1st day today!!!
άντε να δούμε!!!
να ρωτήσω πάλι κάτι; οι κουταλιές βρώμης πώς πάνε; 1,5 στην 1η φάση, 2 στη 2η και 3 στην 3η;
γιατί και σε αυτό το θέμα έχω δει 2-3 διαφορετικές απόψεις..
καλή συνέχεια σε όλους...
Printable View
1st day today!!!
άντε να δούμε!!!
να ρωτήσω πάλι κάτι; οι κουταλιές βρώμης πώς πάνε; 1,5 στην 1η φάση, 2 στη 2η και 3 στην 3η;
γιατί και σε αυτό το θέμα έχω δει 2-3 διαφορετικές απόψεις..
καλή συνέχεια σε όλους...
Εγω απο το βιβλιο που κατεβασα, στα αγγλικα, ειναι 3 κουταλιες της σουπας στη πρωτη φαση, και 1,5 στις αλλες.
Επειδη στη πρωτη φαση ειναι η μονη πηγη φυτικων ινων, ενω στη δευτερη εχεις λιγα λαχανικα, και περνεις ενα ποσοστο απο εκει.
ok.. thank you!!
μάλλον αυτό θα ακολουθήσω κι εγώ! :kiss:
merry θελω το βιβλιο ,το ψαχνω αλλα δε το βρισκω ,που να το βρω για να το κατεβασω?στειλε λινγκ:smilegrin:
Eγω εχω αγορασει το βιβλιο και λεει τη 1τη φαση 1,5κουταλια πιτουρο και τη 2ερη φαση 2κουταλιες. Οταν ρωτησαμε και τη Λορα ειπε οτι εκανε απο την αρχη την εκδοχη που γραφει το ποστ της migg και εχασε κανονικα τα κιλα.Αυτο ακολουθω και γω παντως.Συγκεκριμενα εγραψε " λοιπον για να μη μπερδευομαστε η διαιτα αυτη εχει πολλες εκδοχες για τον λογο οτι ο γιατρος ολο την εξελισει και μειωνει καποια πραγματα για να προσθεσει αλλα. εγω μια φορα τα κιλα μου τα εχασα με την αρχικη εκδοχη (αυτη ακριβως που εχει ποσταρει η εξαφανισμενη μιγκ...) ετσι απο την πρωτη κι ολας φαση ετρωγα καθημερινα 2κσ πιτουρο βρωμης και 1 πιτουρο σταριου ή οταν δεν ειχα το δευτερο 3κσ πιτουρο βρωμης. "
στα αγγλικα το'χω.
http://www.demonoid.me/files/details/2629638/419136/
καλησπερα σας!!! εξαφανιστηκα για λιγο αλλα ειχα ενα προβληματακι με τον κωδικο μου και δεν μπορουσα να μπω... η 3η φαση για μενα συνεχιζεται με απολυτη επιτυχια αφου υπαρχει ακομα μια ταση της ζυγαριας προς τα κατω... sourkouna εγω αυτην ακριβως την εκδοχη ακολουθησα και ακομα ακολουθω. και νιωθω πολυ πολυ τυχερη που βρεθηκε στο δρομο μου. ειλικρινα δεν εχω ακομα πιστεψει την αλλαγη που εγινε στο σωμα μου. πεφτει τυχαια το ματι μου στο ειδωλο μου σε βιτρινες και ψαχνω να βρω ποια ειναι αυτη, τετοια φαση...
επειδη υπαρχουν πολλες εκδοχες της διαιτας αφου συνεχως ανανεωνεται, εγω πιστευω οτι πρεπει απλα να επιλεξουμε ποια θα ακολουθησουμε κι οχι να παρουμε οτι μας αρεσει απο ολες... πχ η τελευταια εκδοχη αυτη του αγγλικου επισημου site επιτρεπει και gojji beries και λιναροσπορο και με μετρο ακομα και τυρακι μεχρι 7% λιπαρα. περιοριζει ομως τα γαλακτοκομικα μεχρι 800 γρ το πολυ, περιοριζει ακομα και το γαλα σε σκονη που χρησιμοποιουμε στις συνταγες, ακομα και την ποσοτητα ζαχαρινης... δεν ξερω αν γινομαι κατανοητη...
αυτα λοιπον απο μενα, να ευχηθω καλη δυναμη στους νεους και καλη επιτυχια και καλη συνεχεια σε ολους!!! μην το βαζετε κατω, σας περιμενει η προσυντηρηση που ειναι απολαυση!!!
για restart αυριο με βλεπω. Εκανα μοιραια λαθη...
1. δεν μετρησα σωστα το πιτουρο και πρεπει να εβαλα στη τελικη 6-7 κουταλιες της σουπας,
2 εχω 2 κουτακια "κακαο", το ενα εχει κακαο αγλυκο και το αλλο χαρουπαλευρο αντι για 1 κουταλια της σουπας κακαο, εβαλα χαρουπαλευρο
3. ξεχασα οτι ειχα ηδη φαει γιαουρτι με λιναροσπορο το πρωι και εβαλα το πιτουρο σε γιαουρτι 2% με λιγη κρεμα γαλακτος και το χαρουπαλευρο που νομιζα οτι ηταν κακαο.
Κοιτα τι παθαινω η γυναικα με το mp3 στα αυτια... κατοπιν εορτης, μου'ρθε.. "ολιγον περιεργο το κακαο σημερα... σαμπως πολυ δε βγηκε το πιτουρο; φουσκωσα.." ΜΕΤΑ που το'φαγα.
Θα τα βαψω ξανθα... να'χω τουλαχιστον δικαιολογια....
MerryMaker_Misery δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα! εκτος κι αν εχεις την ζαχαρινη σε ιδιο κουτι με την ζαχαρη και δεν το χεις ανακαλυψει ακομα...
κανε restart απο τωρα μην το αφηνεις για αυριο... και καλυτερα οχι αλλη βρωμη και κακαο για σημερα...:spin:
Μη τρελαινεσαι, ξαναρχισε παλι απο αυριο.Quote:
Originally posted by MerryMaker_Misery
για restart αυριο με βλεπω. Εκανα μοιραια λαθη...
1. δεν μετρησα σωστα το πιτουρο και πρεπει να εβαλα στη τελικη 6-7 κουταλιες της σουπας,
2 εχω 2 κουτακια "κακαο", το ενα εχει κακαο αγλυκο και το αλλο χαρουπαλευρο αντι για 1 κουταλια της σουπας κακαο, εβαλα χαρουπαλευρο
3. ξεχασα οτι ειχα ηδη φαει γιαουρτι με λιναροσπορο το πρωι και εβαλα το πιτουρο σε γιαουρτι 2% με λιγη κρεμα γαλακτος και το χαρουπαλευρο που νομιζα οτι ηταν κακαο.
Κοιτα τι παθαινω η γυναικα με το mp3 στα αυτια... κατοπιν εορτης, μου'ρθε.. "ολιγον περιεργο το κακαο σημερα... σαμπως πολυ δε βγηκε το πιτουρο; φουσκωσα.." ΜΕΤΑ που το'φαγα.
Θα τα βαψω ξανθα... να'χω τουλαχιστον δικαιολογια....
Το χαρουπαλευρο γιατι το παιρνεις?
(Τωρα τελευταια αν το χεις καταλαβει εχω <<ψηθει>> με τα ειδη υγιεινης διατροφης...)
το παιρνω για τον αντρα μου, ειναι πιο φτηνο απο κακαο, στα 100γρ εχει 40γραμμαρια φυτικες ινες, 1γραμμαριο λιπους, κλασσικα ιχνοστοιχια, καλιο και κατι αλο που δε θυμαμαι τωρα. Επειδη του αρεσουν τα γλυκα, του βαζω 2 κουταλιες της σουπας χαρουπαλευρο, λιγη ζαχαρινη γιατι ειναι γλυκο το χαρουπαλευρο απο μονο του, σιγα σιγα βαζω λιγο γαλα μεχρι να γινει η υφη σαν μερεντα.
Αυτος εχει βαλει στη διατροφη του κριθαροκουλουρα και ντακακια κριθινα, και του βαζω πανω σε ντακακια για να του φυγει η μανια για γλυκο.
και αυτος και η αδερφη του εχουν μεγαλο προβλημα και εθισμο στη ζαχαρη, και βρηκα αυτο να'χει τη γλυκαδα χωρις ζαχαρες και λιπαρα.
Γιατι τοτε να μη μπορουμε να το χρησμοποιουμε κι εμεις που κανουμε ντουκαν?Ακουγεται καλο!
Ειναι ετσι καλο και στη γευση?
Και κατι αλλο - παιδια εχω κολλησει πολυ καιρο.Τι να κανω για να ξεκολλησω στα σιγουρα?
το εψαξα και τα ξενα σαιτ λενε οτι δεν επιτρεπεται. Μονο το αγλυκο κακαο. Στα αγγλικα λεγεται carob powder και το χαρουπι carob.
Εμενα μου ειπε ο αντρας μου οτι δειχνω σαν να πηρα βαρος και κομμενη και χλωμη.. η ζυγαρια στα ιδια ειναι, και μου'πε οτι καλυτερα φαινομουν με τη ατκινς...
Οντως ειχα χασει με τη ατκινς, αλλα ετρωγα αρκετο ταχινι/βιολογικο φυστικοβουτηρο/λιναροσπορο απο λιπαρα. Οχι τοσο απο ζωικα. Και εχουν αρκετα θρεπτικα.
Αν και δε με πειραζει τοσο να μη χασω, να μη παρω ειναι το θεμα, σε 2 βδομαδες παω αγγλια και εχουμε χριστουγεννα οπου να'ναι. Αν μεχρι να παω αγγλια δεν εχει κουνηθει η ζυγαρια, μαλλον θα γυρισω στη ατκινς.
Mπορεις να μην ακολουθησεις κατα γραμμα αυτη τη διαιτα η οποιαδηποτε αλλη διαιτα και να κρατησεις τα βασικα πχ ελαχιστοι υδατανθρακες,ελαχιστα λιπαρα και να καταναλωνεις τροφες οπως λιναροσπορος ,ταχινι κτλ
ξεκίνησα ενα μικρό διάλειμμα στη διαιτα, λογω τυ οτι δεν επινα αρκετο νερο με αποτελεσμα να ανεβασω πολυ οξόνη στα ούρα , σε 15 μερες θα επιστρεψω στην ντουκαν απο την πρωτη φαση , δεν σταματαω εντελως, απλα έβαλα φρουτα στη διατροφη μου ωσπου να επιτρεει ο οργανισμος μου στο φυσιολογικο, αυτη ειναι η μονη αλλαγη που εκανα κι ελπιζω να μη δω τη ζυγαρια να ανεβαινει λογω φρούτων! τι να πω??
Kalispera!
Epestrepsa kai apo avrio arxizw kai egw tin dieta. Simera piga psonisa kai exw ola ta ilika gia tis protes 5 meres (elpizw)
Gia avrio magirepsa psito kotopoulo, saltsa apo giaourti kai 2 vrasta avgoulakia (tha petakso ton kroko). Gia proino skeftika na kanw ton poure me ligo galataki kai kanela.
Kalo vradi paidia, kai sti sinexia tha prospathisw na mpainw sixna na enimeronomai kai na sas enimeronw.
-4.3 kg stis 10 prwtes meres!! :D
Nα συστηθώ κι εγώ με τη σειρά μου.
Είμαι εντελώς νέα στο φόρουμ. Το ανακάλυψα τυχαία γκουγκλάροντας την δίαιτα Ντουκάν. Έχω δοκιμάσει πάρα πολλές δίαιτες και μεταξύ άλλων και τη δίαιτα ΑΤΚΙΝΣ, η οποία όμως μετά από 5 ημέρες εφαρμογής με έκανε να τρέχω στο ψυγείο αναζητώντας υδατάνθρακα.
Κι ενώ ήμουν σίγουρη ότι και με τη Ντουκάν θα συμβεί το ίδιο, δε συνέβη ποτέ. Τουναντίον, μειώθηκε η όρεξή μου, έχω πείσμα να τη τηρήσω, δεν πεινάω πολύ και προς το παρόν δεν σκέφτομαι τον υδατάνθρακα. Μετά από 1 σχεδόν εβδομάδα εφαρμογής, έχω να παρατηρήσω τα εξής και θα ήθελα τη γνώμη των εμπειρότερων.
1. Να πω ότι έκανα τη 1η φάση για 2 μόλις ημέρες καθώς δεν θέλω να χάσω πάνω από 3 κιλά. Τελειώνοντας τη 1η φάση είχα χάσει με ευτυχία το 1,5.
2. Ωστόσο μπαίνοντας στη 2η φάση με τα λαχανικά, και κάνοντάς τη μόλις μία ημέρα, πήρα το μισό πίσω, και έκτοτε ακόμα και αν δεν ξαναέκανα λαχανικά αλλά γύρισα πάλι στην πρωτείνη, έχω κολλήσει στο -1 συνολικά από την αρχή.
3. Παρότι η γεύση μου έχει ηρεμήσει, δεν αναζητώ τον υδατάνθρακα, βλέπω γλυκά και ψωμί και δεν μου λένε τίποτα, δεν σας κρύβω πως τις 2 τελευταίες ημέρες ταλαιπωρούμαι από φοβερή ξηροστομία και δίψα, που ομολογουμένως με έχουν επηρεάσει αρνητικά, και σκέφτομαι μεγαλόφωνα ότι δεν με βλέπω να αντέχω έτσι για πολύ. Πράγματι, και σε συνδυασμό με την μικρή αδυναμία των πρώτων φάσεων που νιώθω, καταλαβαίνω πως η Ντουκάν δεν έχει πολύ χρόνο πάνω μου ακόμα.
4. Φυσικά εξ όσων είπα παραπάνω, ούτε λόγος για γυμναστική την οποία αμέλησα ιδιαίτερα καθώς εάν όπως νιώθω, γυμναστώ, νομίζω θα πέσω στο κρεβάτι με πυρετό.
Έχετε κάτι να μου προτείνετε, εκτός της βρώμης και του νερού, που τηρώ απαρέγκλιτα;
Τέλος, εάν κάποιος μου προτείνει να μπω δυνατά στη φάση με τα λαχανικά, και ίσως και στη τρίτη φάση, είμαι σίγουρη ότι πλεόν δεν θα ξαναχάσω αλλά θα πάρω, καθώς το ίδιο συνέβη με μόλις μια μέρα λαχανικά (!) ʼρα θα είναι άχρηστη η 1η φάση που κάνω τόσες ημέρες.
Εάν κάποιος έχει το βιβλίο και βρει απάντηση στα εύλογα ερωτήματά μου, ή έχει πάθει το ίδιο, θα χαρώ να μάθω πώς βρήκε λύση.
Ευχαριστώ!
Και μενα το ιδιο ειχε συμβει, με τη ντουκαν ειχα παραδοξος πολυ ελεγχο, αλλα η ελλειψη λιπαρων με κανανε καπως, μου ελεγε και ο αντρας μου οτι αλλαξε και η οψη μου, οποτε ξεκινησα με ντουκαν αλλα το γυρισα ατκινς.
Η γυμναστικη σε βοηθαει να μπεις στις αποθηκες λιπους σου. Μπορει να νιωθεις οτι θα τεζαρεις αλλα πιστεψε με, θα εισαι σε υπερενταση μολις μπορεσεις να ξεπερασεις τα 10 λεπτα. Σου προτεινω να πας γυμναστηριο. Με τον κοσμο εκει,, ειδικα αν γνωρισεις και ατομα και πιασεις κουβεντα, περναει η ωρα πολυ γρηγοροτερα.
Ο ντουκαν το'χει απαραιτητο 20' περπατημα. Α-πα-ραι-τη-το!
Η διψα οφειλεται στη κετωση, ειναι αντεδειξη της διαιτας. Φυσιολογικο εντος της διαιτας. Ξερεις φανταζομαι για τη κετωση, αν οχι μπορω να σου εξηγησω πως και γιατι.
Επειδη εφαγες λαχανικα, να σιγουρευτεις οτι δεν ειναι κατακρατηση. Πιες αρκετο νερο οταν τρως υδατανθρακες, ο υδατανθρακας κανει κατακρατηση και φαινεται στη ζυγαρια.
Ξέρω για την κέτωση σε ευχαριστώ.
Πάντως κάπου κάνω λάθος, θα το εντοπισω.
Να ρωτησω για ένα προϊόν: κρέμα βανιλια ΓΙΏΤΗΣ sweet and balance έχει δοκιμάσει κανείς;
Ευχαριστω merry maker
Proti mera simera kai ola good. Oute peina niothw oute oreksi gia udatan8rakes :D Makari na sinexisei etsi gia oi udatan8rakes einai to megalitero mou "pathos", idika i makaronades me saltsa!
Simera telika kotopoulo me sws giaourti me mpaxarika kai 2 aspradia vrasta avga, kai ena dukan psomaki me mia feta kapnisti galopoula.
Ti sintagi dukan gia psomaki pou vrika tin metafrazw edw einai teleia gia antikatastasi psomiou.
2 koutalies soupas pitouro sitariou
3 k.s. pitouro bromis
(1 k.s. psillium, an iparxei stin ellada, einai se morfi skonis kai legete psyllium, allios dokimaste kai xotis afto.)
2 k.s. kesella (i giaoutri 0%, den kserw an eiparxei kesella stin ellada)
2 avga
ligo alati
(ligi zaxarini)
1/2 koutalaki tou tsagiou bakin powder
Anakatevete ola ta ilika mexri na ginei ena omalo migma, vazete se ena plastiko i gialino bowl pou mpainei ston fourno mikrokimaton. skepazete tin forma me selofan (plastiko) kai kanete mikres tripoules sto selofan. To vazete sto fourno mikrokimaton gia 5 lepta. Afiste meta to "psomi" na kruosi kanena lepto, anapodogiriste to kai vgalte to apo tin forma. An theleta na sklirini ligo akoma kopste to se komatakia kai valte to na psithei ligo stin tostiera. To psomi einai gia 2 meres, kratiete sto psigio.
To diko mou egine polu wraio pantos tin proti fora pou to dokimasa kai den katalaveneis pws den einai psomi afou valeis kai tin feta galopoulas apo pano.
To apogevma efaga liges fetoules galopoula kai ena giaourtaki.
Perimeno na akousw entiposeis!
Linaki καλυτερα να γραφεις με ελληνικoυς χαρακτηρες και οχι με greeklish.Εκτος οτι ειναι αρκετα κουραστικο να τα διαβαζουμε ειναι εναντιον των ορων του site.Καλημερα!!
Sourkouna den exw ellinikous xaraktires ston ipologisti mou giati vriskomai sto eksoteriko, allios den tha eixa provlima na grafw me ellinikous xaraktires.
Οκ τοτε, πασo :) Αυριο μαλλον θα προσπαθησω να κανω το "ψωμι" σου.
αν σήμερα τη "σπάσω" λίγο με μισό ποτάκι, πόσο λέτε να πειράξει? :question:
Ok αν ειναι μονο με μισο ποτακι και λογω γιορτης πχ δεν χαθηκε ο κοσμος.Αλλα επειδη η ντουκαν ειναι "χημικη" ισως να σε κολλησει ή να δεις γραμμαρια πιο πανω(εγω την επαθα τη προηγουμενη βδομαδα γιαυτο στο λεω).
εδω κ 5 μερες ειμαι κολλημένη στα ίδια! Τι στο καλο γίνεται; α! Κ δεν ηπια κ το ποτάκι που έλεγα!:no:
hellooooooooooooooooooooo
τι κάνετε? πού έχετε εξαφανιστεί όλοι?
πώς τα πάτε?
εγώ είμαι εδώ και ένα δεκαήμερο περίπου κολημμένη στα ίδια.. :(
ελπίζω εσείς να τα πηγαίνετε καλύτερα!!
:love: