Originally Posted by
marian_m
Σοβαρά μιλάς;
Βεβαίως εξαρτάται τι χρήση του κάνεις, όπως και με όλα τα πράγματα.
Το ίντερνετ είναι ένας ολόκληρος κόσμος μέσα σε μία οθόνη και δύο ηχεία (ή και περισσότερα).
Ολόκληρες βιβλιοθήκες γνώσεων, μουσικών, εικόνων, επικοινωνίας. Δε νομίζω να υπάρχει μέχρι στιγμής πιο φοβερή ανακάλυψη.
Μόνο τον τομέα της δουλειάς μου αν σκεφτώ και πόσο με βοηθάει, φτάνει. Δεν θα το κατάφερνα ακόμα κι αν μπορούσα να γυρίσω όλο τον κόσμο, να επισκεφτώ όλες τις βιβλιοθήκες και γκαλερί που υπάρχουν, να αγοράσω όσα βιβλία και περιοδικά κυκλοφορούν.
Το να βλέπεις τι έχουν σχεδιάσει κάποιοι μόλις πριν λίγο στην άλλη άκρη της γης, να έχεις πρόσβαση σε άπειρα ερευνητικά απ' όλο τον κόσμο πάνω στο θέμα που σ' ενδιαφέρει, να βλέπεις βίντεο από εκδηλώσεις και συμβάντα που δεν θα έβλεπες ποτέ, να βλέπεις τα τελευταία προϊόντα των εταιριών που σ' ενδιαφέρουν, να επικοινωνείς με άτομα απ' όλο τον κόσμο ανταλλάσσοντας γνώσεις και απόψεις, να κάνεις γνωστή τη δουλειά σου σε ένα μεγάλο κοινό κι όλα αυτά με ένα κλικ κι ένα ελάχιστο κόστος, εγώ το βρίσκω μαγικό.
Αφήνω απέξω όλα τα καθημερινά, όπως το να πληρώσω όλους τους λογαριασμούς μου και να κάνω όλες τις συναλλαγές με την εφορία χωρίς να χάσω χρόνο σε ουρές, να μάθω πώς να περιποιηθώ το καινούριο μου φυτό που αρρώστησε, πώς να μαγειρέψω κάτι, σε ποια ταβέρνα να πάω, ποιος παίζει σήμερα στην πόλη μου, τι καιρό θα κάνει μεθαύριο, πώς πηγαίνουμε σ' αυτή τη διεύθυνση και ποιο είναι το τηλέφωνο της τάδε υπηρεσίας, πού μπορώ να ψωνίσω και να πουλήσω οτιδήποτε φανταστώ, ενώ ταυτόχρονα ακούω όποια μουσική γουστάρω. Ατέλειωτος ο κατάλογος.
Αν εκμεταλλεύεσαι τις δυνατότητες που σου δίνει το ίντερνετ μπορείς να κερδίσεις άπειρο χρήμα και χρόνο. Πιστεύω ότι αντισταθμίζεται ο χρόνος που μπορεί να χάσουμε σερφάροντας καμιά φορά από δω κι από κει, ενώ γι' αλλού ξεκινήσαμε. Έτσι κι αλλιώς, με αυτό τον τρόπο έχω ανακαλύψει άπειρα χρήσιμα sites.
Τώρα, αν για κάποιον η μόνη χρήση είναι να παρακολουθεί τι κάνουν οι υποτιθέμενοι φίλοι του στο facebook, αυτό είναι θέμα δικό του και όχι του ίντερνετ. Και πριν το ίντερνετ, κάποιοι περνούσαν τη ζωή τους παρακολουθώντας και κουτσομπολεύοντας τις ζωές των άλλων.