ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ; - Page 1312
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1312 of 1380 FirstFirst ... 3128121212126213021310131113121313131413221362 ... LastLast
Results 19,666 to 19,680 of 20693
    george1520
    Guest
    Θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι.

Σκύλος 12 χρόνων με όγκους στο στήθος. Ο ένας μεγαλωσε αρκετά. Ακτινογραφιες θώρακα. Ο γιατρός είπε μετάσταση. 6-12 μήνες ζωής. Ο σκύλος έχει και φύσημα.

Χθες απόγευμα πήρα δεύτερη γνώμη. Οι ακτινογραφιες θώρακα είπε ναι έχουν σημάδια άσπρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι όγκοι.. Μπορεί λόγω ηλικίας. Πιστεύει ότι δεν είναι. Μπορεί όμως να είναι και γεματη εκεί αλλά λόγω μεγέθους να μη φαίνονται στην ακτινογραφία. Κάτι που είπε και ο πρώτος.

Και οι δύο είπαν πως μόνο με μαγνητική μπορούμε να δούμε καθαρά που έχει αλλού όγκους πέρα από το στήθος. Ο δεύτερος γιατρός πρότεινε εγχείρηση και αφαίρεση των όγκων στο στήθος.
    Εγω σκέφτομαι Αν όμως έχει όγκους και στο θώρακα ή εγχείρηση άδικα θα γίνει.
    Αυτό που φοβάται ο δεύτερος γιατρός είναι αν θα ξυπνήσει μετά την νάρκωση. Και στις δύο περιπτώσεις (μαγνητικής και εγχείρησης) θα γίνει νάρκωση. Αν αποφασίσω να την ναρκωσω καλύτερα λέει να κανει εγχείρηση και όχι μαγνητική..Αυτος πιστεύει ότι θα ξυπνήσει αλλά δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Υπάρχει και τρίτη επιλογή να μην κάνω τίποτα αλλά αυτοί οι όγκοι θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν.

Καλουμαι εγώ τώρα να πάρω απόφαση για μια άλλη ψυχή που δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται. Με τα στοιχεια που έχω στην διάθεση μου εγώ πρέπει να αποφασίσω.. Το ένα σενάριο είναι πιο τρομακτικό από το άλλο. Εσείς τι θα κάνατε?

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι.

Σκύλος 12 χρόνων με όγκους στο στήθος. Ο ένας μεγαλωσε αρκετά. Ακτινογραφιες θώρακα. Ο γιατρός είπε μετάσταση. 6-12 μήνες ζωής. Ο σκύλος έχει και φύσημα.

Χθες απόγευμα πήρα δεύτερη γνώμη. Οι ακτινογραφιες θώρακα είπε ναι έχουν σημάδια άσπρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι όγκοι.. Μπορεί λόγω ηλικίας. Πιστεύει ότι δεν είναι. Μπορεί όμως να είναι και γεματη εκεί αλλά λόγω μεγέθους να μη φαίνονται στην ακτινογραφία. Κάτι που είπε και ο πρώτος.

Και οι δύο είπαν πως μόνο με μαγνητική μπορούμε να δούμε καθαρά που έχει αλλού όγκους πέρα από το στήθος. Ο δεύτερος γιατρός πρότεινε εγχείρηση και αφαίρεση των όγκων στο στήθος.
    Εγω σκέφτομαι Αν όμως έχει όγκους και στο θώρακα ή εγχείρηση άδικα θα γίνει.
    Αυτό που φοβάται ο δεύτερος γιατρός είναι αν θα ξυπνήσει μετά την νάρκωση. Και στις δύο περιπτώσεις (μαγνητικής και εγχείρησης) θα γίνει νάρκωση. Αν αποφασίσω να την ναρκωσω καλύτερα λέει να κανει εγχείρηση και όχι μαγνητική..Αυτος πιστεύει ότι θα ξυπνήσει αλλά δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Υπάρχει και τρίτη επιλογή να μην κάνω τίποτα αλλά αυτοί οι όγκοι θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν.

Καλουμαι εγώ τώρα να πάρω απόφαση για μια άλλη ψυχή που δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται. Με τα στοιχεια που έχω στην διάθεση μου εγώ πρέπει να αποφασίσω.. Το ένα σενάριο είναι πιο τρομακτικό από το άλλο. Εσείς τι θα κάνατε?
    Γιωργο το σκυλι οταν το παιρνεις ή το οποιοδηποτε ζωάκι, αποφασίζεις πως εσυ θα παιρνεις τις αποφάσεις για εκείνο. Κι αυτή με την σειρά της σε εμπιστεύεται και ξέρει πως θα αποφασισεις το καλύτερο.

Δεν θα σου πω τι θα εκανα στην θεση σου, στο δικό μου όταν ειχε καρκινο, ξεραμε πως εχει παει κ πνευμονες οποτε δεν υπηρχε το διλλημα της εγχειρησης, ηταν ξεκαθαρο πως δεν μπροουσαμε να κανουμε τιποτα.

Θα σου πω ομως να σκεφτεις και να αποφασισεις ηρεμα τι θα σε κανει να νιωσεις καλυτερα. Αν προκειται πχ να μην κανεις τιποτα και μετα να εισαι με τις τυψεις γιατι δεν εκανες επεμβαση...τοτε καντη. Ρωτα ολες τις παραμετρους για την επεμβαση, ποσο καιρο θα κανει να αναρρωσει στο σκυλι αν πανε ολα καλα, κατα ποσο θα μπορει να επανελθει...ρωτα οσα περισσοτερα μπορεις πριν αποφασισεις.

υγ. το γατακι ζει ακομα αλλα ειναι ακομα πιο χαλια. Απογοητευτηκα. Περιμενω να ανοιξει ο κτηνιατρος να ξαναπαω γιατι μετα πρεπει να φυγω

Senior Member
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Παιδια περαστικα στα ζωακια σας.

Senior Member
    Γιώργο (σχεδόν) σε όλα τα ιατρικά θέματα υπάρχει ρίσκο και καταλαβαίνω την αγωνία σου γιατί το έζησα. Κόντεψα να λυποθημήσω στο κτηνιατρείο όσο περίμενα, επειδή σκεφτόμουν πως θα την χάσουμε αν δεν ξυπνήσει. Αλλά όπως σου είπε και η Ελισάβετ, εσύ κάνεις απλά το καλύτερο για τον σκύλο σου και δυστυχώς πρέπει να πάρεις ρίσκο. Εδώ το κάνουμε και για τους ανθρώπους. Οι γιατροί, οι συγγενείς. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Στη θέση σου αν την άφηνα στη μοίρα της θα τρωγόμουν και καθημερινά θα ανησυχούσα. Αν είναι να γίνει η νάρκωση και υπάρχει αυτή η πιθανότητα, τότε καλύτερα εγχείρηση όπως σου είπε ο άλλος γιατρός. Εύχομαι τα καλύτερα για το σκυλάκι σου!

Ελισάβετ λυπάμαι. Πες μας τι θα σου πει ο κτηνίατρος...

george1520
    Guest
    Σκέφτομαι την εγχείρηση.. Αλλά αν την βάλω πχ την άλλη βδομάδα και δεν ξυπνήσει? Εκει που είχα τρομάξει στο 6-12.. Ξαφνικά να την χασω σε μέρες; Νιώθω ότι πνίγομαι.. Όπου και να κοιτάξω υπάρχει γκρεμός.

Senior Member
    Σκέφτομαι την εγχείρηση.. Αλλά αν την βάλω πχ την άλλη βδομάδα και δεν ξυπνήσει? Εκει που είχα τρομάξει στο 6-12.. Ξαφνικά να την χασω σε μέρες; Νιώθω ότι πνίγομαι.. Όπου και να κοιτάξω υπάρχει γκρεμός.
    Πάρε λίγο χρόνο να σκεφτείς καλά και αν έχεις την δυνατότητα και το κουράγιο πήγαινε και σε άλλο γιατρό για να πάρεις κι' άλλη γνώμη...

ntinti
    Guest
    Γιώργο πως είναι ?Δείχνει να ποναει?
    Είναι λειτουργικός ή κάθεται μαραζωμενος?

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by blackbird View Post
    Πάρε λίγο χρόνο να σκεφτείς καλά και αν έχεις την δυνατότητα και το κουράγιο πήγαινε και σε άλλο γιατρό για να πάρεις κι' άλλη γνώμη...
    Έχω ρωτήσει ακόμη 2 γιατρούς (Ελλάδα) . Αλλά μόνο τις ακτινογραφιες είδαν και είπαν ότι δεν βλέπουν να έκανε μετάσταση.. Ο πρώτος μόνο είπε πως έκανε μετασταση άρα 6-12 μήνες ζωής. Και αυτοί είπαν εγχείρηση καλύτερα αλλά με ρίσκο να μην ξυπνήσει.. Οι όγκοι μεγαλώνουν και ίσως κάνουν μετασταση μετά οπότε καλύτερα να αφαιρεθούν. Ο δεύτερος γιατρός που την εξέτασε είπε να κάνουμε αναλύσεις αίματος να δούμε αν είναι όλα καλά και μετά βλέπουμε.. Γιατί αν έχουν θέμα τα νεφρά ή το συκώτι τότε εγχείρηση δεν κάνουμε..

Είναι όλα σαλάτα μέσα στον μυαλό μου. Δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι είναι λάθος.

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by ntinti View Post
    Γιώργο πως είναι ?Δείχνει να ποναει?
    Είναι λειτουργικός ή κάθεται μαραζωμενος?
    Είναι μια χαρά.. Σαν σκυλάκι κάνει. Τρέχει, παίζει.. Μουρμούρα συνέχεια.. Καμία σχέση με άλλα σκυλάκια που είναι 12χρονων.. Γιαυτό κολλάω τόσο.. Την βλέπω ζωηρή.. Αν την βάλω χειρουργείο και μου πουν "πέθανε έλα να την πάρεις".. Εκεί θα μείνω.. στον τόπο. Αν ήταν χάλια ίσως να μην το σκεφτόμουν τόσο. Από την άλλη λες Αφού είναι ζωηρή σημαίνει θα αντέξει την εγχείρηση.. Αλλά κανένας δεν μπορεί να μου πει 100% ότι θα αντέξει.. Δεν ξέρω αν θα αντέξω να την χάσω.. Δεν ξέρω ποια απόφαση είναι η καλύτερη.. Είναι σαν και μου έχουν το όπλο στο κεφάλι και είμαι στην άκρη του γκρεμού...

Εμενα ηταν ο πρωτος σκυλος που εχασα και το μεγαλυτερο σοκ ηταν οτι λιγο καιρο πριν ηταν ακομη ζωηρη,ο κανονικος της εαυτος...εκει τα ειδα ολα γιατι εγινε σε μια νυχτα αυτο.Μονο την προηγουμενη μερα ηταν ασχημα και την επομενη συνεβη.Δεν στο λεω για να σε στεναχωρησω αυτο αλλα γιατι τελικα καταλαβα οτι στα γηρατεια τους η ζωηραδα τους σε ξεγελα.Δεν μπορω να σου πω τι θα κανεις,νιωθω πολυ αβολα αλλα ο δευτερος που μιλησε για εξετασεις για να δειτε σε πρωτη φαση αν εχει νοημα η εγχειρηση,μου ακουστηκε πιο λογικος.Ακουστηκε...γιατι γιατρος δεν ειμαι...

Senior Member
    Γιωργο θεωρω οτι αναλυσεις αιματος ειναι απαραιτητες. Δε νομίζω οτι υπαρχει κτηνιατρος που δεν θα εκανε αναλυσεις αιματος πριν την αναισθησια. Υπαρχει καποιος εξειδικευμενος καρδιολογος- κτηνιατρος με εδρα στη Ν, Σμυρνη που κανει επισκεψεις στα σπιτια. Σκεφτομαι οτι ισως θα μπορουσε να κανει προεγχειρητικες εξετασεις. Την τελικη ευθυνη βεβαια παιρνει αυτος που κανει την εγχειριση και ο οποιος θα πρεπει να ειναι καλος και οχι μονο λογια κι ευθυνοφοβια.

Senior Member
    Γιώργο και εγώ συμφωνώ με μικρή ολλανδέζα και Ορέστη. Κύπρο μένεις είπες, σωστά; Θα σου στείλω με πμ το λινκ της κλινικής που πήγαμε την σκυλίτσα μου για εγχείρηση. Είχαμε ακούσει τα καλύτερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by blackbird View Post
    Γιώργο και εγώ συμφωνώ με μικρή ολλανδέζα και Ορέστη. Κύπρο μένεις είπες, σωστά; Θα σου στείλω με πμ το λινκ της κλινικής που πήγαμε την σκυλίτσα μου για εγχείρηση. Είχαμε ακούσει τα καλύτερα.
    +1

Ψαξτο κι αλλο Γιωργο γιατι γενικα πολλοι κτηνιατροι τις δυσκολες υποθεσεις δλδ μεγαλα σε ηλικια ζωα και αρρωστα τις βλεπουν σαν καυτη πατατα και λενε μαλακιες για να μην παρουν ευθυνη. Αν εχει καλες πιθανοτητεςσ επιτυχιας η επεμβαση να την κανεις.

george1520
    Guest
    Θα κάνουμε αναλύσεις αίματος σίγουρα... Την άλλη βδομάδα θα το κανονίσω.
    Μπορεί να μην βγουν καθαρές και έτσι να μην έχω επιλογές.. Αν βγουν καθαρές (που το εύχομαι) πάλι θα πρέπει να αποφασίσω αν θα κάνουμε εγχείρηση ή όχι..
    Αλλα που να πάω να τις κάνω? Στον πρώτο που είναι ο κτηνίατρος της ή στον δεύτερο? Και αν βγουν καθαρές ποιος θα κάνει την εγχείρηση? Αυτός που θα κάνει την εγχείρηση θα πρέπει να κάνει και τις αναλύσεις.. Δεν μπορώ να πάω στον πρώτο για αναλύσεις και μετά να πάω στον δεύτερο για εγχείρηση. Τον πρώτο τον ξέρω 2 χρόνια.. Δεν είναι γνωστός στην πόλη. Μόνο στειρωσεις έκανε σε γάτους που του έχω πάρει. Δεν ξέρω πως λειτουργεί σε κάτι πιο δύσκολο. Τον δεύτερο πρώτη φορά τον είδα χθες. Είναι γνωστός όμως. Ήμουν στο δωμάτιο εγώ, αυτός, 2 ακόμη γιατροί (γυναίκες) και δύο νοσοκόμες. Είδαν τις ακτινογραφιες και οι 3 αλλά μόνο οι 2 την εξέτασαν. Η μία είπε ότι δεν βλέπει όγκους στον θώρακα. Όλη όμως την συζήτηση την έκανα με αυτόν. Ειχα την προσοχή που ήθελα..