-
Ξεθαβω αυτο το θεμα απο το 2010 γιατι κατι μυριζομαι οτι μαρεσει σαυτο ...
Η Αττκινς εχει πολλα λιπαρα και σχεδον καθολου φρουτα, η Ντουγκαν εχει τα ιδια και απο πανω απαχα...
Αυτη η καημενη μαλλον μου παει πιο πολύ που εχει και κανα φρουτακι και περισσοτερα λαχανικα και μερικα ξηριοκαρπια
edit Καλααααααα....2010 εβλεπα εγω !!!!!!!!!!
-
ΧΑΠΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ - phen375.com
-
Να βαλουμε λιγη σαουθ στη ζωη μας;;;;;
Εεεεε τι λετε;;;1-2 φρουτακια για τη βιταμινη;;;Κανα ερμο οσπριο που και που;;;;Να κοψουμε μαχαιρι το ψωμι;;;
Εεεε αυτα εν ολιγης κανω και τωρα αλλα οχι συστηματικα.
-
Ό,τι θες από το βιβλίο πες μου, το πήρα πρόσφατα. Έχει και ωραίες συνταγές. Είναι εύκολη διατροφή, έχει όμως κι αυτή "φάσεις", εκκίνησης κτλ, κι γω δεν είμαι σε φάση τέτοια, ακόμη.
-
Αληθεια.Μπραβο!!!!!!!!
Μπα δεν με βλεπω να κανω φασεις.Ετσι κι αλλιως απο φαση Ατκινς ερχομαι, δεν θελω αλλες φασεις.
Για ριξε καμια συνταγη βρε κοριτσι να καταλαβουμε τι παιζει, αν και εγω το μονο που εχω προγραμματισει αυτο τον καιρο να κανω ειναι απλώς να προσθεσω 2 φορες οσπρια την εβδομαδα, καθε μερα 1 φρουτα και μαχαιρο στο ψωμι, τα δημητριακα, τα ρυζια και τα μακαρονια.Αυτααααα...
-
Η σαουθ εχει απόλα αυτά, αρκεί να είναι ολικής και σε σωστές ποσότητες, αλλά και σωστό ταιμινγκ. (οι φάσεις που λέγαμε).
Γιατί να κόβεις μαχαίρι κάτι? Οπως νομίζεις βέβαια.
-
Μαχαίρι το κοβω για αυτη την περίοδο για να μεταβώ ομαλα απο την μια δίαιτα στην αλλη.Απο την Αττκινς δηλαδη στην Μεσογειακή, γιατι απ οτι καταλαβα απο τα λιγα που εχω διαβασει γιαυτην ειναι προπομπος της Μεσογειακης.
-
Ναι μοιαζει παρα πολυ με τη μεσογειακη διατροφη,εμενα αυτο με βοηθησε να την ακολουθω συνεχεια και να μην θεωρω οτι κανω διαιτα.
Ενα "ασυνηθιστο"που εχουν οι συνταγες της σαουθμπιτς ειναι οτι αντι για αλευρι στο ζυμαρι απο ταρτες,κεικ,τουρτες,μπισκο� �α χρησιμοποιουν το αμυγδαλο σε σκονη.Πολυ πιο υγιεινο και με χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη,ετσι φτιαχνω τσιςκεικ,ταρτες με λαχανικα και οτι μπορεις να φανταστεις αλλα πρεπει να τρως ενα κομματι η να κανεις πολυ λεπτη στρωση γιατι οσο ναναι οι θερμιδες ειναι περισσοτερες απο το αλευρι.
Ακομα και κρεμες μπορεις να φτιαξεις πολυ ωραιες απο φασολια και βανιλια και σοκολατα αντι για αλευρι
-
Αυτες τις συνταγες που λες με αμυγδαλα που τις βρισκουμε;
-
τις εχω βρει σε ξενα φορα και τις εχω προσαρμωσει σε αυτα που τρωω,απλα αντικαθιστας το ασπρο αλευρι με τριμμα αμυγδαλου ανακατεμενο με 1 .γ. βουτυρο η ελαιολαδο για να δεσει και το πατας στον πατο τις ταρτιερας,βαζεις οτι θελεις απο πανω και ψηνεις κανονικα και μαλιστα ειναι πολυ πιο ευκολο γιατι δεν χρειαζεται να κανεις ζυμη.
εδω εχει αρκετες συνταγες αυτης της διατροφης
http://www.kalynskitchen.com/2012/03...e-recipes.html
αλλα και αν βαλεις στο γκουγκλ south beach recipes θα βρεις παρα πολλες!
-
μια ομελέτα με σπανάκι είχα δεί και μου άρεσε, όπως και ατομικά κεκάκια με βρώμη! Απλά πράγματα δηλαδή. Αν θες στα γράφω. Δεν είμαι των πολυσύνθετων με μωρό παιδί και δουλειά πια.
-
Γειά!!!!!!! Επιτέλους βρήκα το θέμα, αρχίζω south beach! forty βλέπω μπαίνεις σπάνια αλλά αν με δείς παρακαλώ για βοήθεια! Θυμόμουν ότι κάποιια κοπέλα την έκανε αλλά δε μπορούσα να θυμηθώ ποιά?!
Έχωμόνο μια απορία, τί να περιμένω στηναρχή? Είναι πάρα πολύ δύσκολες οι 2 πρώτες εβδομάδες? Μου αρέσει να είμαι προετοιμασμένη! Τώρα πάω να ψωνίσω και ήδη έκρυψα τους υδατάνθρακες :roll:
Εντάξει δε θα αλλάξω και διαρύθμιση είπαμε! Το ψωμί και τα παξιμάδια που τρώει ο άντρας μ είναι σε κοινή θέα, ό,τι μπορούσα άλλο το συσκεύασα και το αποθήκευσα στα ντουλάπια. Δε μου αρέσει να κρύβω τρόφιμα ανοιγμένα, αλλά τα λυπάμαι να τα πετάξω. Την άρχισα ξαφνικά κι έχω αρκετά!
-
Σήμερα να σημειώσω ότι τα έχω κάνει μαντάρα, έμεινα νηστική μέχρι 4 το μεσημέρι, μετά τσιμπολογούσα τυράκι και αμύγδαλα, τώρα βρήκα χρόνο και μαγειρεύω! Κοτπουλάκι με μανιτάρια και κρεμμύδι, συνοδεία μουσταρδοσώς! Και μια ντοματούλα ίσως. Μετά θα οργανωθώ, θα κόψω άπειρο λάχανο, θα κάνω όλα τα επιτρεπόμενα να υπάρχουν, αγγινάρες με αρακά κτλ
Σκέφτομαι και λάχανο μαγειρεμένο που τολατρεύω αυγοκομμένο!
Ελπίζω μόνο να βρω τυρί ρικότα να κάνω κανένα γλυκάκι!
-
Μέχρι τώρα: κοτόπουλο με μανιτάρια, κρεμμύδι και μουστάρδα, τυρί ρικότα (έκανα μια αποτυχημένη προσπάθεια να το κάνω γλυκό με βανίλια και ζαχαρινη αλλά βγήκε μια αηδία?!!!),
φυστίκια Αιγίνης, αμυγδαλα, καρυδια, τυράκια babybell, λάχανο, ελαιόλαδο, αυγό.
Μέχρι στιγμής αυτά έχω φάει και αναρωτιόμουν αν είναι όλα επιτρεπτά.
(τους ξηρούς καρπούς σε μικρή ποσότητα τα άλλα κανονικά έως πολύ πχ 2 στήθη κοτόπουλο).
Ηθελα να ρωτήσω αν επιτρέπονται οι ελιές τις 2 πρώτες εβδομάδες που είναι αυστηρή η south beach κι αν επιτρέπεται κοκα κολα (λαιτ).
Ευχαριστώ πολύ όποιον ξέρει και δεί και μου πεί!
-
Καλη αρχη:thumbup::thumbup: θα δεις οτι μολις μαθεις τι πρεπει να τρως θα σου γινει τροπος διατροφης οχι διαιτα :thumbup:
Για μενα οι τεταρτη και πεμπτη μερα ηταν οι πιο δυσκολες,μετα η επιθυμια για γλυκο και αμυλο ειχε φυγει και δεν με ενοιαζε καθολου,τον πρωτο μηνα ειχα χασει 4,5 κιλα αλλα την ακολουθουσα αυστηρα
Θα σου γραψω μερικα πραγματα που θυμαμαι...
Οι ξηροι καρποι επιτρεπονται μεχρι 15 καρυδια η αμυγδαλα η κασιους η 30 φυστικακια (30γρ) η 1 κουταλια φυστικοβουτυρο η ταχινι.
Το τυρι Ενταμ δεν επιτρεπεται στη πρωτη φαση και δεν ξερω τι ειναι το babybell,πρεπει τα τυρια να ειναι χαμηλων λιπαρων για να μπορει να ειναι μεχρι 6 γρ. λιπαρα που επιτρεπεται η μεριδα,αν δηλαδη φας κοτατζ θα ειναι περιπου 120 γρ. η φετα θα ειναι περιπου 30-35 γρ.
Στο κρεας η μεριδα ειναι 90 γρ. και αν θελεις βαζεις επιπλεον αν δεν χορτασεις αλλα δεν ξεκινας με τοσο μεγαλη μεριδα οπως δυο στηθη κοτοπουλο,το μονο που εχει απεριοριστο ειναι τα λαχανικα που δεν περιεχουν αμυλο πχ μανιταρια,λαχανο,αγγουρι,μ� �ρουλι κλπ φαε οσα θελεις.
Η μουσταρδοσως δεν ξερω τι περιεχει αλλα αν εχει υδατανθρακες απαγορευεται
Οι ελιες νομιζω οτι επιτρεπονται αλλα λιγοστεβεις το ελαιολαδο αν φας ελιες.Η κοκα κολα λαιτ επιτρεπεται αλλα προσεξε το γιατι εμενα μου ανοιγει την ορεξη για γλυκο.
Θα σου ελεγα για αρχη να την κρατησεις οσο πιο απλη μπορεις για να μην εχεις συνεχεια το νου σου στο φαγητο και ετσι θα σου ειναι πιο ευκολη.Μπορεις οταν πεινας να τρως αγγουρακι η να τυλιξεις μια φετα κασερι χαμηλων λιπαρων μεσα σε μια φετα μαρουλι.
Γλυκο μπορεις να κανεις στη δευτερη φαση με γιαουρτι στραγγιστο 2% με μια κουταλια ταχινι και μελι(σου επιτρεπει 70-80 θερμιδες γλυκου την ημερα)
Ενα ωραιο μεγαλο γευμα αν σου αρεσουν τα μανιταρια ειναι να τα σωταρεις σε λιγο ελαιολαδο και οταν ειναι σχεδον ετοιμα να βαλεις δυο κουταλιες της σουπας τυρι κρεμα χαμηλων λιπαρων και να βγαλεις απο τη φωτια,γινονται τελεια σαν να ειναι σε κρεμα γαλακτος και πολυ χορταστικα και σχεδον μηδεν θερμιδες!
Δες στις πρωτες σελιδες του θεματος εδω που εχω βαλει λινκ με τι επιτρεπεται και τι απαγορευται,θα σε βοηθησει οταν πας για ψωνια στο σουπερμαρκετ.
καλη επιτυχια :thumbup:
:thumbup::thumbup: