Originally Posted by
george1520
Θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι.
Σκύλος 12 χρόνων με όγκους στο στήθος. Ο ένας μεγαλωσε αρκετά. Ακτινογραφιες θώρακα. Ο γιατρός είπε μετάσταση. 6-12 μήνες ζωής. Ο σκύλος έχει και φύσημα.
Χθες απόγευμα πήρα δεύτερη γνώμη. Οι ακτινογραφιες θώρακα είπε ναι έχουν σημάδια άσπρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι όγκοι.. Μπορεί λόγω ηλικίας. Πιστεύει ότι δεν είναι. Μπορεί όμως να είναι και γεματη εκεί αλλά λόγω μεγέθους να μη φαίνονται στην ακτινογραφία. Κάτι που είπε και ο πρώτος.
Και οι δύο είπαν πως μόνο με μαγνητική μπορούμε να δούμε καθαρά που έχει αλλού όγκους πέρα από το στήθος. Ο δεύτερος γιατρός πρότεινε εγχείρηση και αφαίρεση των όγκων στο στήθος.
Εγω σκέφτομαι Αν όμως έχει όγκους και στο θώρακα ή εγχείρηση άδικα θα γίνει.
Αυτό που φοβάται ο δεύτερος γιατρός είναι αν θα ξυπνήσει μετά την νάρκωση. Και στις δύο περιπτώσεις (μαγνητικής και εγχείρησης) θα γίνει νάρκωση. Αν αποφασίσω να την ναρκωσω καλύτερα λέει να κανει εγχείρηση και όχι μαγνητική..Αυτος πιστεύει ότι θα ξυπνήσει αλλά δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Υπάρχει και τρίτη επιλογή να μην κάνω τίποτα αλλά αυτοί οι όγκοι θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν.
Καλουμαι εγώ τώρα να πάρω απόφαση για μια άλλη ψυχή που δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται. Με τα στοιχεια που έχω στην διάθεση μου εγώ πρέπει να αποφασίσω.. Το ένα σενάριο είναι πιο τρομακτικό από το άλλο. Εσείς τι θα κάνατε?