Εκτακτες συστολες - ταχυκαρδιες δεν μπορώ να βρω λύση ειναι το αγχος η όχι ;; - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 21 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast
Results 181 to 195 of 308
    Senior Member
    Menia μου πως να ηρεμήσω που μέσα στην ημέρα σκάει και απο μια ταχυκαρδια αίσθημα παλμων δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω εκεί που κάθομαι κοντεύει να φύγει η καρδια και χτυπάει ακανόνιστα ;
    Τη να φταει το αγχος , μπορεί να μου προκαλεί τέτοια συμπτώματα άντε να μην έχω διάθεση το καταλαβαίνω αλλά να έχω διάθεση να κανω γυμναστική παρά ότι έχω πολλές εκτακτες να βγαίνω έξω να περνάω καλά και να έχω τέτοιο θεμα με την καρδια μου ;
    Βλέπω 50αριδες που καπνίζουν πίνουν και ειναι καλύτερα απο εμένα και εγώ φοβάμαι να πιω καφέ για να μην έχω ταχύπαλμια και εκτακτες αν ειναι δυνατόν .
    Να πάω για holder και υπέρηχο θα με κοροϊδεύει και ο γιατρός ;
    Αυτά παιδιά δεν ξέρω τι να κανω πάνω που μου πέρασαν οι ταχύπαλμιες ξανά ήρθαν πιο αποφασιστικές δεν ξέρω τι να κανω !!

Quote Originally Posted by Alex89 View Post
    Menia μου πως να ηρεμήσω που μέσα στην ημέρα σκάει και απο μια ταχυκαρδια αίσθημα παλμων δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω εκεί που κάθομαι κοντεύει να φύγει η καρδια και χτυπάει ακανόνιστα ;
    Τη να φταει το αγχος , μπορεί να μου προκαλεί τέτοια συμπτώματα άντε να μην έχω διάθεση το καταλαβαίνω αλλά να έχω διάθεση να κανω γυμναστική παρά ότι έχω πολλές εκτακτες να βγαίνω έξω να περνάω καλά και να έχω τέτοιο θεμα με την καρδια μου ;
    Βλέπω 50αριδες που καπνίζουν πίνουν και ειναι καλύτερα απο εμένα και εγώ φοβάμαι να πιω καφέ για να μην έχω ταχύπαλμια και εκτακτες αν ειναι δυνατόν .
    Να πάω για holder και υπέρηχο θα με κοροϊδεύει και ο γιατρός ;
    Αυτά παιδιά δεν ξέρω τι να κανω πάνω που μου πέρασαν οι ταχύπαλμιες ξανά ήρθαν πιο αποφασιστικές δεν ξέρω τι να κανω !!
    alex καλησπερα.Πριν απο 15 περιπου χρονια ημουν στην αφηβεια και ειχα το ιδιο προβλημα με τις εκτακτες λογω σωματοποιησης του αγχους.Ομως το ξεπερασα.Να εχεις παντα στον νου σου οτι ολα αυτα τα ψυχοσωματικα εμφανιζονται ακομη και οταν νιωθεις καλα για πολυ καιρο μετα.δεν πρεπει να τους δινεις σημασια.Να μην σε αναστατωνουν και να λες καλως τες και παλι για να μου θυνιζουν οτι αγχωθηκα πολυ και ταλαιπωρησα τον οργανισμο μου παλι.μετα απο καιρο θα τις αντιμετωπιζεις χωρις να σε αναστατωνουν.εμενα μου πηρε σχεδον ενα χρονο για να εξαλειψουν τα συμπτωματα.Μετα εμφανιστηκαν με διαφορετικο τροπο αλλη ιστορια.Τελικα πρεπει μονος σου να βρεις τον τροπο να τις ξεπερασεις.εγω ξαπλωνα και εβλεπα τηλεοραση ελληνικε ταινιες για να ξεχνιεται το μυαλο μου.Παρε την σκεψη σου απο εκει ακομη και αν εχεις συμπτωματα.

Senior Member
    Γεια σου Κυριακι εντάξει μπορεί να ειναι αγχος αλλά έχω όλη την ημέρα εκτακτες δεν χτυπάει σωστά η καρδια μου και μετά σκάει και η ταχυκαρδια μαζί με εκτακτες και κάτι σαν ρεύμα και μου κόβονται τα πόδια .
    Μπορεί να πάρω τηλ τον καρδιολόγο μου να κανω μια στεφανιογραφια και ξανά υπέρηχο , και η μάνα μου με αποτρέπει γιατί μάλλον κατάλαβε ότι ειναι απο το αγχος γιατί δεν έχω δουλειά και αυτό με φθειρει και το μυαλό μου ειμαι εκεί , φαντάσου ότι δεν μπορω να κανω σχέση αυτό το διάστημα ,ήμουν με μια κοπέλα ένα βράδυ απο την ταραχή μου Πάρο όλου που ήμουν καλά είχα μια ταχυκαρδια τρελάθηκα μαζί με εκτακτες όλη τη νύχτα αστά να πανε το μυαλό ειναι συνέχεια εκεί τι να κανω εγώ δεν ήμουν έτσι !!

προσπαθησε να μην το σκευτεσαι.βαλε αλλα πραγματα στο μυαλο σου και οταν παθαινεις μην δινεις σημασια θα περασει πολυσ καιροσ που ενω θα λεσ οτι νιωθεις καλα θα σε πιανουν οι παλμοι και οι ταχυκαρδιες.Αν δεν τα καταφερεις μονο σου συντομα θα πρεπει να απευθυνθεις σε ειδικο για να σε βοηθησει.Μην το αφηνεις να δουλευει μεσα σου.Ξεριζωσε το με οποινδηποτε τροπο.Εγω το προσπαθουσα μονη και παντα μου αφηνε καταλοιπα καθως ξεπερνουσα τις σωματοποιησεις μου

Senior Member
    Σε ευχαριστώ πολύ Κυριακή μου να ξέρεις ότι τις συμβουλές τις διαβάζω συνέχεια όπως και απο όλα τα παιδιά για να μεταφέρω αυτό το μήνυμα όσο πιω μέσα μου μπορω για να σταματήσουν όλα αυτά .
    Επίσης ο φόβος ειναι που τα κάνει όλα γιατί πάντα λέω στον ευατο μου να μην φοβάμαι αλλά όταν σκάνε οι εκτακτες και η ταχυκαρδια έρχετε στο μυαλό μου ότι κουράζεται πολύ η καρδια μου απο αυτά και αγχώνομαι πιο πολύ να μην παθώ κάτι .
    Κάθομαι να τα βρω με τον ευατο μου κλείνω τα μάτι και σκέφτομαι εικόνες ενός κρατώ τους σφυγμούς φέρνω πρόσωπα καταστάσεις όταν φέρνω την εικόνα της καρδιάς κανω διακοπή στον σφυγμό και μετά τσουκ έκτακτη η όταν μετράω τον σφυγμό νιώθω κενό .
    Διαπίστωσα ότι έχω μια εμμονή φόβο με την καρδια μου το οποίο όλο αυτό γενα τα συμπτώματα πιστεύω!!

Αλεξ, να σε ρωτήσω. Μήπως εκεί που ξαπλώνεις νιώθεις την καρδιά σου να χτυπά (χωρίς να έχεις το χέρι σου στο λαιμό η στον καρπό σου) και μετά νιώθεις να χάνει ένα χτύπο και έχεις για 1-2 δευτερόλεπτα ένα κρύο ιδρώτα και ένα αίσθημα φόβου και όταν ο χτύπος επανέρχεται είσαι και πάλι οκ? Μήπως εκεί που κάθεσαι νιώθεις μια ηρεμία λες και δεν υπάρχει χτύπος και τρομοκράτησε και αρχίζουν μετά τα καρδιοχτύπια? Μήπως για ανεξήγητους λόγους η καρδιά σου σφυροκοπάει οπότε να ναι χωρίς να υπάρχει αιτία άγχους? Φοβάσαι μην σταματήσει η καρδιά σου οποιαδήποτε στιγμή? Αν έχεις όλα αυτά τότε χωρίς να είμαι ψυχολόγος η γιατρός δεν κάνω διάγνωση πιστεύω πως έχεις καρδιοφοβία. Είναι ένα παρακλάδι της αγχώδης διαταραχής.. Τα είχα και εγώ όλα αυτά που λες.. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια γιατί φοβόμουνα πως δεν θα ξυπνήσω ποτέ, φοβόμουνα εκεί που έκανα ποδήλατο πως αν η καρδιά μου αντέξει και πάαααρα πολλά αλλά παραδείγματα.. Ένα έχω να σου πω φίλε Aλεξ. Είναι απόλυτα ακίνδυνο και δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα από αυτό. Είναι απλά μια φοβία που σωματοποιείται. H καρδιά σου αντέχει και με το παραπάνω. Δηλαδή οι αθλητές που οι καρδιά τους φτάνει τους 120 και 130 κάθε μέρα τι σημαίνει ότι θα πεθάνουν στα 30? Επειδή η καρδιά τους σφυροκωπα κάθε μέρα? Μην το σκέφτεσαι. Άσε την καρδιά να κάνει την δουλειά της. Εμπιστεύσου την. Δεν θα πάθεις τίποτα.. Έχεις ακόμα πολλαααα χρόνια μπροστά σου.. Θα με θυμηθείς.. μια μέρα θα γελάς με όλα αυτά που περνάς..
    You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.

alex και εγω πριν μπω σ αυτο το forum νομιζα οτι ημουν η μονη με εκτακτες σ αυτη την ηλικια..τωρα πλεον δεν τις φοβαμαι τοσο αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν μου χαλανε και την διαθεση..απλα δεν εχω εντονο φοβο οτι κατι θα παθω! παρολο αυτα αυτες συνεχιζουν καθε μερα..μπορει να εχει δικιο η κυριακη που λεει οτι ακομα και αν νιωθουμε καλυτερα τα συμπτωματα δεν φευγουν ευκολα..δεν εισαι μονος παντως! και εγω τα ιδια αισθανομουν και ζηλευα τον κοσμο που ζουσε φυσιολογικα! εγω δεν πινω ουτε καφεδες ουτε αλκοολ..ο φοβος μου δεν μου επιτρεπει να ζω φυσιολογικα.. προφανως ολοι τις ιδιες σκεψεις κανουμε και τα ιδια αισθανομαστε! θελω να σου πω επισης οτι καλο θα ταν να μην αφησεις τον εαυτο σου τελειως αβοηθητο στο ψυχολογικο κομματι εννοω..και εγω δυσκολευομουν πολυ να πιστεψω οτι το προβλημα μου ειναι ψυχολογικο αλλα μετα απο θεραπεια που ξεκινησα ειδα βελτιωση..οχι μεγαλη αλλα τουλαχιστον μου δινει δυναμη να το παλεψω.. μακαρι μια μερα να μπορεσουμε να το ξεπεραασουμε οπως τα καταφεραν και αλλα παιδια!

Senior Member
    Quote Originally Posted by SpyroKo View Post
    Αλεξ, να σε ρωτήσω. Μήπως εκεί που ξαπλώνεις νιώθεις την καρδιά σου να χτυπά (χωρίς να έχεις το χέρι σου στο λαιμό η στον καρπό σου) και μετά νιώθεις να χάνει ένα χτύπο και έχεις για 1-2 δευτερόλεπτα ένα κρύο ιδρώτα και ένα αίσθημα φόβου και όταν ο χτύπος επανέρχεται είσαι και πάλι οκ? Μήπως εκεί που κάθεσαι νιώθεις μια ηρεμία λες και δεν υπάρχει χτύπος και τρομοκράτησε και αρχίζουν μετά τα καρδιοχτύπια? Μήπως για ανεξήγητους λόγους η καρδιά σου σφυροκοπάει οπότε να ναι χωρίς να υπάρχει αιτία άγχους? Φοβάσαι μην σταματήσει η καρδιά σου οποιαδήποτε στιγμή? Αν έχεις όλα αυτά τότε χωρίς να είμαι ψυχολόγος η γιατρός δεν κάνω διάγνωση πιστεύω πως έχεις καρδιοφοβία. Είναι ένα παρακλάδι της αγχώδης διαταραχής.. Τα είχα και εγώ όλα αυτά που λες.. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια γιατί φοβόμουνα πως δεν θα ξυπνήσω ποτέ, φοβόμουνα εκεί που έκανα ποδήλατο πως αν η καρδιά μου αντέξει και πάαααρα πολλά αλλά παραδείγματα.. Ένα έχω να σου πω φίλε Aλεξ. Είναι απόλυτα ακίνδυνο και δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα από αυτό. Είναι απλά μια φοβία που σωματοποιείται. H καρδιά σου αντέχει και με το παραπάνω. Δηλαδή οι αθλητές που οι καρδιά τους φτάνει τους 120 και 130 κάθε μέρα τι σημαίνει ότι θα πεθάνουν στα 30? Επειδή η καρδιά τους σφυροκωπα κάθε μέρα? Μην το σκέφτεσαι. Άσε την καρδιά να κάνει την δουλειά της. Εμπιστεύσου την. Δεν θα πάθεις τίποτα.. Έχεις ακόμα πολλαααα χρόνια μπροστά σου.. Θα με θυμηθείς.. μια μέρα θα γελάς με όλα αυτά που περνάς..
    spyroKo,ποσο δικιο εχεις για τους αθλητες...αλλα δυστυχως για εμας(οσους υποφερουν απ αυτες τις ενοχλησεις)εμεις τα νιωθουμε στα καλα του καθουμενου και οχι μονο οταν τρεχουμε!Οσο για την καρδιοφοβια,ναι,εχεις δικιο,ειναι 100% μια απ τις διαταραχες αγχους και μαλιστα βαρβατη!!Θελει οχι μονο να ειμαστε δυνατοι για να το αντιμετοπισουμε αλλα να νιωθουμε σαν στρατιωτες στον πολεμο με τα ΤΕΡΑΤΑ!

Senior Member
    Σπύρο έχεις δίκιο για την καρδιοφοβια , αυτό ειναι τελικά διαβάζοντας το ποστ μου έγραψες όταν διάβαζα αυτά που μου έγραψες έχει πάλι ταχυκαρδια και εκτακτες πιο πριν ήμουν μια χαρά δηλαδή υπάρχει ο φόβος ότι η καρδια μου ειναι άρρωστη απο όλες αυτές τις εκτακτες και ταχυκαεδιες και φοβάμαι να ζωριστω λιγάκι αφού για αυτό όταν τρέχω και ξεκουράζομαι έχω εκτακτες γιατί νιώθω την φυσιολογική ταχυκαρδια απο το τρέξιμο και Τσακ έκτακτη απο το φόβο και πάλι τα ίδια .
    Θα το νικήσω που θα παει .
    Απλώς ήθελα να πάω να κανω υπέρηχο να δώ μήπως άλλαξε κάτι στην καρδια μου απο τον Ιουνίου δηλαδή απο τις εκτακτες- ταχυκαρδια μην έγινε κανένα θεμα τι λέτε να κανω ;
    Η μάνα μου με αποτρέπει γιατί καταλαβαι ότι έχω ψυχολογικό και εάν πάω πάλι σε καρδιολόγο δεν θα το ξεπεράσω !!

Senior Member
    Δεν ειναι το θεμα το οτι αν δεν πας στον καρδιολογο δεν θα το ξεπερασεις,το θεμα ειναι να συνειδητοποιησουμε οτι ειμαστε(εγω εδω & χρονια!)υποχονδριοι και αυτη η παθηση ειναι πολυ ζορικη!Θελει καθημερινο και συνεχωμενο αγωνα για να κανεις με το μυαλο σου δουλεια με την οποια θα αντιμετοπισεις αυτη τη βασανιστικη(για το μυαλο αλλα & το σωμα)παθηση!Αυτο(το οτι θελεις οποσδηποτε να ξαναπας στον γιατρο μπας και αλλαξε κατι μεσα σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα)ειναι ενα απ τα πολλα συμπτωματα της υποχονδριασης....σιγα σιγα γινεται εμμονη,οποτε εχεις να κανεις με πολυ δυσκολη περιπτωση!Τα χω περασει(και εξακολουθω...),οποτε σε καταλαβαινω.....

Senior Member
    Λύση σε όλο αυτό το θεμα ;
    Δεν θέλω να με κρατήσει πίσω όλο αυτό το θεμα , γενικά το αν ειμαι υποχονδριος μπορεί και να ειμαι απο ότι διάβασα πως νιώθει .
    Εντάξει όπως όλοι μας αυτό το σύμπτωμα δεν το προς περνάς και έτσι έχει να κάνει με την καρδια .
    Όσο και εάν προσπαθώ να τρομάζει να σκυρτα συνέχεια η καρδια .
    Αλλά απο όσα έχω διαβάσει δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς πρέπει να προσπαθήσουμε .
    Το θεμα ειναι να ειναι το μυαλό απασχολημένο να μην προλαβαίνει να σκεφτεί .
    Εμένα παιδιά επειδυνωθηκε επειδή ειμαι άνεργος απο το Πάσχα και δεν μπορω να εκτονωθω κάπου κάτι πρέπει να κανω να μάθω καμία ξένη γλώσσα ακόμη για να ξεχνιέμαι !!

Senior Member
    Παιδιά είμαι πολύ χάλια παρά ότι προσπαθώ τα συμπτώματα καθημερινό φαινόμενο ξυπνώ και κοιμάμαι με αυτό το θέμα ταχύ καρδιές πολύ έντονες με σφίξιμο και μούδιασμα στο αριστερό μου στήθος τι γίνετε ;
    Οι γονείς τηλ σε άλλον καρδιολόγο για να με δει θα πάμε και σε άλλον να δούμε τι γίνετε .
    Εντάξει μπορεί να είναι στο μυαλό μου λένε να μην το σκέφτομαι αλλά παιδιά είμαι χάλια ο σφυγμός μου σταματάει δεν είναι φυσιολογικό αυτό στους 10 πχ σφυγμούς οι 5 είναι παυσεις !!

Senior Member
    Καλε μου Αλεξ,σε καταλαβαινω απολυτα!!Εχω ζησει ολο αυτο το βασανο(και κατα καιρους το βιωνω εντονα,ακομα!).Υπομονη,δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο,υπομονη και να ξερεις οτι θα περασει,σιγουρα,οσο και απιστευτο να σου φαινεται,ναι,θα κανει τον μεγαααλο και βασανιστικο κυκλο του και θα φυγει....θα το περασουμε μαζι,θα ειμαστε ολοι μαζι εδω να δινουμε κουραγιο ο ενας στον αλλο!

Senior Member
    Αχ Ρανη μου να ξέρες τι πέρασα τόσο έντονη ταχύ καρδιά δεν ξανά ένιωσα έχα μια παράξενη έκτακτη σαν να τρέμει η καρδιά σαν να έχω σαν φαγούρα μέσα στο στομάχι βάζω το χέρι να το νιώσω και ξεκίνησε η ταχύ καρδιά με πέρναγε η ιδέα ότι θα παύω εγκεφαλικό από την ταχύ καρδιά και να μην σταματάει ξαπλώνω στο κρεβάτι και φωνάζω την μάνα μου νερό και με το που βάζω σταμάτησε η ταχύ καρδιά και ήρθε ο σφυγμός στο φυσιολογικό .
    Κάθομαι μέσα στο μπάνιο και πήγε να πιάσει το παράπονο δεν το επέτρεψα στον ευταο να κλάψω σηκώθηκα και βόλτα .
    Το θέμα είναι πάω για καφέ και στο δρόμο που βαδίζω η καρδιά κάνει έκτακτες δεν είναι φυσιολογικό αυτό !!!

Junior Member
    Φίλε alex89 μου ήταν αδύνατον να διαβάσω όλα τα μηνύματα που προηγήθηκαν διότι είναι πολλά , οπότε και δεν ξέρω τι σου έχουν γράψει οι υπόλοιποι, ωστόσο από αυτά που περιγράφεις αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο στον οποίο έχεις πέσει ο οποίος ξεκινάει απ το άγχος σου , δημιουργεί ταχυκαρδίες ,οι ταχυκαρδίες σε φοβίζουν και αγχώνεσαι ξανά μήπως έχεις κάτι κακό και φοβάσαι κ.ο.κ Όλο αυτό θα σταματήσει μόνο αν πάψεις να φοβάσαι τις ταχυκαρδίες. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να το ξεπεράσει με το δικό του ρυθμό και μην τρομάζεις. Όλοι οι άνθρωποι που παρουσιάζουμε ψυχοσωματικά συμπτώματα έχουμε περάσει απο αυτό το στάδιο της ταχυκαρδίας. Κανείς δεν πέθανε!Μην φοβάσαι και μην έχεις ανασφάλειες.Όλα καλά θα πάνε , φτάνει να πιστέψεις στον εαυτό σου!

Page 13 of 21 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast