Originally Posted by
Sonia
Είδες εσύ κανέναν Ψινάκη να μασάει επειδή τον λένε έτσι και γιουβέτσι; Όταν βγάζεις τέτοια έλλειψη αυτοπεποίθησης και τέτοιο φόβο για το οτιδήποτε πως περιμένεις να αντιδράσουν οι άλλοι; Τους άλλους δεν μπορείς να τους αλλάξεις, τον εαυτό σου πρέπει να αλλάξεις. Έχεις τόσες σελίδες και λες οι άλλοι με βλέπουν έτσι και γιουβέτσι γιατί κι εγώ έκανα αυτό κι αυτό και μπορεί να το πήρανε χαμπάρι. Ε, ωραία, κι έτσι να είναι, και λοιπόν; Από εδώ και πέρα τι κάνεις; Δεν έχεις γράψει ούτε μισή γραμμή που να λέει θα "τώρα, άμεσα θα προσπαθήσω να κάνω αυτό ή εκείνο". Μόνο υπερβολές θεωρητικού επιπέδου.
Κι εγώ είμαι 100τόσα κιλά γαϊδούρα κι οι περισσότεροι όταν με βλέπουν "Κοίτα μία χοντρή" λένε. Ε, και λοιπόν; Εγώ φροντίζω να τους αλλάξω την εικόνα, ότι δεν είναι η χοντρή, είναι η τάδε που έχει καλές σπουδές, μιλάει καλά την τάδε ξένη γλώσσα, είναι δυναμική, στην δουλειά φυσάει και έχει το τάδε βιογραφικό. Ή στο φλερτ δεν είναι η χοντρή, είναι η τάδε που έχει ωραία μάτια και γοητευτικούς τρόπους. Ή στις παρέες είμαι η τάδε που της κόβει, έχει αναλυτική σκέψη, μόρφωση, ανοίγει το στόμα της και δεν πετάει βατραχάκια, είναι καλλιεργημένο άτομο και οι περισσότεροι μόλις την γνωρίζουν καταλαβαίνουν ότι έπεσαν έξω κρίνοντας μόνο από την εμφάνιση.
Δεν είμαστε μονοδιάστατοι οι άνθρωποι! Αν με τον τρόπο μου τους έλεγα κι εγώ είμαι η χοντρή και ως εκεί, χαίρω πολύ, μέσα σε ένα δωμάτιο θα καθόμουνα να κλαίω την μοίρα μου, χωρίς γκόμενο, χωρίς δουλειά και χωρίς φίλους. Εσύ μόνος σου κολλάς στον εαυτό σου αρνητικές ταμπέλες και μένεις και βαλτώνεις.