Originally Posted by
SpyroKo
Αλεξ, να σε ρωτήσω. Μήπως εκεί που ξαπλώνεις νιώθεις την καρδιά σου να χτυπά (χωρίς να έχεις το χέρι σου στο λαιμό η στον καρπό σου) και μετά νιώθεις να χάνει ένα χτύπο και έχεις για 1-2 δευτερόλεπτα ένα κρύο ιδρώτα και ένα αίσθημα φόβου και όταν ο χτύπος επανέρχεται είσαι και πάλι οκ? Μήπως εκεί που κάθεσαι νιώθεις μια ηρεμία λες και δεν υπάρχει χτύπος και τρομοκράτησε και αρχίζουν μετά τα καρδιοχτύπια? Μήπως για ανεξήγητους λόγους η καρδιά σου σφυροκοπάει οπότε να ναι χωρίς να υπάρχει αιτία άγχους? Φοβάσαι μην σταματήσει η καρδιά σου οποιαδήποτε στιγμή? Αν έχεις όλα αυτά τότε χωρίς να είμαι ψυχολόγος η γιατρός δεν κάνω διάγνωση πιστεύω πως έχεις καρδιοφοβία. Είναι ένα παρακλάδι της αγχώδης διαταραχής.. Τα είχα και εγώ όλα αυτά που λες.. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια γιατί φοβόμουνα πως δεν θα ξυπνήσω ποτέ, φοβόμουνα εκεί που έκανα ποδήλατο πως αν η καρδιά μου αντέξει και πάαααρα πολλά αλλά παραδείγματα.. Ένα έχω να σου πω φίλε Aλεξ. Είναι απόλυτα ακίνδυνο και δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα από αυτό. Είναι απλά μια φοβία που σωματοποιείται. H καρδιά σου αντέχει και με το παραπάνω. Δηλαδή οι αθλητές που οι καρδιά τους φτάνει τους 120 και 130 κάθε μέρα τι σημαίνει ότι θα πεθάνουν στα 30? Επειδή η καρδιά τους σφυροκωπα κάθε μέρα? Μην το σκέφτεσαι. Άσε την καρδιά να κάνει την δουλειά της. Εμπιστεύσου την. Δεν θα πάθεις τίποτα.. Έχεις ακόμα πολλαααα χρόνια μπροστά σου.. Θα με θυμηθείς.. μια μέρα θα γελάς με όλα αυτά που περνάς..