στερεότυπα, ψυχολογική πίεση κλπ. Ακόμα και αν υπάρχει ένας και μοναδικός δικός σου σεξουαλικός προσανατολισμός (γκέι ή στρέιτ), μέσα σε όλα αυτά δεν έχει 'χώρο' ούτε να αναπτυχθεί, ούτε να εκφραστεί. ......... Για εμένα είναι ξεκάθαρο από όσα έχεις γράψει πως η σκέψη 'είμαι ομοφυλόφιλος' είναι το καταφύγιο σου όταν βιώνεις 'αποτυχία', όταν διστάζεις, όταν υπεραναλύεις. Όπως μου είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι τίποτα από όσα έχεις περιγράψει ως σήμερα δεν είναι ενδεικτικό ενός ομοφυλοφιλικού προσανατολισμού "
Η άποψη μου αυτή παραμένει και σήμερα, έχοντας διαβάσει όοολα αυτά που παραθέτεις στις 13 (ακόμα :P ) σελίδες αυτού του θέματος. Μα και μόνο η έκταση των κειμένων σου, ο τρόπος που πας να αναλύσεις κάθε μία λεπτομέρεια, οι χίλιες σκέψεις για το 'πώς εξηγείται' το κάθε τι και το να βάζεις τον εαυτό σου σε διάφορα 'τεστ', παραπέμπει σε άγχη, εμμονές και ψυχαναγκασμούς, ΟΧΙ σε ομοφυλοφιλία.
Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να δεχτείς ότι όλα αυτά είναι νοητικά κατασκευάσματα που απ' τη μια πάνε να ανακουφίσουν, από την άλλη επί της ουσίας τρέφουν το άγχος. Και ναι, καλό θα ήταν να κάνεις συστηματική δουλειά με κάποιον ειδικό, παρά τις οικονομικές δυσκολίες όλων αυτή την εποχή. Αλλά αν ακόμα κι αυτό περιβάλλεται από χίλια δυο πραγματικά (π.χ. είμαι άνεργος) ή γνωστικά (π.χ. δεν τολμάω να ζητήσω βοήθεια από τους δικούς μου) εμπόδια, κράτα το σαν άμεση προτεραιότητα κι ασχολήσου με την οργάνωση της καθημερινότητας σε καλύτερες βάσεις και την προσπάθεια να εκλογικεύεις και να αποφεύγεις τις παράλογες ή βασανιστικές σκέψεις άμεσα... χωρίς πολλά πολλά :)